Dodaj do ulubionych

3.8 zadanie

IP: *.adsl.inetia.pl 06.05.05, 17:00
nieoficjalny klucz w zadaniu 3.8 podaje !
a czy w 3.8 nie powinno byc B?
Fakt ze teoretycznie A tez mozna pod to podciagnac, ale mi B bardziej pasuje
i
tak zaznaczylem co myslicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: dziubas Re: 3.8 zadanie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.05.05, 17:37
      • Gość: dziubas Re: 3.8 zadanie IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 06.05.05, 17:38
        tez mam odp B. wydaje mi sie ze jest prawidlowa.
    • Gość: rodzynia Re: 3.8 zadanie IP: *.krak.tke.pl 06.05.05, 17:46
      Zdanie jest: "It offers luxury accomodation", a w A jest napisane:
      "Today's traveller quite rightly expects the highest standards of quality and
      comfort. At the Dove you are unikely to be dissapointed". Wynika z tego, że ten
      hotel musi być o tym podwyższonym standardzie, a jat tak to jest napewno
      luxury, dlatego też zaznaczyłam to tak jak w kluczu gazetowym :)
      A w B prawde mówiąc ni nie widze o standardzie pokojów... No chyba, że to, że
      mają łazienkę, TV i telefon... Hmmm to też można podciągnąć :) Już sama nie
      wiem.

Pozdrawiam :)
      • Gość: Tusia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.05.05, 19:18
        Ja tez mam odp:B wachałam sie miedzy A a B ale zaznaczylam B:/ ech bardziej mi
        pasowala...powinni nie robic tego w taki sposob ze 2 odp pasuja...ciekawe ktora
        bedzie prawidłowa...
    • Gość: Madzia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:29
      buuu powinni zaliczyc i B...strajk...nie podoba mi sie to...
      • Gość: :) Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:43
        ja tez zaznaczylam B bo wydawalo mi sie ze bardziej pasuje niz A. chociaz
        wahalam sie... powinno byc tak jak zrobili na naszym gimnazjalnym: zaliczyli w
        humanistycznym 2 odpowiedzi :)
        • Gość: Madzia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 09:51
          otototo zgadzam sie z przedmówcą...
          • Gość: :| Re: 3.8 zadanie IP: 82.160.110.* 07.05.05, 09:53
            Tak asmao sie zgadzam powinny byc uznane 2 odpowiedzi!!!
            • Gość: Piotrek Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:05
              powinno być A i koniec gadki
              • Gość: Marta Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 10:14
                nie prawda Piotrze bo do tego pasuja 2 odp.Ai B wiec dlaczego maja byc osoby
                pokrzywdzone!!!
                • aviviah Re: 3.8 zadanie 07.05.05, 10:58
                  Hmm...mieszkałam już w różnych hotelach, schroniskach i pensjonatach i naprawde
                  jak dla mnie to luksusowy jest pokój z łazienką i telewizorem... :D
    • Gość: dolores Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 11:09
      wszystko zalezy od podejscia dla niektorych telefon, telewizor i prywatana
      lazienka to sa luksusowe warunki, jak dla mnie to zdecydowanie sa dlatego
      zaznaczylam b, ale rownie dobrze wysoki standard moze oznaczac luksus dlatego
      powinni zaliczyc dwie odpowiedzi, bo jak dla kogos telewizor w hotelu to
      standard to pewnie siie nie zgodzi z odp b
    • Gość: Ela Re: 3.8 zadanie IP: 80.51.226.* 07.05.05, 11:13
      dla niewtajemniczonych luxury= the best,a nie luksusowy. accomodation to
      zakwaterowanie. a wiec najlepsze zakwaterowanie jest oczywiscie w hotelu A.
      biorac pod uwage wysoki standart, wygode i usytuowanie, to ze masz tv w pokoju
      to o niczym nie swiadczy, ale tak jak ktos powiedzil wszystko to kwestia
      interpretacji, ten problem pojawia sie w kilku zadaniach na maturze z anglika.
      wiec to nie sprawdza wiedzy ale to jak ktos zrozumie tekst, a odpowiedzi czasem
      naprawde sa bardzo zblizone i trudno wybrac.
      • Gość: Magda Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:18
        jak nie jak to oznacza luksusowy tak podaje słownik:
        luxury
        [`lBkSErI] luksus, luksusowy; zbytek
        i co? wiec powinni zaliczyc te 2 odp...bo bedzie nie fair i nie robic nastepnym
        razem tak...tyle...a teraz jak zrobili 2 pasujace odp to powinni zaliczyc
        obie!!!
        • Gość: wow Re: 3.8 zadanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:38
          ludzie ja tez zaznaczylam B i potem sie bilam w leb ze zle ale widze ze nie
          tylko ja tak mam wiec dzieki za poprawienie humorku!!!!buziaki wielkie:*******
          • Gość: gość :P Re: 3.8 zadanie IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 07.05.05, 22:45
            mamy odpowiadać na podstawie tekstu, tak więc w tekście o hotelu A jest o
            wyokim standarcie i warunkach. A że w innym podają, że mają tv i inne bajery to
            co z tego? napisali ze maja wysoki standard? nie. Mamy odpowiadac na podstawie
            tekstow a nie domyslen.
            • Gość: Zzzzzz Re: 3.8 zadanie IP: *.nasze.pl / *.nasze.pl 08.05.05, 10:17
              Ja też mam odp. B. Mam nadzieje, że ktos z ministerstwa to przeczyta:(
              • Gość: Gosia Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:56
                ja też...zgadzam sie z przedmówcą...
    • Gość: Pozdro! Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 17:16
      tak tak otototo zgadzam sie!! pozdro
      • Gość: ja Re: 3.8 zadanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.05.05, 17:29
        nie liczcie, że ktos to przeczyta, lepeij wyslijcie tam maila (ja tez mam b i
        to zrobiłam)
    • Gość: Mada Re: 3.8 zadanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 19:32
      A moze przeczyta zażalenia maturzystów!!!dobrze by było!!! a z tymi mailami to
      dobry pomysł:>!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka