Dodaj do ulubionych

studenci MATEMATYKI łaczmy się

08.08.05, 16:38
Hej! Ktoś z was zaczyna od października tak jak ja matematykę?
Na jakaś uczelnię się dostaliście?
Co was skłoniło do studiowania matmy?
I jak tam nastawienie przed pierwszym semestrem?

Ja się dostałam na Uniwersytet Wrocławski. W sumie moim planem było zacząć
matematykę za 2 lata jako 2-gi kierunek, no, ale widać będzie na odwrót. Ale
matma od zawsze była moją pasją.
Nię mogę się doczekać października, poznam tylu nowych ludzi, poza tym
zaczynam odczuwać głód wiedzy, ale z drugiej strony się boję, bo pierwszy
semestr jest straszny i połowa odpada. W trakcie wakacji poznałam jedną z
tamtejszych wykładowczyń i powiedziałą mi, że jak się przetrwa pierwszy
semestr to potem już jest naprawdę fajnie. i żeby nie iść na Wstęp do
matematyki A, tylko na B ;-)Bedzie dobrze
Obserwuj wątek
    • Gość: grzesuav Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: 80.48.1.* 08.08.05, 23:58
      spoko, dużo ludzi zaczyna matmę. Zobaczymy jak bedzie :) Jakby co to na stronce
      instytutu matematyki UWr masz forum :) więc tam zagadaj. Jest też nas trochę na
      forum UJ www.offuj.fora.pl
      • Gość: sm Re: studenci MATEMATYKI łaczmy się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:27
        spoko tam juz dawno jestem. ale chce poznac osoby z innych uczelni
    • Gość: sm Re: Umiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 15:28
      Czego nie mozna powiedziec o Tobie. nie interesuje Cię wątek, to nie czytaj!
      Żeby dostać się na studia trzeba najpirw zdać maturę. OK, zapomniałąm dodać w
      temacie "przyszli" lepiej?
      ulzyło?
      • nowamat Re: Umiem! 09.08.05, 16:43
        Umiem nawet pisać, studentko matematyki. Moze zauważyłaś

Podpisujesz się studentka a nie maturzystka, więc won na odpowiednie forum. Jak
        tacy jak ty zdali maturę.Czy to ty pisałaś rozpaczliwe wątki na forum jezyka
        polskiego Nie zaznaczyłam tematu, co ze mną będzie?

Pomyśl, co dla ciebie oznacza "O maturze". O maturze a nie o studiach.

• Gość: sm Re: Umiem! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.05, 21:01
          nie pisałam zadnych wątków na forum jezyka polskiego, bo mnie to forum w ogole
          nie interesowało.
          pamietaj, ze to jest wolny kraj i kazdy moze byc gdzie chce. a jakos jeszcze
          zaden z adminów czy moderatorów sie nie czepia tych wątków co tu sa, tylko ty
          • nowamat mam pytanie 09.08.05, 23:08
            Kraj jest wolny i mozesz nawet przechodzić przez ulicę na czerwonym świetle,
            jeśli chcesz. Ale po to wprowadzono obowiązek przechodzenia przy zielonym, aby
            był porządek.

Zadam ci dwa pytania. Jeśli potrafisz, to odpowiedz.

Masz pytanie dotyczące chorego psa. Piszesz wątek na forum:
            1/o maturze
            2/ studia
            3/studenci z klasą
            4/zwierzęta

Masz pytanie dotyczące studiów na UWr. Piszesz wątek na forum:
            1/o maturze
            2/studia
            3/studenci z klasą
            4/zwierzęta
            • Gość: sm Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:48
              jeśli mam chorego psa to ide do weterynarza. jesli mam pytanie odnosnie UWr to
              pytam sie w dziekanacie, szukam na stronach uczelni. Jeśli mam pytanie na temat
              przyszłych studentów UWr szukam wśród maturzystów
              • nowamat a jak rozumiesz to 10.08.05, 11:58
                • O maturze (134522) - wszystko co chcielibyście powiedzieć o maturze

Skąd jesteś?
                • Gość: sm Re: a jak rozumiesz to IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:40
                  studia sa bardzo zwiazane z matura i rozumiem to (na dzien dzisiejszy i obecna
                  sytuacje) jako 'zdales mature, napisz gdzie sie dostałes, moze bedziemy
                  studiowac razem" albo "dostałes sie na XXX? napisz jak ci poszla matura i ile
                  pkt starczyło" "nie dostałem sie na YYY, zabrakło mi 2 pkt. mam jeszcze
                  szanse?"

ot tak o.
                  jestem z wroclawia
            • Gość: sm Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 09:50
              PS. powtarzasz sie, juz to pytanie gdzies widziałam. zamiast sie innych
              czepiac, zacznij jakis sensowny temat. jak ludzie go podlapią to bedzie takich
              wiecej
              • nowamat Re: mam pytanie 10.08.05, 12:02
                > czepiac, zacznij jakis sensowny temat. jak ludzie go podlapią to bedzie
                takich
                > wiecej

Nareszcie coś inteligentnego. Żaden wątek dotyczący matury nie utrzyma się w
                tym momencie na tym forum, ponieważ jest spychany na dól przez niepotrzebne
                wątki dotyczące stricte studiów, jak i co załatwiać, akademiki itd /mam
                nadzieję, ze rozumiesz słowo stricte/.

I przez takich jak ty osoby zianteresoowane tematem matura są bezdomne na forum.
                • Gość: sm Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 12:46
                  wydaje ci sie. po prostu wiekszosc osob co bedzie zdawac mature 2006, zamiast
                  martwic sie matura jak narazie sobie spokojnie wypoczywa. rok temu było
                  podobnie. odnosnie matury 2006 zacznie sie tu cos dziac w połowie wrzesnia. jak
                  dostaniecie liste tematów, bedziecie dyskutowac ktory wybrac, kto jaki ma, kto
                  co zdaje, jakie poziomy, potem sie zacznie jakie wyniki probnych, potem gdzie
                  chcecie na studia, potem emocje w wyczekiwaniu na wyniki prawdziwych, po
                  wynikach to gdzie sie dostaliscie, a po tym jak sie gdzies dostaliscie
                  poszukiwanie osob co sie dostały tam gdzie ty, ewentualnie poszukiwanie
                  mieszkania/akademika, a jak ktos sie nie dostal to odwołania, poszukiwanie
                  wolnych miejsc na uczelniach.
                  to sa naprawde maturalne (ewentualnie pomaturalne - a nie ma forum "po
                  maturze") sprawy. do czasu immatrykulacji to my jestesmy tegorocznymi
                  maturzystami.

a co do nowych watków, uwierz, ze jesli okaza sie ciekawe i beda ludzie chcieli
                  pisac (chocby dwie osoby), to watek nie zginie w tych juz obecnych
                  • nowamat Re: mam pytanie 10.08.05, 20:28
                    forum.gazeta.pl/forum/1904849,62605,1617503.html
                    • Gość: sm Re: mam pytanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:13
                      no to mam kilka fragmentów ktore się ciebie dotyczą:
                      " Nie spamuj - nie zamieszczaj tej samej informacji w wielu miejscach." - chyba
                      z 20 tematów zawierało post o tematyce "umiesz czytać?"

" Nie obrażaj i nie atakuj personalnie swoich rozmówców." - kopanie rowów i
                      inne takie zostaw dla siebie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka