Dodaj do ulubionych

Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!!

03.07.05, 19:37
MAM KOLEZANKE, KTORA JEST NA 2 ROKU PRAWA UŚ, A JEJ ZNAJOMY JEST LEKTOREM NA
TYM "SZANOWNYM" UNIWERSYTECIE. POPROSILAM WIEC JA ZEBY DELIKATNIE SPROBOWALA
SIE DOWIEDZIEC JAKIE SA ODP DOTYCZACE DWOCH NAJBARDZIEJ KONTROWERSYJNYCH
ZADAN. KTORE ZANLAZLY SIE NA TESCIE PREDYSPOZYCJI I JESTEM ZALAMANA!!!!!! W
ZADANIU GDZIE TRZEBA BYLO WYBRAC PRZEDMIOTY ZNAJDUJACE SIE W POKOJU, NALEZALO
WPISAC: KSIAZKA, PAPIER, LORNETKA, LUPA, KALORYFER, ZELAZKO. Z KOLEI Z
ZAWODAMI 9PAPIER ZIELONY) WLASCIWA KOLEJNOSC TO ZACZYNAJAC OD GORY OD LEWEJ:
OGRODNIK, MENADZER, KASJER, LEKARZ. DLA MNIE TE ODP TO SZOK. I CHYBA MOJE
PRAWO ODESZLO W SINA DAL!!!11
Obserwuj wątek
    • Gość: chaaaaaaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 19:38
      a ja tak mam:))))))))
      • Gość: tomasz Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.tychy.msk.pl 04.07.05, 21:23
        przeciez nie tylko test o tym decyduje!!! jest jeszcze matura, chcoaiz ja
        bardziej licze na test :) chyab uda mi sie nadrobic straty :D moze prawo wcale
        nie poszło sie bujać :D:D:D:D:D:)
        • Gość: tarantullaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 21:27
          ja wiem, ze jest jeszcze matura, ale wiele jest osob z wynikiem powyzej 80% z
          podstawy, a w koncu udalo sie jednoznacznie ustalic wladzom wydzialu PiA UŚ, ze
          tylko podstawa, bo do tej pory sie wahali choc wszystkich informowano, ze
          podstawa
          • Gość: tomasz Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.tychy.msk.pl 04.07.05, 21:36
            racja...pełno ludzi powyżej 80 ! ja tyle nie mam...mam mniej...wlasciwie to sie
            jeszcze łudzilem ze wemzą oba poziomy...kapa!! tak czy siak....zbyt duze
            zainteresowanie w tym roku... nie mam szans!!
            • cailte Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 04.07.05, 21:52
              brak mi słów. głupie są te odpowiedzi, po prostu głupie. ciekawa jestem gdzie
              tam niby miałam wstawić tą lornetkę i kaloryfer... a ogrodnika mam zamienionego
              z lekarzem. :P
              • ankaone o ja cie 04.07.05, 21:58
                to wy takie dziwne pytania na teście na prawo mieliscie?! to ja już zaczynam sie
                bać o test na medycyne...
              • Gość: tarantullaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.07.05, 22:44
                no wiesz ja tez nie wiem, ale moj kolega tak ma i argumentuje to tym, ze do
                kaloryfera pasowalo b.wiele cech jak np cieplo, wysokosc, metal.z kolei
                lornetka to np ostrosc, powiekszenie. sama nie wiem co mam o tym wszystkim
                myslec, mnie chyba pozostaje odwolanie na UJ. ale najbardziej prawdopodobne
                jest to, ze mam rok nieplanowanych wakacji
                • Gość: dziq Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.nowiny.net 05.07.05, 14:05
                  ja bym tak nie dramatyzowal, ludzi z >80 znowu nie ma az tak wiele, a czesc z
                  nich napewno wybierze inne uczelnie (Wroclaw, Warszawa, Krakow...), mi sie
                  wydaje ze jesli ktos mial ok 70 z podstawy i dobrze napisal test to moze
                  zawalczyc
                  • Gość: tomasz Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.msk.pl / 80.51.191.* 05.07.05, 14:09
                    fajnie ze tak mowisz :) mozenawet kumpela z 65 sie załapie :) ja mam 70 :)
                    • Gość: dziq Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.nowiny.net 05.07.05, 15:50
                      wiesz to sa tylko moje przypuszczenia, radzilbym Ci podejsc sceptycznie, ja
                      napalilem sie na Krakow i pozniej doznalem zawodu po konfrontacji z realiami
                      (zero slowek z kopalinskiego, wiekszosc osob ubiegajacych sie o miejsce to
                      ludzie zdajacy mature w poprzednich latach studiujacy politologie, stosunki
                      miedzynarodowe czy prawo zaoczne, czyli ludzie majacy lepsza wprawe w
                      rozwiazywaniu tego typu testow;/ ), a mam pytanie jeszcze, czy to jest
                      informacja na 100 % sprawdzona ze beda brac pod uwage tylko poz. podst ?
                      • Gość: tarantullaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 16:20
                        tak jest to sprawdzone. tak jak juz mowilam wahali sie czy nie uznac
                        rozszerzonej,ale jednak biora tylko podstawe. pozdrawiam
                        • cailte Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 05.07.05, 16:38
                          brak mi słów, więc już nie skomentuję.
                          • cailte Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 05.07.05, 16:40
                            tarantula, dużo Ci do UJ zabrakło?
                            • Gość: tarantullaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:44
                              2 punktow, mam 65. jestem wsciekla, rozczarowana, sfrustrowana itd. zdaje
                              sobie sprawe, ze jest mnostwo osob, ktore maja 66 punktow i rzecz jasna Ci beda
                              w pierwsszej kolejnosci przyjeci. a mnie pozostaje egzamin za rok. jeszcze ten
                              Uś. mam naprawde dobry wynik z rozszerzonej w porownaniu z innymi kandydatami i
                              nic mi on nie daje.
                              • Gość: P Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.e-nterart.pl 05.07.05, 18:48
                                No to masz Pe-Cha pajączku :]
                                • Gość: tarantullaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 18:51
                                  wiesz kazdy pech sie kiedys konczy.
                                  • sharx Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 05.07.05, 18:55
                                    Chyba kazdy liczy na swoje szczescie;) Rozszerzona czy nie rozszerzona... Mnie
                                    tylko zastanawia fakt czy oni, obliczajac te 30% z egzaminu policza to np. 38p.
                                    (max)*30% czy moze jezeli ktos zdobył 30p. to: 30/38* 100* 30%?
                                    • Gość: natka Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.trainnet.trzepak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 23:36
                                      Właśnie też się nad tym zastanawiam.. bo nie mam pojęcia jak to będąliczyć.
                                      Ajednak bardzo mnie interesuje... ;)
                                      • Gość: dziq Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.nowiny.net 05.07.05, 23:42
                                        a moze tak : 0,3*pkt_z_egz + 0,7*pkt_z_mat albo 0,3*%_z_egz_przeliczony_na_pkt
                                        + 0,7*pkt_z_mat
                                        • Gość: natka Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.trainnet.trzepak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 12:48
                                          może jeszcze należy dodąć, że końcowy wynik będą mnożyć przez ilość kasy z
                                          kopert?? :( oby nie...
                                          • Gość: tarantullaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 13:53
                                            uwierz mi, ze tak bedzie. moj znajomy ma 58 z podstawy i juz jest na prawie.
                                            taka jest rzeczywistosc w Polsce, a UŚ jest uwazany za jeden z
                                            najbardziej "przekupnych" uniw.
                                            • cailte Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 06.07.05, 13:59
                                              ehm, niech mi ktoś wyjaśni, bo ja chyba niezbyt jestem kumata. jak to jest
                                              możliwe, że na USiu jest limit 250 dziennych i 600 (!!!) zaocznych?
                                              • Gość: tarantullaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 14:03
                                                no to jestesmy dwie, ktore tego nie rozumieja:) ale na tym uniw wszystko jest
                                                mozliwe. wiem, ze niektorzy moga miec mi za zle, ze tak "najezdzam" na Uś, ale
                                                od paru lat obserwuje co sie tam dzieje i nie mam juz zadnych zludzen.
                                                • cailte Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 06.07.05, 14:06
                                                  a UŚ to nie jest w końcu aż taki wybitny uniwersytet żeby mógł się sam obronić. ;)
                                                  • Gość: dziq Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.nowiny.net 06.07.05, 14:18
                                                    nom niestety ;/ ale w kazdym razie UŚ nie klamie mowiac ze przyjmuje 250 osob,
                                                    bodaj zawsze uczelnie rekrutuja dodatkowe 10 %, biorac pod uwage fakt, ze te 10
                                                    % to beda miejsca wykupione szanse na dostanie sie pozostaja takie same :P
                                                  • Gość: natka Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.trainnet.trzepak.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.05, 15:34
                                                    Okrutna rzeczywistość! :( ale ciągle trzeba mieć nadzieję.. może akurat się uda! :)
    • Gość: nelkaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.07.05, 16:03
      a jaki kolor testu mialas? bo na kazdym byla inna kolejnosc, wiec moze twoja
      kolezanka zapytala sie o inny...
      • Gość: miq Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.05, 16:07
        czy ktoś mógłby mnie uświadomić kiedy jest ogłoszenie wyników rekrutacji?
        • cailte Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 06.07.05, 16:10
          12 lipca ok. 14.00
          • maturzysssta Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 09.07.05, 21:16
            Zobaczymy.
            Ja mam z podstawy 71, test napisałem bez dwóch ostatnich zadań dobrze.
            W sumie ciągle się waham czy mam szanse czy nie. Może z odwołania?
            • Gość: nelkaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 22:06
              a skad wiesz, wszystkie (bez 2 ostatnich) masz dobrze??
              • maturzysssta Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 09.07.05, 22:11
                Jestem geniuszem a tam miałem zaćmienie. :)
                Nie, żartuję. Po prostu poprzednie wydały mi się bardzo proste i jestem ich pewien.
                • Gość: nelkaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 22:24
                  ja tez bylam pewna roz z historii a tu pyk tylko 42%;p...wg moich obliczen tyz
                  ze 2 moge miec zle, ale pewnie znow sie niemile rozczaruje...ale co tam wujko
                  zbyszko mi miejsce zalatwi...;p
                  • Gość: nelkaa Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.zgora.dialog.net.pl 09.07.05, 22:25
                    u siebie w kancelarii jako sprzataczka...;p
                    • natiee Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 10.07.05, 12:03
                      Ahh jakbym chciala wiedziec jak mi poszedl test. Czy myslicie ze moge jeszcze
                      powalczyć z 79% z podst. matury? bo ciągle jak czytam to wszyscy mieli ponad 80%
                      :( ahh pech mnie prześladuje.. ;/
                      • Gość: dziq Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.nowiny.net 10.07.05, 12:07
                        na tym forum zdecydowana wiekszosc osob deklaruje wynik < 80 :), skonczcie sie
                        tym tak przejmowac, jeszcze tylko 2 dni i wszystko sie wyjasni:) poczytajcie
                        sobei ksiazki, posluchajcie muzyki, poogladajcie naszych wspanialych
                        siatkarzy... :)
                        • Gość: a. Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: 195.16.88.* 10.07.05, 12:42
                          bez przesady, ja mam 70% i test srednio napisany - się zobaczy! UJ juz mi
                          przepadl wiec cala nadzieja w tym...

poza tym: dla slaska srednia z matury podst z hist wynosi 54%, najwyzszy wynik
                          to 99%. z prostych obliczen na podstawie danych z oke.jaw.pl wynika że ok 538
                          osob na slasku uzyskało wynik >80%. pamietajmy ze jest wsrod niz duzo
                          potencjalnych politologow,socjologow,czy wreszcie samych historykow. czesc idzie
                          do wawy, czesc do krakowa, czy czesc (jak 2 moi znajomi) - na polibude a
                          historie zdawali tylko dlatego że ją lubią i nie musieli sie duzo uczyc. trzeba
                          tez odliczyc olimpijczykow - moj kolega jest laureatem (!) z hist i na UŚ go nie
                          chcieli przyjac bez egzaminu.

WIEC NIE PANIKUJCIE!!!!!!
                          • natiee Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! 10.07.05, 12:50
                            nie panikujcie.. ja nie paanikuje.. tylko mi na tym bardzo zależy. wem..
                            każdemu. Jeszcze trochce i się wszystko wyjaśni.
                            • Gość: m Re: Uś EGZAMIN PRAWO SZOK!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 13:14
                              Noo, powyżej 70 procent napisało ok. 1000 osób - wynika z moim obliczeń.
                              Przy dobrych wiatrach 600 rozejdzie się po innych uczelniach i kierunkach to
                              dalej masz sporą konkurencję.

Bo mogłyby być ku.. wstępne. :)

--
                              www.ds.pl - Domy Studenckie...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka