Dodaj do ulubionych

Kampus polski

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 11:34
nie ma nic o Rzeszowie, a szkoda bo rusza przetarg na budynek audycyjno konferencyjny , ktory bedzie wybudowany na kampusie PRZ. Budynek o bardzo ciekawej architekturze organicznej z dachem w kształcie muszli
Obserwuj wątek
    • Gość: gok Re: Kampus polski IP: 195.116.98.* 10.10.09, 11:55
      Najpierw trzeba zreformowac studia a potem budowac kampusy.Co z tego że student pomieszka pare lat w efektownym akademiku skoro na zajęciach uczą go tylko wkuwania na pamięc rodziałów książki?
      ...
      www.tnij.org/vovorex
    • Gość: bolek i lolek Re: Kampus polski IP: *.chello.pl 10.10.09, 12:01
      a potem sie dziwią że wszyscy z łbem na karku opuszczają ojczyzne...jak państwo ma ich w d**ie to oni z czasem państwo też. nie ma sie co dziwić i niech nikt mi nie mówi ze nie ma na to pieniedzy. mam znajomego ktory pracuje w komisji od dofinansowań unijnych - jak co roku nie mogą się doczekać grudnia bo wtedy niewykorzystane pieniadze przechodzą na premie dla pracowników...cierkawe czemu? pieniadze są tylko my nie potrafimy ich sensownie wykorzystać a potem kreuje sie pogląd ze u nas to bida z nędzą. jednak komuś to zawdzięczamy
    • Gość: Gregorius Re: Kampus polski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.09, 13:19
      A to wydział Nauk Społecznych Uniwersytetu Gdańskiego otwarty w zeszłym roku choc do teraz trwają budowy i wykończenia dwóch skrzydeł budynku ;)

www.mmtrojmiasto.pl/4073/2008/12/17/wielkie-otwarcie-wydzialu-nauk-spolecznych-ug?districtChanged=true
    • Gość: Gregorius Re: Kampus polski IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 10.10.09, 13:30
      I jeszcze to : Uniwersytet Gdański do 2015 roku chce zainwestować 707 mln złotych na rozbudowę kampusu. Na liście planowanych inwestycji znajdują się m.in. centrum sportowe, dwa nowe akademiki i przedszkole dla dzieci studentów i pracowników UG.

www.mmtrojmiasto.pl/6997/2009/9/28/ug-inwestuje-w-akademiki-i-przedszkole-dla-dzieci-studentow?category=news
    • Gość: M Re: Kampus polski IP: *.nat0.sta.nsm.pl 10.10.09, 14:15
      Widać znaczną poprawę polskiej architektury w dziedzinie szkolnictwa, ale do Zachodu nam daleko.
    • Gość: bruner Re: Kampus polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.10.09, 14:16
      oj macie chyba nieaktualne informacje. 29 września Zarząd Województwa Mazowieckiego wprowadził budowę gmachu Wydziału Neofilologii oraz Wydziału Lingwistyki Stosowanej (a nie, jak piszecie Instytutu Lingwistyki Stosowanej i Neofilologii) na listę projektów kluczowych, ergo budowa wkrótce ruszy.
    • Gość: greg Re: Kampus polski IP: *.tktelekom.pl 10.10.09, 15:05
      Napisali o nieistaniejącej jeszcze szkole wyzszej a o Kampusie Morasko UAM w Poznaniu o bardzo interesującej architekturze nie wspomnieli. Tak samo o budowanym wydziale prawa albo o Centrum Wykładowym politechniki.
    • Gość: greg Re: Kampus polski IP: *.tktelekom.pl 10.10.09, 15:44
      Centrum Wykładowe Politechniki Poznan*
      www.poznanskie-nieruchomosci.pl/index.php?itemid=478&catid=10
      Wydział Prawa i Administracji UAM
      www.poznanskie-nieruchomosci.pl/content.php?itemid=1172&catid=10
    • Gość: łozianin Re: Kampus polski IP: *.toya.net.pl 10.10.09, 17:56
      Świetna ta sala koncertowa łozkiej Akademii Muzycznej...
    • Gość: radny PO Re: Kampus polski IP: *.acn.waw.pl 10.10.09, 18:45
      trzeba budować supermarkety, a kampusy powinny finansować się same. Panstwa nie stać na płacenie na zdemoralizowanych studentów. Sprywatyzujmy wszystkie uczelnie i niech one same budują kampusy! Cała decyzja o wyglądzie bedzie wtedy nalezec do studentów - te brzydsze zbankrutują i będzie mozna je wyburzyc.
    • Gość: wojtek Re: Kampus polski IP: *.ghnet.pl 11.10.09, 10:00
      na UJocie z pewnoscia nie mozna liczyc na jakikowliek postep mntalny, czyli np. na siedzenie na trawniku. wyszla pani portierka i nakrzyczala: prosze zejsc z trawnika, bo przyjdzie dziekan:D
    • jeannouvel Re: Kampus polski 11.10.09, 13:47
      ale brzydkie! ale brzydkie! jeszcze nie przeczytałem i nie oglądałem ale już wiem, ze to wszystko takie brzydkie! i w ogóle nie jest innowacyjne! i gdzie są rzuty i realizacje?! JA PYTAM! JA JA JA! ale brzydkie!!

pozdrawiam niedzielnie;)
      jeannouvel
    • Gość: Iza Re: Kampus polski IP: *.gamabel.petroinform.com 11.10.09, 18:44
      kampus UJ na ruczaju robi wrazenie ja chce tam studiowac i wcale nie jest tam zly dojazd jeden autobus pod sam kampus a duzo autobusow jest na stare osiedle ruczaj i wystarczy z tamta przejsc 5 min na piechote. budynki rewelacja i w zacisznym miejscu miasta.
    • Gość: obserwator Re: Kampus polski IP: *.acn.waw.pl 11.10.09, 23:12
      co tu gadać, powiedzmy wprost: Patologia Obywatelska - w skrócie PO
    • Gość: Kraków Re: Kampus polski IP: *.gemini.net.pl 12.10.09, 09:38
      Projekt APA Kuryłowicz nawet ciekawy, ale do starego kampusu UW zabytkowy-kamus-UW.notlong.com to mu daleko. A co do kampusu 600 lecia UJ - to moim zdaniem sporo wody w Wiśle upłynie - Majchrowski, prezydent Krakowa, ma udziały w prywatnej uczelni wyższej - w związku z czym, w dziwny sposób wszelkie plany zagospodarowania Krakowa idą w kierunku tamtej uczelni a nie kampusu UJ - do którego dojazd jest masakrycznie uciążliwy...
    • gorillon Re: Kampus polski 12.10.09, 10:08
      A ja się pytam, kto wreszcie powstrzyma tego rzeźnika przestrzeni, Fijałkowskiego?
    • Gość: zyyz Re: Kampus polski IP: *.natpool21.outside.ucf.edu 12.10.09, 15:47
      W Polsce (poza Toruniem i moze Olsztynem - Kortowo) praktycznie nie istnieje cos takiego jak "uczelniany campus". To co istnieje to wcisniete w miejska przestrzen budynki... i nic wiecej!
    • Gość: pb Re: Kampus polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.09, 16:15
      Kampus UJ to faktycznie duży postęp. Dojazd nie jest znowuż tak utrudniony, a zaplecze gastronomiczne w sumie jakieś jest.
      Prawdziwe problemy, na które skarżą się wszyscy studenci, to:
      1. Brak wi-fi. Coś strasznego. Dopóki mieliśmy zajęcia w centrum Krakowa, łapaliśmy sieć okolicznych kafejek. Teraz się skończyło.
      2. Sterylny, lodowaty wystrój. To przykre, ale wszyscy czują się tam naprawdę nieswojo. To w ogóle jest ciekawe zjawisko, bo np. w Auditorium Maximum pomimo całej "nowoczesnej" konwencji jest bardzo przytulnie i ciepło.
    • Gość: db# Re: Kampus polski IP: *.106.113.82.net.de.o2.com 12.10.09, 20:35
      Jeśli chodzi o MUMUTH to jest to kompletna klapa! Jako studentka uczelni w Grazu grałam tam wielokrotnie i szczerze nie znam nikogo kogo zachwyciłby architektonicznie, nie mówiąc o tym, że pod względem akustyki to chyba najgorsza sala w jakiej w życiu grałam, więc pieniądze zostały wyrzucone w błoto i tu też wszyscy muzycy, którzy z tą salą mieli do czynienia są jednogłośni...
    • Gość: ar Re: Kampus polski IP: *.sggw.waw.pl 12.10.09, 20:49
      Jak nie istenieje poza Toruniem lub Olsztynem? Campus SGGW w Ursynowie/Warszawa.
    • Gość: KrzK Re: Kampus polski IP: 188.33.2.* 12.10.09, 21:35
      Ładnie rozbudowuje się już kampus Uniwersytetu Jana Kochanowskiego w Kielcach :)
    • Gość: swoboda_t Re: Kampus polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.09, 07:29
      Obok katowickiego CINiBA wartoby może wspomnieć o nowym budynku wydziału Radia i Telewizji, który ma stanąć ze sto metrów dalej - wkrotce ma być przedstawiony projekt. W tym rejonie ma też powstać nowy kampus UŚ, ale póki co to odległy temat.
    • Gość: Autor projektu WZi Re: Kampus polski IP: 213.17.239.* 13.10.09, 10:06
      dotyczy: autorstwa budynku Wydziału Zarzadzania i Komunikacji Społecznej UJ w Krakowie.
      W zwiazku z wiadomością jaka ukazała się na Waszej stronie, w sprawie Budynku Wydz. Zarzadzania i Komunikacji Społecznej UJ zrealizowanego w ramach Kampusu 600 lecia UJ, pragnę poinformować po raz kolejny, że prawdziwym autorem budynku jest zespół Agencji Projektowej Architektury EKSPO s.c. w składzie: arch.arch.Krzysztof Kiendra (gł. proj.), Adam Reczek, Witold Nowak oraz arch. współpracujący: Marta Lipska, Marcin Kiendra i Ilona Augustyn-Kiendra. Udział arch. Marka Niedźwieckiego (jako jednego z wielu członków zespołu projektowego biura Aushen Dyer z Londynu) w projekcie tego budynku polegał na przygotowaniu wstępnych założeń funkcjonalnych i urbanistycznych, które tylko częściowo zostały uwzglednione w naszym projekcie.
      Z poważaniem, arch. Krzysztof Kiendra
    • Gość: Gość Re: Kampus polski IP: 94.254.170.* 13.10.09, 10:15
      Nie wiem, jak to wygląda w innych miastach, ale w Gdansku rozbudowa jest owijaniem brudu w papierek - poziom nauczania jest średni, poziom kultury większości wykładowców żenujący, a za całą inwestycję i tak płacą studenci, którym od dwóch lat sukcesywnie zwiększa się ilość usług płatnych (jak chociażby możliwość przedłużenia sesji poprawkowej). Nie polecam, mimo szybko rozrastającego się kampusu...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka