Dodaj do ulubionych

Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki

• Gość: hektor Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 03:34
      167
      • Gość: aaaaa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 09:29
        ej ale jak to mozna wyslac? ale tam przeciez chca jakis wypis z dowodu i niby
        to poswiadcza tam na miejscu komisja rekrutacyjna wiec jak wy chcecie to
        wyslac?/
        • Gość: dreeeeeeeeeeee Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.06.05, 09:55
          Ja juz nie moge wysiedziec !!! Chcialbym, pewnie jak wszyscy, wiedziec juz czy
          mnie przyjma czy nie. Przez ta cala mature nie mam wakacji! Poprzednie roczniki
          mialy fajnie-szybciej wiedzieli czy sa na studiach czy nie.
          • Gość: wojciech Re: wypis z dowodu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 10:32
            Wypisu z dowodu nie wypełnia komisja rekrutacyjna tylko ty sam,
            • Gość: AAAA Re: wypis z dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:39
              ALE KOMISJA MUSI TOCHYBA PODPISAC?? CZY NIE????
              • Gość: wojciech Re: wypis z dowodu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 10:41
                ja to sam wypełniłem i koleś z komisji nawet tego nie czytał tylko zaznaczył na jakiejś karcie że wszystko mam i to wszystko. nie podpisywał tego nawet tego nie czytał
                • Gość: aaaaa Re: wypis z dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 10:56
                  A wiecie moze Czy trzeba zawieść papiery do uczelni czy można je wysłać
                  poczta? Czy trzeba dostarczyć także świadectwo ukończenia szkoły średniej?
                  • Gość: wojciech Re: wypis z dowodu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 11:01
                    możesz je wysłać pocztą. Nie trzeba świadectwa ukończenia szkoły średniej. Tylko pamiętaj że nie może być odpis notarialny śwaidectwa maturalnego, tylko oryginał albo odpis od OKE. Wczoraj była taka kolejka że nawet komisja namawiała żeby wysłać pocztą
                    • Gość: aaaaaaaaaaaaa Re: wypis z dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:03
                      A wiecie jeszcze ilee osob juz zlozylo podania? ssorki za ten ciag pytan,ale
                      nie moge sie dodzwonic do ae
                      • Gość: wojciech Re: wypis z dowodu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 11:05
                        Nie wiem ile osób złożyło podania, ale wczoraj była kolejka przez dwa piętra, tak na oko z 300-400 osób, a jest jeszcze cały tydzień na złożnie papierów.
                        • Gość: souksen Re: wypis z dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:20
                          a można wyciąg dowodu z urzędu miasta
                          • Gość: wojciech Re: wypis z dowodu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 11:25
                            nie wiem dokładnie, ale po co jak masz wypis na stronie AE, drukujesz go, wypełniasz i to wszystko.
                          • Gość: ja Re: wypis z dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:27
                            a na kija ci wyciag z urzedu?? nie latwiej samemu to napisac?
                            www.ae.poznan.pl/att/BRiK/internetowy_wyciag_z_dowodu_osobistego.doc
                            • Gość: souksen Re: wypis z dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.06.05, 11:34
                              a nie wiecie czy wyniki będą również w necie?
                              albo czy każdy zostanie powiadomiony listem o swoim wyniku?
                              • Gość: wojciech Re: wypis z dowodu IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 11:38
                                Myśle, że na stronie też będą wyniki.
                          • Gość: Ewa Re: wypis z dowodu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.05, 12:35
                            Hej! Uciekł nam aż na trzecią stronę ten Poznań! A tak w ogóle - to fajne miasto?
                            • Gość: nightdream Re: wypis z dowodu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:27
                              uuuuup! :)

no tak... byłam tak tylko raz - składając papiery i baardzo mi się spodobalo...:)
                              szkoda tylko, że tak daleko jest ode mnie - prawie 400 km :(
                      • Gość: >:[ Re: wypis z dowodu IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 03.07.05, 10:46
                        ja pierdziele! ludzie! macie tyle pytan i to tak debilnych, ze sie w glowie nie
                        miesci! tak chcecie przez cale studia byc? pytajac innych, a nawet nie ruszajac
                        tylka, zeby sie czegos samemu dowiedziec!?!? widac poziom tej nowej matury. a
                        niby miala stawiac na kreatywnosc i samodzielne myslenie. zenada. na stronach
                        internetowych wszystko jest! troche oleju w glowie! po prostu brak slow ...
          • Gość: chmurka Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 13:42
            niestety chyba wszyscy z OKE i uczelni chca zebysmy sie nabawili wrzodow i
            nerwicy ale trudno trzeba sie trzymac :) Ja mam 185,5 i ide na Ekonomie (kier.
            ekonomia)
            • Gość: kolejka Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 30.06.05, 15:42
              dzisiaj też były "małe" (czytaj duże ) kolejki???
              • Gość: ?? Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: 195.116.171.* 30.06.05, 17:19
                A czy trzeba też dać kopertę i znaczki żeby mieli w czym przysłać wyniki czy
                sami sie pofatygują??
                • Gość: nightdream Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 17:43
                  chyba sami bo ja o znaczkach i kopertach nic nie wiem..;)
                  • Gość: MaciekW Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.cable-modem.tkk.net.pl 30.06.05, 18:34
                    Witam wszystkich!!!

Ja mam 174 pkt i idę na gospodarkę przestrzenną na Wydz. Zarządzania.
                    Myślę, że najwięcej dostanie się ludzi, którzy zdawali geografię. Sam zdawałem
                    i geografię i historię ale ta pierwsza była dużo łatwiejsza i mimo, że nie
                    byłem szczególnie przygotowany uzyskałem ładny wynik. To trochę
                    niesprawiedliwe, szczególnie dla tych, którzy zdawali matematykę, ale zasady są
                    ustalone, i mogą je zmienić dopiero w przyszłym roku.

Ktoś jeszcze idzie na gp?
                    • Gość: ola Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:42
                      ja chyba ale sie nie dostane z moimi wynikamijestem glupek przy was:(
                      • Gość: muzyk Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:51
                        A ile miałaś? (Forum i tak jest anonimowe, więc śmiało można podawać). Ja 137/200 ale widzę, ze tu co drugi ma >170 :D No ale i tak mam nadzieje, że się uda.. :>
                        • Gość: ola Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 18:55
                          ja 136 :( :( mnie wiem czy jest sens wogole skladac
                          • Gość: nightdream Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:08
                            próbuj! ile jest miejsc a ile osób na tym forum! a może będziesz miała szczęście? :)
                          • Gość: muzyk Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 19:13
                            Ja już zapłaciłem, więc teraz to już tylko stracę jeśli dokumentów nie zawiozę.. Jutro jadę :]

Przewiduję, że będą przyjmowac od 135! ;->
                            • ddreporter5 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 30.06.05, 20:31
                              Jak chce wyslac poczta te dokumenty to musze cala teczke poleconym wyslac na
                              adres tego ich biura rekrutacji i karier??
                              Jeszcze mi tylko napiszcie czy po tym jak do nich dojdzie to jakies
                              potwierdzenie otrzymam.
                              • Gość: muzyk Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.06.05, 20:51
                                Zapewne trzeba w teczce wysłać. A co do potwierdzenia to jest opcja 'Wysłać za potwierdzeniem odbioru'... :)
    • Gość: secka Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 17:57
      160,5 ;/
      • rosquito Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 01.07.05, 18:06
        163 :-((((((((

Zastanawiam się, czy jest sens wywalać w błoto 80 zł, bo mam już kilka pomysłów, jak można by tę kasę lepiej wydać...
        • Gość: creeeeep Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.aster.pl 01.07.05, 18:13
          Wedlug mnie to niezly wynik. Ja mam 169,5 i mysle ze sie dostane (skladam na
          ekonomie). Przeliczajac to na procent to 84,75% czyli pokazna zdobycz. 160 pkt
          to tez niezla sumka - 80 %.NA AE Poznan jest 1300 miejsc dziennych (liczac
          wszystkie wydzialy) i wydaje mi sie ze dla ludzi z ladnymi wynikami miejsce sie
          znajdzie. Pozdrawiam !!!
          • rosquito Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 01.07.05, 18:28
            Ale za 80 zł można się starać tylko na jeden wydział. W moim przypadku jest to ekonomia, o studiowaniu której marzyłem. Na wydział ekonomii jest tylko 500 miejsc, a kandydatów za przeproszeniem od ch**a. Najbardziej irytuje mnie to, że każdy "średniak" z mojej klasy, który zdawał geografię ma więcej punktów ode mnie (zdawałem matę).

A tak w ogóle - jaki idiota ustalił warunki rekrutacji na *ekonomię* i zrównał ludzi z geografią/matematyką/historią??? Co z tego, że się podostają ludzie z geografią i historią, ale jacy z nich będą ekonomiści?????
            • tortosa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 01.07.05, 22:40
              Zgadzam się z toba w 100% wiekszosc wywalą po pierwszym roku a dla nas już
              miejsc nie bedzie... mam 160
              • Gość: jaaa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.olsztyn.mm.pl 02.07.05, 20:35
                hej ja tez matme zdawałam i mam 167.a inni(w tym słabsi) z gera wiecej.marzyłam
                o wydziale zarzadzania a tu pewnie dupa.ale co tam -próbuje :)
                • tortosa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 03.07.05, 10:02
                  oj no nie przesadzajmy mysle ze z moimi 160 punktami a tym bardziej twoimi 167
                  sa jakies szanse ludzie zktorymi rozmawialam w kolejce do zlozenia dokumentow
                  mieli z geografii duzo mniej niz ja z matmy a na forum wypowiada sie garstka
        • Gość: czarny KOt Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.aster.pl 01.07.05, 18:15
          Czy ma moze ktos z was jakiegos znajmoego na AE w Poznaniu? Jezeli tak, to
          dowiedzciesie ile mial w zeszlych latach punktow podczas rekrutacji.
          • Gość: fat Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 18:29
            na wydzial ekonomii przyjmowali od 135 a na zarzadzania od 127...a jakie to ma
            znaczenie ??
            • Gość: nieważne Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.k1.isko.net.pl 01.07.05, 18:49
              Nie wiem jak wy to robicie że co druga osoba ma tu wynik powyżej 170 punktów!!!!
              Ja zdawałem tylok 3 przedmioty (w tym gegrę) uczyłem się cały rok i mam tylko
              157,5. Już złożyłem (wysłałem) dokumenty, ale patrząc po tym co tu sie dzieję
              to nie mam żadnych szans. W poprzednich latach było ok 3-4 osoby na miejsce ale
              teraz to sie z 10 os zapowiada. Chciałbym dostać sie na zarządzanie mimo że na
              ekonomię też złożyłem.
              A tak apropo czy kogoś ta ekonomia interesuje czy tylko tak idziecie mając
              nadzieję, że za 5 lat w banku bedziecie pracować? Czy ktos sie z was giełdą
              interesuje????????
              • Gość: al dente Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 19:13
                a ja staram sie o przyjecie na zarządzanie.po tym chciałbym bardzo zrobic
                studia podyplomowe na maklera ,bo bardzo interesuje sie giełda na której juz od
                jakiegoś czasu gram i musze się pochwalic całkiem dobrze mi idzie(ani razu nic
                nie straciłem).Moze nie mam imponujacej liczby punktów (160 pkt) ale mam
                nadzieje, że jakos uda mi sie dostać.pozdrawiam i życze powodzenia...mam
                nadzieje ze spotkamy sie w październiku i zrobimy dobrą bibe z okazji przyjecia
                na wymarzone studia:D pozdro
                • Gość: creeeeep Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.07.05, 21:54
                  No, w koncu ktos pozytywnie tutaj mysli (mam na mysli bibe :D ). Jesli chodzi o
                  mnie, ja wybralem studia ekonomiczne,bo chce sie dalej zajmowac matematyka (
                  dlatego ide na ekonometrie). Poza tym troche interesuje sie polityka,
                  problemami spoleczno-gospodarczymi.
                  W tym roku nie powinno byc duzo wiecej osob niz w zeszlych latach. Nie
                  przejmujcie sie tez duzymi kolejkami. Na AE jest ponad 1300 miejsc ! Papiery
                  sklada wiec niecale 4000 ludziska. Niby to duzo ale w sumie wychodzi tylko 3
                  soby na 1 miejsce. Pozdro !
                  • Gość: chmurka Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:04
                    a ja chcialabym sie dostac na ekonomie bo tam pozniej ciekawa specjalnosc jest -
                    publicystyka ekonomiczna i public relations - jak dla mnie brzmi ciekawie :)
                    • Gość: karolinka-b Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.debnet.pl 02.07.05, 11:06
                      zgadzam sie mnie to tez zaciekawiło:-))
                    • ala1986 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 03.07.05, 11:47
                      Ja też się wybieram na tę spacjalność :) Może będziemy razem studiować? Oby się
                      udało.
                • Gość: nieważne Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.k1.isko.net.pl 01.07.05, 22:49
                  koleś podobasz mi sie :) też na maklera się wybieram i też na giełdzie gram,
                  chociaż w wieku 17 lat parę złotych przewaliłem:( ale to były początki. Nie
                  zależnie gdzie pójdę (a raczej nie do Poznania)zostanę maklerem. Super
                  specializacja: Inwestycje kapitałowe i strategie finansowe przedsiębiorstwa
    • radostek Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 01.07.05, 22:20
      Tak sobie mysle i mysle i wychodzi mi na podstawie poczynionych obserwacji ze
      prog na ae wyniesc moze na ekonomie okolo 170 pkt a na zarzadzanie 160 pkt...
      zgadza sie ktos ze mna czy zupelne pudlo to bedzie?
      • Gość: nightdream Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.05, 22:22
        ja się zgadzam i mnie to całkiem pasuje...:)
        chociaż może nawet to 170/200 to dużo.... no ale w koncu AE musi mieć swoją
        renomę... :D
        • allllaa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 02.07.05, 00:36
          Ej a jak staliscie w tej kolejce to duzo osob mialo po 160 i 170? Nie wiem
          czy skladac bo po co te 80 zl. wyrzuca w bloto i cholera orginal mi tylko
          zosal,wiec nie chce go dawac tam skoro z gory wiadomo ze sie nie dostane Wiec
          jak ? Ja sadze ze beda przyjmowac od 150 czyli ja sie nie kwalifikuje
          • Gość: al dente Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 00:56
            jak masz orginał to składaj a nóz widelec się dostaniesz.Jak sie patrzy na te
            wyniki tutaj to rzeczywiscie mozesz wątpic ze sie dostaniesz ,ale weż pod
            uwage , że 95% osób które tu wpisuje wyniki chce sie pochwalic.jest pełno ludzi
            z przecietnymi wynikami i nie jest powiedziane ze sie nie dostana.takze
            powodzenia
            • Gość: karolinka-b Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.debnet.pl 02.07.05, 11:08
              mam nadzieje ze 150 wystarczy:-(((( jak sie dostane to nie wiem co zrobie ze
              szczęścia:-))
            • Gość: kaska Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? IP: *.debnet.pl 02.07.05, 11:09
              ktos mi kiedys powidział ze matma na AE jest cholernie trudna czy ktos ma kogos
              znajomego który by nam powiedział jak to de facto jest??
              • Gość: xxxx Re: Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? IP: *.pro-internet.pl 02.07.05, 12:51
                Ja mam znajomego, nawet dobrego znajomego i powiedzial ze wszytsko jest dla
                ludzi i nawet ludzie zdajacy historie sobie jakos z matma pozniej radza. no
                moze nie na samych 5 ale 3 da sie wyciagnac. Nie panikujcie! jeszcze sie nawet
                nie dostaliscie a juz robicie panike.
                • Gość: nightdream Re: Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:02
                  pożyjemy, zobaczymy....
                  a tak właściwie to faktycznie nie jest sprawiedliwe, ze ludzie z matma tak samo
                  są traktowani jak z historią czy geografią...
                  • Gość: secka Re: Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:17
                    o historykow to sie nie martwcie mamtematycy, hira poszła tragicznie :> a
                    wszystkie pierwsze miejsca na listach pewnie będą zajęte przez geografów ;)
                    • Gość: nightdream Re: Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:23
                      i o to mi właśnie chodzi...
                      ja zdawałam i matme i geografie i tylko dzięki temu składam do poznania...
                      gdyby nie geografia to byłoby słabiutko z punktami.........
                      • Gość: secka Re: Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 15:27
                        gratuluje przezorności ;) ja zdawałam hire ktora poszła słabo <rozsz> i wos
                        który mi sie nigdzie nie przyda :D no ale cóż, już wysłałam dokumenty,
                        zobaczymy, może bedą przyjmować od 160,5 (tyle mam :>)
                    • rosquito Re: Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? 02.07.05, 15:27
                      Mam do wyboru AE Kraków, albo AE Poznań. Na obu uczelniach chcą oryginał/odpis CKE. Jako że oryginał składam gdzie indziej, muszę teraz złożyć odpis. W Krakowie liczy się tylko mata i język i wiem, że bym się dostał, ale wolę Poznań, tylko jak się nie dostanę, bo ktoś mnie z gerą wyprzedzi i zostanę na lodzie, to będzie mi nieco "przykro".
                      • Gość: nightdream Re: Czy faktycznie jest taka cięzka matma??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 18:50
                        ja składam i do krakowa i do poznania - jak tylko dostanę się do krakowa to nie
                        bede zajmowac miejsc w poznaniu...o ile sie dostane oczywiscie...;)
                        • Gość: donia Która uczelnia lepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.05, 20:28
                          A która uczelnia jest lepsza według was-AE Poznań czy Kraków? Bo z rankingami
                          różnie bywa...
                          • Gość: ??? Re: Która uczelnia lepsza? IP: *.k1.isko.net.pl 02.07.05, 20:31
                            Kraków, ale wybór należty do ciebie
                            • Gość: as Re: Która uczelnia lepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 09:09
                              buehehe - kto ci powiedzial ze krakow?
                              oczywiscie ze poznan jest lepszy... co nie zmienia faktu ze wole krakow ;)
                          • Gość: nightdream Re: Która uczelnia lepsza? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 00:49
                            oficjalnie w rankingach to lepszy jest poznan podobno...
                            (miesci sie nawet w pierwszej 10 najlepszych szkol w polsce)
                            ale i tak wole krakow sto razy bardziej...;)
    • Gość: creeeeep Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.07.05, 23:02
      Co jest ludziska, wpisujcie te swoje wyniki bo nam watek podupada ;)
      • Gość: Presto Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.flashnet.pl / *.atman.pl 03.07.05, 00:18
        168,5 to moj wynik. Niestety geografii nie zdawalem i to jest wynik z matma.
        Bogu dzieki ze z hiszpana lacznie 93,5 bo inaczej to chyba AE, ale w snach....
        Zobaczymy. Ja sie nie poddaje i zloze w poniedzialek dokumenty.
        • Gość: bartek Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: 212.160.111.* 03.07.05, 10:26
          mi wyszlo w sumie 189pkt.
        • Gość: bartek Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: 212.160.111.* 03.07.05, 10:26
          mi wyszlo w sumie 189pkt.
      • Gość: M Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.msk / *.na5.net 05.07.05, 19:12
        166.5 na wydzial ekonomii :) jestem dobrej mysli
    • jakub_86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 03.07.05, 10:50
      a ja zlozylem podania tylko do ae w poznaniu (wydz. ekonomii - informatyka i
      ekonometria) i katowicach (wydz. finansow i ubezpieczen - finanse i bankowosc).
      w obupunkty naliczane sa w ten sam sposob i wychodzi mi 159,5/200. gdybym sie
      dostal i tu i tu, to mimo to mam problem z wyborem. ae w poznaniu lepsza, co
      nie ulega watpliwosci, ale ... ale sam nie wiem. moze macie jakies madre
      argumenty?
      • Gość: Kasia Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 11:19
        Czy wiecie, do której godziny przyjmują w Poznaniu teczki z dokumentami? Mam
        daleko i muszę zdążyć!
        • ala1986 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 03.07.05, 11:50
          Chyba do 14.30. Ja jadę jutro, właśnie kończę pisać życiorys :P Swoją drogą to
          jaki Wy pisaliście życiorys? CV czy pełnymi zdaniami?
          • Gość: Kasia Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 12:10
            Pisałam zdaniami, ale nie ma to chyba znaczenia. Gdzie jeszcze zdajesz? Ja
            jeszcze SGH i Wrocław
            • ala1986 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 03.07.05, 12:15
              Wrocław. Na SGH bym się nie dostała bo zdawałam tylko matmę i jeden język :( A
              tam trzeba jeszcze historię lub geografię i drugi język :(
              • Gość: natala Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.olsztyn.mm.pl 03.07.05, 12:21
                wychodzi mi 168,5.do kiedy trzeba dostarczyc?do 7?moge wysłac poczta?a
                swiadectwo to moze byc kopia potwiedzona przez dyrektora?czy musi byc oryginał
                lub kopia?
                • ala1986 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 03.07.05, 12:50
                  Świadectwo - oryginał lub odpis. Kserokopia nie może być.
                • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:23
                  tak trudno ci jest wejsc na strone i przeczytac???
      • Gość: nightdream Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 22:25
        co do argumentow....
        odleglosc? - zalezy gdzie mieszkasz...:P
        klimat - ktore miasto ladniejsze...:P
        renoma - poznan mimo wszystko jest sporo lepsza szkola....
        ...
        ja tez w poznaniu na inf i ekonometrie.....
        • jakub_86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 04.07.05, 00:44
          do poznania mam blizej
          szkola wiem, ze lepsza
          ale pytanie - jak prezentuje sie miasto pod wzgledem rozrywki/atrakcji, bo
          jeszcze w zyciu w nim nie bylem, a teczke poslalem poczta <lol>
          • Gość: aaaaaaa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 12:30
            a mi sie wydaje ze osóbki które maja po 170-190punktów powinni próbowac na sgh,
            bo tam takie cienizny startuja ze az wstyd..
            • jakub_86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 04.07.05, 12:36
              ale na sgh biora jeszcze drugi jezyk i historie lub geografia razem z matma.
              a niektorzy byc moze nie maja tych przedmiotow lub nie chce im sie ich teraz
              zdawac. nie mowie o sobie, bo ja mam 159,5 i nie mam ochoty sie uczyc i
              startowac tam ...
    • Gość: klimek Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 20:59
      ucieka temat
      • Gość: creeeeep Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.07.05, 22:42
        no ucieka ucieka ........
    • Gość: eloa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 23:12
      Pytanko do tych którzy dziś składali dokumenty-nadal takie straszne kolejki? I
      czy ktoś orientuje się ile podań wpłynęło albo chociaż ile osób ze starą maturą
      będzie pisało wstępne?Tak mniej więcej żeby się zorientować jaka duża będzie
      konkurencja
      • Gość: Ewa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:13
        No właśnie, napiszcie, czy są kolejki. Ja jutro jadę.
      • Gość: ;] przelicznik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 10:13
        mam 159pkt [matma ;] ] składam na dwa wydzialy [ekonomii i zarzadzania]. w
        opisie rekrutacji nie ma nic o tworzeniu listy rankingowej, wiec mam nadzieje,
        ze moze ktos madry wpadnie na to zeby na matme i historie zrobic jakis
        przelicznik. Inaczej przyjma roznych sredniakow, ktorzy zdawali gegre, a wielu
        madrych ludzi bedzie musialo szukac szczescia gdzie indziej ;]
        • Gość: wojciech Kolejki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 05.07.05, 10:36
          są jeszcze na AE duże kolejki??
          • Gość: ja Re: Kolejki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:14
            podobno juz nie ma kolejek
            • Gość: netka19 Re: Kolejki IP: *.pl 05.07.05, 11:18
              Bylam wczoraj.Kolejki byly ale niewielkie, ok20-30 osob.
        • Gość: netka19 Re: przelicznik IP: *.pl 05.07.05, 11:25
          Niestety nie moge sie z Toba zgodzic.Na maturze zdawalam matematyke i
          geografie.Średniakiem nigdy nie bylam , raczej problemow z mata nie mialam.A na
          maturze mate zawalilam i co z tego, ze po przyjsciu do domu na spokojnie
          rozwiazalam prawie wszystko.Co do gegografii to wcale nie byla banalna.Podstawa
          byla prosta, ale na rozszerzeniu bylo juz duzo gorzej.Wcale nie jest rzecza
          prosta wstrzelic sie w klucz w pytaniach gdzie odpowiadasz intuicyjnie bo nijak
          sie maja do programu szkolnego i poruszanych zagadnien.Mam 155/200 mam
          nadzieje , ze styknie.Ekonomia marzy mi sie od podstawowki;-)
          • Gość: nieważne Re: przelicznik IP: *.k1.isko.net.pl 05.07.05, 11:50
            zgadzam sie zdawałem samą gegrę miałem 88 podst i roz 56%, mimo tego że uczyłem
            sie samej gegry mój kumpel (na sgh idzie) miał wiecej z matmy niż gegry!!!!
            • Gość: ola Re: przelicznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 12:41
              ja bylam wczoraj Stalam ok. 1h w kolejce(moze wiecej)FAJNIE TO MIASTECZKO -
              POZNAN sZKODA ZE NIE BEDE TU STUDIOWAC:( a JA HISTE ZDAWALAM I JESTEM ZLA BO
              CHCIALAM GERE ALE BALAM SIE ZE SOBIE NIE PORADZE Z 3 PRZEDMOTAMI(JESZCZE WOS
              ZDAWALAM) Teraz zlozylam podanie o poprawe matury - wzielam gere(2 bledu juz
              nie zrobie) A tak poza tym to ja sie pytalam to niby ok.3 os. juz jest na
              jedno miejsceNa wydzial zarzadzania :(Pozdrawiam
            • jakub_86 Re: przelicznik 05.07.05, 12:42
              lol, a to dobre, hehe, bo ja mam identyczne wyniki jak ty, tylko ze z
              matematyki. a jak poszedl ci jezyk?
              mi 96% podstawowy i 79% rozszerzony niemiecki.
              • Gość: hiii Re: przelicznik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 15:51
                3 osoby na miejsce to by nie bylo tak zle...
                • 7u8 a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów 05.07.05, 16:09
                  ta liczba może wzrosnąć
                  • Gość: agacik Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:55
                    jaki tydzien?przeciez termin jest do 07.07. dzisiaj rano w kolejce postalam
                    sobie pol godzinki wiec nie bylo zle, ale jak wychodzilam to ogonek byl juz
                    duzo dluzszy
                    • Gość: adziusia Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: 192.168.2.* / 213.199.252.* 05.07.05, 17:35
                      "Ci co zdawali gegre i histe i ida na wydzial zarzadzania i ekonomii niech juz
                      sie zapisuja na korki z matmy! powaznie pisze!
                      teraz jestem na 4 roku i wiem co pisze, zdawalem historie a pozniej mialem
                      takei przeboje z matma ze szok! zycze powodzenia
                      wszystkim!"

Ten czlowiek ma racje. Moja siostra nie planowala studiowac na AE ale jak sie
                      dostala tam to musiala chodzic na korki z matmy.
                      Ja tez zdaje na AE w Pniu ale dopiero za dwa lata, wiec nawet nie wiem czy mi
                      czegos w maturze nie pozmieniaja.
                      Powodzenia dla wszystkich zdajacych na AE w tym roku
                      • Gość: :))))) Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:30
                        mi sie wydaje ze...... tu ktos chce konkurencje odstraszyc:) tak sie nie robi:)
                        ja matme zdawalam:) to jak by co korki moge udzielic 12 zł za godzinę :))))
                        pozdrawiam wszystkich i za wszystkich razem i z osobna kciuki trzymam:)
                        • Gość: OLA Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:40
                          jA SIE NIE DOSTANE
                          aLE SADZE ZE JAK SIE LADNIE POPROSI jAKIEGOS SAMOTNEGO KOLEGE O POMOC W
                          MATEMTATYCE TO NA PEWNO NIE ODMOWI PRZEMILEJ BLONDYNCE:) (JA JESTEM
                          SZATYNKA)
                          • Gość: :)))))))))) Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:44
                            no tak bo szatynek tam nie bedzie, bo sie nie dostana!!! :PPPPPPP
                            • rosquito Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów 05.07.05, 19:02
                              Ja wolę szatynki to się zgłaszajcie od pażdziernika! ;-)
                              • Gość: supermenka Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 19:22
                                czuję się wpisana na listę "nauczanych" ;D - szatynka potrzebująca
                                matematycznego ramienia ;)
                                • rosquito Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów 05.07.05, 20:35
                                  No to sobie popierwiastkujemy... :)
                                  • Gość: czeczen wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:00
                                    ja mam 198,5. zdawalem matme (100% podst., 98% rozsz.). skladam papiery na
                                    zarzadzanie (mysle o stos. miedzynarodowych), ale raczej zwolnie Wam miejsce, bo
                                    skladam tez na polibude na telekomunikacje i na informatyke. pozdrawiam i zycze
                                    powodzenia ;-) tt
                                  • Gość: supermenka Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:23
                                    Tylko popierwiastkujemy? Myślałam, że jakaś wyższa matematyka ;) Podobno
                                    istnieje coś takiego jak matematyka dyskretna ;). Brzmi ciekawie i
                                    zachęcająco ;D
                                    • Gość: ja wakacje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:37
                                      ktos cos wie o tym wyjezdzie nad morze organizowanym przez akademie? ponoc ma
                                      byc we wrzesniu...
                                    • rosquito Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów 05.07.05, 21:42
                                      Widzę, że zależy ci na dyskrecji... ;D
                                      • Gość: czeczen dyskrecja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 21:44
                                        do mnie mowisz? na jakiej dyskrecji? ;]
                                      • Gość: supermenka Re: a jeszcze jest tydzień przyjmowania papierów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 20:40
                                        Dyskrecja przede wszystkim ;D
    • Gość: Al_Dente Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:45
      dzisiaj wysłałem teczke pocztą i mam nadzieje że nasza kochana poczta polska
      s.a nie zgubi jej :D ciekawe jak nas powiadomia o wynikach. jak myslicie bedą
      wyniki na stronie internetowej ???no chyba powinny być w końcu mamy 21 wiek ,
      wiec po co wysyłac kazdemu koperte z wynikiem jak mozna ogłosic wyniki w
      necie :D
      • cml Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 06.07.05, 10:05
        tez sie nad tym zastanawialem i doszedlem do wniosku ze nie bede powierzal
        jednej z najwazniejszych spraw w moim zyciu poczcie polskiej :) poza tym moze
        sie okazac ze czegos tobie bedzie brakowalo i co wtedy zrobisz? wiem bo mi na
        przyklad wydawalo mi sie ze mam kompletna teczke wszystko wypelnione a na
        miejscu okazalo sie ze brakuje mi kilku szczegolow. Ale generalnie trzeba byc
        dobrej mysli :) A co do tych wynikow w internecie to nie zdziwilbym sie gdyby
        takich nie bylo i wysylali tylko listy, ale to juz sie niedlugo okaze jak bedzie.
        • Gość: agacik Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 10:13
          pytalam o wyniki jak skladalam teczke- maja byc na stronie ae
          • cml Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 06.07.05, 10:53
            w takim razie obawiam sie, ze 16 dni na tej stronie bedzie tylu ludzi, ze z
            trudem bedzie mozna wejsc skoro wielu mowi ze juz ostatnio byly z tym problemy,
            wiec jak nagle kilka tysiecy osob bedzie chcialo sprawdzic wyniki to moze byc
            nieciekawie :)
          • Gość: ANIa Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:49
            agacik te wyniki będą w necie w ten sam dzień, w którym będą ogłoszone wyniki?
            • cml Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 06.07.05, 15:16
              na pewno bede tego samego dnia (22lipca), dziwne byloby gdyby na stronie
              pojawily sie pare dni pozniej
    • Gość: :))))) Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 19:46
      wyniki no to ja mam 454095049204920950495-0 punktów ale troche sie boje
      • Gość: kkkk Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 21:46
        ja tez:0
        • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:07
          hahahaha a wiecie kto sie dostanie ???!?!?!?! JA:)))
          • Gość: i po co podbijasz ten wątek IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 06.07.05, 23:14
            widać że 3 ostatnie posty należą do tej samej osoby

PP AA LL AA NN TT
            • Gość: mp Re: podbijasz ten wątek IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 06.07.05, 23:33
              zalosne... oby wiecej takich osob skladalo dokumenty na AE ;)
              a moj wynik to 168,8 - Wydzial Ekonomii.

pozdrawiam,
              mp

• Gość: mp Re: podbijasz ten wątek IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 06.07.05, 23:34
              zalosne... oby wiecej takich osob skladalo dokumenty na AE ;)
              a moj wynik to 168,5 - Wydzial Ekonomii.

pozdrawiam,
              mp

• Gość: kkk Re: podbijasz ten wątek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 23:59
                wcale ze nie do tej samej na napisalam "ja tez" Ale to nie moja wina ze ktos
                ma ten sam ....(ipn) cos tam ze neostrada itp:)
    • Gość: vasy Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 00:35
      Z wyliczeń 182 - ale nie wybieram sie do Poznania. Pozdrawiam!
      • Gość: ? Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 09:19
        to na kija sie wpisujesz?
        • Gość: klimek Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 10:55
          żeby mnie zdolować :D 153 towaroznastwo
          • Gość: acelebrity Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.daminet.pl 07.07.05, 11:39
            dolujmy sie dalej-zarzadzanie 156 pkt. pozdrawiam kandydatow:D
            • Gość: karolinka-b Apel!!! IP: *.debnet.pl 07.07.05, 11:44
              Nie dajcie się podpuszczać!!!
              Po 1 to wyniki będa na listach na uczelni oraz wysylane listownie
              Po 2 to Panie w dziekanatach nie są w stanie jeszcze udzielić inforamcji typu
              ile osób złożyło podania i jaki mniej więcej będzie próg.Także nie panikujcie i
              nie reagujcie no głupie wpisy typu mam 185 pkt i sie boję!!!DEBILIZM
              • Gość: as Re: Apel!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:51
                w necie tez beda - zreszta dowiecie sie wszystkiego z listu ktory dostaniecie
                niebawem ;)
                • Gość: karolinka-b Re: Apel!!! IP: *.debnet.pl 08.07.05, 12:47
                  oj chyba nie tak niebawem:-))a co do neta to nie wiem kobitka w Dziekanacie
                  powiedziała że list do domciu i listy rankingowe
            • Gość: coco jumbo Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:46
              jaki WY obatawiacie próg sądząc po waszych znajomych, opiniach itp ??????
              • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 11:52
                wg mnie wydzialy ekonomii i zarzadzania - 152 pkt
                towaroznawstwa -143 pkt

zobaczymy na ile sie sprawdzi...
                • Gość: anka Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 12:54
                  zycze Ci z calego serduszka zebys mial racje :D
                  • Gość: :(OLA Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 15:17
                    OBYS SIE MYLIL
                • 7u8 a ile w Poznaniu jest osób na miejsce? 07.07.05, 14:09
                • 7u8 już się dowiedziałam 07.07.05, 14:13
                  Wydział Ekonomii 3,4
                  Wydział Towaroznawstwa 1,5
                  Wydział Zarządzania 2,6

Przy takiej ilości obstawiam:
                  Ekonomia 145 pkt
                  Towaroznawstwo 120 pkt
                  Zarządzanie 134 pkt
                  • Gość: słonko Re: już się dowiedziałam IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:17
                    byloby milo gdyby sie sprawdzilo ;)
                  • Gość: słonko Re: już się dowiedziałam IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:18
                    no ale z tego co wiem, to sa dane z zeszlego roku, a w tym zdecydowanie wiecej
                    osob zlozylo papiery :/
                    • Gość: keke Re: już się dowiedziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:29
                      dzisiaj pani przyjmujaca docs mi powiedziala ze 2000 os wiecej zlozylo podania
                      niz rok temu
                      • Gość: słonko Re: już się dowiedziałam IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:34
                        ale 2000 ogolnie na wszystkie wydzialy, tak?
                        • Gość: niona Re: już się dowiedziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 14:53
                          Ale juz są policzeni ci ze starą maturą co przystepują do wstępnych?
                      • Gość: niemożliwe ... IP: *.bater.net.pl / 83.238.20.* 07.07.05, 14:51
                        to 1,5 razy więcej niż w zeszłym
                      • cml Re: już się dowiedziałam 07.07.05, 16:06
                        z tego wynikaloby, ze jezeli bylyby takie same proporcje chetnych jak rok temu
                        to na jedno miejsce na ekonomii byloby 5.4 osoby, a na zarzadzanie 4.3
                        mozna pocieszyc sie jedynie faktem, ze na medycyne czy prawo jest po dziesiec
                        osob na miejsce...
                        • Gość: as Re: już się dowiedziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 16:19
                          gdy ja bylem skladac to bardzo duzo osob w tym roku chce na zarzadzanie - wcale
                          bym sie nie zdziwil jakby wiecej osob bylo na zarzadzaniu niz na ekonomii...
                          • cml Re: już się dowiedziałam 07.07.05, 16:24
                            w sumie dla mnie to nie ma wiekszego znaczenia, bo zlozylem dokumenty na oba
                            wydzialy
                            tylko, ze te 5 osob na miejsce to juz nie jest tak wesolo :) tzn. nasze szanse
                            spadaja
                            • olaaa2 Re: już się dowiedziałam 07.07.05, 17:08
                              Też mi sie wydaje, że wiecej osób bedzie na zarządzaniu. Najgorsza jest ta
                              niepewność :(
                              • olaaa2 Re: już się dowiedziałam 07.07.05, 17:17
                                Ciekawe czy dzisiaj są kolejki na ae. Ja czekając (2h) spotkałam bardzo fajnych
                                ludzi pozdrawiam :)
                                • Gość: keke Re: już się dowiedziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:03
                                  kolejka byla na 15 minut ale przyjmowali docs tylko na auli. biuro rekrutacji
                                  dostalo 2000 wiecej podan co nie znaczy ze tyle osob wiecej zlozylo doki :p
                                  ilosc osob na miejsce powinna sie utrzymacna poziomie 3-4
                                  • cml Re: już się dowiedziałam 07.07.05, 20:36
                                    wiesz no ja te 5 osob na miejsce wyliczylem z tego, ze w zeszlym roku zdawalo
                                    3700 osob (liczba miejsc razy chetni na miejsce) dodalem 2ooo i proporcjonalnie
                                    podzielilem
                                    ale tez chcialbym zeby sie okazalo, ze sa tylko 3 osoby na miejsce
                                    • Gość: keke Re: już się dowiedziałam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:05
                                      przypuszczam ze tak zrobiles :> chodzi o to ze ludzie sposrod tych 3700 zlozyli
                                      jeszcze 2000 podan...rozumi?
                                      • cml Re: już się dowiedziałam 07.07.05, 21:06
                                        rozumiem i mam nadzieje, ze sie nie mylisz :))
    • Gość: bb języki IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 07.07.05, 18:39
      Jakie języki zadeklarowaliście przy składaniu papierów?
      • rosquito Re: języki 07.07.05, 18:42
        Angielski zaawansowany i rosyjski od podstaw.
      • Gość: bebe Re: języki IP: 195.116.171.* 07.07.05, 18:49
        angielski i francuski podstawowy
        • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 19:08
          ja tez angielski zaawansowany, rosyjski podstawowy(chociaz nigdy sie nie
          uczyłam) :D
          • Gość: słonko Re: języki IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:10
            ehhh co z tego jakie jezyki wybralam skoro i tak sie nie dostane :(

to byla moja chwila slabosci :/
            • cml Re: języki 07.07.05, 19:34
              tez sie nad tym zastanawialem czy nie wziac od podstaw jezyka, ktorego w ogole
              nie znam, skoro nie moge wziac na poziomie podstawowym jezyka, z ktorego mam
              ocone na swiadectwie, ale zdecydowalem sie na wziecia angielskiego i
              niemieckiego rozszerzonego, chociaz nie wyobrazam sobie tego...
              ciekawe czy jest mozliwosc zmiany jezyka :/
              • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 19:40
                Nie wiem tego nawet, ale myśle ze mozna się później przenieść do innej grupy
                • Gość: gina Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 19:46
                  Angielski zaawansowany i hiszpański od podstaw-tak dla jasności to z
                  hiszpańskim nie miałam do tej pory do czynienia ale wolę się tego uczyć niż
                  niemca którego nie cierpię! Są jeszcz einni chętni na hiszpański bo ponoć nie
                  cieszy się dużym zainteresowaniem i nie wiadomo czy w ogóle powstanie jakaś
                  grupa...
                  • Gość: nightdream Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:17
                    oo..:)
                    ja też angielski zaawansowany i hiszpanski od podstaw ( nawet powod ten sam -
                    niemieckiego nie znosze..;)
                    no i moja kumpela, ktora sklada razem ze mna tez na hiszpanski..;)
                    obysmy sie spotkaly...:)
                    • cml Re: języki 07.07.05, 20:39
                      tez nie przepadam za niemieckim, no ale skoro juz sie go ucze od 6 lat (chociaz
                      niewiele z tego wynika) to chyba bez sensu jest zaczynac kolejny jezyk od podstaw
                      a poza tym tak jak inni mowia, nie wiadomo czy na tym poziomie podstawowym nie
                      wymagana juz jest jakas wiedza na temat danego jezyka
          • rosquito Re: języki 07.07.05, 19:46
            Zawsze podobał mi się rosyjski, chociaż nie znam nawet cyrylicy. :P Myślę, że to w dzisiejszych czasach najbardziej optymalne znać angielski i rosyjski właśnie. Na Zachodzie wszędzie dogadasz się po angielsku, a na Wschodzie po rusku i jest git. :)
            • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 19:53
              i własnie ja tez dlatego wybrałam tą opcje. A Ty(rosquito) na jaki wydział ????
              • rosquito Re: języki 07.07.05, 20:10
                Wydział ekonomii, kierunek ekonomia. A Ty?
                • Gość: Do rosquito Re: języki IP: *.mikstat.sdi.tpnet.pl 07.07.05, 20:46
                  Ja tez ten sam wydział i kierunek. Obyśmy sie dostali
                  • rosquito Re: języki 07.07.05, 20:49
                    Co za zbieżność :) A ile miałaś puntków, bo ja 163.
                    • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 20:56
                      wszystko mamy zbliżone, ale tak sobie myslę chyba juz ze sobą kiedyś gadalismy,
                      Ty obstawiasz jeszcze coś mówiłes wtedy warszawe???
                    • cml Re: języki 07.07.05, 20:57
                      a jaka wybraliscie specjalnosc?
                      bo ja polityke gospodarcza i strategie przedsiebiorstw
                      • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 20:58
                        CML ja tez tą samą specjalność
                        • cml Re: języki 07.07.05, 21:00
                          w takim razie jest duzo prawdopodobienstwo ze sie spotkamy w pazdzierniku,
                          jezeli tylko nas przejma :)
                          • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 21:03
                            oby, oby a skąd jestes i czy skaładałeś jeszcze gdzies???
                            • cml Re: języki 07.07.05, 21:05
                              mam kawal drogi do poznania, jakies 4ookm, bo jestem z bielska-bialej,
                              mam 172,5 pkt i tylko na ae zlozylem (na 2 wydzialy), bo jestem prawie pewny, ze
                              mnie tam przyjma, a jezeli nie to bedzie dramat
                              • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 21:09
                                ooo to rzeczywiście masz daleko, ja mam połowe tego co Ty, a dlaczego akurat
                                poznań wybrałeś, podoba Ci się.
                                • cml Re: języki 07.07.05, 21:13
                                  podoba mi sie, ale bylem tam dopiero dwa razy i to w przeciagu ostatniego
                                  miesiaca :) wiec nawet niewiele zdazylem zobaczyc
                                  dlaczego poznan? to chyba jasne, jedyna akademia ekonomiczna, na ktora mozna
                                  zdawac z geografia (matematyke tez pisalem, ale nie popisalem sie za bardzo)
                                  a ty skad jestes? i ile punktow sobie wyliczylas?
                                  • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 21:18
                                    Ja jestem z okolic kalisz, zdawałam matme, ja Poznań bardzo lubię, (specyficzna
                                    atmosfera), ja jeszcze składałam na AR, a jaki język wybrałes?????
                                    • cml Re: języki 07.07.05, 21:21
                                      jak juz powyzej pisalem, zdecydowalem sie na niemiecki, wybralbym poziom
                                      podstawowy, ale mam z niego ocene na swiadectwie, wiec musialem wziac
                                      rozszerzony, choc w zyciu z zadnym niemcem nie dogadalbym sie... zobaczymy jak
                                      to bedzie
                                      • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 21:24
                                        soory nie widziałam ja tez miałam w LO niemca, ale nie lubie zbytnio się tego
                                        języka uczyc , zobaczymy jak to będzie teraz najważniejsze jest to zebysmy się
                                        dostali :)
                                        • cml Re: języki 07.07.05, 21:29
                                          ja tez juz czekam, zeby w koncu byc spokojnym i miec te wyniki, a potem trzeba
                                          bedzie zaczac szukac jakiegos mieszkania
                                          nie napisalas w koncu ile masz punktow...
                                          • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 21:31
                                            171,5 , ja z mieszkaniem raczej problemu nie bede miała, coś tam mam upatrzone
                                            o ile sie dostane
                                            • cml Re: języki 07.07.05, 21:36
                                              fajnie, a ja licze na to, ze znajde jakichs studentow, ktorym akurat bedzie
                                              brakowalo jednej osoby do mieszkania :) najgorsze jest to, ze wyjezdzam we
                                              wtorek na 2 miesiace, wroce do polski dopiero 16 wrzesnia i zostana mi tylko 2
                                              tygodnie na znalezienie czegos
                                          • Gość: creeeeep Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:33
                                            A wlasnie, mam do was pytanko. Chcielibyscie podczsa studiow mieszkac w
                                            akademiku czy w jakims wynajmowanym mieszkaniu ze znajomymi?? JEsli chodzi o
                                            mnie, to na poczatku chcialbym troche pozyc w akademiku i zbratac sie ludzmi z
                                            roku :) A potem na 3 moze roczku znalezc wlasne lokum. Piszcie
                                            • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 21:37
                                              własnie akademik jest dobry na takie zbratanie, ale ja chyba jednak na stancji
                                              pozdrawiam :)
                                            • cml Re: języki 07.07.05, 21:38
                                              ja slyszalem o takiej teorii, ze jezeli ktos zamiaszka juz w akademiku to bedzie
                                              w nim do konca studiow, podobnie jest z wynajmowanym mieszkaniem, nie wiem ile w
                                              tym prawdy, ale ja osobiscie nie chcialbym mieszkac w akademiku (po prostu
                                              slyszalem juz za wiele zwariowanych historii o ludziach, ktorzy w nich mieszkaja)
                                              • Gość: creeeeeep Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:42
                                                Moj siostra mieszkala podczas studiow 3,5 lata w akademiku i 1,5 roku w
                                                mieszkaniu wynajmowanym. A ja wlasnie ze wzgledu na te rozne historie chcialbym
                                                pomieszkac w akademiku. Po 2 jezeli nie mam notatek itd to pukam w drzwi obok i
                                                wszystko wiem. POza tym ci co mieszkaja na stancji chyba sie troche alienuja i
                                                moga nie zasmakowac troche studenckiego zycia.
                                              • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 21:42
                                                dużo Twoich znajomych wybiera się na AE???
                                                • cml Re: języki 07.07.05, 21:45
                                                  nie znam nikogo kto mieszka w bielsku i idzie na studia do poznania, zdecydowana
                                                  wiekszosc wybiera sie do krakowa
                                                  nie mam zamiaru sie alienowac, mieszkanie np z trojka innych studentow w jednym
                                                  mieszkaniu to nie alienacja, poza tym na pewno jest wiecej spokoju, a ja mam
                                                  zamiar na tych studiach sie czego nauczyc
                                                  • Gość: creeeeeep Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 21:48
                                                    No ja tez tam jade zeby sie uczyc ale nie tylko. Mam nadzieje ze beda tam spoko
                                                    ludzie - nie jacys karierowicze. Chce tez skorzystac z samego Poznania ktore
                                                    jest bardzo duzym osrodkiem kulturalnym.
                                                  • cml Re: języki 07.07.05, 21:52
                                                    nie wiem jak jest w poznanskich, ale z tego co wiem to wielu krakowskich
                                                    akademika chpo prostu trudno sie uczyc, szczegolnie gdy mieszkasz z wieloma
                                                    osobami, a ona maja inne plany :)
                                                    lubie imprezowac, ale impreza 7dni w tygodniu przerasta moje mozliwosci :)
                                                  • Gość: nightdream Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:01
                                                    hmm..zgadzam się całkowicie...;)
                                                    ale słyszałam ostatnio od znajomego, który skończył UAM w poznaniu, że tam
                                                    podobno nie ma zwyczaju wynajmowania mieszkan... tam są tylko akademiki dla
                                                    studentów...
                                                    trochę to dziwne i mało prawdopodobne, ale w koncu - poznan blizej zachodu, moze
                                                    byc trochę inna kultura niz w centrum...
                                                    trochę mnie to przestraszyło.....
                                                    poza tym - ja tez mam cholernie daleko do poznania i odrobinę się boję
                                                    studiowania tak daleko..;)
                                                  • cml Re: języki 07.07.05, 22:08
                                                    nightdream bardzo mnie to zdziwilo, ze studenci w poznaniu mieszkaja tylko w
                                                    akademikach (przynajmniej wiekszosc)
                                                    w krakowie jest bardzo popularny fakt, ze studenci w 2,3,4 wynajmuja mieszkanie
                                                    i to juz takie fajne, a przez to ze mieszkaja po kilka osob cena nie jest taka
                                                    wysoka
                                                  • Gość: nightdream Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:11
                                                    ja wiem, ze to dziwne, przekazuje tylko to co uslyszalam od znajomych...
                                                    a moze to bylo tylko straszenie........? nie wiem...
                                                    sama tez chcialabym wynajac mieszkanie z kims znajomym albo z kims poznanym na
                                                    uczelni.....
                                                  • cml Re: języki 07.07.05, 22:13
                                                    Gość portalu: nightdream napisał(a):

> ja wiem, ze to dziwne, przekazuje tylko to co uslyszalam od znajomych...
                                                    > a moze to bylo tylko straszenie........? nie wiem...
                                                    > sama tez chcialabym wynajac mieszkanie z kims znajomym albo z kims poznanym na
                                                    > uczelni.....

wiec widze, ze mamy podobne perspektywy na przyszlosc :)
                                                  • Gość: nightdream Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:15
                                                    cml... dokladnie..:)
                                                    szczerze... licze jednak na ten krakow bardziej, bo wtedy będzie i łatwiej
                                                    znalezc mieszkanie - sporo znajomych... no i blizej...
                                                    ale poznan tez jest bardzo fajny...;)
                                                  • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 22:00
                                                    ale nikt nie mówi o alienacji pewnie ze chyba kazdy idzie na studia się uczyć
                                                  • cml Re: języki 07.07.05, 22:04
                                                    "POza tym ci co mieszkaja na stancji chyba sie troche alienuja i
                                                    moga nie zasmakowac troche studenckiego zycia." to sa slowa creeepa, a ja tylko
                                                    chcialem zaznaczyc, ze nie do konca sie z nim zgadzam
                                                    niech kazdy mieszka gdzie mu sie podoba, ja po prostu nie chce miec swojego
                                                    drugiego 'domu' w akademiku :)
                                                  • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 22:06
                                                    sooory cml nie odswieżyłam wąttku, roztargniona jestem za duzo rzeczy naraz
                                                    robiłam
                                                  • Gość: nightdream Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:09
                                                    jak się tylko chce to wszedzie mozna zasmakowac studenckiego zycia...;)
                                                    ale chyba wygodniej jest miec swoj wlasny kąt, w którym jest spokoj...:)
                                                  • cml Re: języki 07.07.05, 22:11
                                                    Gość portalu: nightdream napisał(a):

> jak się tylko chce to wszedzie mozna zasmakowac studenckiego zycia...;)
                                                    > ale chyba wygodniej jest miec swoj wlasny kąt, w którym jest spokoj...:)

no wlasnie, a ja nie chce miec swojego kata w pokoju w akademiku, w ktorym
                                                    mieszka jeszcze trzech innych kolesi :)
                                                  • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 22:05
                                                    ee ja mysle ze nie bedzie źle ja tez ide sama (nikt z moich znajomych sie nie
                                                    wybiera)ale mysle ze wszyscy bedą sympatyczni :P i bedą sobie nawzajem
                                                    pomogac :P
                                                  • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 22:08
                                                    reasumując zycie naukowe w akademikach raczej nie kwitnie w przeciwieństwie od
                                                    towarzyskiego i dlatego ja tez przychylam sie do stancji :)
                                                  • cml Re: języki 07.07.05, 22:10
                                                    ola bardzo dobre podsumowanie :) poza tym nie musisz mnie co chwile przepraszac :)
                                                  • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 22:13
                                                    az tak czesto,ja nawet dzisiaj nie wiem chwilami kogo przepraszałam a kogo nie
                                                    chciałam byc miła, powiedzmy :D masz moze numer gg bo z tego wątku zrobiliśmy
                                                    sobie prawie prywatną rozmowe
                                                  • cml Re: języki 07.07.05, 22:14
                                                    1241938 zapraszam :)
                                                  • Gość: as Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 22:58
                                                    a ja napisze tak - jakby mi dali akademik i 3 studentki zeby ze mna mieszkaly to
                                                    ja bardzo chetnie :)
                                                    jak maja mi dac 3 studentow to ja wole stancje :]
      • ala1986 Re: języki 07.07.05, 19:53
        angielski - zaawansowany
        francuski - zaawansowany
        • Gość: keke Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:06
          nie chce was straszyc ale na dniach otwartych mi powiedzieli ze poziom
          podstawowy nie oznacza nauki jezyka od podstaw :p ( od podstaw to jest poziom
          poczatkujacy ) innymi slowy trzeba juz ten jezyk znac
        • Gość: as Re: języki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 20:22
          skoro wybralas francuski zaawansowany to musisz go troche umiec - latwy jest?:>
          bo wybralem podstawoy i nie wiem w co sie pakuje...
          • olaaa2 Re: języki 07.07.05, 20:49
            Rosquito, a co jeszcze obstawiasz oprócz AE???
            • rosquito Re: języki 07.07.05, 23:09
              Staram się jeszcze na UW i SGH w Warszawie. Bardzo dużą rolę odgrywa tutaj odległość, bo do Poznania to mam bardzo daleko.

Aha, wybraliśmy tę samą specjalność jak widzę. :)
          • Gość: bebe Re: języki IP: 195.116.171.* 07.07.05, 22:51
            A skąd oni(AE) będą wiedzieć jakiego ja języka uczyłam się w liceum skoro nie
            oddajemy świadectwa ukończenia szkoły??NIe będą wiedzieć!!
            Dlatego ja wybrałam angielski którego się uczyłam na stopniu zaawansowanym i
            francuski na początkującym.
            • Gość: miki Re: języki IP: *.NAT.zsi.pl 07.07.05, 22:56
              dokladnie tak samo sadze :) ja mialem hiszpanski w liceum a go sobie wpisalem
              na poziom podstawowy (wg moich zrodel to jest nauka od podstaw...).
              Zaawansowany oczywiscie angielski. Punktów miałem 173,5. Wydaje mi sie ze nie
              jest najgorzej :D co do akademikow to mile panie w Dziale Pomocy Studontów
              powiedzialy ze kazdy kto sie dostaniedostanie informacje o postepowaniu jesli
              chce mieszkac a akademiku. pozdrawiam! i zapraszam na gg: 2430836
              • Gość: ;P !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:19
                1. nie róbcie sobie z forum czata, bo od tego jest gg [czy inny tlen]
                2. nie przezywajacie jeszcze sprawy jezykow obcych czy akademikow skoro nie
                wiecie jeszcze nawet czy sie dostaliscie [po co dzielic skore na niedzwiedziu]
                3. jesli chodzi o jezyki obce to po prostu nie mozna wziac na poziomie
                zaawansowanym jezyka, ktory zdawalo sie na maturze, bo wyniki z matury to jest
                swiadectwo dojrzalosci, a nie swiadectwo ukonczenia szkoly
                4. akademiki to syf, poza tym trudno jest dostac pokoj [zazwyczaj jest okreslony
                poziom dochodow na osobe w rodzinie], a jesli chodzi o zycie studenckie, to na
                stancji wyglada ono chyba nawet barwniej... finansowo akademik kosztuje tyle co
                stancja [ew. troche mniej], wiec po prostu sie nie oplaca...
                5. nie rozumiem czemu sie tak podniecacie tym wszystkim...
                • Gość: :P Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:21
                  w pkt. 3 mialo być: poziomie podstawowym
                  my mistake...
                  pozdro
                • Gość: nightdream Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:32
                  każdy się stresuje czy uda się dostać na studia czy nie i po prostu szukamy
                  jakiejś formy rozładowania...
                  poza tym.. czy planowanie to coś złego? nawet jak z tych planów nic nie wyjdzie....
                  a jesli wyjdzie to z takich rozmów można wiele wniosków wyciągnąć na przyszłość....
                  • Gość: ;P Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.05, 23:37
                    nie wiem, nie wiem... jak czytam te wasze posty to mi sie przypominaja przerozne
                    dziewczynki z pierwszych klas liceum, ktore przychodza do szkoly i od poczatku
                    pokazuja "jakie to one sa fajne" ["ah, LO to brzmi dumnie" :P]...
                    ale ja jestem z natury "na nie" ;]
                    pozdro
                    • Gość: nikki Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:46
                      czemu od razu dziewczynki?
                      a poza tym - kto tu pokazuje że jest fajny..? nie zauważyłam pozerstwa...
                      po prostu wymieniamy się informacjami, wrażeniami, odczuciami....
                      to chyba nic złego?
                      ktoś tu się podnieca? wszyscy się denerwują, a przynajmniej ci, który zalezy..
                      a Ty? na AE składasz?
                      bo sprawiasz wrażenie bardzo pewnego siebie.... zbyt pewnego...:P
                • Gość: keke Re: !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.05, 10:55
                  > jesli chodzi o jezyki obce to po prostu nie mozna wziac na poziomie
                  > zaawansowanym jezyka, ktory zdawalo sie na maturze,

co za bzdury, to na jakim poziomie mam wziac ten jezyk?? podstawowym??
                  • Gość: :P Re: !!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.07.05, 11:26
                    przeczytaj nastepnego posta i sie nie bulwersuj ;]
                    pozdro600

3xnie
                    • Gość: karolinka-b Re: !!! IP: *.debnet.pl 09.07.05, 10:30
                      wyluzujcie :-)
          • ala1986 Re: języki 09.07.05, 22:23
            Nie, nie jest łatwy. Ale jak komuś się podoba i ma zapał do nauki to uczenie
            się go sprawia dużą przyjemność. Piękny język :)
    • karolinka-b Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 10.07.05, 11:52
      CZy faktycznie tak jest z tymi językami ,że poziom podstawowy nie oznacza nauki
      od podstaw?
      • Gość: keke Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:06
        faktycznie...jedna klientka zadala to pytanie na dniach otwartych
      • Gość: zs Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 12:17
        Przecież w deklaracji językowej jest: Język ... dla zaawansowanych i Język ... dla początkujących. Gdzie tu widzicie 'podstawowy?'
    • Gość: kaska Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.debnet.pl 11.07.05, 20:24
      up up
      • Gość: creeeeep Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.07.05, 20:48
        Co up up ???
        • Gość: bebe Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: 195.116.171.* 11.07.05, 20:56
          a ja się dołącze

up up
          Ale nie lepiej sobie jakiś temat znaleźć??
          • Gość: kasrolinka-b Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.debnet.pl 11.07.05, 21:23
            a wie ktoś jaki był próg w zeszłym roku??
            • Gość: ELO555 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:15
              No moj wynik 177,5 pkta.. zdaje na zarządzanie na maturze zdawałem i matme i
              gegre ale z gegry wynik troszke lepszy....
              • Gość: conccita Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 22:43
                Moj wynik to 151 pkt!!! Mam nadzieje ze to wystarczy! przeciez ta uczelnia
                nigdy nie byla az tak bardzo oblegana i zazwyczaj latwi bylo sie tu dostac!
                moze i teraz tak bedzie......
                • Gość: nightdream jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:13
                  uuup....;)

bardzo sie denerwujecie?
                  ja to bym juz juz chciala te wyniki...
                  zwlaszcza ze duuza czesc moich znajomych juz wie gdzie sie dostala (lub gdzie
                  sie nie dostala)
                  • rosquito Re: jak tam stresik? 12.07.05, 17:18
                    A ja już się dostałem na UW i jakby co, to zwalniam miejsce w Poznaniu. :P Po co ja w ogóle się bawiłem w ten Poznań, to ja nie wiem. :)
                    • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 17:50
                      eeeh

raczej nie zwalniasz - a wprost przeciwnie - zajmujesz jakiejs osobie miejsce...
                      w poznaniu lista ktora oglosza jest lista ostateczna i chocby nawet 90% sie
                      wycofalo bo dostalo sie gdzie indziej to ich nie obchodzi...
                      • ala1986 Re: jak tam stresik? 12.07.05, 18:31
                        Gość portalu: as napisał(a):

> eeeh
                        >
                        > raczej nie zwalniasz - a wprost przeciwnie - zajmujesz jakiejs osobie
                        miejsce..
                        > .
                        > w poznaniu lista ktora oglosza jest lista ostateczna i chocby nawet 90% sie
                        > wycofalo bo dostalo sie gdzie indziej to ich nie obchodzi...

Ostateczna? Czyli żadne odwołania albo czekanie aż zwolni się miejsce nie
                        wchodzą w grę?
                        • rosquito Re: jak tam stresik? 12.07.05, 18:36
                          Słuchajcie, a co mam zrobić, żeby się wycofać z rekrutacji? Wiem, co ludzie przeżywają i nie chciałbym, żeby ktoś się przeze mnie nie dostał. :(((( Myślałem, że potem jak ludzie zrezygnują, to zwolnią miejsca i będzie drugi nabór, nie tak??
                          • ala1986 Re: jak tam stresik? 12.07.05, 18:44
                            A co ja mam zrobić: złożyłam papiery do Poznania i Wrocławia. Wyniki z
                            Wrocławia będę miała 15 a z Poznania 22 (piątek). We Wrocławiu będę musiała
                            dostarczyć resztę dokumentów do 25 (poniedziałek). Oczywiście wolę Poznań ale
                            co zrobię jak się dostanę do Wrocławia a do Poznania nie? Mam pisać odwołanie,
                            czekać na drugi nabór? Wrocław przejdzie mi koło nosa... A bardzo zależy mi na
                            Poznaniu.
                            • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:46
                              a co ja mam zrobic gdy wyniki w krakowie sa 25 lipca a we wroclawiu (o ile sie
                              dostane) do 25 lipca trzeba zlozyc oryginal swiadectwa, zdjecia itp.?

odwolanie w poznaniu mozesz napisac - nawet jezeli ci przyjma to i tak wyladuje
                              w koszu...

nie ma drugiego naboru w poznaniu i nie ma odwolan - na potwierdzenie moich slow
                              - dlaczego na stronie ae poznan jest tylko 1 data rekrutacji jak na wszystkich
                              innych szkolach sa po minimum 2-3?
                              odpowiedz (dla niekumatych): bo nie ma odwolan i decyzja o przyjeciu lub nie
                              jest ostateczna
                              • Gość: dama trefl Re: jak tam stresik? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:39
                                na uam [wydzial matematyki i informatyki] jest tylko jedna data ogloszenia
                                wynikow rekrutacji, a mimo to chyba 1/3 studentow, to ludzie, ktorzy dostali sie
                                z odwolan... wiec Twoj argument o 1 terminie jest bez sensu...
                                z tego, co wiem, mozna bylo skladac odwolania na ae [bo jakby nie mozna bylo, to
                                na pewno bylaby informacja na stronie]
                                zreszta sprawa odwolan bedzie mozna sie zajmowac po ogloszeniu wynikow [;
                                pozdro600 asie asow ;]
                                • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 06:31
                                  no i zobaczymy juz niedlugo - ale sie bede z was smial rotfl
                                  • Gość: creeep do jelopa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 10:27
                                    My sie z ciebie raczej bedziemy smiali. Tylko pamietaj, jakbys sie nie dostal
                                    to bron boze nie skladaj odwoloania, bo w oczach pracownikow akademii wyjdziesz
                                    na jelopa!
                          • olaaa2 Re: jak tam stresik? 12.07.05, 19:27
                            A ja myślałam, że bedą odwołania :(((((
                            • Gość: nightdream Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:04
                              to niemozliwe zeby nie bylo zadnych odwolan ani nic takiego...
                              jesli wywiesza liste przyjetych a polowa sie porozchodzi po innych uczelniach to
                              co zrobia?
                              zostawia wolne miejsca?
                              niemozliwe
                              • Gość: creeeeeo Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:02
                                Zgadzam sie z moim poprzednikiem w 100% Ktos rozprowadza jakies glupoty,zeby
                                ludzie nie skladali odwolan. Lamus...
                                • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:50
                                  postow takich jelopow ktorzy nie wiedza o co chodzi/ich posty nie wnosza nic do
                                  sprawy komentowac nie bede...
                                  • Gość: do jelopa as Sam jestes jelop IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:36
                                    Sam jestes jelop jelopie. To, ze nie jest napisane, ze nie ma "drugiej"
                                    rekrutacji to nie znaczy, ze nie ma sensu skladac odwolan. Czesc ludzi
                                    zrezygnuje,bo pojda pewnie na SGH. I wtedy wezma ludzi,ktorzy byli "pod
                                    kreska". To jest tak oczywista procedura. I nie wciskaj ludziom takich glupot!
                                  • Gość: nightdream Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:56
                                    a Ty pewnie duzo wiesz.......w takim razie - zchowaj ta wiedze dla siebie
                                    inteligent sie znalazl...
                              • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:39
                                nigy na ae w poznaniu nie bylo czegos takiego jak odwolanie - tak samo jest w
                                tym roku. jezeli polowa zrezygnuje (co jest niemozliwe bo to zazwyczaj sa po 3-4
                                osoby z grupy) to robia to co zawsze = nic. po prostu w grupach jest mniej osob
                                ew. lacza grupy.

a jednak - niemozliwe staje sie na ae mozliwym...
                            • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:47
                              nigdy nie bylo odwolan w poznaniu i w tym roku tez
                          • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:41
                            musialbys sie jakos wycofac - zadzwonic, pojechac do nich i powiedziec ze
                            rezygnujesz - moze za pozno jeszcze nie bedzie bo trwaja wstepne to moze
                            wycofaja cie...
                            • rosquito Re: jak tam stresik? 13.07.05, 15:18
                              > pojechac do nich

Co to to nie... Już sobie zrobiłem za 200 PLN wycieczkę, żeby postać w kolejce i złożyć papiery, na kolejną mnie chyba nie stać. :/
                        • Gość: as Re: jak tam stresik? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:40
                          dokladnie
                • Gość: Niesia45 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.interdom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 18:48
                  ja już wiem...dostałam sie na UW na wydział ekonomi:D...jestem ciekawa czy ze
                  swoimi 161,5 pkt dostane się do Pznania na Zarządzanie...gdyby próg był niższy
                  to moje miejsce się zwolni:)Poznan fajne miasto ale Wawa blizej...pozdro dla
                  wszystkich w stresie...trzymam kciuki za moja kolezankę, która na UW się nie
                  dostała;)
    • Gość: karolinka-b Jaki próg w zeszłych latach??????? IP: *.debnet.pl 11.07.05, 22:41
      jaki był próg punktów na AE w ubiegłych latach
      • Gość: kasia Re: Jaki próg w zeszłych latach??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 08:38
        up
        • Gość: nikki Re: Jaki próg w zeszłych latach??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 13:17
          up
          • Gość: gość Re: Jaki próg w zeszłych latach??????? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 14:12
            student.ae.poznan.pl/phpBB2/viewtopic.php?t=714
            • Gość: kasia Re: Jaki próg w zeszłych latach??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 14:20
              dzieki, w tym roku podobno poziom jest wyższy niż w latach poprzednich tak
              mówił pani z pokoju 213
              • Gość: gość Re: Jaki próg w zeszłych latach??????? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 14:25
                napewno jest wyższy bo jest chyba więcej chętnych. pożyjemy zobaczzymy
              • Gość: Egzaminy wstępne Re: Jaki próg w zeszłych latach??????? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.07.05, 14:28
                wiecie może czy egzaminy wstępne będą dostępne gdzieś w necie. rozwiązał bym sobie i porównał z maturą
              • 7u8 bo matura z gery była banalna 12.07.05, 17:26
    • Gość: H. Ujman Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 21:46
      Na Akademii Medycznej w Poznaniu, ktora jest w scislej krajowej czolowce (1 lub
      2 miejsce) bylo 8 osob na 1 miejsce a prog wynosil 169,5 ( na 210 mozliwych).
      Sadze, ze prog na AE na najbardziej obleganym kierunku ( zdaje sie ze ekonomia)
      bedzie w granicach 160 a na pewno nie wiecej niz w przypadku AM. Pozdro

Aha, piszcie co o tym sadzicie ;]
      Aha, wiadomo ze oni zdawali inne przedmioty,ale mysle ze porownanie jest dobre.
      • Gość: lifeisgonna Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.daminet.pl 12.07.05, 21:58
        oby na zarzadzanie bylo od 156:]
      • 7u8 Tylko że max na AM wynosiło 210 pkt 12.07.05, 22:08
        czyli 170 pkt to jest 80%. Na AE nie ma takiego oblężenia, aczkolwiek matura z
        gegry była prostsza niż z biologii i chemii
        • Gość: Presto Relatywne porownanie IP: *.atman.pl / *.atman.pl 12.07.05, 22:26
          Ja slyszalem opinie ze biologia byla banalna, choc nie wiem ile w tym prawdy.
          Przypominam tylko, ze AE w Poznaniu jest 2 uczelnia ekonomiczną w kraju, a
          procedura rekrutacyjna jest sporo prostsza niz na wyzej notowanym SGH, co
          powoduje wieksza ilosc zainteresowanych.
          • Gość: :P Re: Relatywne porownanie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.07.05, 22:40
            matury.onet.pl/1237401,informacje.html
            no niestety, nie jest lekko, ale teraz mozemy tylko czekac na tego 22-go lipca...
            "tylko spokoj moze nas uratowac" - jak mawiala moja polonistka [;

• Gość: :) Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 13.07.05, 10:50
        nieoficjalnie wiem od rektora, ktorego zna moj kolega, ktory jest studentem AE,
        ze progi sa takie:
        ekonomia: 155
        zarzadzanie: 145

co do towaroznawstwa to sie nie pytalam, bo akurat mnie ten kierunek nie
        interesowal.
        • Gość: maliboo Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.devs.futuro.pl 13.07.05, 11:25
          To by było extra jakby sie sprawdziły, sam mam 167,5 ale chciałbym studiować z
          kumplami którzy mają parę punktów mniej.
          • Gość: indecisive A jak czujecie się z matmy? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 11:37
            Ja czuje się raczej średnio z matmy i nie wiem czy starczy mi serca i sił żeby
            się jej uczyć... :( A Wy? Ktoś ma podobnie? Tzn czy ktoś z Was nie zdawał matmy
            na maturze i pomimo tego, że gdy dostanie się na AE w Poznaniu będzie toczył
            batalię matematyczną (i z samym sobą)? ;)
            • Gość: acelebrity Re: A jak czujecie się z matmy? ;) IP: *.daminet.pl 13.07.05, 13:29
              Nie martw sie..tez mam taki problem..nie zdawalam matmy na maturze,ale za to historie:D i jak cos to tez bede toczyc batalie matematyczna :]
              • Gość: :) Re: A jak czujecie się z matmy? ;) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 13.07.05, 13:51
                ja tez mam nadzieje, ze takie progi beda na 100%, a nie ze mi sciemnil :)

a co do matmy mam tak samo jak Wy. zdawalam matme na matrzue i nawet jak na
                mnie mi dobrze poszlo 64% z pdst i 35% z roz ;), ale nie cierpie matmy i nie
                czerpie zadnej przyjemnosci z jej nauki. wiec to bedzie katorga. ale licze, ze
                sie odstane na UAM, na kierunek ktory bardzo chce studiowac
                • wiesaj55 Re: A jak czujecie się z matmy? ;) 13.07.05, 13:58
                  ale licze, ze
                  > sie odstane na UAM, na kierunek ktory bardzo chce studiowac

A jaki to kierunek jeśli można zapytac??
                  • Gość: creeeeeeep Re: A jak czujecie się z matmy? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:01
                    a ja uwielbiam matme :) Jeden z nielicznych przedmiotow, ktorych uczylem sie w
                    szkole z przyjemnoscia. W domku sluchawki na uszy,herbatka i pykalem zadania ;)
                    Jesli chodzi o matme na AE, to ci co nie czuja sie najlepsi albo tym bardziej
                    nie lubia matmy, nie powinni isc na ekonomie bo tam matma na pewno nie jest
                    lajcikowa. Ale na zarzadzaniu z matma mozna dac sobie rade.
                    • Gość: wojciech Re: A jak czujecie się z matmy? ;) IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.07.05, 15:19
                      W pełni zgadzam sie z poprzednikiem, matematyka jest najlepsza. Nie ma to jak rozwiązać sobie kilka zadań przy dobrej muzyce. W szkole także uczyłem się matematyki z przyjemnością :)
                      • rosquito Re: A jak czujecie się z matmy? ;) 13.07.05, 15:44
                        A ja żałuję, że miałem beznadziejną nauczycielkę w liceum, która skutecznie obrzydzała mi matematykę. A to faktycznie fajny przedmiot.
                    • Gość: indecisive Re: A jak czujecie się z matmy? ;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 15:39
                      Heh to widzę, że nie jestem sama :). Złożylam "na szczęście" na w.zarządzania -
                      podobno z matmą jest tam nieco łatwiej (ale się pocieszam hihi). W zanadrzu mam
                      też jedną opcję na UAM, ale chciałabym kontynuować naukę 2 języków na dobrym
                      poziomie ;). Więc nie wiem, co będzie dla mnie lepsze. A co do "pasji" creeeepa
                      i wojciecha ;), to jej niestety nie podzielam (choć może to się ekhm..
                      zmieni ;)), chociaż też znam takich zapaleńców ;), którzy spełniają się jeśli
                      chodzi o matmę ;) i kierują się bez obaw na AE ;).
                  • Gość: :) Re: A jak czujecie się z matmy? ;) IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 13.07.05, 15:51
                    > A jaki to kierunek jeśli można zapytac??
                    Turystyka i Rekreacja
        • ala1986 Re: Moje prognozy dotyczace progu. 13.07.05, 18:10
          Oby to 155 na ekonomię okazało się prawdą...
          • Gość: kasia Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:15
            Może ktoś jeszcze ma przecieki
          • Gość: kasia Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.05, 19:18
            Może ktoś wie gdzie jest więcej podań na ekonomię czy na zarządzanie?
            • ala1986 Re: Moje prognozy dotyczace progu. 13.07.05, 21:38
              O właśnie, też mnie interesuje to, gdzie było więcej podań. Jak ktoś ma
              przeciek to bardzo prosimy :)
              • Gość: słonko Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.chelm.tebo.net / *.internetdsl.tpnet.pl 13.07.05, 21:40
                zazwyczaj wiecej podan jest na wydzial ekonomiczny, tak bylo przez ostatnie lata.
                • Gość: ola Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 00:27
                  oby prog byl jeszcze nizszy niz te 145 -ale to raczej nie mozliwe:(:(:(;(
                  • Gość: karolinka-b Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.debnet.pl 14.07.05, 08:34
                    obyś miał/a racje:-))wtedy bym sie na zarządzanie dostała a na ekonomie 2 pkt
                    by zabraklo
                    • Gość: kasia Re: Moje prognozy dotyczace progu. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 09:18
                      na ekonomię przyjmą 500 osób a na zrządzanie 600 dlatego ten zaproponowny próg
                      (z przecieków) byłby najbardziej realny czyli czekamy!!!!!!!!!
                      • Gość: :))) EKONOMIA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 13:51
                        ja ładnie zadzwoniłam i się zapytałam i pani powiedziała ze chętnych jest
                        duuuuuuuuużo!!! i że tak około 6 osób na ekonomię.
                        potem zapytałam się o próg to powiedziała ze na razie nie ustalono ponieważ
                        wczoraj były jeszce egzaminy. więc wypowiedź że mój znajomy rektor to taka
                        bajka jak o gumisiach:)
                        • Gość: kasia Re: EKONOMIA!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 15:39
                          Ja myślę, że coś w tym jest (155 i 145) mimo, że nie mam znajomego rektora
                          tylko biorę na logikę (porównując próg z ubiegłego roku). Tak naprawdę to ten
                          próg nie zależy od ilości osób na jedno miejśce
                        • Gość: daro Re: EKONOMIA!!!! IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 14.07.05, 16:14
                          rownie dobrze babka mogla Ci sciemnic, zebys sie odczepila ;)
    • ironic86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 14.07.05, 17:48
      na jakim Wy swiecie zyjecie, jesli wierzycie w tę bajke o znajomym rektorze...
      swoja droga, gdyby byly akurat takie progi, to bym nie plakala ;]
      a, i jeszcze jedno, tam chyba rzeczywiscie nie ma odwolan ;/
      pozdro
      • Gość: keke Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.05, 18:41
        wie ktos czy na ae wywieszaja liste wstepnie przyjetych?
        • Gość: nnn Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 00:02
          up
      • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 08:33
        chyba?

ja nie naleze do ludzi ktorzy pisza glupoty ot tak sobie zeby tylko napisac ani
        tez do debili ktorzy nie znajac sprawy krytykuja ludzi ktorzy pisza prawde...
        • tojakrawat Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 15.07.05, 10:24
          ja mam 181 pkt i wspolczuje ludziom, ktorzy zdawali ta cala historie, ja zdawalem geografie, a i nie powinni tez porownywac zadnego z tych przedmiotow z matematyki, ktora tez pisalem
        • ironic86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 15.07.05, 17:35
          nie do konca masz racje asie...
          na ae mozna sie odwolac, ale raczej od procedur [jak punkty sa zle policzone,
          np.] niz od wynikow.
          z mysla o tym, ze iles tam osob wycofa dokumenty, mimo iz sie dostanie,
          przyjmowanych jest na poczatku wiecej osob, tylko te limity przyjec na razie nie
          sa ustalone...

• Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 17:57
            dokladnie - jedna normalna osoba :)

jak punkty sa zle policzone to mozna sie odwolac zawsze a ja tu mowilem tylko o
            przypadku gdy ktos bedzie poza pula przyjetych.
            wiem ze zawsze przyjmuja wiecej osob no ale mi chodzi o to ze jezeli nie
            bedziesz na liscie przyjetych 22 lipca to juz nie bedziesz studentem ae(chyba ze
            beda przypadki zlego policzenia pukntow itp.) :)
            • ironic86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 15.07.05, 18:00
              no, wiesz... ale jakbym byla pierwsza pod kreska, to i tak bym napisala... ;) to
              jest moje niezbywalne prawo :D
              • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 15:26
                czy akurat prawo to bym sie klocil :P
                skladajac papiery na ae zobowiazujesz sie przestrzegac reguly gry ktore oni
                ustalili w statucie uczelni i regulaminie rekrutacji - jak ci sie nie podoba to
                wypad - nie zmusza cie zebys studiowala u nich...
                w kodeksie prawa cywilnego raczej nie znajdziesz zapisu o odwolaniach wiec nie
                nazywalbym tego prawem ;)
                • ironic86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 16.07.05, 17:43
                  pani od rekrutacji na ae powiedziala mi, ze ma prawo do odwolania, wiec chyba
                  miala racje ;P
                  • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:30
                    tyle ze "te panie od rekrutacji" to byly studentki ae 3ego i 4ego roku...
                    oni wlasnie po to przyjmuja wiecej osob zeby potem nie przyjmowac ludzi ktorzy
                    znalezli sie pod kreska ;)
                    • ironic86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 16.07.05, 23:06
                      ej, no ale w sumie po co sie martwic jakimis odwolaniami, skoro jeszcze nie
                      wiemy czy sie dostalismy ;)
                      oby mi punktow starczylo...
                      pozdrawiam :)
                      • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 09:29
                        no to powodzenia zycze :)
    • Gość: asiekkk Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 11:36
      ja mam 166 i martwilam sie ze to za malo ale pani z biura rekrutacji na wydz
      zarzadzania ae poznan powiedziala ze beda przyjmowac od ok 150wiec luzik:]]]]]
      pozdrawiam
      • Gość: al dente Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 12:24
        oj mam nadzieje że to prawda z tym przyjmowaniem od 150 pkt.
        ja dostałem sie narazie na AE ale w Jeleniej Górze bo tu mieszkam ale nie chce
        tutaj studiować :D
      • Gość: mp Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 15.07.05, 16:15
        Wie ktos moze, czy wyniki bedzie mozna sprawdzac przez Internet lub droga
        telefoniczna?

Pozdrawiam,
        mp
        • Gość: as Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 16:42
          bedzie mozna sprawdzic przez internet
      • Gość: jnfhth Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 15.07.05, 16:35
        Rany - skąd wy macie takie dane. Ja dzisiaj dzwoniłem na AE i mi powiedziano że
        nie sprawdzono do tej pory wszystkich prac więc im samym trudno jeszczce
        cokolwiek wyrokować
        • jakub_86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 15.07.05, 17:17
          po prostu w biurze rekrutacji pracuje kilka osob ;P
    • jakub_86 wroclaw 15.07.05, 17:18
      wydzial gospodarki narodowej
      finanse i bankowosc - 133

wydzial zarzadzania i informatyki
      finanse i bankowosc - 150
      informatyka i ekonometria - 145

no ale wroclaw to wroclaw, a poznan to jednak poznan ...
      • ironic86 Re: wroclaw 15.07.05, 17:29
        a punkty liczylo sie tam tak samo jak w poznaniu? :>
      • 7u8 a Katowice to Katowice 15.07.05, 17:32
        i jak obstawiasz?
        • jakub_86 Re: a Katowice to Katowice 15.07.05, 19:16
          pisalem juz w watku o katowicach, ze bede liczyl pieniadze, czyli jezeli
          dostane sie i tu i tu, rezygnuje z poznania ...
    • Gość: Mika Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: 213.199.242.* 15.07.05, 18:05
      a ja mam punktow 110 i co teraz ;/ nie wiem czy wszyscy maja tak dobrze
      napisane matury jak wy ... mam nadzieje ze nie :* Buzial
      • Gość: bvhrg Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.tvk.wroc.pl / *.unreg.tvk.wroc.pl 15.07.05, 19:07
        Mam 154 pkt i tak z waszych wpisów wnoszę że jestem dokładnie na granicy
        zdania. Ech cos czuję, że to będzie stresujacy tydzień:)
        • Gość: marck_zg Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:11
          kurde ja mam 149.5 jak próg bedzie od 150 (mowie o zarzadzaniu ) to sie
          wk..rwie..:/
          • Gość: al dente Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.05, 19:44
            nie pękaj!!!
            jak zabraknie ci 0,5 pkt do załapania się na AE to proponuje rozwiazanie
            siłowe,czyli jakieś niewielkie wymuszenie lub duszenie przeprowadzone na
            rektorze :D jak ja sie tez nie dostane to ci z chęcią pomoge :D:D:D pozdro
            • Gość: jajo Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 09:45
              fajnie byloby gdyby wyniki byly kilka dni wczesniej.Po co nas tak dręczą?w
              gdańsku wyniki były 3dni przed czasem mimo że termin składania dokumentów był
              do 9-tego.Może i tu się tak uda
    • Gość: :(( Wolny słuchacz IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 00:30
      kto wie ile kosztuje semestr jako wolny słuchacz?? wątpie juz powoli, mam za mało punktów chyba.
      • 7u8 re: wolny słuchacz. A ile masz punktów? 16.07.05, 09:53
        właśnie ile masz pktów, że wątpisz?
        • Gość: gosia Re: re: wolny słuchacz. A ile masz punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 10:01
          Ja mam 147 na zarządzanie
          • diamentowa_dysza Re: re: wolny słuchacz. A ile masz punktów? 16.07.05, 11:19
            wolny słuchacz kosztuje ok 400 pln miesięcznie , ale spoko dostaniesz sie.
            • Gość: ziokes Re: re: wolny słuchacz. A ile masz punktów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 11:58
              ludzie nie mowcie " mam tylko tyle i tyle pkt - nie dostane sie" ! To jest
              bezsesnu musicie czekac na oficjane wyniki a nie juz za wczasnu przezywac
              porazke !!
        • Gość: :(( Re: re: wolny słuchacz. A ile masz punktów? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 12:35
          128
          • Gość: :(( Re: re: wolny słuchacz. A ile masz punktów? IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 12:37
            mam 128 pkt. zobaczymy czy starczy......
      • Gość: mp Re: Wolny słuchacz IP: *.pcmedia.com.pl / *.pcmedia.com.pl 16.07.05, 21:58
        W roku poprzednim z tego co pamietam 3850 zl za jeden semestr. Ale na razie nie
        ma sie co martwic na zapas ;)

Pozdrawiam,
        mp
    • Gość: ktoś Egzaminy wstępne IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 16:51
      Zdawał ktoś egzaminy wstępne?? Były trudne, łatwe??
      • Gość: as Re: Egzaminy wstępne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 18:31
        z angielskiego co roku jest trudny ;)
        • Gość: ktoś Re: Egzaminy wstępne IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 16.07.05, 19:24
          Mi bardziej chodzi o matme?? ktoś zdawał?? Bo podobno chyba w katowicach na AE testy były bardzo trudne.
          • 7u8 it to mnie pociesza 16.07.05, 19:35
            sama mam NM :D
    • Gość: chmurka Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.07.05, 22:47
      Nie wiecie moze czy wyniki beda w necie? Ktos tu wczesniej pisal ze kazdy z nas
      powinien dostac list i w nim jakis numerek zeby sprawdzic sobie w necie Czy tak
      jest? Jesli tak, to dostaliscie juz te listy? Pozdrawiam
      • Gość: karolinka-b Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.debnet.pl 17.07.05, 11:40
        a ja juz smam nie wiem jak to bedzie:-(listu nie dostalam
        • ironic86 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 17.07.05, 11:58
          a jak moze byc? zapewne bedzie tak jak wszedzie, czyli wyniki beda na necie, a
          sprawdzic je bedzie mozna przez pesel ;]
      • Gość: nightdream Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 12:01
        a na uczelni też będą jakieś wyniki, prawda?
        bo ja w piątek od razna będę w poznaniu i chciałabym sprawdzić na miejscu,
        raczej nie będę miała dostępu do netu....;)
        czy kandydaci, którzy się dostali muszą coś jeszcze dowozić do poznania?
    • Gość: Mary Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.kapy.bydg.pl / 217.97.147.* 17.07.05, 16:24
      189
      • Gość: up up IP: 195.116.171.* 17.07.05, 19:14
        up
        • Gość: up Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:05
          up
          • Gość: wąsacz Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.05, 22:45
            kurde juz nie moge sie doczekać piątku.
            Są dwie opcje na piątek :
            1. dostaje sie i trzeba to potężnie oblać
            2. nie dostaje sie i...sam nie wiem co wtedy ,albo wyładuje sie na sobie za
            pomocą % albo wyładuje sie na kimś.
            zdecydowanie wole pierwszy wariant ,ale cóż wszystko w rękach komisji
            rekrutacyjnej i oczywiście Boga :D
            • ei3098 Re: up 18.07.05, 05:29
              przez pieprzoną historię - mam 0% za prawie 5 stron pożądnej pracy !!!!!!Może
              kurde zgubiła im się i nie oceniali wcale - mam 146,5. Już myslę raczej o
              wolnym słuchaczu. Czy tu kryterium jest tylko cena? Czy trzeba mieć punkty?
              • Gość: aga Re: up IP: 195.116.47.* 18.07.05, 09:49
                moze ktos do nich dzwonil i juz wie jakie sa progi na jaki wydzial,podzielcie
                sie prosze :(((
                • Gość: conccita ....próg.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:25
                  wydaje mi sie ze prog bedzie podobny do tego co we wroclawiu 137 pkt!!!
                  ewentualnie moze byc troszke wyzszy ale na pewno nie za wiele!!!
                  • Gość: karolinka-b Re: ....próg.... IP: *.debnet.pl 18.07.05, 10:27
                    no nie wiem ja dzis dzowniłam i pani powiedziała ze moze mi zabrakną a ja mam 150 pkt:-(((
                    • Gość: agacik Re: ....próg.... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:16
                      ale to na ekonomie czy na zarzadzanie

