Gość: mmm IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.05, 17:00 nieoficjalny klucz w zadaniu 3.8 podaje ! a czy w 3.8 nie powinno byc B? Fakt ze teoretycznie A tez mozna pod to podciagnac, ale mi B bardziej pasuje i tak zaznaczylem co myslicie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: dziubas Re: 3.8 zadanie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.05.05, 17:37 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubas Re: 3.8 zadanie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.05.05, 17:38 tez mam odp B. wydaje mi sie ze jest prawidlowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rodzynia Re: 3.8 zadanie IP: *.krak.tke.pl 06.05.05, 17:46 Zdanie jest: "It offers luxury accomodation", a w A jest napisane: "Today's traveller quite rightly expects the highest standards of quality and comfort. At the Dove you are unikely to be dissapointed". Wynika z tego, że ten hotel musi być o tym podwyższonym standardzie, a jat tak to jest napewno luxury, dlatego też zaznaczyłam to tak jak w kluczu gazetowym :) A w B prawde mówiąc ni nie widze o standardzie pokojów... No chyba, że to, że mają łazienkę, TV i telefon... Hmmm to też można podciągnąć :) Już sama nie wiem. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tusia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:18 Ja tez mam odp:B wachałam sie miedzy A a B ale zaznaczylam B:/ ech bardziej mi pasowala...powinni nie robic tego w taki sposob ze 2 odp pasuja...ciekawe ktora bedzie prawidłowa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:29 buuu powinni zaliczyc i B...strajk...nie podoba mi sie to... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:43 ja tez zaznaczylam B bo wydawalo mi sie ze bardziej pasuje niz A. chociaz wahalam sie... powinno byc tak jak zrobili na naszym gimnazjalnym: zaliczyli w humanistycznym 2 odpowiedzi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:51 otototo zgadzam sie z przedmówcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :| Re: 3.8 zadanie IP: 82.160.110.* 07.05.05, 09:53 Tak asmao sie zgadzam powinny byc uznane 2 odpowiedzi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotrek Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:05 powinno być A i koniec gadki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:14 nie prawda Piotrze bo do tego pasuja 2 odp.Ai B wiec dlaczego maja byc osoby pokrzywdzone!!! Odpowiedz Link Zgłoś
aviviah Re: 3.8 zadanie 07.05.05, 10:58 Hmm...mieszkałam już w różnych hotelach, schroniskach i pensjonatach i naprawde jak dla mnie to luksusowy jest pokój z łazienką i telewizorem... :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dolores Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:09 wszystko zalezy od podejscia dla niektorych telefon, telewizor i prywatana lazienka to sa luksusowe warunki, jak dla mnie to zdecydowanie sa dlatego zaznaczylam b, ale rownie dobrze wysoki standard moze oznaczac luksus dlatego powinni zaliczyc dwie odpowiedzi, bo jak dla kogos telewizor w hotelu to standard to pewnie siie nie zgodzi z odp b Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ela Re: 3.8 zadanie IP: 80.51.226.* 07.05.05, 11:13 dla niewtajemniczonych luxury= the best,a nie luksusowy. accomodation to zakwaterowanie. a wiec najlepsze zakwaterowanie jest oczywiscie w hotelu A. biorac pod uwage wysoki standart, wygode i usytuowanie, to ze masz tv w pokoju to o niczym nie swiadczy, ale tak jak ktos powiedzil wszystko to kwestia interpretacji, ten problem pojawia sie w kilku zadaniach na maturze z anglika. wiec to nie sprawdza wiedzy ale to jak ktos zrozumie tekst, a odpowiedzi czasem naprawde sa bardzo zblizone i trudno wybrac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:18 jak nie jak to oznacza luksusowy tak podaje słownik: luxury [`lBkSErI] luksus, luksusowy; zbytek i co? wiec powinni zaliczyc te 2 odp...bo bedzie nie fair i nie robic nastepnym razem tak...tyle...a teraz jak zrobili 2 pasujace odp to powinni zaliczyc obie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wow Re: 3.8 zadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:38 ludzie ja tez zaznaczylam B i potem sie bilam w leb ze zle ale widze ze nie tylko ja tak mam wiec dzieki za poprawienie humorku!!!!buziaki wielkie:******* Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość :P Re: 3.8 zadanie IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 07.05.05, 22:45 mamy odpowiadać na podstawie tekstu, tak więc w tekście o hotelu A jest o wyokim standarcie i warunkach. A że w innym podają, że mają tv i inne bajery to co z tego? napisali ze maja wysoki standard? nie. Mamy odpowiadac na podstawie tekstow a nie domyslen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zzzzzz Re: 3.8 zadanie IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 08.05.05, 10:17 Ja też mam odp. B. Mam nadzieje, że ktos z ministerstwa to przeczyta:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:56 ja też...zgadzam sie z przedmówcą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pozdro! Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:16 tak tak otototo zgadzam sie!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: 3.8 zadanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 17:29 nie liczcie, że ktos to przeczyta, lepeij wyslijcie tam maila (ja tez mam b i to zrobiłam) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mada Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:32 A moze przeczyta zażalenia maturzystów!!!dobrze by było!!! a z tymi mailami to dobry pomysł:>!!! Odpowiedz Link Zgłoś