Gość: darilad IP: *.chello.pl 15.09.10, 12:45 nie trafia to do mnie zupelnie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ZAŁAMANY Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:02 POZIOM ARCHITEKTURY NASZEGO METRA TO DNO (POMIJAM STACJE WILANOWSKA I WSZYSTKIE OD DWORCA GDAŃSKIEGO W STRONE MŁOCIN) ... A TO PIRAMIDALNE WEJŚCIE TEŻ BYŁO FORSOWANE PRZY BUDOWIE PIERWSZEJ NIKTI METRA - PORAŻKA!!!!!!!!!!!!!!! ALE WCIĄŻ NIE MOGĘ POJĄĆ JAK KTOŚ DO CH...RY MOŻE NIEWSTYDZIĆ SIĘ POKAZYWAĆ TAKICH WIUALIZACJI - PRZECIEŻ TAKIE OBRAZKI TO DZIECI Z KRETKAMI BAMBINO ROBIĄ!!! INWESTYCJA WARTA MILIARDY A WIZUALIZACJE NA POZIOMIE OBIEKTU TYPU KURNIK! CHOĆ NIE JESTEM STUDENTEM JUŻ TO UWAŻAM ŻE POWINIEN BYĆ OGŁOSZONY KONKURS DLA STUDENTÓW ARCHITEKTURY BO TO ONI NAJCZĘŚCIEJ MAJĄ NAJLEPSZE POMYSŁY A NIE STARA KLIKA Z UKŁADAMI! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zniesmaczony Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 13:07 Pomysł z takim wejsciem do metra był forsowany juz przy pierwszej lini metra. Wizualizacje na poziomie dzieci z kretkami bambino które próbują namalować kurnik ( a pewnie kosztowały majątek) Poziom architektury tez pozostawia naprawde wiele do życzenia bo projektuje stara klika nie młodzi ze świeżymi pomysłami. Szkoda że taki prestiżowy temat jest traktowany w taki żałosny sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Druga linia metra w budowie IP: 89.167.22.* 15.09.10, 13:12 Podoba mi sę wejście do stacji i słupy wewnątrz stacji, natomiast to co się dzieję na ścianach stacji jest okropne i do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rere Re: Druga linia metra w budowie IP: *.gemini.net.pl 15.09.10, 13:45 Wow, ależ będą mieli kierowcy metra atak oczopląsu przy wjeżdżaniu na peron! Mam nadzieję, że to jakiś spóźniony primaaprilis... __ www.tanie-podrozowanie.net/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: architekt Re: Druga linia metra w budowie IP: *.home.aster.pl 15.09.10, 14:09 DRAMAT !! wejścia do stacji totalnie wzięte z pupy. Już można było nawiązać jakoś do Wisły tym wejściem - nawiązać do fal, albo do wiatru i ukształtować wejście na kształt żagla wypukłego przez wiatr. Takie wejście do metra to można zrobić ale w Zakopanem, gdzie coraz więcej takich badziewnych pomysłów jest, no i kształt przynajmniej do gór nawiązywać będzie wyraźniej. Ogólnie można było spodziewać się czegoś lepszego po Chołdzyńskim, który już jednak trochę tych stacji metra w Warszawie zrobił, a tu projekt na odwal się zrobiony - pomysł z literami i kolorowymi elewacjami już się wszystkim przejadł. Istniejące już stacje wypadało by poddać liftingowi, zmieniając brzydką i prl-owską mozaikę na coś bardziej nowocześniejszego, jak to na przykład zostało zrobione na stacji Plac Wilsona czy Dworzec Gdański. Mam nadzieję, że to są koncepcje, które zostaną poddane konsultacją społecznym albo chociaż pokazane zostaną inne alternatywy, zaprojektowane przez artystów z ASP na przykład, a nie przez Chołdzyńskiego i jego ekipę, która myśli tylko kategoriami jak najprościej i najszybciej zrobić wnętrze stacji metra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mich Re: Druga linia metra w budowie IP: *.icpnet.pl 15.09.10, 14:11 co to za kupa?! student I roku to projektował?!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bombel [...] IP: *.chello.pl 15.09.10, 15:20 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hijack Re: Druga linia metra w budowie IP: *.ssp.dialog.net.pl 15.09.10, 15:25 M jak METRO ... genialne :D ... chociaz sie nie zgubie w tej warszawskiej wiosce :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WW Re: Druga linia metra w budowie IP: *.chello.pl 15.09.10, 16:28 Niestety, tez uważam, że to totalny odpust. Ale taka jest teraz warszawka (nie mylić z Warszawą) - kolorowe jarmarki, złote tarasy i ... bufeciarstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kitin Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 16:56 Tragedia, czy ktoś może mi powiedzieć kto jest odpowiedzialny za ten syf. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Druga linia metra w budowie IP: 89.167.22.* 15.09.10, 17:05 Poprawka.Ściany stacji NIE do zaakceptowania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7 Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 18:14 wstyd.... wyjścia ok, ale ściany, sufit i słupy pokazują jaka jest kondycja polskiej architektóry, czyli kiepska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łukasz Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 19:52 Wejścia na stację jeszcze ujdą, ale wewnątrz to jest chyba jakiś żart, beznadzieja totalna, powinni zrobić coś w stylu tych najnowszych stacji pierwszej linii metra, są fajne, z pomysłem i co najważniejsze estetyczne. Przecież oczopląsu się dostanie na tych stacjach! Mam nadzieję, że to jeszcze zmienią... Poza tym znów widzę to beznadziejne rozwiązanie na stacji "Stadion", że są perony w obydwóch kierunkach oddzielone. Pytam po co? Żeby utrudnić życie? Powinny wszystkie stacje mieć jeden peron w obie strony! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Druga linia metra w budowie IP: 178.73.48.* 15.09.10, 21:43 Wiocha i bieda, miernota i wstyd, normalny człowiek czegos tak brzydkiego nie wymyśli. Ochydaaaaa! Jaki kraj taki design! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka-mi-la789 Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:01 Gdybym nie doczytała w artykule, że te wściekłe maziaje na ścianach to nazwy stacji, to ni cholery bym się tego nie domyśliła. Pasażerom podróż będą umilać konkursy pod hasłem "Zgadnij, gdzie jesteś". I spróbuj nie oślepnąć tudzież nie dostać wścieklizny od koszmarnych kolorków. A z zupełnie innej beczki: czy przewidziano stacje w pobliżu Dworca Centralnego, Zachodniego i Wschodniego, czy w dalszym ciągu nikomu nie przyszło do głowy, że główne dworce kolejowe w mieście to pierwsze obiekty, o których należy pomyśleć przy ustalaniu lokalizacji przystanków metra? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aniania Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.10, 23:03 paskudny projekt,paskudne kolory,brzydka czcionka, a wyjście z metra na Powiślu jest w odwrotną stronę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cukier Re: Druga linia metra w budowie IP: *.Red-80-36-220.staticIP.rima-tde.net 16.09.10, 11:16 Czy ktos moglby zaktualizowac te zdjecia, bo przeciez to jest ta sama propozycja co sprzed 3 lat. Czyzby finalna?Bo jesli tak, to rece opadaja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pili Re: Druga linia metra w budowie IP: *.Red-80-36-220.staticIP.rima-tde.net 16.09.10, 11:19 Wejscia do stacji to chyba jakis zart! Jak jakas starsza osoba sie potknie i przewroci to sie na tym wejsciu potnie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aneta Re: Druga linia metra w budowie IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 20:56 w odpowiedzi... architektem jest Chołdzyński, natomiast autorem grafik na stacjach Wojciech Fangora. uważam ten projekt za pomyłkę. wyjścia z metra w ogóle nie wpasują się w otoczenie. wolałabym aby stworzyli projekt na wzór stacji Stare Bielany, Wawrzyszew, może Młociny... bo ten, zaproponowany po prostu razi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: heliodor Re: Druga linia metra w budowie IP: *.icpnet.pl 17.09.10, 00:09 myślałem, że wyciągną wnioski z efektu wykonania niektórych stacji na linii 1. ale w porządku, ja zawsze mogę nie jeździć tak często do Warszawy. warszawiakom współczuję. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Laura Re: Druga linia metra w budowie IP: 188.182.222.* 18.09.10, 11:41 Czy ktokolwiek z tych ambitnych architektów metra pomyślał o praktycznych rozwiązaniach tego projektu??? Mam tu na myśli matki z wózkami bądz osoby niepełnosprawne na wózkach!!! Jak widać ta grupa ludzi w ogóle nie jest brana pod uwagę!! zachęcam do spróbowania zjechania z wózkiem po ruchomych schodach!!Namawiam do nowoczesnego i przemyślanego projektowania!! W Kopenhadze każda stacja metra lub kolejki ma windę, która jest niezbędnym elementem nowoczesnej architektury, która w końcu ma służyć ludziom, wszystkim ludziom bez wyjątków, w codziennym życiu!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jkk Re: Druga linia metra w budowie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.10, 14:40 Co to ma być na ścianach!!! Wejścia ujdą, są lekkie, nawet mi się podobają, słupy też. Ale ściany to jakiś żart. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc eksarch Re: Druga linia metra w budowie IP: *.chello.pl 18.09.10, 19:10 Napisy wewnatrz metra maja za zadanie informowac i to w ulamku sekundy. Tutaj trzeba zastanawiac sie i dokladnie sledzic litery, aby z nich ulozyc slowo.Jaskrawe kolory tez nie ulatwiaja percepcji. Czy nie sluszniej przewidziec jednolite liternictwo dla wszystkich linii metra? Zmieniajace sie obrazki na scianach dobra dla bezdomnych, ktorzy zalegna w metrze w czsie mrozow. A kolorystyka? Czy nie lepiej do wesolego miastecka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Człowień Re: Druga linia metra w budowie IP: *.chello.pl 20.09.10, 01:11 Jestem studentem ASP i jestem w totalnym szoku. Nie wierzę w tą typografię na ścianach ( jeśli można to tak nazwac )!!! Takiego kuriozum jeszcze nie widziałem nigdy i najgorsze, że to chyba całkiem poważna propozycja, ale to boli !! Odpowiedz Link Zgłoś