• Gość: s. próg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:11
                  ja słyszałam pogłoski od znajomego mamy pracującego na ae, że próg na
                  zarządzaniu ma być 152 (nie wiem jak z ekonomią), ale podobno jeszcze sie
                  zastanawiają nad zwiększeniem limitu (słusznie podejrzewają,że dużo ludzi się
                  wycofa)
              • jakub_86 Re: up 18.07.05, 10:28
                to co ty masz za wyniki, ze skoro bez historii rozszerzonej (bo 0%) masz
                146,5/200 ?
                • Gość: conccita ...próg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 10:57
                  skoro ci pani powiedziala ze moze ci zabraknac to oznacza ze oni juz ustalili
                  prog??? czy tylko tak tej pani sie wydaje??? a ta pani to jest z rekrutacji czy
                  nie???
                  • Gość: karolinka-b Re: ...próg... IP: *.debnet.pl 18.07.05, 11:32
                    powiedziala ze jeszcze dokładnie nie wiadomo ale wydaje jej sie ze moze byc mało ,pani z rekrutacji
                  • Gość: karolinka-b Re: ...próg... IP: *.debnet.pl 18.07.05, 11:34
                    a i zaczynam myśleć o zaocznych:-(czy ciężko jest w Poznaniu ze znalezieniem pracy??ile kosztują zaoczne?
                    • Gość: al dente Re: ...próg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 12:05
                      mi się niestety wydaje ze progi w poznaniu bedą duzo wyzsze niż we wrocławiu :/
                      • Gość: chmurka Re: ...próg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 13:39
                        A ja dzwonilam do biura rekrutacji i pani mowila ze nie zna zadnych progow i
                        nic wiecej oprocz tego ze wyniki maja byc 22. nie moze mi powiedziec
                        • olaaa2 Re: ...próg... 18.07.05, 13:51
                          Też dzwoniłam i niczego się nie dowiedziałam :(((
                      • jakub_86 Re: ...próg... 18.07.05, 14:01
                        tak jest. podzielam opinie.
                        • olaaa2 Re: ...próg... 18.07.05, 16:58
                          Bardzo się denerwuje;( Nie wiem jak wytrzymam do piątku.
                          • jakub_86 Re: ...próg... 18.07.05, 17:22
                            ja w czwartek mam w katowicach. jak do katowic sie dostane, a do poznania nie,
                            to nie bede mial w przyszlosci wyrzutow sumienia, ze zle wybralem, bo na chwile
                            obecna mimo wszystko zdecydowalem sie na katowice - finanse i bankowosc. i tu i
                            tu mam 159,5/200.
                            • ironic86 Re: ...próg... 18.07.05, 17:24
                              ja mam 159, myslisz ze mamy szanse sie dostac?
                              jak prog bedzie 160, to sie zalamie...
                              • jakub_86 Re: ...próg... 18.07.05, 17:33
                                nie mam pojecia. powiem/napisze tylko, ze w poznaniu skladalem na informatyke i
                                ekonometrie.
                      • Gość: takijeden Re: ...próg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:34
                        troche mnie śmieszy jak sie mówicie że w poznaniu bedzie dużo wiekszy próg niż
                        na ae we wro. Sam składałem do wrocławia i dostałem sie na najbardziej oblegany
                        kierunek w tym roku ( 169pkt miałem , próg był 150 lub 152 ) . Niemożliwe jest
                        żeby w poznaniu był próg większy niż 5 pkt niż we wro. Przecież te uczelnie są
                        bardzo porównywalne, w ostanim rankingu polityki poznan jest na 3 bodajze a
                        wrocław na 4 miejscu wsród uczelni ekonomicznych, różnica miedzy nimi to 2 albo
                        3 ptk!!! poza tym dodam że na wydział ZI we wro było ponad 2200 kandydatów a
                        przyjeto 624, zatem wcale tak łatwo nie było, niestety nie wiem ile os na
                        miejsce było na poszczególnych kierunkach bo nie mozna tego oblicz mając te dane
                        co na stronce są:) pozdrawiam i jeszcze raz mówie że próg napewno nie bedzie
                        taki wygórowany jak myślicie.
                        • Gość: takijeden Re: ...próg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:39
                          a i jeszcze zapomniałem dodać że na listach przyjętych było pare os co mialo
                          200pkt ;] nie wiem jak to możliwe. I jeszcze jedno, z tego co wiem w poznaniu na
                          niektóre kierunki bierze sie pod uwage histe i gere, we wro tylko mate, zatem u
                          was jest troche trudniej, no i próg moze być dlatego wyższy że średnia matury z
                          maty rozsz to 30% a rozsz gery ponad 50%;/ o hiscie sie nie wypowiadam nawet,
                          pozdrawiam
                          • jakub_86 Re: ...próg... 18.07.05, 17:40
                            raptem z 5 punktow zrobilo sie 10 :>
                          • Gość: keke Re: ...próg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 18:25
                            Gość portalu: takijeden napisał(a):

> 200pkt ;] nie wiem jak to możliwe.

finalisci olimpiady z matmy i/lub jezyka obcego maja przeciez maxa, nie?
                        • jakub_86 Re: ...próg... 18.07.05, 17:39
                          taaa, a w innym rankingu poznan jest drugi juz ktorys rok za sgh. dobre, co?
                          liczba kandydatow na kazdej uczelni nie bedacej politechnicza jest w tym roku
                          wieksza - chcialbym zauwazyc, jezeli kolega zapomnial. niektore uczelnia bija
                          rekordy. sam znam osoby, ktore zlozyly podania do wiecej niz 3 szkol, wiec ...
                          glupie te porownanie.
                          • Gość: petesam Re: ...próg... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 17:45
                            Mówie do tych co maja mniej ode mnie punktów, że jakby co oddaje jedno miejsce.
                            Mam 168,5 pkt, ale bez wzgledu na wynik ide na inna uczelnie. A co do progu to
                            juz teraz nie mam pojecia jaki moze byc. Równie dobrze moze byc 150, jak i 175.
                            Także czekajmy spokojnie. W piatek sie wszystko wyjasni. Powodzenia!
                            • Gość: karolinka-b Re: ...próg... IP: *.debnet.pl 18.07.05, 21:02
                              a gucio!!!!!!!!ja dzwoniłam 2 x i mówili mi ze w czwartek juz beda po południu wieczorem a co do progu to tak jak mówiłam wczesniej!
                              • olaaa2 Re: do karolinki-b 18.07.05, 22:00
                                A na jaki wydział dzwoniłas i wogóle na który składałas?????
                • Gość: ei3086 Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 21:09
                  z pracy mam 0, co nie znaczy z całej rozszerzonej - byly jeszcze źrodla.
                  • Gość: karolinka-b Re: up IP: *.debnet.pl 18.07.05, 22:29
                    na zarządzania
                    • Gość: nornik Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:55
                      ja dzwoniłam w piatek i tez sie dowiedziałam ze po poludniu w czwartek wywiesza
                      a wieczorem beda juz w internecie, zalezy mi zeby szybko były wyniki bo jak sie
                      nie dostane musze potwierdzic ekonomie na UMK

btw. mam 160,1 pkt
                      • Gość: nornik Re: up IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.05, 22:55
                        i pytałam o ekonomie tak poza tym ;-)
    • Gość: up Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.debnet.pl 19.07.05, 12:39
      up
    • Gość: maturzystka Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.mine.nu / *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:14
      czy ktos sie orientuje ile jest chetnych na TOWAROZNAWSTWO?
      • Gość: kitri Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 17:53
        siema!ja mam 164 punkty i sie modle o ae bo mi sie tam super podobalo!ej ludzie
        to jest 82%,mam nadzieje ze starczy na 600miejsc zarzadzania!

jak ktos cos wie o progach to dawac znac!
        • Gość: maruda Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: 80.51.242.* 19.07.05, 18:03
          Na pewno się dostaniesz, nie sraj :P
          Próg na zarządzanie będzie wynosił ok.158, jeszcze się wahają...
          • Gość: al dente Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 18:51
            a skąd ta pewność ze próg bedzie wynosił 158 ?a jesli sie wahają to nad czym
            nad podwyzszeniem czy obniżeniem progu...mam nadzieje że nad tym drugim :d
            • Gość: ola Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:12
              a ja juz nigdzie sie nie dostalam:( na ae tez skladalam Ale to jak skladalam to
              juz wiedzialam ze sie nie dostane(-tylko tak chcialam tam studiowac ze musialam
              zlozyc:( ) Dla nie nie wazne jaki prog i tak bedzie zle aaa zdalalam histe:(
              ide plakac beznadziejna jestem:(:(:( glupek Ja nie chce isc do prywatnej:(
              wstyd mi:( wszyscy sie gdzies dostali a ja nigdzie Nawet nie wiem po co to
              pisze Musze chyba sie pomus wyplakac i ponazekac:( moze jutro pojde do
              pschychologa bo ja caly czas o tym mysle Sory ze tak zasmiecam to forum Czemu
              wszyscy to tacy geniusze????a ja krerynka glupia hista Czemu nie zdawalam
              gery Wiem nudna jestem juz koncze pozdrawiam
              • Gość: ziokes Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:17
                nie zalamuj sie - cale zycie stoi przed toba otworem jest tyle mozliwosci glowa
                do gory wierz w siebie i uparcie daz do celu
              • Gość: al dente Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:18
                dziewczyno nie przesadzaj to nie koniec swiata !!!nie chcesz isc na prywatną to
                idz na wolnego słuchacza albo poczekaj rok popraw wyniki no i spróbuj jeszcze
                raz.zobaczysz ze za jakis czas bedziesz sie z tego śmiał i że wszystko sie
                super ułoży.pozdro :)
                • Gość: ola Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 19:33
                  no wiem ze to nie koniec swiata I to mnie przeraza Wczesniej mialam to gdzies a
                  teraz to ja caly dzien nic nie robie tylko o tym mysle i sie zadreczam Na
                  wolniego nie pojde bo sobie nie poradze z mata i tak zostane wolnym sluchaczem
                  az do 5 roku Poza tym jestem teraz sama w domu przez tydzien wiec dlatego tez
                  sie tak zadreczam Oczywiscie za rok probuje Ale ja chcialam cala mature
                  poprawiac(zlozylam podanie jeszcze gere sobie dodalam) Ale okazuje sie ze jak
                  sie cala mature poprawia to potem licza ci ta nowa Jedynie jak 1 przedmiot to
                  wtedy liczy sie lepszy wyniki :( poza tym zadreczam sie bo nie skladalam do
                  swojego miasta a pewnie bym sie dostala Zreszta bym wyjechala Ale jestem zbyt
                  sentymentalna ,wiec nie moglabym zostawic bliskich:( Ja sadze ze prog na
                  zarzadzanie bedzie ok.150 moze troszke wyzej A smiac sie nie bede bo jestem
                  zakompleksiona pesymistka poza tym mam brzydki usmiech:(:(:(
          • olaaa2 Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki 19.07.05, 19:21
            Skąd wiesz o tym progu????
            • Gość: maruda Re: Akademia Ekonomiczna Poznan-wyniki IP: 80.51.242.* 19.07.05, 19:36
              DZwoniłam tam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka