GoĹÄ: Rahim Blak IP: *.icpnet.pl 20.08.10, 13:56 mam pomysl! Wszystko na biało! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
GoĹÄ: larsen Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 14:21 Trochę jak Kaplicky. Ładne. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: t. Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.chello.pl 20.08.10, 14:50 zdeczkaprostackie Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: kilo Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.chello.pl 20.08.10, 17:28 to jest prostackie? dobra. to wróćmy na nasze podwórko - w takim razie jakie jest msn, mhp, siedziba tvp, opera karkowska - to tylko kwiatki z zeszlego roku... świetny projekt, nie widze to za grosz prostacta Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Junkier Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 19:43 Brzydactwo. Przypomina mi poznańskiego "Gaudiego" na przeciwko skweru kurczakowego. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Wawrzynczyszczykie Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.08.10, 20:06 A tak ogólnie gdzie jest Zonc?? Zonc! Zonc! Te skurczysyny z SCC Ciebie wykończyły??? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: WW Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.chello.pl 20.08.10, 20:31 Ależ to jest niezwykle europejskie! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ssssddddffff Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.icpnet.pl 20.08.10, 20:37 Jeśli ktoś twierdzi że to jest brzydkie jeśli ktoś mówi że poznański budynek jest nie ładny jest najzwyczajniej w świecie kiepem który sie nie zna na architekturze Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: handmade Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.chello.pl 21.08.10, 01:01 fajne. ściana wygina się jakby chciała ułatwić oglądanie krajobrazu. człowiek nie musi się wychylać by obejrzeć to co znajduje się na zewnątrz, jednocześnie jest rzucacieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gość Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: 195.116.98.* 21.08.10, 09:45 Przydałby sie taki budynek na Marszałkowskiej żeby odwrócić uwagę od tych wielkich socrealistycznych kloców(www.skocz.pl/ciuchy2010 ) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: umeczon Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 11:21 Czekam na argumenty autora artykułu, które przekonają mnie, że to jest zupełnie odmienna droga od europejskiej, bo ja ich nie widzę na razie. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Junkier Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.10, 12:53 @ssssddddffff: Odezwał się ten, który się zna... Amator marnego PoMo w tym zapewne wrocławskiego jarząbkizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: MS Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.chello.pl 21.08.10, 19:27 Trochę jak blaszany nocnik :P , ale b. ładnie wykonane i pomysł też ciekawy, trzeba przyznać. Góra jest jednak za szeroka - zbyt potężna, jak dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
pandzik Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney 21.08.10, 21:26 Fajny projekt i wykonanie niezłe. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: p Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.chello.pl 21.08.10, 22:04 gaudi Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: sffff Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.icpnet.pl 21.08.10, 22:37 Junkien jak ktoś po podstawówce nazywa sie znawcą architektury ? A to co jest w tym artykule to jedna z lepszej architektury na bryle ostatnich tygodni Odpowiedz Link Zgłoś
kosmiczny_swir Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney 21.08.10, 23:00 J?rn a nie Joern! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: powyłamywanynogiki Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.adsl.inetia.pl 22.08.10, 14:46 Sydney - jest uważanE, nie "uważany". Sydney to miasto (ropdzaj nijaki), a nie mężczyzna. Ech... trudna jeńźyka ten nasze pojśćyzna Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: gaudi Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: 213.77.73.* 22.08.10, 16:42 cudo. (kropka) Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: Kapelmistrz Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.gemini.net.pl 23.08.10, 06:10 No patrz, funkcję spełnia tę samą co Krzywy Domek w Sopocie: KrzywyD.notlong.com i na dodatek w podobny sposób jest oryginalny - przez powyginanie bryły, ale oczywiście nasza krzywizna wygląda jak pasztetówa, a ich jak zwykle, wygląda super i elegancko! Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: luqalia Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.directconnect.no 31.08.10, 11:23 Nie ma co porownywac Polski do Europy, czy Australii. Z Gaudim skojarzenie dopiero po zobaczeniu detali( mozaika) ale mnie to bardziej kojarzy sie ze stylem retro i nie wiem jak to nazwac post art deco, ostatnio mozna zauwarzyc tendencje ku artdeco. Zgadzam sie z gosicem MS, gra jest za ciezka, tymbardziej podkreslaja to powtorzone z kondygnacji otwory okienne. Calosc bardzo elegancka i powiedzialabym, troche z humorem, bez nadecia. Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: masandra Re: Roslyn Street Bar/Restaurant w Sydney IP: *.chello.pl 08.09.10, 23:03 też mi się podoba:) lubię takie projekty bo są inne i przyciągają wzrok. tak jak ten architrendy.pl/trendy-w-architekturze/czy-to-biuro-czy-to-sklep-a-moze-jaskinia/ nie sądzicie, że to bardzo pomysłowe?chciałabym takie projekty oglądać w naszym kraju Odpowiedz Link Zgłoś