Dodaj do ulubionych

PSYCHOLOGIA

28.08.05, 23:01
Chciałabym dowiedzieć się od osób które planowały iść na psychologię, co
zdawały na maturze i jaki wynik uzysały i czy dostali się na nią, a jeśli tak
to gdzie. Jest to bardzo ważne dla mnie, ponieważ rozważam zdawanie biologii
na poziomie podstawowym zamiast geografii i chcę przekonać się czy warto.Z
góry dziękuję za każdą informację.
Obserwuj wątek
    • oxy_gen_86 Re: PSYCHOLOGIA 29.08.05, 09:47
      z gegra to Ty sie na psych. nie dostaniesz! na psych. potrzebne sa: matma,
      hist., biologia, wos. A poza tym najlepiej bedzie jak przejrzysz stronki
      uczelni (zasady rekrutacji)
    • Gość: ona Re: PSYCHOLOGIA IP: *.netbit.coltexdakar.pl 29.08.05, 12:21
      witam:) ja zdawalam matme na poz podst. uzyskalam 80% oprocz tego polski podst
      i angol podst i dostalam sie na psychologie uw:D no, ale byl jeszcze spr
      predyspozycji:/ pozdrawiam
      • Gość: oxy_gen_86 Re: PSYCHOLOGIA IP: *.kalisz.mm.pl 29.08.05, 12:36
        do ona:
        czyli zdawałóas wszystko na poziomie podstawowym, tak?
        pozdrawiam i powodzenia na studiach:0
      • Gość: M. Re: PSYCHOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:12
        Nie słyszałam, żeby wymagali WOS gdziekolwiek na psychologię, ale może nie
        jestem zbyt dobrze zorietnowana.
        Miałam 78% z podst. bioli, z polaka 74% podst. i 83% rozsz., ang. podst. 86%.
        Składałam na UMCS, UKSW i UW i nigdzie się nie dostałam. Na wieczorowe na UMCS
        się udało, ale idę na SWPS w Wawie.

Pozdrawiam i życzę szczęścia i dużo wiedzy których mi zabrakło!
        • Gość: sheap Re: PSYCHOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 21:41
          Z podstawami prawda jest taka ze nigdzie sie nie dostaniesz a w to ze ktos tu
          pisal ze sie dostal z podstawa to nie wierze. Radze zdawac rozszerzona
          biologie, gera odpada no i to co chca doatkowo na tych uczelniach-->zasady
          rekrutacji. Powodzenia
          • Gość: przyczułka Re: PSYCHOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 22:09
            wos jest na psychologie na wrocławski,ja zdawalam biologie i generalnie wszytsko
            na poziomie rozszerzonym,zcy ten poziom mi cos dal to nie wiem,z nieoficjalnych
            zrodel wiem ze duze znaczenie mial test predyspozycji,choc mature tez trzeba
            bylo miec dosc dobra.radze zdawac jednak rozszerzony,bo kolezanka z podst sie
            nie dostala,a potem jej powiedzieli ze na tescie wypadla swietnie.
            • Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:24
              Ale głupoty gadacie dziewczynie :]
              Jeśli ktoś się wybiera na UAM na psychologię, to może zdawać, co mu się podoba.
              Wszystko i tak zależy od egzaminu (badanie kompetencji umysłowych), który jest
              całkiem fajny :)
              pozdrawiam

PS>oczywiście, jeśli zależy Ci na innych uczelniach, to musisz się przystosować
              do ich wymagań rekrutacyjnych (ale te na UAM są najlepsze:P)
              • Gość: Do Arhaji Re: PSYCHOLOGIA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:29
                Arhajo Droga! Zachwycony Twoimi wynikami w Krakowie i Poznaniu (sam tez na oba
                zdawałem) byłbym wielce rad Cię poznać. Rzadko kiedy pojawia sie tak zdolna
                osoba, która w przyszłości ma wielką szansę zostać wybitną psycholożką. Myślisz
                może powoli już o doktoracie? Odpisz mi, czekam!

Twój Fan!!!
                • Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:36
                  hmm, ten post brzmi cokolwiek podejrzanie :]
                  Zastanawiam się, czy już się nie znamy i czy to nie jest jakaś prowokacja :> :P

//no ba, ja już myślę o habilitacji hyhyh

Fanie, a może masz jakieś imię?

:)
                • Gość: Fan Arhaji Droga Arhajo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:41
                  To nie jest zadna prowokacja, choć w sumie powiniennem być zły bo zabrałaś mi
                  miejsca i na stosowanej i na UAM :> Ale te 1400 ileś pkt na stosowanej mówi
                  samo za siebie, zasłużyłaś na szacunek i miejsce na psychologii :) Dziwi mnie
                  tylko, że wybierasz Poznań, Kraków jest dużo fajniejszy, ale Twoja
                  decyzja...Arhajo masz gg? :)
                  • Gość: arahja Re: Droga Arhajo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 11:51
                    owszem, mam gg... ale nie udostępniam nru na zawołanie :P
                    Pytałam o imię i nie odpowiedziałeś :>
                    Jeśli tak Ci zależy, to podaj swój nr, kiedyś się odezwę i porozmawiamy :)

/Poznań wybrałam, ponieważ tamtejszy IP jest pod wieloma względami lepszy niż
                    IPS; do Poznania mam trochę bliżej; tam będą przyjaciele :) Ale poza tym, tak
                    jak Ty, uważam, że Kraków jest fajniejszy :)

/mój nick to 'arahja' a nie 'arhaja' :] (tytuł KULTowej piosenki)

pozdrawiam :)
                    • Gość: Nat hej king:P IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 31.08.05, 12:02
                      Poznań też jest wspaniałym miastem:) king (arahjo:P) widzę,że tu cisi
                      wielbiciele się czają:P wejdźmy może na jakiś czat,bo chcę z tobą wreszcie
                      pogadać :) pozdrawiam ! Poznań rządzi!
                      • Gość: king arahja:P Re: hej king:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:05
                        Nat, ale ja już wyłączam tego kompa... Później może użyję normalnego
                        (czyt.mojego:P) i pogadamy normalnie

Jutro o dziesiątej :]
                        podobno sporo osób z klasy przyjdzie na rozpoczęcie :)
                        • Gość: arahja Re: hej king:P IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 12:08
                          BTW, to może alice też pójdzie.... :>
                          Nat, a musisz teraz jechać do poznania coś zatwierdzać (bo bym się przejechała
                          może... :P)
                          • Gość: Nat :) Re: hej king:P IP: *.satfilm.net.pl / *.satfilm.pl 31.08.05, 12:21
                            dopiero jak mi przyślą list,w którym zapewne podadzą mi termin złożenia
                            dokumentów. (o ile to nie jakiś dziwny sen to wszystko:])
              • Gość: zainteresowana Re: PSYCHOLOGIA IP: *.torun.mm.pl 31.08.05, 17:58
                Do Arahji:
                czy mogłabyś przybliżyć jak wygląda badanie kompetencji na UAM???
                Dzięki za informację,
                pozdrawiam
                • Gość: arahja Re: PSYCHOLOGIA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.05, 18:40
                  Mogłabym :)
                  Kandydaci dostają na egzaminie w dużej kopercie arkusz egzaminacyjny i arkusz
                  odpowiedzi oraz w małej kopercie kartkę, na której wpisują swe dane (egzamin
                  jest kodowany i sprawdzany anonimowo). Za egzamin można zdobyć 80 pkt (a 20 pkt
                  za maturę).
                  40 pkt - czytanie i rozumienie tekstu naukowego
                  40 pkt - test badający kompetencje umysłowe (sylogizmy, ciągli liczbowe,
                  analogie słowne, liczbowe, itd.)

Krótko mówiąc: myślę, że do takiego egzaminu nie da się przygotować. Wystarczy
                  czytać książki (to sama przyjemność:) ) i logicznie myśleć.. no i może mieć
                  odrobinę szczęścia.. przy tylu kandydatach :)

pozdrawiam :)
                  i zapraszam do szperania na forum IP UAM, tam się dowiesz więcej :)
                  www.psychologia.amu.edu.pl/forum/index.php
    • Gość: ania Re: PSYCHOLOGIA IP: *.zar.vectranet.pl / 80.51.235.* 06.09.05, 09:58
      allegro.pl/show_item.php?item=63175385
      • Gość: A*** No to Was zaskocze!!! IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 08.09.05, 21:31
        Jest jeden sposób zeby sie dostac na wymarzony kierunek. Wystarczy miec ksiedza
        w rodzinie (o ile wybierasz sie na KUL) wtedy nawet na psycho sie dostaniesz!
        Tak było w przypadku mojej kolezanki. Co z tego, ze nie zdawala matmy, ktora
        byla tam wymagana, co z tego ze z polaka miala 90%, 25% a z bioli 78% nikt na
        to nie patrzyl. I co Wy na to??????
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka