Gość: alf tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.ists.pl / *.ists.pl 16.06.05, 14:13 PO to są półśrodki, ktore do niczego nie prowadzą. Jesli chcemy prawdziwego Wolnego Rynku i Kapitalizmu to UPR i Janusz Korwin-Mikke są jedynym wyjściem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 17.06.05, 16:21 haha chyba sobie kolego jaja robisz;D Owszem,Polska mogłaby byc rządzona przez UPR,ale jeśli bylibyśmy krajem tak bogatym jak Kuwejt.... Chciałbyś za wszystko to co teraz gwarantuje ci państwo płacić? Korwin chce nawet płatne podstawówki.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwoni - love Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.06.05, 16:44 eheheh czytam twe posty z coraz wiekszym zazenowaniem, robisz ogromne jaja czlowieku wypowiadajac sie na tematy o ktorych nie masz zielonego pojecia, sojalista zarzucajacy liberalom sieganie do kieszeni spoleczenstwa - to sa jaja, przeogromne jaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 17.06.05, 21:00 niejestem żadnym socjalista a socjaldemokrata a to jest kolego różnica..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 11:35 ....... a najbardziej żałosne w Polakach jest to, że narzekaja ze jest taka bieda, ze socjalisci nic nie robia i że wolą prawicę i centrum. Ale przeciez to lewica ma w programie wyrównywanie poziomów miedzy ludźmi, zasiłki itp. itd. Liberałowie ( a to przecież PO) zakładają nierówność klasową i akceptują różnice w statusie materialnym obywateli. Zastanówcie sie czy Polska jest gotowa na liberalną politykę gospodarczą. Nie jesteśmy Stanami Zjednoczonymi!! Tu nie o to chodzi kto jaką partię kocha - nie kocham żadnej!! Szanuję pojedynczych polityków o wyważonych poglądach. I w PO są nieuki - wiecie co.... moj wujek studiował z Tuskiem.... no comment! A co do afer to przeciez nie tylko tak zwani przez Was czerwoni je powodowali ( patrz PZU). Dlatego bez sensu jest przyklaskiwanie partiom - chodzi o identyfikowanie się z racjonalnymi poglądami politycznymi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zalosny liberal Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 12:22 Socjalisci nic nie robią? Mylisz sie polscy postkomunisci - socjalisci przede wszystkim napychaja wlasne kieszenie i dbaja o stolki, a to juz bardzo wiele, wymaga to od nich ogromnego wysilku - warto poczytac najnowszy numer Newsweeka. Czy Polska jest jak USA? Oczywiscie ze nie, za to jestesmy jak Szwecja lub Niemcy, nasze panstwo stac na to by nakladac na obywateli coraz wieksze podatki, zabijajac przy okazji ich przedsiebiorczosc. Najbogatsi niech placa 80%, dlaczego maja byc uprzywilejowani i placic tyle co inni? Dlaczego maja ciagnac gospodarke do przodu, dlaczego maja tworzyc nowe miejsca pracy? Przeciez ich jest tak wielu, ze zyski z podatkow przez nich placonych stanowia 99% budzetu... Wszelkie podatki regulujące, cła, subsydia i dotacje w ogole nie obciazaja spoleczestwa, rozwijamy sie niczym tygrysy azjatyckie, zasilki niweluja roznice spoleczne, rezultaty 4letnich rzadow juz przynosza cenne profity. Jak czytam posty znawcow gospodarki to az ciarki mi po plecach przechodzą. Czy nie rozumiesz, ze podatki muszą nakłaniać do pracy, a nie do lenistwa, a wiec sprzeczne z tym podatki dochodowe, zwłaszcza progresywne, muszą być zniesione?. Podatki nie mogą przeszkadzać - tak jak to jest aktualnie. Podatki muszą być niskie w innym wypadku nie mamy co marzyc o rozwju gospodarki. Czy tak trudno pojąć, ze bogatszych jest bardzo mało, a ich osobiste podatki to kilka procent całości. Poza tym wiele z podatków nałożonych na bogatszych i na firmy po prostu zwiększa koszty (np. właśnie paliwo; cła płacone przez importerów). Za to też w końcu zapłacą kupujący, czyli my wszyscy. Wyższe podatki dla bogatszych zmniejszają inwestycje, a tym samym zatrudnienie. Każde pół procenta podatków (ostatnio wzrosły np. opłaty na ubezpieczenia zdrowotne), to upadek kolejnych firm - oczywiscie zraz zostne posadzony o to, ze sam jeste milionerem, wiec uprzedzam, jestem nim oczywiscie, teraz pisze tego posta z wysp Galapagos na moim najnowoczesniejszym laptopie, o wlanie moj smiglowiec przylecial. Niestety zalosni Polacy wierza sld, ze tylko oni ich ochronia przed zapedami krwiozerczych diablow - liberalow i calej prawicowej opozycji. Dam sobie reke uciac ze nie przeczytalas zadnego programu politycznego, nawet SLD, a moze tym bardziej SLD - tu nie chodzi o identyfikowanie się z racjonalnymi poglądami politycznymi, chodzi o to cz znasz program i czu on ci odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 15:48 dokladnie w pelni popieram tą wypowiedź. dodatkowo płacimy jedne z wyższych podatków przy jednych z niższych pensji... jak mamy się podnieść... wprawdzie ja mam jeszcze 2 inne wizje jak sie podniesc,ktorych nikt nie reklamuje:( ...ale niestety u nas jest tak,ze tak naprawde wiekszosc osob ktora sie szanuje nie idzie do polityki i ląduja tam wlasnie ludzie każdy z innej planety i innym programie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:25 A tu Cie chlopcze zaskocze, bo czytałam zdecydowana wiekszosc programów politycznych, nawet jak jeszcze mialam ok. 14 - 15 lat i byly wybory prezydenckie. A jezeli chodzi o programy to pokaż mi choć jedną partię, która jest stuprocentowo lewicowa czy prawicowa. Nie ma takiej i dlatego uważam, że trzeba popierac poglądy a nie partie ( na marginesie to wypraszam sobie szufladkowanie mnie do SLD). Moja rodzina jest zwiazana z PO, nie twierdze ze to zla partia, ale liberalna polityka w najblizszej przyszłości nie przyniesie biednym nic dobrego .....a o to przeciez jest najwiecej krzyku !!!!!! Tez nie lubie Millera, ale juz przestańcie gadać, ze kazdy lewicowiec jest zły i niewykształcony! A co do stołków to przypominam rządy AWS, gdy prawicowcy siadali na każdy stołek jaki im sie podsuwało pod cztery litery. Zawsze tak bedzie w polityce, obojętne czy są to rządy jednych czy drugich. Rok po wyborach wole spaść z niskiego pułapu niż jak Wy z trzeciego piętra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karola Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 16:29 I jeszcze jedno - dokładnie wiem co to są podatki ( by the way - najwyższe są we Francji). Uważam, że liberalny system podatkowy jest bardziej sprawiedliwy, ale nie na najbliższe co najmniej 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwoni - love Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.06.05, 17:32 Czy kwestionowalem dziewczynko to czy wiesz co to sa podatki? Chyba nie, ale jesli wyczulas w mym poscie aluzje, to jest to juz Twoj problem. Wspomnialas Francje i bardzo dobrze, bo obecnie trojklorowi plus Niemcy nieudolnie prowadzac polityke gospodarcza swych panstw (przede wszystkim dzieki niwelujacym roznice spoleczne systemie swiadczen i doplacaniu w nierentowne galezie gospodarki, jedynie by przypodobac sie rozleniwionemu spoleczenstwu), znajduja sie w duzym kryzysie, stagnacji, ktora w dzisiejszym swiecie oznacza swoiste cofanie sie. Do tych wielkich uposledzonych kolosow dolaczaja Wlosi, ktorzy pomimo gloszenia hasel liberalnej gospodarki, realizuja program kompromisow, doplat socjalnych. Wystarczy spojrzec na Anglie Blaira, ktory kontynujac polityke Thatcher moze dzis byc dumny ze wzrostu PKB i innych rezultatow swietnie rozwijajcej sie brytyjskiej gopodarki. > ale nie na najbliższe co najmniej 3 lata. - znow sie mylisz, bo na conajmniej 4 lata 5 miesiecy i 14 dni. Na szczesce podtek liniowy dzieki PO wejdzie w zycie znacznie szybciej, ( oby!!!!! ), na szczescie dla calej Polski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.acn.waw.pl 18.06.05, 17:50 cialge o tych biednych i biednych. tak,dla tych ,,biednych" ludzi idzie mnostwo kasy z budzetu. i ci biedni ludzie nic sensownego nie robią. moze z przyczyn niezaleznych od siebie,to fakt,ale gdyby sie wzieli za nauke,obojetnie czego,studia,jezyki itd. to moze byloby inaczej. moze spojrzmy wreszcie na ludzi ktorzy chca i moga cos zrobic a nie ciagle na najnizsze warstwy:/ one sobie poradza,jak da im sie szanse..no oczywiscie musza jeszcze chciec! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.06.05, 00:09 hmm to ciekawe rzeczy prawisz. System liberalny jest sprawiedliwy ale jeszcze nie teraz. To jak zabije kogoś teraz to wsadzenie mnie to kicia albo odrazu powieszenie na stryczku bedzie sprawiedliwe dopiero za 3 lata... Sprawiedliwość obowiązuje zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.06.05, 00:06 kłopot jest taki ze AWS to nie prawica. Polska scena polityczna dzieli się na socjalistów bezbożnych (lewica) i socjalistów pobożnych (chadecy, i inna tzw. "prawica"). Prawicowiec to zwolennik WOLNEGO RYNKU, KAPITALIZMU, WŁASNOŚCI PRYWATNEJ. Wśród polskich polityków za wielu takich nie uraczysz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.06.05, 00:03 > Ale przeciez to > lewica ma w programie wyrównywanie poziomów miedzy ludźmi, zasiłki itp. itd. > Liberałowie ( a to przecież PO) zakładają nierówność klasową i akceptują > różnice w statusie materialnym obywateli. Brrrr. Naczytałaś się Marksa czy Lenina? Wróciłaś z wycieczki do Korei Północnej? Równość jest nienaturalna, złudna i niedobra. To co należy się obywatelom to WOLNOŚĆ. Gdy ludzie będą wolni, będą mogli się bogacić. Równość oznacza biede i cenzure. Hmm czy nie jestesmy gotowi na polityke liberalną? Powiedziałbym, że nie stać nas na polityke socjalną, która wpędza nas do grobu. Polityka liberalna znaczy umiłowanie WOLNOŚCI i zaufanie każdemu człowiekowi, że on sam wie najlepiej co jest dla niego dobre. Co do PO. Owszem nie jest to partia marzeń. Wiele w niej jeszcze etatyzmu, interwencjonizmu czy po prostu socjalizmu. Ale z całą pewnością lepsza jest od socjalistów poukrywanych pod wszelakimi płaszczykami: SLD, SDPL, Samoobrona, PSL, PIS, LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.06.05, 23:53 socjaldemokrata to socjalista wybrany w wyborach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: tylko UPR i Janusz Korwin-Mikke IP: *.ists.pl / *.ists.pl 20.06.05, 23:52 Zeby być bogatym jak Kuwejt to własnie potrzeba nam WOLNOŚCI i KAPITALIZMU. Socjalizm, etatyzm, interwencjonizm, podatki prowadzą do biedy. I tak było, jest i będzie. Więc jeśli chcemy pomóc najuboższym to obniżmy podatki i zobowiązania wobec państwa zamiast ich podwyższać bo wtedy wszyscy wpędzą się w biedę. Tak, Janusz Korwin-Mikke chce aby każdy z nas płacił za te usługi, z których korzysta. To chyba w miare normalne. Nieprawdaż? A dzisiaj też płacisz za podstawówke mimo, ze do niej już nie chodzisz, kupując batonik (VAT)czy pośrednio przez Twoich rodziców. Służba zdrowia też jest "bezpłatna" płatna 8,25% pensji Twoich rodziców (albo Twojej jeśli już zarabiasz). Należy zwrócić obywatelom ich pieniądze! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja jutro konwencja IP: *.lodz.dialog.net.pl 18.06.05, 17:48 jedz jutro na torwar do warszawy na konwencje Odpowiedz Link Zgłoś
frejken prezydencio 19.06.05, 18:53 u mnie na prezydenta juz wiem ze albo na religee zagłosują albo na bochniarzową:) dobre wybory obydwa weglug mnie.ale ja jestem za kobietą tym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 19.06.05, 21:00 dajcie spokój ,podatek liniowy jest charakterystyczny dla krajów o gospodarce mafijnej,mam nadzieje ze nie wejdzie on w zycie bo jak to moze byc zeby samotna matka z dzieckiem zarabiajaca 1200zl na miesiac placila np 40% a tyle samo placil wlasciciel prywatnej firmy ktorego miesieczne dochody wynosza 40 tys zl. Jakas sprawiedliwosc powinna byc a pozatym jesli wejdzie podatek liniowy to niedlugo bedziemy jak Rosja i Ukraina - garstka ludzi ogromnie bogatych a reszta spoleczenstwa strasznie biedna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwoni - love Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.06.05, 22:02 Savo od dzis jestes mym guru w sprawach gospodarczych, Twe sady, tezy i udowadniajace je argumenty calkowicie mi wystarczaja, by tak o Tobie myslec i tak Cie traktowac... Pomimo mego uwielbienia, mam kilka zastrzezen i pytan o wielki specjalisto: !) ,podatek liniowy jest charakterystyczny dla krajów o gospodarce > mafijnej, - co rozumiesz przez epitet "mafijna" gosp. i jakie kraje prowadza ową mafijna gosp.? 2)samotna matka z dzieckiem zarabiajaca 1200zl na miesiac placila np 40% a tyle samo placil wlasciciel prywatnej firmy ktorego miesieczne dochody wynosza 40 tys zl. - az sie rozplakalem na samą mysl o owej wyimaginowanej istocie i owym calym wyimaginowanym przykladzie, a to, ze jest on klamstwem, bzdura, to juz nie ma wiekszego znaczenia, wazne, ze lapie za serca - w tym socjalisci sa dobrzy, ach przeprasam, socjaldemokraci... 3) > Jakas sprawiedliwosc powinna byc - tu sie zgadzamy, powinna byc i na szczescie bedzie, dzis PO potwierdzilo plan wprowadzenia podatku liniowego 4) niedlugo bedziemy jak Rosja i Ukraina - garstka ludzi ogromnie bogatych a > reszta spoleczenstwa strasznie biedna... - dziwie Ci sie, czy przypadkiem polskim socjalistom nie jest blisko do Rosji, czy nie tego wlasnie chcecie? Kwasnieski chce 5) potraficie, wy socjalisci, ach przepraszam, socjaldemokraci, tylko straszyc owa niesprawiedliwoscia, owym wykorzystaniem biednego czlowieka, panstwem liberalnym nie dbajacym o losy obywateli, zabierzmy bogatym i oddajmy biednym (i przy okazji nam samym cos do kieszni wpadnie, prawda?), szkoda slow, nie bede sie powtarzal, ale moj specjalisto, guru, juz tak na marginesie, bo zapomniales o tym wspomniec, pewnie przez przypadek, pewnie z pospiechu i rosnacej ekscytacji, zapomniales napisac o Slowacji - o tym, ze po wprowadzeniu podatku liniowego nasz sasiad zgarnal nam, Polsce, sprzed nosa wielu zagranicznych inwestorow, ze zawsze kojarzona z zacofaniem Slowacja staje powoli na nogi i rozwija sie, w dobrym kierunku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 20.06.05, 03:38 a wiesz kolego drogi ,że podatek liniowy proponował Karol Marks w Manifeście Komunistycznym? Wprowadzą podatek liniowy i ci co zarabiaja najmniej bede placic wiekszy podatek a ci co zarabiaja wiecej bede placic mniej... W ten sposob najbogatsi jeszcze bardziej sie wzbogaca a wiekszosc spoleczenstwa zbiednieje i taka jest prawda kolego... Podajesz przykład Słowacji...a wiesz,że dochody słowackiego budżetu z podatków od dochodów osobistych po wprowadzeniu stawki liniowej 19% spadły?? Budżet państwa zyskał na czymś innym a wcale nie na podatku liniowym.... Pytasz o gospodarke mafijna??To proste - mamy z nią do czynienia kiedy gospodarka państwa kieruje mafia - podatek liniowy ułatwia bogacenie się mafijnym oligarchom którzy dorobili się na przekrętach a podatek liniowy jeszcze bardziej ułatwia im kontrolowanie gospodarki.Doskonałe przykłady to Rosja i Ukraina gdzie państwem rządzi w praktyce garstka bogaczy których majątek można liczyć w miliardach dolarów(Roman Abramowicz,Renat Achmetow itd...)... Kolejna sprawa o wielki liberale,wiesz ,że przy podatku jaki proponuje PO nie ma kwoty wolnej od podatku?Ja zarabiam jakieś 2200 zł. rocznie i jakoś mi się nie uśmiecha płacić z tego podatek ale cos mnie sie zdaje ze twoja ukochana platforma obedrze mnie z tych 350zł rocznie... Nie ma żadnych odliczen a wzrasta podatek od żarcia,prasy itp.... Stracimy wszyscy ,ty też ,ale pewnie i tak sie nie przejmiesz bo pewnie tatus ma duzo pieniazkow a ty szpanujesz jego kasa na miescie czcigodny liberale i narzekasz na wrednych "czerwonych" przez których moglbys mniec troche mniej.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwoni - love Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:15 drogi guru, kolego socjalisto vel socjaldemokrato, jak zwykle krotkowzrocznosc i chamsie, smieszne insynuacje - to chyba sa wasze cechy wrodzone. Jak napisalem we wczesniejszym poscie, moze nie zauwazyles drogi kolego, jestem miliarderem z wysp Galapagos i ocywiscie najwiekszym szpanerem na ziemi - rozszyfrowales mnie i moj niecny plan jeszcze wiekszego wzbogacenia sie, zadziwiwasz mnie moj drogi coraz bardziej. Przemilcze to, ze aktualnie pracuje dorywczo, zmuszony sytuacja finansowa - wedlug ciebie, moj drogi, checia szpanowania - nie wiem po co to pisze, po co sie ci tlumacze o milosierny socjalisto, bo Ty przeciez juz wiesz co robie, ile zarabiam, zostan wrozka, zbijesz kokosy. Czlowieku twe marne i obrazliwe insynuacje doskonale odzwieciedlaja owe socjalistyczne uczciwe intencje, nie mam zamiaru dyskutowac z toba na tak niskim poziomie o gospodarczy guru. Tak na marginesie doskonale widac kto i jaki model gop. kroluje w obecnym swiecie i na pewno nie sa to rzadzone przez socjaldemokratow Francja i Niemcy, a 4letnie rzady SLD - twoi przyjaciele, jak mniemam - udowodnily, ze polit.- gosp. mafia wystepuje u nas, dzieki polskim socjaldemokratom. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwoni - love Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:54 mialem juz nic nie pisac, ale nie moge oprzec sie mej ciekawosci, dlatego pytam: o drogi Savo, maturzysto, zarabiasz 2200 zl? (zakladam, ze nim jestes, inaczej twoja ogromna aktywnosc na tym forum bylaby irracjonalna (irracjonalny socjalista?!?!?!), niedorzeczna, po prostu zalosna i idiotyczna, chyba, ze szukasz zrozumienia u mlodszych, bo czujesz sie odrzucony i pogardzany, molestowany??? przez rowiesnikow, wiec szukasz dowartosciowania by podbudowac swoje ego - co byloby calkiem zrozumiale - ale to sa tylko insynuacje) Jak to morzliwe w takim wieku, czyzby koneksje? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czerwoni - love Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 11:58 mialo byc oczywiscie "mozliwe" - az mnie oczy zabolaly jak to przeczytalem Odpowiedz Link Zgłoś
turystka86 Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! 26.07.05, 15:27 tez bede na tuska głosować... jedyny możliwy dla mnie kandydat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf o podatku liniowym i nie tylko IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.06.05, 00:28 i tu Savo ma racje. Podatek liniowy to nie remedium na wszyskie bolaczki. Jak powiedział klasyk mysli liberalnej Jean Baptise Say "każdy podatek jest zły". Więc również i liniowy. Propozycja platformersow mi sie o tyle nie podoba, że zakłada, żeby się nic nie zmieniło. Czyli obniżenie podatku dla części (lepiej zarabiających) - co jest jaknajbardziej chwalebne i za to chapeux bas dla PO, ale jednoczesnie zaklada podwyzszenie podatku dla najuboższych co jest karygodne (jak każde inne podwyższenie podatku, dla jakiejkolwiek osoby). Wiec jesli liniowy to na poziomie 10% tak aby obniżyć go wszystkim. Jest jeszcze druga opcja lansowana przez Janusza Korwin-Mikke - podatek ryczałtowy, czy pogłówny (jak go zwał tak go zwał). Jest to najprostszy podatek na świecie: masz głowe płacisz 2 stówy. i koniec podatku. Nie jest potrzebny żaden fiskus, PIT i inne okropieństwa. Tyle, że dla Polaków to byłby chyba zbyt wielki szok, że można tak łatwo... Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: o podatku liniowym i nie tylko 21.06.05, 23:10 ale co łatwo. na co to wystarczy wedlug ciebie?na nic.wszystko trzeba bedzie oplacac prywatnie.my juz tak robimy-szkola lekarz bo do niego dostac sie to...paranoja. ale kwota proponowana przez ciebie nie starczy pewnie nawet na sprzątanie miast,a z tym mogloby byc gorzej. jest juz,ale moze byc jeszcze gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: o podatku liniowym i nie tylko IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.06.05, 00:59 Państwo powinno się składać z wojska, policji, sądownictwa i administracji. Powinno zapewnić obywatelom bezpieczeństwo i sprawiedliwość. O wszystko inne zatroszcza sie (z o wiele lepszym skutkiem sami ludzie). Na tyle powinno wystarczyc 100-200 zł (do wyliczenia) Państwowe znaczy niczyje. Gdy coś jest prywatne to w dobrze pojętym interesie jego właściciela jest dbanie o jego rozwój. Gdy państwo nie bedzie zabierać nam naszych pieniędzy, bedziemy mieli środki na zapewnienie leczenia, edukacji i wszelkich innych dóbr na o wiele lepszym poziomie i standardzie za nizsza cene (ktora wymusi konkurencja. Konkurencja przez panstwowy monopol jest zdlawiana w zarodku). Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: o podatku liniowym i nie tylko 22.06.05, 02:18 no rozumiem co mowisz,i zgadzam sie,ale znam przypadek kobiety ktora wyjechala do USA(jej maz lekarzem byl).zyli super,dom,samochod. zachorowala na raka.wydala CAŁĄ swoją kase na leczenie (PRYWATNE,gdzie zawsze sam placisz).w miedzyczasie rozwiodla sie z mezem.no i nie pomogli jej.wrocila do polski bez nadzei a tam wyleczyli ja na ursynowie,w onkologicznym. mysle ze nie placila tam,albo musiala doplacac,ale nie tyle co w stanach. wiec jak zachorujesz,czego nie zycze,to mozesz pozbawic sie calego majatku.a chodzi o to ze nie wszyscy chorują i stad szpital ma tak duzo kasy na tego chorego. ale ogolnie to zgadzam sie w czesci z twoją opinią. my w domu placimy kupe podatkow,a w ogole prawie z nich nie korzystamy,wiec to jest bez sensu.np.prywatne szkoly czy prywatne leczenie powinno sie odpisywac od podatku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: o podatku liniowym i nie tylko IP: *.ists.pl / *.ists.pl 22.06.05, 02:24 w Stanach jest panstwowa służba zdrowia. Konkurencja (ktorej nie ma w wyniku panstwowego monopolu) zawsze powoduje obnizenie ceny i podwyzszenie standardu. Nawet w tak ważkiej sprawie jaka jest rak. Zreszta zobacz teraz wiadomosc na onecie: chorzy na raka nie bedą leczeni (mimo ze przez cale swoje zycie placili na wypadek jakby zachorowali - to zwykla kradziez jest, dokonana w dodatku na osobie bezbronnej i najbardziej potrzebujacej pomocy). Odpowiedz Link Zgłoś
danuta49 Re: o podatku liniowym i nie tylko 22.06.05, 11:55 Akurat szkoły prywatne u nas otrzymują na ucznia z podatków dokładnie tyle co publiczne!!!I jeszcze pobierają czesne i inne opłaty oraz mają szereg innych dodatkowych uprawnień i swobód!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: o podatku liniowym i nie tylko IP: *.acn.waw.pl 22.06.05, 12:51 jak to?pierwsze słysze. szkoły prywatne mnie troche denerwują bo np. nie wyremontują swoich sal itd itd. bo kasa idzie glownie na pensje dla nauczycieli. wiec to chyba niemozliwe. a z tym usa.jezeli jest panstowe to dlaczego sie placi:) dziala to tak jak u nas pewnie... tak slyszalam wczoraj o tych chorych na raka. no, to jest paranoja,ale glownie przez nieudolnosc panstwa i tyle ile sobie nakradli z tych pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.06.05, 23:16 byliście dzis na torwarze na konwencji PO?? 10 tysiecy nas było Rokita na premiera, Tusk na prezydenta!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.acn.waw.pl 20.06.05, 13:10 a poza tym co do podatku liniowego. bez niego wlasnie ludzie bogaci rejestruja swoje firmy za granica, nie tylko w ,,rajach podatkowych" ale po prostu tam gdzie one są nizsze. i w zwiazku z tym teraz od najbogatszych malo co wplywa do kasy państwa polskiego. podatek liniowy sprawia ze nie jest dla nich niekorzystnie resestrowac firme w polsce, przez co placic będą w naszym pieknym nadwiślańskim kraiku. to bardzo dobry pomysł. zdaje sobie sprawe,ze PO tez moze popaść w polityczną rutyne, stając sie pazerne np. w 3 roku rządów, i nie robiąc nic konkretnego (-->taka polska polityka)ale z drugiej strony jest sporo nadzei ze tak nie bedzie. przeciez nie beda chcieli byc porównywani do takiego powiedzmy SLD. moga wprowadzic wiele korzystnych zmian, a raczej wprowadzic spowrotem, gdyz takie urocze sld robilo wszystko na swoją korzyść... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: p@sztet Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.05, 13:50 no kolega Savo bardzo widzę nie lubi AWS-u i Solidarności, ale jeśli towarzysz savo chce się ścigać w wymienianiu afer za kadencji AWS i SLD to od razu odpuszczam, bo musiałbym cały dzień spędzić na wypisywaniu tego co wypraiwali twoi towarzysze. a widzę stwierdzenie, że SLD "jest organizacją przestępczą" (a takie są ścigane przez organy prawa)bardzo rozsierdziło Ciebie, a jeśli takową organizacją nie jest, to czym jest? chyba nie twierdzisz, że partią polityczną heheh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Do Savo IP: *.bsk.vectranet.pl 20.06.05, 14:17 "haha chyba sobie kolego jaja robisz;D Owszem,Polska mogłaby byc rządzona przez UPR,ale jeśli bylibyśmy krajem tak bogatym jak Kuwejt.... Chciałbyś za wszystko to co teraz gwarantuje ci państwo płacić? Korwin chce nawet płatne podstawówki...." Rozbawiłeś mnie tą wypowiedzią :) Po pierwsze - co gwarantuje nam państwo ? Ano naprzykład "bezpłatną" naukę i "bezpłatne" leczenie. Szkoda tylko że za te "bezpłatne" usługi państwo pobiera co miesiąc od każdego określoną kwotę. Załóżmy że na edukację nasi rodzice płacą do budżetu 200 zł miesięcznie i wtedy oczywiście możemy wybrać "bezpłatną" publiczną szkołę. :) UPR postuluje żeby każdy sam decydował na co wyda swoje pieniądze. 200 zł pozostanie w kieszeni naszych rodziców i uniknie obiegu przez kilka instytucji, gdzie część tej kwoty znika, a wybór szkoły pozostaje ciągle w naszej gestii. W ten sposób sami decydujemy o naszych pieniądzach, a dodatkowo nie musimy utrzymywać całej machiny biurokracyjnej. Proste ? Nie dla wszystkich. Niektórzy wolą oddać te pieniądze dla państwa, które sporą część tej sumy poprostu marnotrawi. Ale szkoły są oczywiście "bezpłatne". :) A teraz jeśli chodzi o zamożność państwa a sposób jego rządzenia. USA jeszcze kilkadziesiąt lat temu było w dużo gorszej sytuacji niż Polska obecnie. Odpowiednio prowadzona polityka Ronalda Reagana, nieskie podatki doprowadziły do tego, że Stany są potęgą gospodarczą. Socjaliści likwidują skutki, liberałowie przyczyny, nawet za cenę początkowych trudności. Końcowy rachunek jest prosty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 20.06.05, 17:12 Ja nie twierdze ,że program UPR jest zły ,wcale nie!Poprostu w Polsce jest on niemożliwy do wprowadzenia ze wzglęgu na stan gospodarczy państwa i zamozność obywateli!UPR nigdy nie dojdzie do władzy bo społeczno-gospodarcze poglądy Korwina są zbyt radykalne! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.bsk.vectranet.pl 20.06.05, 18:18 A czy Stany Zjednoczone od początku istnienia były potęgą gospodarczą ? To właśnie radykalne zmiany pchnęły ich gospodarkę do przodu. Ale jeżeli nadal będziemy się obawiać zmian i likwidować jedynie skutki to nigdy nie wyjdziemy z marazmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 20.06.05, 17:18 i jeszcze do kolegi "czerwoni-love" : chyba mnie coś źle zrozumiałeś stary! Ja zarabiam te 2200 zł ROCZNIE a nie na miesiąc i zapewniam cie ,że jak najbardziej uczciwie i w pocie czoła!Jestem maturzystą tak jak i zapewne ty i nie przeszkadza mi to pracować w niedziele! Piszesz ,że ja mowie same bzdury i niebedziesz ze mną dyskutował ,hmmm??Miałem nadzieje ,że zaskoczysz mnie konkretą ripostą na argumenty które podałem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.bsk.vectranet.pl 20.06.05, 18:25 Kolejne pytanie do Ciebie Savo: Dlaczego ludzie, którzy własną ciężką pracą doszli do sukcesów mają być za to karani ? Dlaczego mają płacić wielki haracz dla państwa w zamian za napędzanie jego gospodarki ? Proponuję poczytać - www.e-upr.org/mw2/podatki.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 20.06.05, 20:24 hmm....myslisz ,że ten kto zarabia najwiecej najciezej pracuje?bo mi sie wydaje ,że raczej jest odwrotnie... Pozatym wierz mi ,że najbogatsi ludzie w tym kraju dorobili się raczej na przekrętach - jak to sie mówi "pierwszy milion trzeba ukraść" a potem to już idzie... Pozatym gość który zarabia miesiecznie 50 tyś zł brutto i odda z tego np 50 % podatku bedzie sobie wygodnie i luksusowo żyć za te 25 tyś a dla ludzi którzy zarabiaja najmniej każdy grosz sie liczy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.bsk.vectranet.pl 20.06.05, 22:28 Ale ja nie mówie o skrajnościach, w tym przypadku o ludziach zarabiających po 50 tys. zł. Mówię o przedsiębiorcach, którym chciało się chcieć i którzy są za to karani, przy okazji utrzymując tych, którym się nie chciało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 21.06.05, 00:19 człowiek który zarabia 50tys, przeznaczy ta kase na inwestycje, na zatrudnienie nowego pracownika, który przez to wyrwie się z biedy. Kiedy panstwo zabierze czlowiekowi 25tys zlotych to ten przedsiebiorca ich niezainwestuje i nie zatrudni pracownika, ktory pozostanie w biedzie. A panstwo jak zwykle przeje ta kase na nowego mercedesa dla ministra od opieki na biednymi, bo w koncu trzeba w jakis warunkach debatowac jak pomoc biednym... Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! 21.06.05, 23:13 dokladnie.normalni ludzie ktorzy tyle zarabiają są np. dyrektorami bankow,firm itd itp i zapewniam cie ze pracują tyle ze mozna sie zesrac.nie maja na nic czasu.ciagle stres. a to ze nie pracują fizycznie ciezko...no coz,jesli komus nie chcialo sie uczyc tylko wolał ciagle imprezowac to nie rozumiem czemu sie dziwic..:/ Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! 21.06.05, 23:18 ja tylko wiem ze nie bede glosowac na henryke bochniarz jak chcialam:( wlasnie dowiedzialam sie ile przekretow ta kobieta robila.(sprawdzone info). kurde,a wreszcie byla jakas kobieta...;( w sumie religa na ktorego tez chcialam glosowac pewnie tez bral łapówy za operacje:/ moze Lis wystartuje.moze najbardziej sie bedzie z nich starał nie wmieszac w jakąc afere...chociaz nie wiem. i chyba nadal PiS. PiS nie oznacza od razu ze to = Kaczory. tam jest spora liczba osob,ktore wydaja mi sie ze beda najuczciwsze z tych tam wszystkich.a jednak jak ktos jest uczciwy(zreszta oni maja podobno dzialac zeby administracja nie byla tak skorumpowana, to tez plus) to dobrze wychodzą rozne rzeczy. a z tej administracji mozna wyciągnąc kupę kasy jak sie im zlikwiduje mozliwosc wsysania kasy.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OK Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.bsk.vectranet.pl 22.06.05, 14:22 Tak zwiększenie liczby urzędów napewno wpłynie pozytywnie na nasze finanse :) PiS ma program gospodarczy bliski partiom lerwicowym, dla mnie z miejsca dyskwalifikacja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.acn.waw.pl 23.06.05, 11:16 zwiększenie urzędów?? Odpowiedz Link Zgłoś
romdo71 Zagadka: jaką partię miał na myśli Kazik... 21.06.05, 23:30 ...i o co chodziło autorowi, gdy ,w bodajże „Prohibicji” zaśpiewał „(...)nie ma nowych mostów bez łapówek dla starostów”. Z drugiej strony faktem jest, że takie kwiatki można wyszukać w każdej polskiej partii. No, może jeszcze nie w demokratach, ale jak się zaczyna od takich korzeni, to wkrótce po owocach szybko poznacie ich... Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: Zagadka: jaką partię miał na myśli Kazik... 21.06.05, 23:42 mosty mi się kojarzą z piskorskim;] PO PO PO!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Savo do frejken!! IP: *.cyberbajt.pl / 82.160.98.* 22.06.05, 22:30 dziewczyno prosze Cie ,tylko nie PiS ,zaglosuj juz na PO ,ale tylko nie na PiS.... Czy wy ludzie nie widzicie ze PiS to banda oszustow pod szlachetną nazwą.....?? Oni doprowadza w wypadku dojscia do wladzy ten kraj do ruiny.... Przestrzegam was przed glosowaniem na PiS!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frejken/ka Re: do frejken!! IP: *.acn.waw.pl 23.06.05, 11:15 zdania sa podzielone. PO to tez oszuści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: do frejken!! IP: *.acn.waw.pl 23.06.05, 11:18 zresztą jeju,ja nie patrze tylko na przywodcow partii.oni sa malym procentem.kaczory nie sa super wiadomo. ogolnie z tego co sie spotkalam ludzie z pis (szarzy ludzie) byli uczciwi.to wazne zeby wprowadzac program walki z korupcją itd.zreszta nie wiem na kogo zaglosuje.zobacze,moze jakas aferka znow wybuchnie dyskryminująca którąś z partii;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: do frejken!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.06.05, 14:36 Dla tego wszyscy głosujemy na UPR i Platforme Janusza Korwin-Mikke :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Re: do frejken!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:25 Jaaasne, a Sojusz Lewych Degeneratów to wzór wszelkich cnót. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Niech zyje SLD!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 11:09 Ja zaglosuje na ukochane SLD i na moja nowa idolke - szanowna antyklerykalna pania Senyszyn!!!! - nowa, mloda, energiczna i jaka sexi twarz w odmlodzonym SLD, brawo!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alf Re: Niech zyje SLD!!!!!!! IP: *.ists.pl / *.ists.pl 24.06.05, 14:35 no i ten aksamitny głos. Ja tylko czekam aż ona zacznie spiewać. albo chociaz jakas ksiazke bedzie czytac na glos. Chocby i telefoniczną. byle móc posłuchać tego pięknego głosu :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Re: Niech zyje SLD!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 17:01 zgadzam sie calkowicie - cudowna barwa, ton, po prostu kocham jej glos... marze o tym by czytala mi bajki na dobranoc, a dla jej spiewu oddalbym zycie, tylko dla niej ogladam kazde transmitowane posiedzenie sejmu... idealna, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: Niech zyje SLD!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 24.06.05, 17:32 idealna wiec nie istnieje.i po sprawie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Niech zyje SLD!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 28.06.05, 13:01 senyszyn to jakis joke :D ja glosuje na pis i nic mnie od tego nie odwiedzie :D:D nie dajcie sie ludzie tak omamic propaganda antyprawicowa... :D jak ogladam TV to az mnie ciarki przechodza... szkoda ze nawet moje ukochane tvn24 nie zachowuje sie obiektywnie... Taka nagonke zarzadzili na Pis (a o Giertychu i LPR nie wspomne - porownywac go do Leppera?? hehe VERY good joke :D) ze nie dziwie sie niektorym ze uwierzyli.... Ja apeluje tylko o jedno - nie glosujmy na postkomunistow!!! pplizzzzzzzzzzz moze nawet wygrac ta mydlowata PO ale prosze aby SLD nie weszlo do sejmu!!! koniec z kryminalistami, ktorzy nami rzadza! A do tych co nazywaja prawice oszolomami: jak chcemy aby w polsce bylo lepiej trzeba ja naprawiac od podstaw 9wyjasnianie afer + teczki) innym sposobem sie po prostu nie da!!! I nie wierzcie tym co mowia ze najlepiej odlozyc te sprawy i zajac sie rzadzeniem - to mial dokladnie na mysli Mazowiecki oglaszajac gruba kreske - i zobaczcie sie stalo! po 5 latach na prezydenta wybralismy czlonka pzpru!!!!!!!!! LUDZIE !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tititaka Re: Niech zyje SLD!!!!!!! IP: *.tele2.pl 28.06.05, 19:55 Pisuary i platformersi odpadają. Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species PO stracie Gilowskiej 28.06.05, 22:11 Zyta Gilowska jest dla mnie niekwestionowanym autorytetem, nie mogę pogodzić się z jej odejściem z PO. WIERZĘ, mimo licznej krytyki w Jej UCZCIWOŚĆ. Mimo, że Gilowskiej w PO już nie ma i tak będę glosowała na PO, bo nie chcę płacić 30% podatku, co proponuje PIS (dwie stawki 30, i 40), podatek liniowy wydaje mi się wyjściem rozsądnym i wcale nie wprowadzi chaosu, nie użyję kolokwializmu, którego użyla Senyszyn w trakcie dyskusji nad programem PO... A do fanów SLD: ,,Przez państwo Milera rozumiem zespół zachowań FATALNYCH" - cytat z Gilowskiej, a co Wy myślicie o Jej odejściu z PO? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nw Re: PO stracie Gilowskiej IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:51 a ja głosować bede na Cimoszewicza. uwazam ze jest to człowiek na poziomie. Potrafi się wypowiadać. Jako były minister spraw zagranicznych jest już znany poza granicami Polski, oraz ma wyrobione kontakty. jest inteligentny, posługuje sie paroma jezykami obcymi. Jest stosunkowo młody by obiąć urząd prezydenta. Poza tym ma dobrą prezencje co takze sie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka Re: PO stracie Gilowskiej IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 22:19 oj przestan, baba zatrudniala rodzine. czy tobie tez PO mydli oczka?? po i pis beda rzadzic i dobrze. ale prosze bez takiego uwielbienia dla tej partii tam jest od cholery oszustow ktorzy leca na kase;/ ja glosuje na pis bo tam przecietni dzialacze sa w miare uczciwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keke Re: PO stracie Gilowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:27 co z tego ze sa wmiare uczciwi skoro ich program polityczny jest niedorzeczny. oni nie maja zielonego pojecia o ekonomii. najlepiej swiadcza o tym ich populistyczne wypowiedzi:"Dopiero sprostanie temu wyzwaniu [bezrobociu] pozwoli na zmierzenie się z innymi plagami gnębiącymi życie społeczno-gospodarcze - wysokim deficytem budżetowym, wielkimi wydatkami na cele społeczne, drastycznie narastającym zadłużeniem Państwa i kosztami obsługi tego długu" Autorzy nie znają nawet podstawowych zależności w gospodarce. Przyczyny mylą ze skutkami. To właśnie wydatki na cele społeczne, zadłużenie i deficyt wpływają negatywnie na poziom bezrobocia. "budżet może generować strumień pieniądza publicznego skierowany na wydatki prorozwojowe" Budżet nie generuje niczego. On tylko przekłada z kieszeni do kieszeni. Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: PO stracie Gilowskiej 06.07.05, 23:13 patrzysz tylko na Kaczki. partia to caly szereg osob-sa w niej ludzie ( w kazdej partii) ze wszystkich kierunkow studiow,wiec jakby mialo dojsc do programu to juz tam odpowiedni sie znajda. a uczciwosc jest najwazniejsza powiem ci. dlatego ze ci ludzie wiedzą po co pracują, ograniczają łapówy,to bardzo usprawnia system. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: keke Re: PO stracie Gilowskiej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:25 to ich w zaden sposob nie usprawiedliwia. jak sie na tym nie znaja to nich nie opowiadaja takich glupot. >pracują, ograniczają łapówy,to bardzo usprawnia system. jak moga oganiczac lapowy skoro nie sa przy wladzy? partia kaczek to partia socjalistow, jak do wladzy dojda to sytemu na pewno nie usprawnia a bardziej go skomplikuja. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kate Sojuszowi Lewych Degeneratów Polacy mówią NIE ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 11:26 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lubie mnie TOWARZYSZE, A JEDNAK PRZEZYJEMY!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 17:50 Nasz wielki Towarzysz wlodziu, nasz kochany "outsider" cimoszek kandyduje i w dodatku prowadzi w rankingach!!!! Niech zyje prywata, niech zyje lewa kasa, niech zyje lekkie zycie przy korycie, niech zyje ciemnota w naszym spoleczenstwie, niech zyje nasz ostatni bastion i naszego umilowanego SLD, nasz cimoszek!!! Oplacalo sie jednak trzymac te czarna owce, czarną co prawda, ale jednak naszą, z tej samej CZERWONEJ krwi!! Dziekujmy Bogu, ach, przepraszam, z tej ekscytacji wymknelo mi sie, ehh... co ja plote, dziekujmy losowi i materialistycznym silom przyrody, bo przezyjemy, wytrwamy!!! Jednak oplacalo sie wykreowac go na ostatniego sprawiedliwego! Nic to, ze popiera go ordynacka, ze lud w jego oczach glupi jest, bo sie nie ubezpiecza, nic to ze jest jk panna mloda, bo on nasz!!!Nasz!! Z nim niegrozne najblizsze chude lata, juz nie grozne... bo mamy bastion - wlodziu cimoszek! Odpowiedz Link Zgłoś
panna_x a to taka prowokacja? 04.07.05, 19:13 no, przyznaj sie - nalezysz do SLD i chcesz osmieszyc elektorat PO. zgadlam? :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc opuszczam Polske IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:14 jesli wygra Cimoszewicz wyjezdzam na zachod, mam dosc zycia w naiwnym i masochistycznym spoleczenstwie... dawajcie sie okradac dalej, widocznie za PRL bylo jeszcze malo i z gory dziekuje za krzyzyk na droge, dzieki... Odpowiedz Link Zgłoś
dudush Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! 04.07.05, 22:27 Prezydentem zdecydowanie powinien zostać Włodzimierz Cimoszewicz. To jedyny faet, który zna się na rzeczy i nie rzuca tylko wzniosłymi frazesami, jak inni kandydaci. Cimoszewicz jest realistą i jednym z lepszych polskich polityków, tylko on może przejąć stery nad naszym rozbujanym okrętem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:33 zegnaj Polsko, ze swym naiwnym ludem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pieknie nie bedzie wlodek dla p[owodzian IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:09 chyba nie ogladales niedawnej konwensji wyborczej, gdzie prezydent wszystkich powodzian rzucal banalnymi frazesami na lewo i prawo, w stylu: "dobrem czyn dobro" - szkoda tylko, ze czytal z kartki, ale jedno musze przyznac szczwany z niego lis i to niestety wystarcza by by omamic nasz ciemnogrod. Bo przeciez tylko on jest spokojny, wyciszony. Patriota. Fachowiec. Niosacy pokoj i ulge. Nadstawia drugi policzek. Przeciwnik "chamstwa" politycznego. Nie roztrząsa przeszłości. Wybiera przyszłość dla Polski. Po drugiej stronie: "wściekła, ziejąca nienawiścią i plująca jadem prawica". I ciemnogrod to kupi... jak widac, juz kupil... Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Cimoszewicz, chyba żartujecie! 05.07.05, 20:12 Zupełnie nie rozumiem jak ktoś może chcieć głosować na tego człowieka? U mnie odpada po pierwsze dlatego, ze jest komuchem, a po drugie sam siebie NIE SZANUJE. No sorry, żałosna gra w kotka i myszkę: nie chcę startować, bo już odchodzę z polityki, ale skoro tak BARDZO mnie WSZYSCY prosicie to zrobię wam ŁASKĘ. Ludzie opanujcie się troche!!!!!! Jak można głosować na kogoś takiego? Podobnie jak można głosować na kardiologa, który w polityce znalazł się dzięKi temu, że jest świetnym lekarzem. Sorry, ale posluchajcie Religii w TV, w radiu przecież on nie ma NIC do powiedzenia, rzuca puste hasła! Osobiście nie popieram też PISu, bo mnie podatkami kiedyś wykończą, ale już lepszy Kaczor niż CZERWONY, albo czlowiek bez kręgosłupa Podsumowujac: JA CHCĘ NA TUSKA I PO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wszystko do tyłu Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:09 A ja was ludzie nie rozumiem zupełnie. Najazd na lewice wszelkimi srodkami, wypominanie pzpru, szczeniece warczenie pieskow uwiazanych na krotkich lancuchach- nie tedy droga. Egoistyczny i zadufany liberalizm ktory zmieni ludzi w maszyny wypatrujace jakby tu sie nachapać. Z drugiej strony lewica, ktora od marksa daleko zawedrowala i w polsce jest synonimem antykleryzmu i bezboznosci. W dupie mam polityke, nie pojde w lewo (choc tu mie wygodniej), w prawo, prosto też nie pojde bo stoje nad przepascia. Jedyna droga to w tył. Nie chce mi sie gadac bo i tak mnie nie zrozumiecie :) filozoficzna rozprawa idealistycznego irracjonalisty. Peace. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:25 raczej pseudo-inteligencki belkot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:15 popieram Cie calkowicie, odrobina logiki i wszystko jest jasne... niestety naiwniakow w naszym kraju mamy zbyt wiele, moze trza ich leczyc?? prawdopodobnie prezydent wszystkich powodzian, stanie sie niedlugo prezydentem wszystkich Polakow.. czlowiek, ktory "brzydzi sie" polityka, kandyduje na najbardziej polityczne stanowisko w panstwie!! i oczywiscie jest apolityczny i absolutnie nie jest kandydatem SLD!! przeciez to jest czysta parodia... jesli wygra zmieniam obywatelstwo, bo wiekszego wstydu juz nie zniose... pozdrowienia dla naiwniakow Cimoszewicz, Oleksy, Czarzasty, Jakubowska, Miler, Peczak, Sobotka, Długosz Jaskiernia, Piotrowski, Jaruzelski... Lenin wiecznie zywy !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :/ Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:30 A na kogo ty kolego bedziesz zatem glosowal,jezeli jest wszystko takie zle, fatalne, niedobre , przegrane. Narod jest taki naiwny wedlug Ciebie - kogo zatem Ci naiwniacy powinni wybrac, poradz mentorze, wybrancu Bogow, jedyny nienaiwny - alkoholik Religa, choragiewka Tusk czy moze Jan Radio maryja jaki ja stary jestem Olszewski, lub przestepca Kaczynski??A moze nie pojsc do wyborow, przeciez tak jest zle ze najlepiej sie pociac.Wyjezdzaj stad, najlepiej do Anglii zarabiajac tam jako pomywacz, moze bedziesz wreszcie wsrod ludzi roztropnych i na Twoim poziomie, a nie takich naiwniakow jak my Polacy Tak swoja droga nie wiem kto zostanie teraz prezydetam, ale wiem ze za 5 lat bedzie to Olejniczak - i dobrze:>;-) Ps Jezeli wczesniej napisales na kogo bedziesz glosowal to sorki nie zauwazylem, moj blad:-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:59 Czlowieku dobija mnie po prostu wiara w postkomunistow i to ciagle zaufanie jakim obdarza go nasze spoleczenstwo, a przynajmniej jego czesc. Malo nam bylo PRLu? Cudownie wrecz operujesz epitetami, brawo, to moze ja tez co dodam? czerwony, zhamletyzowany i przede wszystkim, zblaznowany i oczywiscie milosierny Cimoszewicz ma zostac prezydentem? Zwolenniku Cimoszewicza co ty o nim mozesz powiedzieć ? I juz nie chodzi mi o jego ojca, jego rodzinny rodowod. Ten człowiek pełnil wiekszosc funkcji w państwie. Byl premierem ("trza sie bylo ubezpieczyc!!"), ministrem, marszalkiem sejmu. Ten człowiek jest jak nikt inny ( poza Oleksym ) związany z SLD. Kto inny z namaszczenia sojuszu piastowal tyle stanowisk ?! Jeden z najblizszych wspolpracowników Millera. W koncu Cimoszewicz znalazł się w jego rządzie , tak jak Miller u Cimoszewicza. I jego uwaza się za bezpartyjnego ?! Za outsidera ?! To czerwony ideowiec. Czlonek ZMS i nawet szef SZSP na UW, a pozniej sekretarz Komitetu Uczelnianego PZPR na UW, no i oczywiscie wierny do samego konca, poplecznik "socjalizmu z ludzka twarza". jesli wygra to na pewno dalej bedziemy zasciankiem Europy, ale ty chyba tego chcesz, co? Ty akurat nie jestes naiwny, z Toba jest znacznie gorzej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:17 Mnie dobija przypinanie latek ludziom - jezeli sie bylo w Pzpr lub Zmp to jest sie zlem tego swiata. Cimoszewicz ma wiele wad, ale moim zdaniem w ogolnym rozrachunku jest najlepszym kandydatem . Nie odpowiedziales na moje pytanie na kogo Ty bedziesz glosowal. Jestem Polakiem , jestem patriota i chce dla tego kraju jak najlepiej, ale wiem tez ze po prawej stronie tego dobra nie znajde. Z lewicy jedyna osoba na poziomie jest wlasnie tak zle oceniany przez Ciebie Cimoszewicz. Jezeli nie mozna wybrac dobra,, wybierzmy mniejsze zlo.Powidziales ze nie chodzi Ci juz o ojca, nie chce sie czepiac slow ale co to za "juz" , jakie znaczenie ma to kim byl jego ojciec, nie zyjmy w Ciemnogrodzie, bez przesady. Ja do ludzi z partii naprawde nic nie mam, oczywiscie teraz nie jest to trendy zeby popierac czerwonych komuchow, ale wiesz ja nie lubie choragiewek co zmieniaja poglad wyborczy o 180 stopni co 4 lata, do takich ludzi mam po prostu wstret. Najpierw poparcie, a potem rzucanie miesem - chora sytuacja. Sld popelnilo liczne bledy, ale zmierza ku lepeszemu Olejniczak zmienia wizerunek tej partii, mniemam ze popierasz Po lub PiS, pamietaj ze ta sa poklosia po klesce AWS- wszysycy spieprzyli na Platforme - znowu chore, gdzie honor stabilizacja wiernosc idealom.Nie wiem, nie potrafie tych wartosci znalezc na prawicy zatem staram sie i znajduje na lewicy. Oceniasz mnie negatywnie bo popieram Sld - kompleksy czy abominacja do czerwieni, truskawek tez nie jesz??;PCzy ze mna jest zle, mam nadzieje ze nienajgorzej:-) Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czlek Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:39 Ja Cie rozumiem doskonale- tez wkurza mnie czerwieniofobia i utozsamianie z lewica zla tego swiata. Jak już ktoś napisal, nie tedy droga. Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:39 brawo, widzisz drzazge u mnie, a u siebnie belki nie potrafisz dostrzec? ok, zostawmy przeszlosc, choc widomo, ze to ona wszystko determinuje... nie ukrywam swoich liberalnych pogladow, dlatego wybieram najmniejsze zlo - Tuska i kieruje sie tu tylko programem PO... nigdy w swoim dotychczasowym zyciu nie popieralem SLD i nie mam zamiaru tego robic, widocznie wyznaje inne idee niz Ty... zawsze usmiecham sie, gdy slyszale o choragiewkach z PO, poklosia AWSu, to jest wasz glowny, postkomunistow, argument, wiec cos tu jest ambiwalentnego, nie sadzisz? przeciez SLD, nie ma nic wspolnego z PZPR, prawda? czyzbys nie pamietal przefarbowania komunistow w ciagu jednej nocy na socjaldemokratow z SdPR, az do SLD?? gdzie tu wiernosc idealom?? gdzie tu honor?? czlowieku zasatnow sie co napisales... chyba nawet slepy widzial, ze zrobili to dla stolkow, z karierowiczostwa nie mozna sie wyleczyc... obecna polska lewica ma jakies wartosci, procz pieniadza i wladzy oczywiscie?? moznaby szukac, niczym igly w stogu siana a gdzie honor u Cimoszewicza? co to znaczy, ze on nie chce, ale musi? ze sie brzydzi, ale kandyduje?? za jest bezpartyjny, ale za plecami ma najzarliwszych aparatczykow SLD?? przeciez mial sie wycofac?? i gzie tu honor, gdzie tu prawdomownosc?? po co ta cala szopka, to przedstawienie?? wtlumacz mi prosze wielki patrioto, bo choc jestem Bogiem, to pojac tego nie moge, ratuj ... takze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:00 Belke to moze zostawmu:>;-):P Spodziewalem sie poparcia dla PO - coz teraz macie te 20% wiec sie lgna ludzie do Was - uwazajcie na karierowiczow:>. Dla mnie najmniejszym zlem nie jest liberalizm Tuska - jakos mi to nie odpowiada.Wyznajemy inne idee - ja socjaldemokaratyczne ty liberalne - zdarza sie, potego w roznorodnosci!! Wiesz zmiana Pzpr na SDRP to troszke cos innego - wiekszosc ludzi z Sld nie wyrzeka sie swych korzeni partyjnych. Natomiast Poowiacy tacy jak chociazby Tusk za 3 lata zmienija partie - nie za czesto?? Pewnie wiesz o szczurach opuszczajacy tonacy statek. Ta roznica w zmianach to moja subiektywna, moze bledna opinia. Ja usmiecham sie jak ktos mowi o postkomunistach, bo komunistow w Polsce nigdy nie bylo:-)Wiesz w tak gloryfikowanej przez Ciebie partii Po - sa przekrety - Piskorski Gilowska nawet Rokita- wladza demoralizuje, zatem uwazaj zeby tych przekretow nie bylo jeszcze wiecej. Lewica ma wartosci - nastpuje zmiana w Sld, zmiana wg mnie na lepsze, zatem jakies tam wartosci sa:> Polityka jest trudna sztuka , a poruszanie sie po jej meandrach jest nie lada wyczynem. Zagranie Cimoszewicza bylo rewelacyjne - zyskal sporo elektoratu. Po to chyba ta szopka - a skoro ludzie go prosili to czemu nie mial sie zgodzic my ludzie z lewicy czasem wysluchamy prosb ludzi:p Najbardziej smieszy mnie jednak ta obawa przed Cimoszewiczem - skonsolidujcie sie, miejcie jednego kandydata , polaczcie sie dla Polski - nie, partykularyzm walka Po z PiS( a tacy niby przyjaciele) , to Was zniszczy, zero mysli politycznej jakiejs dalekowzrocznosc - idioci w tych Waszych partiach:pCimoszewicz moze nie wygra teraz ale wiesz tak dobrze jak ja ze za 5 lat prawica poniesie sromotna kleske,co wyjedziesz wtedy i bedziesz plul na nasz narod?? Mam nadziej za uratowalem;p Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dosc Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:26 zmiana PZPR na SdRP to rzeczywiscie cos innego, znacznie gorszego i klamliwego... nie gloryfikuje polskiej prawicy, czy centrum i tego mi nie zarzucaj, nigdy nie przyjmuje wszystkiego dogmatycznie co uslycze z ust Rokity, czy Tuska, ale takze niezaprzeczalnie ich zdanie po stokroc bardziej cenie, niz chocby Twego zbawiciela Cimoszewicza. o sczczurach to akurat Ty takze wiesz niemalo, bo ostatnio szeregi SLD stopnialy, paru idealistow przezucilo sie do lajby samoobrony, ale coz, swoj do swego ciagnie, a o SDPL to juz nie wspomne, bo oni przeciez nic wspolnego z ZLD nie mieli, bo jakzeby mogli?? historii to Ty mnie uczyc nie musisz, ale wybacz, dla mnie czlonkowie PZPR to komunisci, Ty nazywaj ich jak chcesz, w kocu po to jest demokracja jescze jedno zdanko o mojej rzekomej gloryfikacji PO, afera mostowa to ich czarna karta, denerwujaca jest tez ich pewnosc i dzielenie skry na niedzwiedziu, za to nalezy im sie ostra krytyka, ale jesli chcesz sie licytowac na ilosc afer w popieranych przez nas partiach, to sie w to nie bawie, bo musialbym siedziec przed kompem do rana a teraz cos o zmianach w SLD, przyznaje, ze nie jest to tylko zwykly lifting, ale nie jest to takze zmiana gruntowna, baronowie tak latwo wladzy nie oddadza, a i jeszcze slowo o nowej, mlodej twarzy SLD - pani Senyszyn - jesli tak ma wygladac ta partia, to tylko pogratulowac... zagranie Cimoszewicza bylo rewelacyjne, napisalem juz wczesniej,ze szczwany z niego lis - poczytaj... wyznajemy calkowicie odmienne idee i cenimy antagonistyczne wartosci, ja wierze w to, iz Polska potrzebuje gruntownych reform, w stylko thatcherowskim i wiere, ze moj glos na PO bedzie krkiem w tym kierunku, niestety polskiej scenie socjalistycznej, daleko do socjalistow z zachodu, minie jeszcze sporo czasu zanim nasza lewa strona uwolni sie od p[ietna PRL n sam koniec mego ostatniego postu do Ciebie propounje Ci porownac obecna sytuacje Francji, Niemiec z sytuacja Anglii, porownac reformy Miterranda i reformy Thatcher (mam nadzieje, ze jako elokwentna osoba jestes zorientowany i wiesz,ze gosp. brytyjska bije na glowe niemiecko - francuska, a o bezrobociu to nie wspomne), a potem zestawic to z obecna sytuacja Polski, wnioski wysuwaja sie automatycznie... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
orginalny_nick Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! 05.07.05, 23:30 Kilka kwestii: 1. Richard von Weizsacker był żołnierzem armii hitlerowskiej a kilkadziesiąt lat później wyvbrano go prezydentem Niemiec. Nie widze więc powodu, by Cimoszewicz nie mógł zostać prezydentem tylko dlatego, że 20 lat temu był jakimś szeregowym członkiem PZPR. 2. Komuchem to można nazwać Kim Dzong Ila, Łukaszenke i Castro natomiast działalność Cimoszewicza w ostatnich 15 latach można prędzej porównać do socjaldemokratów (jak Tony Blair czy ludzie rządzący w Szwecji i Kanadzie). 3. Cimoszewicz jako minister sprawiedliwości walczył z korupcją (słynna akcja "czyste ręce"), gdy był premierem to Polska miała niskie bezrobocie i wysokie PKB, był również kompetentnym ministrem spraw zagranicznych a jako marszałek sejmu może imponować rozsądkiem i opanowaniem. 4. Nie mamy polityków formatu Piłsudskiego, Kościuszki i Kołłątaja więc jeżeli mam wybierać pomiędzy Kaczorem (nieudolnym prezydentem Warszawy, któremu trudno przychodzą kompromisy nawet z politykami PO i który każdego, kto ma inne poglądy traktuje jak wroga) a Cimoszewiczem to bez wachania oddam głos na tego drugiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ehh Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:55 belkot i irrajonalne argumenty, jak mozesz porownywac przymus i co prawda nie zrozumialy obecnie obowiazek z wlasna wolą, karierowiczostwem i tradycja rodzinna? trzeba bylo napisac, ze Benedykt XVI byl w Hitler Jugend... buaahhaha Blaira porownujesz do Cimoszenko?? to moze jeszcze cale SLD z partia pracy?? bez waHania nie zaglosuje na postkomuniste i kandysata SLD, przyjaciela Millera, Sobodki, Jakubowskiej, Siwca Czarzastego, itd.... ale takze bez waHania nie oddam glosu na Kaczynskiego i jego panstwo policyjne, na szczescie jakas alternatywa jciagle pozostaje Odpowiedz Link Zgłoś
orginalny_nick Re: Cimoszewicz, chyba żartujecie! 06.07.05, 15:48 > jak mozesz porownywac przymus i co prawda nie > zrozumialy obecnie obowiazek z wlasna wolą, karierowiczostwem i tradycja > rodzinna? Większość Niemców, która poszła na wojne chciała odwetu za Wersal i nawet jeżeli nie popierali oni gazowania żydów itp. to popierali (w mniejszym lub większym stopniu) ekspensję Hitlera. > buaahhaha Blaira porownujesz do Cimoszenko?? Ty pewnie uważasz, że Cimoszewicz jako premier i minister spraw zagranicznych prowadził polityke pro-rosyjską oraz anty-amerykańską i anty-europejską. Z kolei jako minister sprawiedliwości zreformował sądownictwo na kształt tego w Korei Płd albo na Kubie. Natomiast będąc marszalkiem sejmu nie dopuszczał do głosu opozycji jak Łukaszenka na Białorusi. Podaj mi jeden konkretny ruch Cimoszewicza z ostatnich 15 lat, w którym zachował się on nie jak socjaldemokrata ale jak komunista. Jakaś afera? Jakiś ukłon w strone Rosji zamiast Europy czy USA? Próba zastraszenia sądu, niewygodnej gazety albo opozycji? > bez waHania nie zaglosuje na postkomuniste i kandysata SLD, przyjaciela > Millera, Sobodki, Jakubowskiej, Siwca Czarzastego, itd.... ale takze bez > waHania nie oddam glosu na Kaczynskiego i jego panstwo policyjne, na szczescie > jakas alternatywa jciagle pozostaje Alternatywa? - Tusk przyjaźniący się z Piskorskim, który w wieku 30 lat został milionerem (jakim cudem???) oraz Januszem Lewandowskim, przeciwko któremu toczy się proces w sprawie złodziejskich prywatyzacji. - Religa przyjaźniący się ze Stainhoffem, który rozwalił nam gospodarke. - Giertych - wystarczy popatrzeć na jego syna, żeby mieć odruch wymiotny. To jest twoja alternatywa. Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Re: Do zwolenników SLD 06.07.05, 11:03 podajcie teraz konkretne przykłady, rzadów CUDOWNEGO SLD, ktore NIE doprowadzily tego kraju do totalnego dna. Skoro tak ich popieracie to tych kilka przykładów nie powinno być problemem. Dlaczego ja nie będę glosowala na Cimoszewicza? Bo jest "APARTYJNYM" komunistą. Bo go nie szanuję, za to, że NIE CHCE ALE MUSI. Bo moja rodzina ma silne tradycje PATRIOTYCZNE. Bo moi Rodzice zadbali o to żebym wiedziała dokładnie jak wygladalo życie w Polsce 30lat temu. A Ci z Was, którzy myślą/mówią, że przeszłość można wyrzucić do kosza, trzeba o niej zapomnieć, albo o przeszłości tego kraju NIC nie wiedzą albo są dziećmi/wnukami byłych PZPRowców i UBeków. A teraz spójrzcie na problem wyborów z prakseologicznego punktu widzenia: SLD w wyborach nie ma ŻADNYCH szans, co znaczy, ze Włodek nie będzie miał ŻADNEGO wsparcia i przez 5 lat i tak będzie pelnił funkcję czysto reprezentacyjną- latając (naszym kosztem) na wycieczki krajo- i ludzioznawcze do Bangkoku, w ramach szerzenia międzynarodowego pokoju :-)) Trzeba głosować na kogoś, kto będzie mial konkretne wsparcie w parlamencie i znowu JA CHCE NA TUSKA I PO pozdrawiam wszystkich! Mimo, że nie zgadzam się ze zdaniem niektórych z Was i tak je szanuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: Do zwolenników SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:41 Wejscie do Unii europejskiej - twarde rozmowy Millera na szczycie daly nam lepsza pozycje ograniczenie bezrobocia ograniczenie deficytu budzetowego liczne udane ustawy - o ktorych nie powie sie bo najlepeij jest teraz tylko i wylacznie krytykowac czerwonych komunistow Moi rodzice nie byli ani ubekami ani nie nalezeli do partii, znam historie naszego kraju, a mimo to popieram Sld. Mowisz ze wiesz jak sie zylo 30 lat temu - 70% Polakow chcialoby powrotu do tamtych czasow - kurde rzeczywiscie musialo byc strasznie faalne:P Przeszlosci nie mozna i nie nalezy wrzucic do kosza , ale nalezy na nia patrzec obiektywnie widzac zarowno plusy jak i minusy kazdej sytuacji. Kwasniewski byl prezydentem w czasie rzadow krysztalowego AWSu i jakos normalnie se wszytsko toczylo. Nie lubie jak ktos mowi zadnego, nigdy, zawsze - takie slowa w polityce sa bezsensowne. Trzeba glosowac na tego kto jest najlepszym kandydatem moim zdaniem - a takim jest wlasnie Cimoszewicz Rowniez serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species Re: Do zwolenników SLD 06.07.05, 17:02 UE z pewnością nie zawdzięczamy SLD, a Leszkowi wspaniałych warunków przyjęcia, nie żartuj. Ze zmniejszeniem bezrobocia chyba coś Ci się pomylilo albo mi urwal się film na krótko przed erą Leszka A liczne dobre ustawy? Mamy teraz takie luki w prawie, że każdy dobry prawnik niewygodne przepisy obejdzie. Najlepsza niedoszła ustawa to LUB CZASOPISMA, zgadzacie się, czy znacie coś lepszego? I tak widzę, że nikt niczyjego zdania nie zmieni i jak ktoś sobie juz postanowił glosowac na kandydata X to na kandydata Y juz nie zagłosuje. Taka stanowczość jest dobra w przypadku kiedy glosujemy na najlepszego kandydata. Za pięć lat odświeżymy to forum i zobaczymy kto miał rację. Mam nadzieję, że nie będę sie wtedy wstydziła swojego zdania! JA CHCĘ NA TUSKA I PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J.W.Stalin Re: Do zwolenników SLD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 18:25 jedz na Kube, Castro przyjmie Cie niczym syna... natomiast o historii nie masz zielonego pojecia, tym bardziej PRLu - potegi gospodarczej, ucielesnienia prawa i wolnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ka jesien IP: *.acn.waw.pl 06.07.05, 22:49 po prostu nie moze byc tak jak w ostatnich wyborach ze wiekoszosc sie zbuntowala i nie poszla glosowac bo nie bylo na kogo i wygrało takie gó.. SLD - bez obraaazy oczywiscie a jak!!GÓWNO!!!oo. teraz trzeba po prostu spokojnie dojsc do urny i oddac swoj glos kazdy juz jak uwaza za sluszne ale nie martwcie sie-te rankingi apropo cimoszewicza to tez takie gowienko..co za sciema...oni myslą ze normalni ludzie uwierzą w taką bzdurę..kurde!!co oni sobie w ogole myślą!! bo ja juz nie wiem...co za dałny z tych komuchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus SLD Re: jesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 22:59 "Wirus SLD" Jak ja was, ku.., nienawidzę I jak ja wami, ku.., gardzę Jak ja się, ku.., za was wstydzę Gdy za granicę czasem zajrzę Jak ja się wami, ku.., brzydzę Jak ja was dobrze, ku.., znam Jak ja się bardzo ludziom dziwię Którzy wybrali taki chłam (...) Opasłe mordy, krzywe ryje Ku..two wszędzie tam, gdzie wy Jak ja was, ku.., nienawidzę Jak do was bym z kałacha bił A nawet jak wam plunąć w twarz To wy mówicie, że deszcz pada Je..a wasza partia mać, co mi ojczyznę okrada Nadejdzie kiedyś taki czas Za wszystko, ku.., zapłacicie W helikoptery wsadzą was i nigdy już tu nie wrócicie oby to sie stalo jak najszybciej, oby panie Kukiz... Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: jesien 06.07.05, 23:01 tekst pasuje ale ten kukiz jest glupi..sie tera robi na takiego fajo hyphopowca. i rozumiem wedlug niego to im wiecej wstawi kurew to jest fajniej...oj glupi on tez.spiewa o sobie;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wirus SLD Re: jesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:07 nie chodzi o Kukiza, tylko o tresc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kazik Re: jesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:19 Taki dobry chłopak, a tuła się po świecie Taki dobry chłopak swego kąta własnego nie ma Taki dobry hombre musi tułać się po świecie Taki dobry chłopak tęskni w dalekich stronach Będziesz wisiał, Mueller, ty ku.. je..a Za to że DD się tuła po obcych krajach Będziesz wisiał, Mueller, ty ku.. je..a (...) Nie mógł być uczciwy w swoim własnym domu Od Buenos Aires krąży po Glasgow po kryjomu Będziesz wisiał, Mueller, ty świnio z gestapo - nic dodac, nic ujac, Kazik takze zna sie na rzeczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frejken Re: jesien 06.07.05, 23:21 tez mi sie od razu to skojarzylo. to jest ok:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malenczuk Re: jesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:25 a jak to sie podoba, dalej jest aktualne :] Znowu wróciłaś, stara dziwko, Nie było ciebie pięć lat Już raz mi odebrałaś wszystko I znowu stoisz u moich drzwi Na twarzy nową masz tapetę Karminowaną czerwień warg choc wspomniana tu dziwka panoszy sie coraz bardziej... Odpowiedz Link Zgłoś
endangered_species wojna na Wybrzeżu Kości Słoniowej 07.07.05, 10:09 W niedzielę bylam u wroclawskich dominikanów i dowiedzialam się, ze jest teraz wojna na Wybrzezu Kości Sloniowej. Oglądam wiadomości, informacje, czytam prasę NIC o tym nie mówiono, wiadomości na ten temat tez nie mogę znaleźć.... (to tak na chwilę odrywajac Was od lokalnego tematu wyborów, może warto poczttać coś o lokalnej wojnie daleko od nas) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;/ Re: jesien IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:22 smieszny, zenujacy i przykry jestes. Wiesz oceniajac innych w ten sposób sam swiadczysz o swojej bardzo watpliwej inteligencji, no coz nie kazdy, nawet ze srednim wyksztalceniem musi posiadac choc troszke rozumu, przykre to. Uwazaj zebys nie daj Boze nie kupil czegos w czerwieni bo chyba umrzesz jak zobaczysz ten kolor Bez pozdrowien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lol Re: <a href="http://funiaste.blogspot.com/" target="_blank">fu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:32 jak wyzej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LSD Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 22:40 www.cimoszenko.info/ - ja juz wybralem :D:D::D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.acn.waw.pl 14.07.05, 19:03 ahahaha;D:D dobre. ale co maja do tego feministki? tego nie rozumiem ale zdjecia dobre;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D:D:D Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 20:10 :D:D:D:D::D:D:D:D::D:D:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent studiow Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 22:32 Ale z ciebie fiu..Takie przewaly na maturze i przy rekrutacji a tobie pseudopolitycy w glowie Oj Polsko jakies nam urodzila plemie-kroliki doswiadczalne ? chyba tak. A tak biedaczyska placza.Poslowie chlali,chleja i chlac beda a ty glupku podniecaj sie glosowaniem .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: absolwentka liceum Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.acn.waw.pl 16.07.05, 08:29 no to fajnie masz Odpowiedz Link Zgłoś
d0n Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! 16.07.05, 16:53 ta jak sie nasluchalem dzis Dorna w tvn24 z wieca na PW to mnie to przekonalo, ale to jednak chyba wszyscy mowia ze inni sa zli a my najlepsi......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRRRRRRRRRr A JA CHCE CIOMESZICZA!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.05, 21:13 i mam was gdzies... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex CIMOSZEWICZ NA PREZYDENTA!!!!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 23:26 zgadzam sie z przedmówcą, jedyny kandydat który reprezentuje jakiś poziom. poza tym jest wiarygodny i zna branże miedzynarodową. W tych kwestiach na pewno sie sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nb Re: CIMOSZEWICZ NA PREZYDENTA!!!!! IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 21.07.05, 23:31 Uważam iż to ja powiniem zostąc prezydentem. Moje kwalifikacje pozwolą mi dobrze pełnić tą zaszczytną fukcję. Obiecuję że podbiję Czechy Słowację a jak dobrze pójdzie to i Niemcy. Wprowadze dykaturę a później carat i porpwadze naród ku jasnej przyszłości! Muahahaha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anex Re: CIMOSZEWICZ NA PREZYDENTA!!!!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 23:38 niech żyje car!!! kochamy CIę Z poważaniem poddani Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nb Re: CIMOSZEWICZ NA PREZYDENTA!!!!! IP: *.eimg.pl / 80.51.205.* 21.07.05, 23:46 Spokój! Jako Car czuję sie zobowiązny by skarcić lud za zbyt małe wyrazy szacunku! Prosze mnie tytułować Generalissimus Maximus Absolutuc Carus Imperatorus!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anex Re: CIMOSZEWICZ NA PREZYDENTA!!!!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 21.07.05, 23:50 ave! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 13:33 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 13:33 upupup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: up Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.07.05, 13:34 upupupupupupupup Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: i Re: LUDZIE JA CHCĘ JUŻ GŁOSOWAĆ NA TUSKA I PO !! IP: *.acn.waw.pl 26.07.05, 10:23 kupa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: q cimoch nie ty!nie przykrywaj mnie czerwoną płachtą IP: *.acn.waw.pl 26.07.05, 10:24 !!nie cierpie czerwonego.. cimoch,cip ci.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAROL A JA WCALE NIE GLOSUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.vlan.euronet.net.pl 31.07.05, 16:46 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenada Re: A JA WCALE NIE GLOSUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 14:11 to spier... do Bialorusi Odpowiedz Link Zgłoś
simon.robins Re: A JA WCALE NIE GLOSUJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 09.08.05, 14:13 swoja droga..chcialo ci sie wyciagac ten watek... Odpowiedz Link Zgłoś