Gość: XXL IP: *.bielsko.dialog.net.pl 24.11.02, 13:24 najlepiej darmowy???????? moze byc mały i prosty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
runciter Re: program do projektowania wnetrz 25.11.02, 19:15 maly i prosty... ołówek!! :)) i prawie darmowy :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomocna Re: program do projektowania wnetrz IP: *.itpp.pl 10.01.03, 11:31 jest taki program a nazywa sie "arcon", niestety jeszcze nie korzystałam. podobno nawet nieprojektanci sa w stanie na nim pracować. niestety w oryginale kosztuje ok.4,5 tys.- sama go szukam, byłam na giełdzie i nawet o nim nie słyszeli??? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jstel Re: program do projektowania wnetrz 28.02.03, 10:02 Rzeczywiście - ARCON jest dobry pod warunkiem, że będzie to pełna wersja. Można kupić płytkę na stadionie-jest to pewne ryzyko-kupiłam kiedyś tam najnowszą wersję, po czym okazało się że jest po niemiecku i nie daje się dokładnie zainstalować, najlepiej popytać wśród znajomych. (Podobno musi być do niego crack). Katalog obiektów do wykorzystania jest dość ubogi w porównaniu z wersją pełną. Można jednak coś zrobić. Natomiast polecam program KitchenDraw (była kiedyś płytka dodana do "Mojego mieszkania"-wersja 30-godzinna, to jest naprawdę fajny program do urządzenia kuchni i łazienek). Wszystko o Arcon na stronie : www.intersoft.pl Kitchendraw": www.kitchendraw.com Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meg Re: program do projektowania wnetrz IP: 212.106.152.* 05.03.03, 23:06 Gość portalu: pomocna napisał(a): > jest taki program a nazywa sie "arcon", niestety jeszcze nie korzystałam. > podobno nawet nieprojektanci sa w stanie na nim pracować. niestety w oryginale > kosztuje ok.4,5 tys.- sama go szukam, byłam na giełdzie i nawet o nim nie > słyszeli??? pozdrawiam w tej chwili dostępny jest w tej cenie ArCon 6.0, natomiast jeszcze niedawno można było całkiem legalnie w firmie Intersoft (warto tam zapytać)kupić wersję 4.0 za jedynie 1.200 do wnętrz całkowicei wystarczającą - program jest faktycznie prosty - jego dużą zaletą jest to, że jest do niego bardzo wiele bibliotek z konkretnymi meblami - również polskich firm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Arcon? :-) IP: proxy / 10.40.88.* 23.07.03, 21:09 Gość portalu: pomocna napisał(a): > jest taki program a nazywa sie "arcon", niestety jeszcze nie korzystałam. > podobno nawet nieprojektanci sa w stanie na nim pracować. niestety w oryginale > kosztuje ok.4,5 tys.- sama go szukam, byłam na giełdzie i nawet o nim nie > słyszeli??? pozdrawiam. To dziecinada. Ani to amatorskie. Ani profesjonalne. Szkoda czasu na jego nauke.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiadka Re: program do projektowania wnetrz IP: spc:* / 126.17.58.* 10.01.03, 15:53 Na www.ecru.pl jest wersja demo programu, dzięki któremu możesz meblować kuchnię. Aż i tylko kuchnię niestety. Wersja demo ma wadę - nie można zapisywać ani drukować swoich projektów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filomidanek Re: program do projektowania wnetrz IP: *.office.polbox.pl 14.03.03, 13:30 Arcon 5.0 Pl jest taki program - można zdobyć na stadionie X lecia. Owszem owszem ale troche wymagający jeśli chodzi o sprzęt komp. i zbyt rozbudowany jak na potrzeby amatorów projektowania przez co troszke się komplikuje jego obsługa ( jak ktoś nie ma pojęcia o budownictwie to troche potrwa zanim załapie co jest grane) Natomiast co do PRO100 firmy Ecru (polskiej z Krakowa) wydaje mi się że jest rewelacyjny bardzo prosty i nawet laik w 15 do 30 minut jest wstanie umeblować sobie mieszkanko pokój czy co tam chce ( pisze o najnowszej wersji programu gdzie jest duża baza materjałów elementów i mebli wszelkiego rodzaju nie tylko do kuchni) Oczywiście koszt takiego programu w okolicach 3tyś. legalnie ale stadion oferuje za 20zł. tyle że nie posiadają tej najnowszej wersji i to jest problem. Jestem teraz na etapie projektowania sobie mieszkanka które mam nadzieje odbiore w maju i mam taki problem jak wy tu wszyscy z kąd dorwać to oprogramowanie? Jak by co to polecam się pamięci jeżeli ktoś ma pomysł co do PRO100 bo Arcon5.0 pl nie wzbudza mojego zachwytu i oczekiwań jeśli chodzi o wizualizacje wnętrz. Pozdrawiam zainteresowanych projektantów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolka Re: program do projektowania wnetrz IP: *.szczecin.cvx.ppp.tpnet.pl 18.07.03, 18:39 Gość portalu: Sąsiadka napisał(a): > Na www.ecru.pl jest wersja demo programu, dzięki któremu możesz meblować > kuchnię. Aż i tylko kuchnię niestety. Wersja demo ma wadę - nie można zapisywać > > ani drukować swoich projektów. drukowac mozna- trzeba zrobic print screen-a.:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Re: program do projektowania wnetrz IP: *.inetia.pl 28.03.03, 09:54 Jeżeli naprawde coś prostego to Pro 100 ale to koszt zędu 1500-1600 zł demo nic ci nie da bo nawet tego nie zapiszesz mam trzy płytki całości ale jeszcze jeden problem klucz bez niego nie odpali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lander Re: program do projektowania wnetrz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 02.04.03, 12:53 Czy naprawdę nie ma jakiejś stronki, z której można by było ściągnąć jakieś demko takiego programu? Ludzie, przecież żeby zaprojektować jeden pokój nie będę kupować prokramu za 2 000 zł. !!! Odpowiedz Link Zgłoś
agszop Re: program do projektowania wnetrz 08.04.03, 17:47 Gość portalu: Lander napisał(a): > Czy naprawdę nie ma jakiejś stronki, z której można by było ściągnąć jakieś > demko takiego programu? Ludzie, przecież żeby zaprojektować jeden pokój nie > będę kupować prokramu za 2 000 zł. !!! jesli to ma byc jeden pokoj to moze nie warto sobie zawracam glowy jakims programem bo to wcale nie jest takie proste albo podac wymiary pokoju to cos wymyslimy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: program do projektowania wnetrz IP: *.radio.com.pl 18.07.03, 14:56 sprawdz w necie zawartosc starych chipow i enterów. Tam były zamieszczane wersje demo. a póżniej poszukaj archiwalnego numeru z płytą (może gełda komputerowa?) Ja pożyczyłem od kumpla...arcon 1, 5 (demo) nie zapisuje twojej pracy :-(((( Powoszenia i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nokiw Re: program do projektowania wnetrz 20.07.03, 14:23 Zdecydowanie polecam ArCon. Pomoc jest pięknie rozbudowana. Ogrniaczeń nie ma, trzeba się tyko wczytać w pomoc. Ludzie w Intersofcie mili. "Wymarzony dom" 84,-zł. www.intersoft.com.pl/ofirmie-cennik.htm Zapisuję się plik w "Budynek zapisz" Do ArCon od 2-6 należy mieć klucz sprzętowy Służę pomocą awimzamosc@onet.pl Ściągając darmowy O2C-Player z tejże strony mamy dostęp do masy obiektów i urządzeń potrzebnych dla domu szczególnie ze stron niemieckich i czeskich. Wpisać, o2c w Onecie google i miłego ściągania. Arcon traktuję o2c podobnie jak swoje obiekty. Gwoli jeszcze pewnego komfortu psychicznego. Chcesz coś dla siebie projektować, dobrze, rób to, to jest pasjonujące ale wynik końcowy skonfrontuj z architektem. Na podstawie, co tu ukrywać Twoich wypocin, architekt zawsze coś sensownego Ci powie. To naprawdę są grosze w stosunku do przeróbek w domu i mieszkaniu i błędów, które możesz popełnić. Arcon znakomicie nadaje się do wystroju wnętrz. W razie wątpliwości pisz na awimzamosc@onet.pl Odpowiem na każdy list.noki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: program do projektowania wnetrz IP: 195.217.253.* 21.07.03, 12:51 Zdecydowanie do domowego uzytku, w dodatku za darmo, polecam program do urzadzania wnetrz dostepny na stronie www.boconcept.pl. Wlasciwie sa dwa programy, cos tam Lite, i drugi (nazw nie pamietam). Polecam drugi, w ktorym mozna dowolnie zaprojektowac ksztalt CALEGO mieszkania, uklad wnek, scianek, skosy dachu. O ile wiem program Pro100 w wersji demo, ktora mozna sciagnac z sieci, takich mozliwosci nie daje (przynajmniej mnie nie udalo sie odkryc takiej mozliwosci). Program boconceptu jest b. prosty w obsludze, daje dobry trojwymiar, mozna sie przemieszczac wewnatrz pomieszczen i ogladac wszystko z roznych stron z pozycji "mieszkanca" itp. itd. Co najwazniejsze, swoje dziela mozna dowolnie zapisywac, drukowac itp. czego nie daje np. wersja demo PRo100. Wada jest oczywiscie to, ze mozna umeblowac sobie cale mieszkanie ale... tylko meblami boconceptu oczywiscie :) Mi to zupelnie nie przeszkadza, a nie znalazlam zadnego programu w sieci, ktory dawalby rownie duze mozliwosci ustawiania scian, wnek itp. Program zajmuje w calosci 17 mega (chyba), ja sciagnelam sobie tylko czesc jadalna, mieszkalna i sypialnie (w sumie nie ma to znaczenia dla calosci, bo czesci odnosza sie poprostu do zasobu mebli jakie mozna wykorzystywac). I ta czesc miala 7 mega. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami Dobry program to taki... IP: proxy / 10.40.88.* 23.07.03, 21:15 ...ktory umozliwia rysowanie a nie ustawianie gotowych klockow (jesli to chcecie to polecam nozyczki i papier - da lepsze rezultaty). Gotowe klocki nigdy nie beda odpowiadaly do konca potrzebom... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dosia Re: Dobry program to taki... IP: 195.217.253.* 24.07.03, 12:38 Nie wszyscy jestesmy architektami i to przez duze A. Ja zamiast rysowac na kartce sto razy obrys mieszkania, po to, zeby na kolejnym rysunku przesuwac sciany o 10 cm i patrzec jak to wyglada (i to tylko Z GORY) wole uzyc programu, ktory umozliwia mi takie rysowanie. Akurat w moim przypadku chodzilo bardziej wlasnie o ustawienie scian i obejrzenie W PERSPEKTYWIE i w TROJWYMIARZE efektow, niz o ustawianie mebli (ktore nota bene w cale nie sa "klockami", bo to piekne meble bo concept!). Przestawiajac sciany rowniez modulowalam ich wysokosc - na rysunku musialabym do tego uzyc perspektywy, czego nie potrafie robic wiec efekty bylyby zadne - dlatego polecilam ten program bo w zadnym innym darmowym nie znalazlam opcji "ogladania" CALEGO mieszkania od wewnatrz w trojwymiarze. Poza tym meble sobie moge rysowac na kartce, owszem, gdy chce zaniesc projekt do stolarza, natomiast bawienie sie w rysowanie poszczegolnych mebli, gdy chce pi razy oko zobaczyc jak zagospodarowac przestrzen - uwazam za przerost formy nad trescia. Nad takim programem trzeba by spedzic pare dni i nocy, zeby zorientowac sie o co wlasciwie biega. Nie kazdy ma potrzebe rysowania oddzielnie kazdej szafki i kazdej poleczki w mieszkaniu. Poza tym probowalam wykorzystac rowniez Pro100 - tam jest mozliwosc narysowania kazdego mebla, ale zanim narysowalam byle jaka szafke pod umywalke minelo 2 godziny, a szafka i tak nie wyszla - narysowalam ja lepiej na kartce. Amatorom na pewno przyda sie ten program - profesjonalistom na pewno nie, ale tez profesjonalnego programu w sieci nie dostaniemy za darmo. Odpowiedz Link Zgłoś