diablica.b 02.09.05, 21:19 czy ktos z was mial ten temat?co o tym mozna pisac i jak?jak to ugrysc?mysle o motywie ceierpienia w literaturze lub motywie wedrowki...piszcie wszystko.jaki temat lepszy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ja Re: MOTYW WĘDRÓWKI LUB CIERPIENIA-PREZENTACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 21:26 Miałam motyw wędrówki w literaturze i w filmie. rosza@go2.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz86 Re: MOTYW WĘDRÓWKI LUB CIERPIENIA-PREZENTACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:02 nie mialam zadnego, ale oczytana jestem. skoro o motywie wedrowki bedziesz cos miala to podam cos o cierpieniu: -Cierpienia młodego Wertera (alienacja, miłość...) -Ojciec Goriot (miłość ojca do niekochających go córek) -Lalka (nieodwzajemniona miłość Wokulskiego) -Zbrodnia i Kara (cierpienie spowodowane wyrzutami sumienia) -wiersz "Żona Lota" chyba łobodowskiego (cierpienie kobiety opuszczającej pełne zła ale zarazem ukochenne/rodzinne miasto) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: MOTYW WĘDRÓWKI LUB CIERPIENIA-PREZENTACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:03 Nie trzeba być oczytanym... wystarczy słownik motywów literackich... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: MOTYW WĘDRÓWKI LUB CIERPIENIA-PREZENTACJA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.09.05, 22:02 W mojej szkole każdy, komu się nie chciało nic robić brał motyw wędrówki. ;) Ale może to i dobry pomysł, żeby nie wysilać się z ustnym polskim, bo nigdzie sie nie liczy. Ja sporo czasu i pracy włożyłam w swoją prezentację, w te 20 punktów, za które tylko rodzice mnie pochwalili... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
olinaolina Re: MOTYW WĘDRÓWKI LUB CIERPIENIA-PREZENTACJA 28.09.05, 22:15 Ale dlaczego uważasz że wędrówka jest taka niby banalna? ja ją wzięłam i zamierzam się dobrze przygotować. ni widze w tym żadnej łatwizny Odpowiedz Link Zgłoś
sobolka19 Re: MOTYW WĘDRÓWKI LUB CIERPIENIA-PREZENTACJA 02.09.05, 22:31 Mam motyw wędrówki w literaturze i mogę ci niedrogo sprzedać gotową prezentacje i wszystko potrzebne do matury ustnej:) Sama zresztą dostałam 20 punktów za nią i komisji sie bardzo podobało:) Podaje ci mój numer gg. 2494456 jeśli jesteś zainteresowana <przeważnie jestem niewidoczna więc zostaw wiadomość> Odpowiedz Link Zgłoś