zrob_mi_laske 26.05.05, 20:36 Ja czekam na wyniki, gdyż od nich zależy na jaki pójde kierunek. A wy jak? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mnietek Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.udn.pl 26.05.05, 22:28 Zarejestrowany zapłacone zaświadczeni olimpijskie zlozone czekam na październik (kierunek historia!) Odpowiedz Link Zgłoś
queenfan1 Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 26.05.05, 22:28 rejestracja i tak od 20 czerwca rusza Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Brzydko brzydko 27.05.05, 14:43 Wprowadzasz ludzi w błąd po to, żeby zmniejszyć sobie konkurencję? Powinieneś odpaść po pierwszej sesji, wiesz? Szczerze Ci tego życzę. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 26.05.05, 22:46 a na jakie kierunki się wybieracie na UW? Odpowiedz Link Zgłoś
kotka_behemotka Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 27.05.05, 14:27 filologia polska, a Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 27.05.05, 14:32 Początkowo chciałem na ekonomię, ale zrezygnowałem po maturze... maturka nie poszła mi rewelacyjnie, a ten kierunek jest bardzo oblegany... Zastanawiam się nad zarządzaniem. Na UW jest o tyle dobrze, ze nie trzeba skadać appierów zanim sie nie dostanę. Z tego co przeliczyłem to na zarządzanie miałbym ok 55-60% możliwych punktów do zdobycia w rekrutacji :/ Nie wiem, czy mam jakiekolwiek szanse dostania sie na dzienne i dlatego też nei wiem co robić. MOże spróbuję, starcę jedynie 80 zł. pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
rosquito Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 27.05.05, 14:38 Ja też na ekonomię. A ile miales pktów na maturze z anglika i maty?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 27.05.05, 17:49 ja z ekonomii zrezygnowałem, przynajmniej na UW z anglika bede miał z podst ok 80% a z rozszerz. ok 55% z matmy podtswa 60% a roszerz 50% - czyli kiepsko :/ Odpowiedz Link Zgłoś
rosquito Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 27.05.05, 21:20 Nie sa to jakies super wyniki, ale wcale nie takie znowu najgorsze. Jesli chodzi o angielski to liczy sie tylko poziom podstawowy, natomiast az 42% stanowia punkty z testu na inteligencje, takze jesli zalezy ci na tym kierunku to startuj. Moze spotkamy sie w pazdzierniku. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamil Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 29.05.05, 09:28 hmm....ja tez o tym myslalem. Rezygnacja z Ekonomii z podobnych powodow:). A zdawales na maturze jeszcze cos poza matma i jezykiem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 30.05.05, 16:40 zdawałem tez historie, podstawowy myślę że będzie całkiem dobrze, a z rozszerzonym nie mam pojęcia bo pisałem o PRLu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: khamil Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.05, 17:09 Ja pisalem o przemianach XIII-XV...ale tez nie mam pojecia, jak mi to dokladnie ocenia:) Odpowiedz Link Zgłoś
peppe Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 30.05.05, 23:43 Ja tez probouje na ekonomie. Wiem, ze bedzie trudno, ale spobouje. Najlepiej u mnie z angielskim i ekonomia (z anglika pp licze na 95-96%, a z przedsiebiorczosci mialem uczciwie zapracowana 6). Slyszalem, ze na finanse i bankowosc latwiej sie dostac, a ucza sie prawie tego samego. Ekonomisci zdajacy na UW odezwijcie sie gg 9515975 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alicja Czy działa wam GG? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 07:55 Ja bym się chętnie odezwała ale mi GG nie działa. Też macie ten problem czy tylko moj komputer zgłupiał??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczuch Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 30.05.05, 15:38 Ja to na Ekonomię na UW to już praktycznie sie dostałem (nie przewiduję, że jakoś tragicznie zwalę ten test predyspozycji w lipcu), wyników nie podaję bo przecież jeszcze nikt ich nie ma, ale przewiduję wysokie punktacje. Na stronie rekrutacyjnej UW zaznaczyłem 3 kierunki, ale jeszcze nie zapłąciłem. BTW Ekonomia jest ostatnim kierunkiem na który chciałbym sie dostać, wole JSEM albo Matmę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi do tych co sie zarejestrowali na UW !!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.05.05, 15:52 pytanko rejestrowaliscie sie ?? czy w tym formularzu wpisuje sie wyniki matur bo jesli tak no te teraz nie mozna jeszcze sie rejsertrowac . w takim razie jak dostarczamy UW nasze wyniki matur ?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilianka Re: do tych co sie zarejestrowali na UW !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 07:45 nie mozna wpisac wynikow matur, ale mozna sie zarejestrowac:) i raczej jest to wskazane :) jesli tak bardzo nie uzalezniasz od wynikow tego, na ktore kierunki skladasz no to i tak placisz itd. rejestracja jest "wazna" jak zaplacisz; pisalam do irk-u z tymi wynikami i mi odp ze prawdopodobnie sami bedziemy, jak juz dostaniemy wyniki, wpisywac wyniki; a przy skladaniu dokumentow zostanie to zwweryfikowane- oczywiscie jak ktos sciemnial to jego miejsce od razu sie zwalnia:) pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
another_story Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 27.05.05, 14:40 Kotko, interesuje Cię zwykła polonistyka? Czy może kierunek zatytułowany enigmatycznie "Literatura polska i język polski w cywilizacji europejskiej"? Ja składam na tę pierwszą opcję, bo w przypadku drugiej przeraża mnie wizja egzaminu ustnego. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
very_martini Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 27.05.05, 14:41 Na studiach i tak nie unikniesz ustnych egzaminów, na pewno warto spróbować 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link Zgłoś
kotka_behemotka Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 27.05.05, 20:40 wiesz, jeszcze nie wiem. jak na razie to przezywam jeszcze maturę:) zobaczymy co bedzie dalej. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iza Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 19:09 UW -germanistyka , jeszce sie nie rejestrowałam ale musze to niedługo zrobic ,jeszcze zanim bede miała wyniki [rejestracja chyba do ktoregos lipca ] ale nie pamietam dokładnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olivier Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: 213.199.201.* 28.05.05, 23:13 :) Ja do Wawki na UW składam aż na 4 kierunki, mam nadzieję, że wyrobię się z tymi testami kompetencji 13 lipca:P Najbardziej chciałbym się dostać na studia filologiczno-kulturoznawcze Europy Zachodniej (profil językoznawczy; specjalizacja 1. - język niemiecki, 2. - język hiszpański, 3. - język angielski), ale wiem, że to będzie bardzo trudne:( Składam jeszcze na Katedrę Języków Specjalistycznych (1. niemiecki + 2. angielski), lingwistykę stosowaną (1. niemiecki + 2. angielski) i na samą germanistykę:P - na to mam teoretycznie największe szanse, bo maturka z anglika nie poszła mi rewelacyjnie, a ta z niemca znacznie lepiej, no, i wkrótec zdaję egzamin ZOP. Ale to o niczym nie świadczy, bo i tak przede mną test predyspozycji, ja uważam, że przykładowe zadanka z niemca i z polskiego są bardzo trudne. A co Wy o tym sądzicie? Pozdrówka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oLuL Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.05, 23:29 to ja tak samo jak Ty Olivier - tylko odwrotnie z językami - wszędzie pierwszy angielski, no i anglistyka zamiast germanistyki. Czyli teoretycznie żadną konkurencją nie jestem:P Ale też nie mam pojęcia co z tymi egzaminami 13 lipca, boję się, że mogą się nałożyć :| Jesli nie masz nic przeciwko, to myślę, że dobrze byłoby się skontaktować, bo widzę, że masz bardzo podobne jak ja problemy :) moje gg 3820215. Po prostu dobrze byłoby się skontakczyć z kimś kto też nie wie co i jak :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilianka Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.05, 18:45 sluchajcie, ja mam dokladnie tak samo, takze odezwijcie sie, szczegolnie Olivier, bo mnie interesuja te studia filol.-kult.europy zach. a za nie moge sie jakos zorientowac na jakiej zasadzie one dzialaja:) GG- 6047360 Odpowiedz Link Zgłoś
pablo_kimono Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 31.05.05, 10:18 nie! jeszcze się nie zarejestrowałem i czekam na wyniki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lilice Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.kl / 80.50.214.* 31.05.05, 12:00 Ja się jeszcze nie rejestrowałam. Jak to jest? Teraz się zarejestruję, wniosę opłatę, a gdy otrzymam wyniki to muszę jakoś tam uzupełnić, tak? Nie zaglądałam do tego jeszcze w ogóle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi odpowiedzcie na pytanie Lilice IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 14:27 jak to jest ja tez nie wiem z ta płata i czy cos tam sie wpisuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aka Re: odpowiedzcie na pytanie Lilice IP: *.piotrkow.cvx.ppp.tpnet.pl 31.05.05, 15:55 też mam zamiar się tam zarejestrować, tylko powiedzcie mi - podaje się tam tylko jeden kierunek czy więcej? bo nie wiem... PozdrawiaM Odpowiedz Link Zgłoś
peppe Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 31.05.05, 16:22 No wiec, tak. Na razie nalezy sie zarejestrowac w IRK (Internetowa Rejestrajca Kandydató), po czym jak najszybciej wplacić wpisowe. Wynosi ono 80zł od kierunku, czyli jeśli wybierasz się na 3 kierunki do zapłaty jest 240zł. Jeśli nie zalacisz to usuną konto, a czy potem jeszcze raz można się zarejestrować to nie wiem. Ale chyba lepiej nie probówać. Jak dostaniesz wyniki matur logujesz sie do IRK podajesz swoje wyniki z matur. Na podstawie tych danych tworzona jest lista rankingowa. Jeśli sie dostałeś/aś to zanosisz papiery do uw, nie wczesniej. Jesli masz jeszcze jakies pytanie chetnie odpowiem jesli bede wiedzial: GG 9515975 lub peppe@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Marthy Stuart Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 18:29 Ale mozna te wszystkie czynności zrealizować po 27 czerwca, po otrzymaniu wyników? Odpowiedz Link Zgłoś
peppe Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 31.05.05, 19:10 To zalezy czy zdajesz Centralne Egzaminy Wstepne. Jesli tak do musisz sie zarejestrowac do 12.06. Jesli wszystkie potrzebne przedmioty masz na maturze to masz czas na rejestracje do 3.07. Nie wiem jak stoi sprawa z testem predyspozyji czy to wg nich tez Centralny Egzamin... ale wyslalem do nich maila w tej sprawie wiec jak bede wiedzial to s-post-uje to ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Brat Marthy Stuart Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.05.05, 20:55 DZIĘKI ZA NEWSY Odpowiedz Link Zgłoś
peppe Test predyspozycji to nie CEW!!! 01.06.05, 10:33 Jak obiecalem tak pisze. Dostalem odpowiedz od UW, ze testy predyspozycji nie sa uwzgledniane jako Centralne Egzaminy Wewnętrzne. Wiec nie skracaj czasu rekrutacjcji. -------------- Masz pytania odnosnie rekrutacji na UW?? Chetnie ci pomoge (o ile bede mogl ;). GG 9515975 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: max Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.elknet.pl / 80.48.227.* 31.05.05, 16:42 wiecie może jaki był próg przyjęcia na zarządzanie w zeszłym roku? szykałem, ale nei znalazłem. Proszę o info jesli ktoś wie. dzięki i pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaska Re: Zarejstrowaliście się już na UW? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.05, 10:45 A jesli sie juz zarejestruje i zaplace to papiery zanosze na UW dopiero gdy bede wiedziala ze dostalam sie na jakis kierunek?Czy od razu po rejestracji w necie? Odpowiedz Link Zgłoś
samanta86 Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 01.06.05, 10:51 dopiero jak się dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
peppe Re: Zarejstrowaliście się już na UW? 01.06.05, 11:20 Tak, papiery skladasz dopiero po dostaniu sie na UW, nie wczesniej. ------------ Masz pytania odnosnie rekrutacji na UW?? Pisz chetnie pomoge (o ile bede mogl ;) GG 9515975 Odpowiedz Link Zgłoś