Dodaj do ulubionych

blad w wynikach

27.06.05, 18:40
czy ktos jest pewien,ze ma za malo punktow z matury? bo ja sie tak
zastanawiam, dostalam z polskiego rozszerzonego 15%, a liczac sobie samemu z
kluczem odpowiedzi wyliczylam ok.60% (i to bylo w najgorszym wypadku).czy
jest jakakolwiek mozliwosc,zeby przed rekrutacjami na studia sprawdzic,czy
nie ma bledu przy wypisywaniu(moj kumpel mial w tekscie, a cyferki moga sie
przeciez mylic:P)?
Obserwuj wątek
    • Gość: rodion Re: blad w wynikach IP: *.imperiumnet.pl 27.06.05, 18:45
      zdaje się, że możesz pojechać do swojego OKE i poprosić o wydanie ci pracy do
      przejrzenia na miejscu. widziałabyś wtedy uzasadnienie wyniku. nie da się
      podważyć decyzji, ale jeśli ktoś pomylił się w sumowaniu punktów to ci to
      zmienią.
      • scarlett_1986 Re: blad w wynikach 27.06.05, 19:18
        no wiem,ze odwolania nie ma,ale ja wlasnie chcialabym zobaczyc,czy wszystko ok
        jest z suma punktow lub czy dobrze przepisana,no nie wiem,cokolwiek! a z tego
        co slyszalam,to obejrzec prace moge dopiero po 30 lipca.czy to prawda?
        probowalam cos znalezc na ten temat na stronie oke ale nic nie ma,jutro bede
        probowala dzwonic,tylko,ze ja chce wiedziec teraz! pomozcie!
    • n_nicky Re: blad w wynikach 27.06.05, 18:47
      Prawdopodobieństwo zawsze istnieje,ale nie ma możliwości odwołania się:/
      Ja mam zastrzeżenia do rozszerzonego polskiego-wg klucza liczyłam na co najmniej
      80%,bo prawie idealnie się wpasowałam,a dostałam 43%.No ale to wina
      egzaminatora,widać szczęście mi niezbyt dopisało na polaku...
      • Gość: ehh Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 18:58
        mam ten sam problem, liczylem, wg klucza, na conajmniej 70%, a mam tylko 58% i
        cos mi tu nie gra...
        • Gość: maturzysta Re: blad w wynikach IP: *.elartnet.pl / 193.238.180.* 28.06.05, 22:18
          cos tu nie gra,bo tez mam mniej punktow
    • Gość: miki Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:23
      liczy się nie tylko sama treść odpowiedzi - zgodność z kluczem, ale takze
      estetyka wypowiedzi, uporządkowanie myśli, akapity, ortografia...
      jednak rozbieżności między Waszymi oczekiwaniami a wynikami są spore, więc
      faktycznie warto sprawdzić
      • Gość: unknown Re: blad w wynikach IP: 212.160.129.* 27.06.05, 19:37
        ja mam ten sam problem. Z polaka dostalem 23%, po obejrzeniu klucza wychodzi mi
        te 23% z samego testu, wniosek taki, ze nie policzyli mi wypracowania, gdzie
        argumentacje mam taka jak w kluczu i nawet te same wnioski. Tak samo moj kolega
        z klasy, tez ma 23%, jest najlepszym uczniiem szkoly, laureatem olimpiady i ma
        juz indeks, chodzimy do najlepszej szkoly w miescie. Jak sie okaze, ze to
        faktycznie pomylka na co wyglada to wniosek mozna wysnuc jeden: trafil nam sie
        poje..y egzaminator i nie policzyl wypracowania:D
      • scarlett_1986 Re: blad w wynikach 27.06.05, 19:37
        tak, wiem,tylko w moim przypadku akurat jest tak,ze nigdy nie mialam problemow
        ze zlozeniem poprawnego i spojnego tekstu, konkursy ortograficzne wygrywalam:)
        no i w ogole zawsze mialam dobre oceny z wypracowan i nie czaje, ok, jak nie
        trafilam w klucz, chociaz naliczylam sobie troche punktow z tego, to po prostu
        nie umiem uwierzyc,ze zdobylam tylko 6/40pkt! po prostu dla mnie to jest
        niezrozumiale zupelnie i nie wiem juz co mam zrobic. pewnie nic sie juz nie da
        zrobic,ale ludzie, moze cos wymyslicie! POMOZCIE!
        • Gość: Wkurzony Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:41
          Scarlett ciekaw jestem skąd jesteś - jeśli z Podkarpacia to wcale się nie
          dziwię. Ja w dwóch egzaminach odnoszę wrażenie że nie policzono mi wypracowania
          mimo że spełniało wszystkie warunki. Zastanawiam się czy OKE Kraków na pewno
          nadaje się do oceniania prac.
          • Gość: ct Re: blad w wynikach IP: *.chello.pl 27.06.05, 19:52
            mam ten sam problem- liczylam na 80 co najmniej a mam 60. zegnajcie studia
            wymarzone!
            • Gość: Aanntteekk Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:59
              Ja tez mam ten problem co Wy- z bioli rozszerzonej liczyłam na conajmniej 70
              pare % a dostałam 56 % a z chemii policzyłam sobie 60 coś % a dostałam 43 %...
              Jestem z OKE Gdańsk.
    • Gość: gosia Re: blad w wynikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.06.05, 19:59
      A mi się wydaję,że te wyniki wcale nie są rzetelne a egzaminatorzy po prostu
      nie przyłożyli się do sprawdzania prac,co mnie wcale nie dziwi.W takich
      warunkach i za taką cenę komu by się chciało starać.
      • Gość: kara Re: nie badzcie zuchwali ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:07
        piszecie, ze sprawdzaliscie sobie z kluczem? w naszej klasie probne tez
        sprawdzlaismy z kluczem i wiele razy wydawalo sie nam, ze napisalismy tak jak
        powinno byc w kluczu, ale nasza polonistka wytlumaczyla nam , ze tak nie jest!

i przestancie zwalac wine na egzaminatorow, ja wlasnie slyszalam, ze prace byly
        sprawdzane w sposob rzetelny!!poza tym byli weryfikatorzy

zreszta tak to jest, jak sobie maturzysta sam liczy wyniki...swego czasu na tym
        forum po maturze, to wypisywaliscie , ze powinniescie miec po 80,70 czy 90% i
        co teraz miny wam zrzedly ?
        • Gość: ehh Re: nie badzcie zuchwali ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:19
          po co ten sarkazm?
          wybacz ale moje przewidywania nie sprawdzily sie wasnie jedynie co do pol.
          rozsz.
          z podstawowego polaka liczylem na ok 80 - 90 i mam 86%
          z hiry tez spodziewaem sie b.dobrego wyniku i mam 93% z p. i 68% z r.
          nigdy nie mialem problemow z interpretacjami, nawet porownawczymi, mam dosc
          przyzwoity styl, wiec po prostu dziwi mnie, ze mam tylko 58%, a wg klucza
          powinienem miec naprawde wiecej... chyba ze dostalem za styl, jezyk, ortografie
          minimum
          • Gość: madziulek123 Re: nie badzcie zuchwali ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:25
            ja z historii liczyłam sobie min.80% i to bardzo realnie i krytycznie
            patrząc,żeby się nie zawieść na wynikach.a dostałam 38%........totalna
            załamka.dużo ludzi z mojej szkoły uważa,że ktoś zwyczajnie nie policzył
            wypracowania.
            • Gość: Scobin Re: nie badzcie zuchwali ! IP: 80.53.250.* 27.06.05, 21:56
              A nie pisałaś przypadkiem o PRL-u? Jeżeli uwzględniłaś zbyt dużo polityki, a za mało przemian społecznych, to faktycznie mogli Ci ocenić wypracowanie na zero punktów. Ponoć z drugim tematem zdarzało się tak nagminnie.

Pozdrowienia
              Scobin
        • scarlett_1986 Re: nie badzcie zuchwali ! 27.06.05, 20:44
          dobra dobra, powoli, ja nie pisze,ze egzaminatorzy sa nierzetelni,tylko,ze
          chcialabym sprawdzic,czy nikt sie nie pomylil przy wypisywaniu swiadectwa.po
          drugie nigdy nie pisalam na forum ile, wedlug klucza, bede miala punktow,po
          trzecie ja nie pisze o roznicy paru procent tylko o uzyskanych przese mnie 15%
          w momencie gdzie wyliczylam sobie ok.60%, nie sadzisz,ze to troche dziwne?poza
          tym chodzi mi przede wszystkim o to,ze moja prace pisemna na rozszerzonym
          uwazalam za bardzo logiczna i spojna, natomiast na podstawowym bylam z siebie
          niezadowolona, no i prosze, z podst 67%, a z rozszerzonego, jak juz
          wspomnialam, 15%. i nie mow mi,ze jestem zuchwala! probuje tylko zasiegnac
          jakichs informacji i wskazowek, chce dla wlasnego spokoju wiedziec, o co w tym
          wszystkim chodzi, bo jak mozna miec 6pkt piszac potrafiac dobrze pisac,
          przeciez za sam jezyk mozna bylo zdobyc 10pkt! ehhh, widze,ze niedlugo nie
          bedzie mozna sie o nic zapytac:)
          • Gość: xxtk Re: nie badzcie zuchwali ! IP: *.sdl.vectranet.pl / 81.15.159.* 27.06.05, 21:42
            co do rzetelnosci sprawdzania matur mam duuuze watpliwosci dlaczego? a no kiedy
            porownywalem wyniki swojej matury i kolegi (historia-matura prubna) pamietam
            dobrze ze w zwyklych testowych odpowiedziach pojawily sie takie byki ze to
            poezja inaczej zaznaczylismy odpowiedzi a obaj dostalismy max punktow
            wiec nie zdziwilbym sie jakby tam byly jakies bledy egzaminatorow
            chociarz przy wypracowaniu to oni maja szerokie pole do tlumaczenia sie ze
            swoich bledow
            • Gość: ass Telefon kto zna nr?? IP: *.block.alestra.net.mx 27.06.05, 22:00
              Kto wie czy mozna i pod jaki nr. tel. zadzwonić by upewnić się czy ma sie
              dobrze wydrukowana liczbe pkt. z matury czy nie wdarl sie jakis blad by
              sprawdzili w komputerze czy gdzie tam maja swoja baze danych??
              bo wydaje mi sie ze mam zla liczbe pkt wpisana z przedmiotu dodatkowego :/
              Mam duze podstawy by sadzic ze sie pomylili !!!
              Z Biologi mam 61% i 47%
              a z Chemi tez mam 61% i 47%

A nie chce mi sie wieżyć by z obydwóch przedmiotow mial tyle samo liczylem na
              wiecej z bioli podstawowej !!!
              dlatego wydaje mi sie ze mogla zajsc pomylka :(
        • dee.thepaledevil Re: nie badzcie zuchwali ! 27.06.05, 22:13
          Srutututu, sranie ogniem. Dziecinko, ktos Ci chyba powinien dac pozadnego
          klapsa. Prosze Cie, moja droga, nie oslabiaj mnie z ta "rzetelnoscia"
          egzaminatorow. Jedyne co mnie ogarnia, gdy slysze takie opinie, to "smiech
          pusty, a potem litosc i trwoga". I ogolne zniesmaczenie mnie nachodzi. No. Fak,
          czy ptak, gdyby procentowo przedstawic "zawartosc" "rzetelnych" sprawdzaczy w
          ogolnej ich ilosci, to najprawdopodobniej uzyskalibysmy procent zblizony do
          rzekomego procentu oblanych matur w liceach ogolnouwsteczniajacych. Ale nie o
          tym chcialem... Z tym "nie badzcie zuchwali" przesadzilas smierdzaco. No... ale
          przynajmniej sie posmialem. 3m sie dziewczyno - bedzie Ci to widze w zyciu
          potrzebne.
          • scarlett_1986 Re: nie badzcie zuchwali ! 27.06.05, 22:18
            dee.thepaledevil, do mnie Twoje uwagi sa skierowane?bo juz nie wiem kto tu na
            kogo "krzyczy"! chcialam,zeby mi ktos dal pare wskazowek, a juz sie rozpetala
            taka burza!
    • Gość: pani_dj Re: blad w wynikach BIOLOGIA IP: *.acn.waw.pl 27.06.05, 22:36
      jestem zaskoczona!
      liczylam punkty sama.. i wychodzilo ok 80% (a ounkty sobie zanizalam a nie
      naciagalam).. a tu okazuje sie ze dostalam tylko 64 z pp i 46 z pr...
      przeciez z akim wynikiem moge zapomniec o studioach :/// :(

czy ktos zna jasne zasady wgladu w prace?
      • gabriellka86 polski 27.06.05, 22:40
        ja mam 33% a też liczyłam na więcej...
      • Gość: kali Re: blad w wynikach BIOLOGIA IP: *.lublin.enterpol.pl 27.06.05, 23:18
        hm..z moich wyników byłabym zadowolona, gdyby nie jeden spory
        mankament..podobnie chodzi mi o biolę. Patrzę sobie na kartke z wynikmi no i..
        z podst. mam 94% wszstko fajnie, a z PR 60%..zatkało mnie..nigdy nawet w
        najczarniejszych scenariuszach nie spodziałam się takiego wyniku, a nie jestem
        zuchwała..wielokrotnie sprawdzalam z kluczem nie zawyżałam(wiem tak pisza
        wszyscy, ale tkai mój punkt widzenia), w najgorszym przypadku miało być 70%, no
        cóż z pewnością ja nie jestem taką mądralą, być może narobiłam jakiegoś bigosu,
        ale pracę też chcę zobaczyć nawet z ciekawości, jakie miałam niedociągnięcia i
        jak praca była oceniana(ktoś powiedział nadzieja matką głupich..) to nam się
        chyba należy..mam nadzieję,że prace będą udostępniane przed 30 lipca. Oni
        powariowli nie chca iść szybciej na urlop..dzwoniłam i powiedziano mi, że
        najpierw należy złożyć/wysłać podanie, a potem oke wyznacza termin wglądu danej
        osoby do pracy, jedno jest pewne trzeba działać szybko..no to paPA, ale się
        naprodukowałam:)
      • Gość: justyna2006 Re: blad w wynikach BIOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 12:23
        ja wczoraj zlozylam podanie o wglad do arkuszy rozszerzonych z biologii i
        chemii, bo liczylam sobie ok 20-30% wiecej. w kuratorium stoi juz spora
        kolejka. najfajniejsze jest to ze na wglad czeka sie ok miesiaca, wiec obejrze
        je po wynikach na studia. a jak bym chciala sie zdecydowac na pisanie matury w
        sesji zimowej musze zapisac sie do 30 czerwca czyli jutra!!afera bedzie duza!!!
        oj bedzie!!!
    • Gość: kara Re: nie badzcie zuchwali ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 22:42
      pewnie najlatwiej zrzucic wine na egzaminatorow,
      mi hista poszla tragicznie( no coz) ale uwazam, ze to ja popelnilam bledy

a texty w stylu, ze nie policzyli wypracowania sa smieszne.ale oczywiscie
      przysluguje wam prawo wgladu do pracy, wiec z niego skorzystajcie

wiecej pokory

p.s. sa pewne kryteria jesli chodzi o pisanie o przemianach w spolezenstwie w
      PRL-u , a kazdy myslala, ze jak napisze o PKWNu, KOr-ze, solidasrnosci, etc,
      czy sie stoi cyz sie lezy etc.i doda do tego swoje spostrzezenia o
      spoleczenstwie to dostanie minimum 60%

no wybaczcie, ja pomimo, ze przytaczalam wypowiedzi profesorow dotyczace
      spoleczesntwa! rozszerzona poszla mi fatalnie i nie uwazam, by byla to wina
      egzaminatorow

idzcie i sie spytajcie swoich nauczycieli jak taka praca powinna wygladac
      • Gość: K Re: nie badzcie zuchwali ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 23:02
        zeby uzyskac wglad do pracy nalezy wypelnic wniosek, ktory jest dostepny m.in.
        na www.oke.waw.pl i zaniesc go do cke na Łucka. ja tak robie jutro :D
        trzymajcie kciuki, ze to byla pomylka a nie zlosliwosc egzaminatora/moja
        ciemnota :D
        • scarlett_1986 Re: nie badzcie zuchwali ! 27.06.05, 23:05
          no dobra, a kiedy odbedzie sie ten wglad do pracy?bo jak po zakonczeniu
          rekrutacji na studia to "troszke" mi to i tak nie potrzebna,choc sama dla
          siebie chce tez wiedziec,ale wolalabym,zeby to bylo jak najszybciej!
          • Gość: maximum Re: nie badzcie zuchwali ! IP: *.lublin.enterpol.pl 27.06.05, 23:25
            a ja jak bym miał jakis błąd po sprawdzeniu nawet i we wrześniu to bym im
            rabanu narobił, należy się chyba sprawiedliwość.. uciekałbtym się do różnych
            sposobów, a z nagłośnieniem sprawy w lokalnej gazecie nie byłoby problemu
        • scarlett_1986 Re: nie badzcie zuchwali ! 27.06.05, 23:15
          "Minister Mirosław Sawicki odniósł się także do możliwości wglądów do prac
          maturalnych, uprzedzając o możliwościach technicznych do wykorzystania tego
          uprawnienia przez zdającego — wskazanie terminu wcześniejszego niż sierpień
          2005 r. jest bardzo trudne, choćby ze względu na trwające jeszcze w lipcu
          egzaminy potwierdzające kwalifikacje zawodowe. Przypomniał o procedurze
          weryfikacji egzaminu przez wielu egzaminatorów oraz wykorzystanie w tym celu
          technik informacyjnych."

wlasnie o to mi chodzilo, fajnie, nie? :) dobra,juz mam dosc szukania na necie
          czegokolwiek!
    • scarlett_1986 Re: blad w wynikach 27.06.05, 23:44
      dobra, ide juz spac, po dzisiejszym dniu jestem baardzo zmeczona, a poza tym
      jutro musze byc wypoczeta, gdyz zaczynam dzialac! zdawalam tez wos na maturze i
      znam swoje prawa, mam zamiar walczyc o ich przestrzeganie;)
    • Gość: czacza Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 00:14
      Też mam ten problem. Mój wynik z wosu podst. to 67% i po prostu nie moge w to
      uwierzyć. żawsze byłam z wosu dobra, myślałam, ze wosem nadrobię historię, a
      okazało się, ze raczej jest odwrotnie. I też dziwne jest, ze aż 3 wyniki mam
      67%. Sprawdzałam zadania z kluczem i nie powinnam mieć wyniku poniżej 80%.
      Chodzi mi o poziom podstawowy, gdzie przecież nauczyciel nie ma za bardzo
      możliwości obcinania punktów, jeśli zadanie jest zrobione poprawnie. Strasznie
      mnie denerwuje to, ze nawet nie mam możliwości upewnienia się, bądź też
      wskazania pomyłki. :((((((((((
    • Gość: miś Przez balagan w CKE nie zdalam matury IP: *.udn.pl 28.06.05, 08:17
      CKE uznalo ze nie zdalam matury, nie dostalam wczoraj swiadectwa mimo ze
      wszyscy z mojej szkoly je dostali. Czemu?? Ktos w CKE zgubil moje zaswiadczenie
      uprawniajace mnie do zwolnienia z matury, jestem finalistka olimpiady.
      Zaswiadczenie zostalo na pewno wyslane do CKE, widzialam protokol z egzaminu.
      Jesli w ciagu 2 dni nie otrzymam swiadectwa, sprawa wyladuje w sadzie:D
      Koncertowo mnie zalatwili, prawda??
    • Gość: ewela Re: blad w wynikach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 08:28
      ejj wlsanie.. Ja z podsatwowego dostalam 40% a z testowych mialam praktycznie
      wszystkie dobre odpowiedzi:( i w ogole z polaka jestem dobra!!Lektury obydwie
      mialam przeanalizowane i w ogole... ale nie napisalam tematu wypracowania...
      moze mi go nie uznali?? Jak myslicie? co mam robic??
      • Gość: XXX Re: blad w wynikach IP: 82.177.74.* 28.06.05, 09:40
        Egzaminatorzy specjalnie zanizali prace na poziome 2 czyli roz.
    • Gość: sylwia Re: blad w wynikach IP: *.netcontrol.pl 28.06.05, 11:05
      u mnie jest ten sam problem- z Wosu podstawowego powinnam miec ok 70%, a mam 59
      i to samo z polskiego, liczyłam na 70%, tym bardziej ze Potop przeczytalam i
      wydawalo mi sie ze wypracowanko bardzo dobrze mi poszlo (tym bardziej ze
      sprawdzilam go z kluczem) a tu porazka... 56% :( Ja nie wierze, że CI
      egzaminatorzy nie popełnili żadnych błędów przy ocenianiu naszych prac !!!
    • Gość: czacza Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 11:52
      Wiecie moze kto drukował świadectwa? Bo pomyłka mogła nastapić przez złe
      przepisanie wyniku. Jeśli drukowano je w szkołach, to można poprosić kogos o
      sprawdzenie wyników z komputera jeszcze raz.Co jeszcze możemy zrobić?
      • scarlett_1986 Re: blad w wynikach 28.06.05, 12:18
        no wlasnie mi o to tez chodzi.niestety w szkolach tego nie drukowali, u nas
        wczoraj wysylali prace z pomylkami z powrotem do oke i dzis maja przyjsc
        poprawione,tyle,ze pomylki rozumieja przez blad w nazwisku lub cos takiego, a
        nie przypuszczalny blad w wynikach.probuje sie dowiedziec czy mozna jakos
        uzyskac informacje ile punktow mialam przyznanych w protokole i czy nie ma
        pomylki, tyle,ze z tego co sie dowiadywalam, to raczej takiej mozliwosci nie ma!
        a moze ktos ma inne informacje??
        • Gość: czacza Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:29
          a co jeśli będziemy mieć wreszcie wgląd do pracy i dopiero wtedy okaże się że
          jakaś sekretarka źle przepisała wynik? na studia już będzie za późno. cały ten
          system wkur.wia mnie wybitnie. oni mogli sobie zaoszczędzić na sprawdzaniu prac
          i postrzelać sobie wyniki a my nawet nie mamy możliwości sprawdzenia ich
          prawdziwości. po cholerę oni pchają się do robienia matury, kiedy nie potrafią
          jej przygotować?!
          • Gość: Lisowa Re: blad w wynikach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:38
            jak chcecie obejrzeć sowje prace to musicie napisac podanie lub osobiscie je zaniesc do dyrektora OKE w Waszym miescie
            do podania dołączacie:
            -pesel
            -swoj adres
            -adres szkoly do kotrej chodziliscie
            -kod ucznia
            -rodzja arkuszu, czyli z jakiego przedmiotu chcecie obejrzec prace,
            po 7 dniach dostaniecie odpowiedz
    • Gość: kasienqa Re: blad w wynikach IP: *.lcs.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:43
      Jaki bląd?! po prostu nie przygotowaliście sie dobrze i pamiętajcie nigdy nie
      mozna być zbyt pewnym i liczyć na wiecej. Ja zdałam bardzo
      dobrze,przygotowywałam sie sumiennie i jestem zadowolona ze swoich wyników.
      • scarlett_1986 Re: blad w wynikach 28.06.05, 13:04
        ojj dziewczyno teraz to juz przesadzilas! kim Ty jestes,zeby osadzac czy ja sie
        dobrze przygotowalam, czy nie? otoz chce Cie poinformowac,ze tez sie
        przygotowywalam sumiennie, wiec nie denerwuj mnie jeszcze bardziej ze swoimi
        komentarzami. do tej pory probowalam sie powstrzymywac i nie denerwowac sie
        komentarzami innych,ale Ty juz przesadzialas.widac,ze nie umiesz postawic sie w
        czyjejs sytuacji!
        • dee.thepaledevil Re: blad w wynikach 28.06.05, 18:28
          do scarlettqa: Nie, nie mowilem do Ciebie misiu-ptysiu-gumisiu. Mowilem do
          niejakiej kary, czy jak jej tam, ktora to smieszna osobka juz na szczescie
          zamilkla... W ogole juz nie moge czytac niektorych wypowiedzi... (np. sumiennie
          przygotowywujaca sie kasienqa... geeeez...)
    • justyng Moje trzy grosze. ;-) 28.06.05, 18:51
      Juz po wszystkim dostałam świadectwo, a tydzień wczesniej dowiedziałam się, że
      zostałam przyjęta na wymarzone liceum za granicą. Cud, miód i orzeszki. A
      jednak siedzę tutaj codziennie z Wami i czytam i zastanawiam się nad tym całym
      bagnem jakie nam urządzili...

Chciałam Was trochę pocieszyć, ale nie na wyrost... po prostu powiem (napiszę)
      co myślę.

Wszyscy płaczą nad fatalnymi wynikami z matury rozszerzonej bezwzględu na to,
      czy jest to biologia czy historia. Ale pomyślcie, skoro płaczą WSZYSCY i
      WSZYSCY są jednogłośni, co do tego, iż ich wynik został zaniżony (bo liczyli na
      więcej czy też sprawdzali z kluczem) to przecież każdy uniwersytet, nawet
      najbardziej prestiżowy będzie musiał zaniżyć pułap... To oczywiste. :) Tak więc
      głowa do góry, może nie będzie tak źle jak myślicie.

Na koniec... życzę dużo wytrwałości i stalowych nerwów dla tych, którzy
      egzaminy na uczelnie mają jeszcze przed sobą. :)

Trzymam kciuki za mój rocznik... :)
      Pozdrawiam - Justyna
    • Gość: Aga Re: blad w wynikach IP: 81.219.179.* 28.06.05, 19:01
      Ja bede szczera i powiem, ze u mnie z matmy ktos pomylil sie na moja korzysc,
      natomisat z chemii mam 10% za malo!!! a to akurat decyduje o tym czy sie
      dostane na uczelnie wymarzona....zalamka
    • scarlett_1986 Re: blad w wynikach 28.06.05, 21:58
      pani z oke powiedziala,ze takich jak ja jest baaardzo duzo i,ze mam z uwaga
      ogladac wiadomosci:) czemu? bo ona jest pewna,ze niedlugo bedzie wielka afera
      odnosnie tych matur i ona uwaza,ze trzeba spokojnie czekac, bo na pewno cos sie
      zmieni... hmmm... ciekawe kiedy sie zmieni, moze za rok;) no to w takim razie
      najblizszy rok musze spedzic przed telewizorkiem i z uwaga czekac na dalszy
      ciag wydarzen... wiec tak czy owak z nowa matura mam zapewniona przyszlosc:)
      • dzemcia Re: blad w wynikach 29.06.05, 12:35
        Śmiać mi się chce, jak to czytam. Tuz po maturze i tuż przed nią siedziałam na
        tym forum i z uwagą czytałam posty. Ludzie pisali, że będą mieli minimum 80%, a
        teraz narzekają w kółko, że maja 50-60%. Może teraz inni piszą? :)
        Ja myslałam, że poszlo mi słabo, bardzo się bałam. Na próbnej miałam z
        polskiego na PP 50% a na PR 27,5%. A teraz... :) Na PP 74% i na PR 83%. Jestem
        bardzo szczęśliwa, choć wiem, że zapewne wielu jest takich, którzy napisali
        lepiej. Na próbnej pisałam o Lalce, ktorej nie czytałam nawet. Teraz nie
        popełniłam tego błędu, jak co najmniej połowa mojej szkoły i pewnie jedna
        trzecia Polski - nie pisałam Potopu. A na PR, gdzie rzekomo tekst o Żydach
        był "taki łatwy" koleżanki bardzo się zawiodły. ja natomiastt wzięłam się za
        poezję.

Trochę pokory, ludzie...
        • scarlett_1986 Re: blad w wynikach 29.06.05, 13:11
          nie rozsmieszaj mnie i nie denerwuj przy okazji! jak Ci tak dobrze poszlo, to
          ciesz sie z tego i nie komentuj innych za swoje poglady. po co sie chwalisz,ze
          na probnej mialas tak slabe wyniki? po co nam to? ja mialam bardzo dobre wyniki
          na probnej, teraz jestem zadowolona z podstawy, natomiast z rozsz nie. poza tym
          kazdy ma prawo wyrazac swoje niezadowolenie i Ty nie powinnas za to kogos
          szykanowac i oskarzac o brak pokory! dobra rada: jak Cie denerwuja takie posty
          to nie czytaj ich!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka