monikaa13 15.03.08, 15:27 www.twojprojekt.pl/projekty/cedryk walcie śmiało Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
de_la_hoya Re: Do oceny - Cedryk 19.03.08, 11:21 Malutki ale całkiem nieźle w środku wgląda. Miło, że sypialnie mają po 20m2, bo można szafy wstawić. Strefa dzienna jak dla mnie za mała, ja jestem zwolenniczką życia rodzinnego "na dole" a nocnego "na górze". Brak spiżarni i garażu. O ile garaż można dostawić to na spiżarnię miejsca nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: Do oceny - Cedryk IP: *.chello.pl 19.03.08, 23:08 Projekt fajny, ale o jakości życia w domku jednorodzinnym decydują pomieszczenia pomocnicze, z jakich nie można skorzystać mieszkając w bloku. Przecież gdzieś trzeba schować rowery, kosiarki, drzewo do kominka.... Samochodu nie trzeba chować. Jesteśmy przecież przyzwyczajeni do skrobania szyb zimą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Do oceny - Cedryk 26.03.08, 12:08 dziękuję za wskazówki garaż będzie dostawiony i za nim najprawdopodobniej będzie skłądzik na narzędzia ogrodnicze i takie tam. Co do spiżarni to faktycznie nie ma, jest schowek pod schodami, u góry mimo wszystko chcielibyśmy wydzielić jakąś garderobę sypialnie mają po 20m2, ale po podłodze, tak jest podane dziwnie :) mnie też martwi mała ilość schowków na dole, ale nie można mieć wszystkiego, nie ma projektu idelnego co do salonu, to naprawdę myślicie, że może być mało te 28m2 plus jeszcze jadalnia, powinno razem stworzyć to ładną przestrzeń, zwarzając na to że salon i jadalnia będzie miało tyle samo metrów co nasze obecne mieszkanie - całe! Odpowiedz Link Zgłoś
kajak75 Re: Do oceny - Cedryk 26.03.08, 15:08 1. wygryz w dolnej kondygnacji - bez sensu. Przy tak niewielkim tarasie nic nie wstawisz pod ten daszek. Zreszta nawet na wizualizacji fotele i stol ogrodowy postawiono poza budynkiem. 2. 28m2 na jadalnie i salon to nie jest duzo. wez sobie program z Ikei, albo papier milimetrowy i sprobuj poustawiac meble. Zobacz czy na rysunku zostala zachowana skala. 3. powierzchnia liczona po podlodze to 20m2 w sypialniach. Jaka jest powerzchnia pokoju, gdzie sufit jest co najmniej 190 cm? Jezeli nie rozrozniasz tej kwestii - jeszcze duzo nauki przed Toba. 4. pomieszczenia gospodarcze - jak poprzednicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eis Re: Do oceny - Cedryk IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.08, 02:48 ja zawsze chciałem mieć taki zadaszony taras, dwa fotele sie na pewno zmieszczą i będzie można siedzieć w deszczowe cieple popołudnie, co do pomieszczeń gospodarczych to jest kotłownia z pralnią + schowek pod schodami, resztę zmieścisz w garażu. Co do salonu z jadalnią - ludzie czy wy naprawdę nie znacie umiaru chcecie wmówić komuś ze na 38m2 będzie ciasno to ile będzie wystarczająco 50m, a może 70?. Osobiście wolałbym mieć kuchnię od frontu, ale jak wspomniałaś nie można mieć wszystkiego. pozdrawiam P. Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Do oceny - Cedryk 31.03.08, 15:59 też mi się marzyła kuchnia od frontu, ale nie można mieć wszystkiego :) a tak na serio, to ja nie lubię siedzieć w kuchni, prawie nie gotuję, nie cierpię tego, więc argument, że z kuchni będzie wszystko widać co się dzieje przed domem do mnie nie przemawia, pewnie cześćiej będę siedzieć w salonie, tylko tu znowu martwi mnie że z ulicy będzie widać salon, ale może nie będzie tak źle, jakiś ładny płotek się wstawi itp. co do wypowiedzi po wyżej to mnie trochę zdziwiła i rozbawiła, wyraźnie widać, że salon ma prawie 29, a jadalnia 9, razem 38 a nie 28! sypialnie mają po podłodze 20m, a normalnie ok 15-17, nie rozumiem aluzji w tym miejscu, że nie rozróżniam tych wysokości, zapewniam cię że bardzo dobrze je rozumiem zadaszona częśc tarasu ma 6m, chyba nie aż tak mało, poza tym i tak planujemy jakieś zadaszenie w ogrodzie mnie najbardziej martwi ten schodek, z którego prawdopodobnie jednak zrezygnujemy i wielkość salonu 28 i wielkość kuchni 9, czy nie będą za małe, no i usytuowanie tv koło kominka?! mój mąż jest już od dawna gotowy kupić ten projekt i budowac, ja się jeszcze zastanawiam, i dziękuję za wszystkie uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
monikaa13 Re: Do oceny - Cedryk 25.06.08, 19:48 A więc projekt kupiony. Może macie jeszcze coś czego my już nie widzimy. Będzie oczywiście garaz, a nad garazem pokoj, a za garazem schowek. Schodka do salonu nie będzie. Łazienka na górze jedna. Problem mamy z wejściem z garażu do domu. Jak to rozwiązać, bo wejście będzie tam gdzie dolne okno, na przeciw salonu i pewnie będzie smród. Myślimy, że tam postawić ściankę, co myślicie? Odpowiedz Link Zgłoś