Gość: kf IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 19:09 Czy jest ktoś, kto tak właśnie czuje i dlaczego??????? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kelly Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 07.05.05, 19:14 czuje ze z polaka nie zdam.. :( wypracowanie mam do bani :( pisalam na drugi temat :( nie powtorzylam nie-boskiej komedii i potopu bo nie zdazylam :( ale mam szczescie akurat to sie trafilo ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddddddddddd eeeeeeeee ...to nie jes tak IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 07.05.05, 21:37 źle,jak na razie to jedna osoba czuje,ze nie zda. Ale Kellly to nie ma się co martiwć najważnieszje żeby dobrze zintrpetować texty które były podane ,za odniesienie się do całości jest 4-5p. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tania Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:32 Ja nie zdam ale nie dlatego że nie umiem angielskiego(bo umiem) ale dlatego że zrobiłam głupi błąd. Bo napisałam wypracowanie w brudnopisie a nie czystopisie jak myślicie ocenią to? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/:/:/ Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.crowley.pl 07.05.05, 22:38 Ja tez moge nie zdac...wybralem 2 temat i pisalem tyko o samym kordianie:/ napisalem co prawda na 2 strony nawet z sensem, ale boje sie ze moga mi zdyskwalifikowac prace:/:/ jak myslicie, moga tak zrobic? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:43 Ja tez mam do dupy wypracowanie z polaka... ;( modle sie o te glupie 30 % ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? nie wiem IP: *.opole.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.05, 22:49 nie wiem, ale boję się, że nie zdam, bo pisałem o tych romantykach tam. Na początku (wychodząc z sali) cieszyłem się, ze zajebiscie! Wróciwszy do domu, sprawdziłęm o co cho i pomylilem fakty. Napisałęm, ze Kordian popełnił samobójstwo a ten mąż umarł. A było tak, że Kordian został skazany na śmierć a ten władca się zabił. Pozatym nie żałuję że WCALE się nie uczyłęm do matoory, bo gdybym się uczył, nie nauczyłbym się tegoi co było na maturze! postanowiłem powtórzyć Nad Niemnem, lalke, Wesele, Chłopów, ale za chiny nie kordiana, nieBoską czy Potop! Rozszerzony to już masakra! Modlę się o 30% z podstawowego! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziubas Re: nie wiem IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 07.05.05, 22:55 ja tez sie boje z polaka.... popisalam takie kwiatki o histroii PL ze szkoda gadac... ehhh:/// a wszyscy mowili powtorzyc wspolczesnosc nawet nasz prof. mogłam isc na rozszerz ale mi sie nie chcialo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia polski do d...:/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 22:59 Rozszerzona dobrze a podstawowa lepiej nie mowic. Jak odejmuja punkty za bledy merytoryczne albo w ogole dyskwalifikuja to nie zdam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alice Re: polski do d...:/ IP: 213.199.214.* 08.05.05, 13:17 to jest tak, ze jesli popełniłeś błąd typu: przez pomyłkę nazywałeś kordiana powiedzmy konradem i takiej nazwy używałes przez całą pracę, to po prostu nie bedziesz miał pkt za kordiana, bo w kluczu wyraźnie o kordianie a nie konradzie mowa. a jesli robiłeś błędy, które w prawidłowej formie punktowane są w kluczu, to po prostu nie masz za nie punktu. jesli popełniłeś błąd, ktory w prawidłowej formie nie jest punktowany wg klucza, to nie dzieje się nic, bo nie ma zadnego kryterium według którego mozna odjąć punkty za błedy merytoryczne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kulo Re: nie wiem IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 07.05.05, 23:01 a co ma tego tematu to ze kordian zostal skazany na smierc??? ten fragment byl chwila zanim popelnil samobojstwo - nie udane. a nie boskiej komedi to byla ostatnia scena :D - oczywiscie zadnej lektury nie czytalem z tej 3 ale opracowania tak :D Odpowiedz Link Zgłoś
makdalensa Re: nie wiem 08.05.05, 09:18 ja również polałam polski. i podobnie jak większośc pisałam o Kordianie i Henryczku. Z prostej przyczyny całości Potopu w szkole nie omawialiśmy .. jedynie fragment dotyczący Obrony Jasnej Góry. doszłam do wniosku, że 21 punktów to przebrzydliwie dużo ;-) mam nadzieję, że zadamy :D Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a... Re: nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 09:28 ja nie zdam z polaka.... pisałam 2 temat ale zchrzaniłam bo w sumie nie porównałam ich a najpierw opisałam kordiana a potem tego beznadziejnego henryka... no i w ogóle to zaczęłam od wypracowania a na test nie starczyło mi czasu....:( aha... z geografii też raczej nie zdam bo nie wiem jak i czego się uczyć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zmartwiona Re: nie wiem IP: *.efekt.net.pl / *.efekt.net.pl 08.05.05, 09:45 nie moge jesc , uczyc sie na wos nic jestem zalamana i mam ochote rzucic sie pod samochod , jezeli nie zdobede tych 21 punktow jestem pocieszona tylko tym ze moze nie bede sama ... a probne mi tak dobrze poszly ze wogole nie obawialam sie polskiego mogli odrazu dac na probnych cos trudnego . jestem z wami moze sie zlituja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 10:45 Ja tez nie porownalam, opisalam ich osobno, ale to poprostu troche punktow mniej. Tylko nie widze za co mogliby mi chociaz 1 punkt dac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 11:31 ja sie boje i o polski i o angielski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majk86 Re: nie wiem IP: 195.136.49.* 08.05.05, 11:47 ja sie dołaczam z polskim nie wiem niby wszystko napisalem ale nie wiem :( a i tak nie zdam bo matem mam nie nauczona tak wiec styczen chyba :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yngvarr Re: nie wiem IP: 81.210.14.* 08.05.05, 12:44 przeciez w poleceniu bylo jasno i wyraznie napisane PORÓWNAJ.. zatem jesli ktos popelnil tak idiotyczny blad i nie porownal, rzeczywiscie powinien liczyc sie z tym, ze nie zda.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia Re: nie wiem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:52 I tu sie mylisz ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :( Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 12:43 jestem w takiej samej sytuacji:/ wypracowanie do bani!!!marze o 30%!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddddddddddddddd do /;/;/; IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 17:05 Wg mnie sprawdż ci to i dostaniesz tylko punkty za te zgodne z moedelm do Kordiana,obetną za kompozycje ,ale sprawdza ,nie jest źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strzalka Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:11 Hej! Czy ktoś z Was zdaję historię na rozszerzonym? Jak myślicie co będzie na rozprawce???(jaki temat?) Myślę, że albo problem Żydów ( w końcu obchodzimy 60. rocznicę wyzwolenia Auschwitz) albo stosunki polsko - niemieckie na przełomie wieków???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makda Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:25 wyobrażacie sobie to, żeby 50% maturzystów szło zdawać w styczniu ? ja tego nie jestem w stanie pojąć:D a co dalej ? kolejne 5 lat ? i co roku 50% oblanych? powodzenia ministerstwo ! ciekawe czy budżet państwa wytrzyma, tyle kasy "zainwestowanej" w tusze, papier.. jak patrzę na to z takiej perspektywy to widzę, dziczejemy w państwie polskim :D najbardziej to żal mi drzewek, które cierpią przez feralną nowa maturę.. :/ ..bo to Polska właśnie..... Pozdrawiam. Magda , która też oblała polski :D W ilości siła :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:45 Mam świadectwo z paskiem ale nie zdam chyba .....a dlaczego? Bo wypracowanie napisałam w brudnopisie........ jestem załamana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sagi Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.net / *.net 08.05.05, 14:07 A to by były jajca jakby kazali nam płacić za chęć poprawienia/zdania matury :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: makda Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:14 wrzuć monetę.. zbieramy na sadzonki drzew .. nie nadążamy z produkcją papieru.. uu przemysł drzewno-papierniczy przeżywał by wówczas rozkwit gospodarczy :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :-/ Re: Kto wie, że nie zda matury??????????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:35 :-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dddddddddddddd do tych co napisali w brudnopisie....... IP: *.stoszowice.sdi.tpnet.pl 08.05.05, 17:13 ..A nie moglibyście zadzowmic do OKE i się zapytać,no niby z jednej strony mają w ogóle nie patrzec na brudnopisy,z drugiej strony egzaminatorzy to też ludzie i jak zobaczą tekst w brudnopisie a na czystopisie nie to chyba sprawdza to co jest napisane........chociaż z trzeciej strony OKE sama nie wiem jak egzaminatorzy będą to sprawdzać.....moze jak spotkam moją polonistkę (egzaminatorke)to sie zapytam jak to jest. Odpowiedz Link Zgłoś