k.asia 27.06.05, 15:19 30% polski rozszerzony + 20% wybrany przedmiot Ja mam 434 punkty na 500, a Wy ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sweetnsour Re: MISH na UW 27.06.05, 15:26 a ja dowiem się jutro. czyli jak rozkładają Ci się procenty na przedmioty? [jako humanistka mam awersję do liczenia:P] Odpowiedz Link Zgłoś
k.asia Re: MISH na UW 27.06.05, 15:27 100 z WOSu rozszerzonego (olimpiada) + 78% z polskiego rozszerzonego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: MISH na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:29 100% polski rozszerzony + 94% hist. muzyki rozszerzona = 300 + 188 = 488 pkt. Jakie masz tematy na ustny etap? Odpowiedz Link Zgłoś
k.asia Re: MISH na UW 27.06.05, 15:39 Nie wiadomo czy mnie do ustnych dopuszczą, bo biorą tylko pierwszą setkę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: MISH na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 15:48 a jeśli już się uda, to jakie masz tematy?:) Odpowiedz Link Zgłoś
k.asia Re: MISH na UW 27.06.05, 15:55 1.Geneza,pojęcie, ewolucja i perspektywy rozwoju polityki regionalnej UE 2.Wpływ twórczości Przybyszewskiego i Wyspiańskiego na książki Doroty Masłowskiej. A Ty, Wy ? Odpowiedz Link Zgłoś
sweetnsour Re: MISH na UW 27.06.05, 15:59 podobają mi się Twoje tematy,są wszechstronne :) ja też boję się,czy mnie dopuszczą do ustnych,ale o ile mi wiadomo rok temu było na nich 169 kandydatow - czyli nie praktykują rygorystycznej polityki kreskowej ;) [OBY!] moje tematy to: 1.Stłumiony (?) bunt? - surrealizm i jego polskie dzieje 2.Społeczeństwo masowe - K.Marks a J.Ortega y Gasset. formuła drugiego wymaga dopracowania,więc podaję tylk ogolny zarys. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: MISH na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:02 1) Płeć a język: językowe obraz płci, językowe determinanty płci, lingwistyka feministyczna. 2) Bioetyka a piąte przykazanie Dekalogu. Twoje tematy wydają mi sie b. ciekawe. Z jakiej literatury korzystasz przygotowujac drugi temat, bo jestem ciekawa? Odpowiedz Link Zgłoś
k.asia Re: MISH na UW 27.06.05, 16:26 Moje ciekawe ? Z Masłowską nie ma problemu, bo napisała tylko "wojnę..." i "Pawia królowej". Co do dwóch Stanisławów to "Wesele", "Śnieg" i fragmenty "Confiteora". Tylko pomysł jest b.oryginalny, może aż nadto.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abigail Re: MISH na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 16:57 A nie bierzesz żadnej lektury z teorii literatury, bardziej naukowej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: k.asia Re: MISH na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 10:15 Nikt jeszcze nie napisał na ten temat książki. Inspiracją były dla mnie 2 artykuły, jeden z "Rzeczpospolitej" o Masłowskiej i smutnym szatanie i ten z "Polityki" co się niedawno ukazał o "Pawiu królowej". I te artykuły "podciągnę" pod pozycje naukowe. A jak Wasze lektury i nastroje po maturze ? Zdajecie gdzieś oprócz na MISH ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: MISH na UW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 17:47 Gratuluje Wam odważnych tematów, szczegolnie Kasi:) zszokujesz komisje;)(miejmy nadzieje, ze w dobrym tego slowa znaczeniu)moje tematy sa bardzo grzeczne, wrecz szkolne: 1 Idee romantyczne w tworczosci Dostojewskiego, 2 Problem artysty w tworczosci Manna. Odpowiedz Link Zgłoś