Dodaj do ulubionych

Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:12
Co sadzicie o maturze próbnej w dolnośląskim?Ja pisałm z polskiego,historii i
angielskiego i przerosło to moje oczekiewania/uczyłam sie systematycznie/-
uważam,że to wszystko jest nienormalne a najgorsze to ze jest to
demobilizujace do dalszej nauki bo to wszystko na tej maturze nie ma nic
wspólnego z programem nauczania szkoły sredniej.Jestem osobiście zniechecona
i uwieżcie że nie chce mi sie nadal uczyc i powtarzać bo nawet to co już
bardzo dokładnie powtórzyłam kompletnie mi sie nie przydało.Myśle ze ktoś
kto "to" przygotował powinien za to odpowiedzieć za te straty naszego
czasu,naszego zdrowia,zaprzepaszczenie naszej dotychczasowej nauki ,która ma
sie do tej nowej matury jak pięść do oka,a może nawet przekreślenie naszych
marzen i nadzei na lepszą przeszłośc.Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: zbulwersowana Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 16:53
      Czy nikt nie pisał tej matury czy macie odmienne zdanie?
      • agniecha_k Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? 09.12.04, 17:36
        ja równiez pisalam ta sama mature ale wydaje mi sie ,ze przesadzasz
        wg mnie jezyk polski byl prosty
        angielski podstawowy banalny, natomiast rozszerzony byl jakby z kosmosu -
        masakra, tutaj ise z toba zgadzam
        dzisiaj pisalam wos i uwa|am, ze nie byl bardzo trudny (szczegolnie rozszerzony)
        pozdrawiam
        • Gość: zbulwersowana Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 11:54
          A porównywałaś swoje odpowiedzi z prawidłowymi np.w Wyborczej?I co tak dobrze
          wypadłaś bo ja ze zrozumienia 16/25 to uważam ze kiepsko wypadłam /chociaz
          zawsze ze zrozumienia tekstu byłam dobra/a to niestety stanowi az 50% punktacji
          ogólnej z polskiego.Uważam ze taka matura np.z polskiego zupełnie nie
          odzwierciedla rzeczywistych umiejętnosci z polskiego.Można być super
          polonistą,czytać wszystkie lektury,pisać biegle wypracowania,znać cała
          literaturę a i tak można wypaść beznadziejnie .Nie ma tu możliwości wykazania
          sie faktyczną wiedzą polonistyczną i wiadomościami wyniesionymi ze szkoły.I to
          właśnie uważam za problem.Szkoda tylko że Ci z CKE tego nie widzą i nie może to
          do nich dotrzeć.
          • Gość: myslak Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:03
            Rzeczywiście nie czytasz ze zrozumieniem ;)
            Za tę część można było dostać 20 pkt. Jesli masz 16, to jest 80%, czyli całkiem
            nieźle jak na początek (bo do tego dodaje się punkty za wypracowanie).
            Wypracowanie było proste jak drut: wymagało własnie podstawowej wiedzy
            szkolnej!!! Odróżnić dekadenta od romantyka chyba potrafisz? I napisać, czemu
            Wokulski przegrał w miłości?

Próbna wrocławska jest bardzo dobrze przygotowana . Marzyć tylko o tym, by tę
            prawdziwą też układało OKE W-W, a nie ci niedouczeni z W-wy....
            • Gość: kasia Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 17:44
              hehe a ty myslak chyba procentow nie umiesz.
              16 to nie jest 80% liczby 70.
              zeby miec zaliczone 30% trzeba miec 21 pkt. czyli cale czytanie + 1 pkt za
              wypracowanie
              • Gość: myslak kasiu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:49
                Pisałas tylko o czytaniu ze zrozumieniem. Za to dostajesz 20 pkt.

Pozostałe 50 jest za wypracowanie.
                25, które wymieniłas, to max. za treść w wypracowaniu na poz. podstawowym.
                Oj, nie czytasz ze zrozumieniem (ani siebie, ani innych;)
                • Gość: myslak Re: kasiu ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 18:51
                  (...)bo ja ze zrozumienia 16/25 to uważam ze kiepsko wypadłam(...)
                  Tak pisałaś? Prawda?

A za wypracowanie nie możesz dostac 1 pkt. Nijak :)))))
                  • Gość: kasia myślaku IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 18.12.04, 17:52
                    nie nie pisałam tak, ze 16/25
                    musiala byc inna kasia.
                    ja wyniki swojej matury z polskiego poznam dopiero po świetach.
                    no może nijak nie dostaniesz 1 pkt, ale jesli masz cale czytanie dobrze,
                    to "wystarczy" miec 1pkt z wypracowania zeby zdac. o to mi chodziło
                    nie czepiajmy sie szczegółów
    • Gość: bozena Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.04, 13:04
      M ysle ze to jest straszna porazka.nie chodzi mi juz o zadania,ktore sa wziete
      chyba z ksiezyca tylko o sposob przeprowadzenia matury.U MNIE W SZKOLE DEREKTOR
      NIE PRZYWIOZL NAWET ARKUSZY NA POZIOM ROZSZEZONY.I CO POWIECIE O TYM
      INCYDECIE.PRZEPRASZAM ZA BLEDY JESTEM DYSLEKTYKIEM
      • Gość: Olka zadania były łatwe! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.04, 15:14
        Na lekcjach robi się takie tematy!
        A "derektor" pewnie miał rację - szkoda było pieniędzy na rozszerzony, skoro
        nie umiesz napisac takiej łatwizny na podstawowym.
        • Gość: kasia Re: zadania były łatwe! IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 10.12.04, 17:49
          Polski byl dla mnie po prostu głupi. nie to ze jakis strasznie trudny, ale ten
          tekst troche przeszedł samego siebie. byl dziwny. wypracowania nie takie
          trudne, lalka dosc popularna lektura, ale troche w niej namieszalam.
          rozszerzonego nie pisałam. niemiecki podstawowy był gbanalny, choc angielski
          jeszcze bardziej. na niemieckim byl trudniejszy temat wypracowania.
          rozszerzonego nie pisałam. matma... podstawowa do najłatwiejszych nie należała,
          ale jakos dalam radę, choć wiem, że mam błędy. Rozszerzona wydawała mi się
          masakra, niewiele zrobiłam, ale dzisiaj gdy patrze na te zadanka to nawet spoko
          sa. nie zrobiłam ich wczoraj chyba z powodu później godziny i tego, ze juz nie
          myslalam tak jak trzeba
    • Gość: maturient Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.sieradz.cvx.ppp.tpnet.pl 18.12.04, 20:04
      A może się za dużo uczyłaś. Sorki ze się nabijam ale oglądałem i aż takie trudne to to nie było. Stosunkowo podobne do warszawskiej a nic nie powtarzając zdobyłem ze wszystkich przedmiotów od średnio koło 80%/ ang np. na podst 98% rozszerzenie tylko 665 ale to w sumie też nieżle. pozdrawiam
      • Gość: tara Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.wroclaw.mm.pl 18.12.04, 22:11
        Popsuję wam humory- według nieoficjalnych danych probną maturę zdała nieduża
        grupa i to bardzo kiepsko.
        • Gość: Kaja Re: Co sądzicie o próbnej maturze w dolnośląskim? IP: *.ssnet.pl 18.12.04, 23:37
          Ciekawe, co to znaczy nieduża grupa? Mniej niż połowa?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka