Gość: Slure Re: Administracja - Wrocław IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 01.03.06, 13:01 Zasnawiam sie nad prawem albo administracja we Wroclawiu,chyba zloze papiery na to i na to:)Zobaczymy jak pojdzie mi rozszezona historia w maju...Fajnie gdyby ktos sie znalazl, kto to studiuje na tym kierunku i napisal czegos sie spodziewac... Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 01.03.06, 13:05 Na prawo mozesz zlozyc. Ale lepiej nie idz na admin. do tego Wrocka;P Pozdrawiam i zycze dostania sie na PRAWOOO:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Administracja - Wrocław IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 01.03.06, 13:39 heh..no zobaczymy zobaczymy:PStraszna konkurencja byla w zeszlym roku,ale z taka iloscia punktow jaka mam teraz,rok temu dostalbym sie,nie wiem jakie prgi punktowe bede przy tegorocznej rekrutacji,takze wiesz,zloze na prawo i na admi.:)Wogole ciekawe od ilu punktow bede przyjmowli na ta admi.pod uwage biora roz. wos+jezyk+historia)ja obstawiam cos w graniacach 190??W zeszlym roku przyjmowali od 247,ale podatkowa brali roz.ustny,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 01.03.06, 13:55 cZy az taka duza konkurencja to nie wiem - 2,1 os/miejsce. Ja jestem zainteresowana admin. dwustopniowa a nie jednolita. A wiec jesli wybierasz to 2 to zycze powodzenia:)) Zebys sie dostal;0 Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slure Re: Administracja - Wrocław IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 01.03.06, 15:24 Zle sie wyrazilem,chodzilo mi o prawo,ze wlasnie na ten kierunek byla duzo konkurancja:) A na administracje fakt,2 osoby na miejsce,je tylko i wyloncznie jednolite mgr,bo nie bedzie mi sie chcialo dw razy pisac pracy najpierw licencjat a pozniej mgr-ska.Rowniez Ci zycze powodzenia:)Napewno sie dostaniesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Administracja - Wrocław IP: 80.54.200.* 01.03.06, 18:16 Moja siostra ktora nigdy do nauki sie nie przykladala, i nadal sie nie przyklada na administracie o dziwo zdała we wroc, i jakos sobie radzi, wiec ciezko tam na pewwno nie maja. A moze po prostu sie na niej nie poznalam i nagle na egzaminie jakis ukrty talent sie w niej objawil i tak juz jej zostało :P Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 01.03.06, 18:22 ;) a mozesz nam powiedziec (tak w tajemnicy, przeciez nikt nie uslyszy;P) ile % miala Twoja siostra na maturze? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filo Re: Administracja - Wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.06, 18:37 Dołączam sie do prośby oxy_gena. Też zamierzam startować na administrację i zastanawiam się jaki był próg. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slure Re: Administracja - Wrocław IP: *.parkitka.prenet.pl 01.03.06, 20:07 Jak bys,uwaznie czytal moje wczesniejszy posty,to przyczytal bys FILO ,ze prog punktowy wynosil 270:]Tak wogole ile macie procent???Ja startuje na administracje albo prawo,moje wynki: Wos:80,86 Hista:79,56 Angielski:90,70 Zobaczymy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slure Re: Administracja - Wrocław IP: *.parkitka.prenet.pl 01.03.06, 20:07 247:) Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 01.03.06, 23:28 Hmmmm Slure a TY ktory rocznik? 86'? To zapraszam na forum POPRAWIAMY NOWA MATURE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina______ Re: Administracja - Wrocław IP: *.kom / *.os1.kn.pl 03.03.06, 17:44 jesli chodzi o administracje 3l. to w ubieglym roku przyjeli wszystkie(!) osoby ktore zlozyly podania - a bylo ich okolo 100. wiec jesli bardzo sie boicie to proponuje zlozyc papiery i na 5 i na 3 letnie - a zawsze was gdzies przyjma';) - prog na prawo - poczatkowo 309 potem 300 (ale liczyli z jezykiem ustnym ) powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: Administracja - Wrocław IP: 80.54.168.* 03.03.06, 18:06 w sumie to masz racje!:) najwyżej jak się nie dostane na magisterke to pojde na licencjat!:P przeciez świat się nie zawali!:P liczy się, żebym tylko żebym gdzieś się ulokował po za moim miastem bo mi się ze starszymi już nie chce męczyć!:P Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 03.03.06, 18:08 Jesli chodzi o Wroclaw to nie przyjeli wszystkich: www.uni.wroc.pl/!nowastrona/?sec=news&id=11 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina___ Re: Administracja - Wrocław IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.03.06, 17:02 na administracje 3 letnia - zostali przyjeci wszyscy - bez wyjatkow ; natomiast na 5 letnie jednolite - nie wszyscy - stad takie wyniki w statystykach ktore nie uwzgledniaja podzialu Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 04.03.06, 17:45 Jednolita czy dwustopniowa - roznia sie tylko tym, ze na tych drugich musisz zrobic licencjata (jesli chcesz studiowac dalej). Kalina a skad masz takie info? (jesli oczywiscie to nie tajemnica) A jakie sa kryteria na dwustopniowych? Jesli moglabyc odpowiedziec to bede bardzo wdzieczna:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina___ Re: Administracja - Wrocław IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.03.06, 17:56 wiem to wszystko dobrze stad ze sama zdawalm i na jedne i na drugie w zeszlym roku i przesledzilam listy z wynikami wielokrotnie(a wyladowalam na prawie;)- jesli chodzi o studia licencjackie to bylo tam jakies 3 razy mniej chetnych niz na stdia jednolite dlatego tez przyjeli wszystkich starajacych sie - w programie studiow sa natomiast nieznaczne roznice; poza tym warto poczekac na drugi nabor i sie nie zalamywac - bo po obinizeniu progow przyjmuja jeszcze wilu chetnych - powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 04.03.06, 19:08 Kalina dziekuje:) Na jednolite nie mam niestety szans:( Trza miec rozszerzony jezyk obcy a ja zdwalam tylkoo podst. Zostaje mi wiec administracja dwustponiowa. Mam jeszcze jedna prosbe: moglabym napisac od ilu pkt. przyjmowali? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina___ Re: Administracja - Wrocław IP: *.kom / *.os1.kn.pl 04.03.06, 19:39 widzisz -z ta administracja trzyletnia to bylo tak - ze na 400 mozliwych punktow osoba ostatnia na liscie miala jakies stokilkadziesiat - i naprawde przyjeli wszystkie osoby ktore sie straly -bo bylo ich tez nieco ponad setke; poza tym mnostwo ludzi rezygnowalo - bo np dostali sie na jednolite , wiec bez stresow Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 04.03.06, 20:26 kalina___ napisał(a): > przyjeli wszystkie osoby ktore sie straly -bo bylo ich tez nieco ponad setke; > poza tym mnostwo ludzi rezygnowalo - bo np dostali sie na jednolite , Jesli bylo tak jak mowisz to super:)) Ale na stronie uni. jest napisane, ze bylo ponad 600 chetnych i ponad 300 nie przyjeli...:/ Kalina moglabys jeszcze napisac jakie przedmioty byly brane pod uwage? poza tym mnostwo ludzi rezygnowalo - bo np dostali sie na jednolite , wiec bez > stresow Latwo powiedziec - ja juz mam rok w plecy i nie moge sobie pozwolic na kolejny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slure Re: Administracja - Wrocław IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 04.03.06, 20:32 Na te 3 letnie,brany jest pod uwage podstawowy jezyk,podstawowa historia i roz.WOS.-info te strony widzialu:)Kalino czy mogla bys napisac mi cos wiecej o prawie we Wrocku,jak Ci sie studije ,czy ciezko jest itp,i ile mialas punktow,obecnie mam z roz. 86-wos,70-jezeyk,56 hista,mam myslisz ze mam jakies szanse??Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Re: Administracja - Wrocław 04.03.06, 21:06 Slure a nie wiesz czy jak bede miala rozszerz. hist. to tez beda jak dodatkowo liczyc? chodzi mi o 2stopniowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Administracja - Wrocław IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 04.03.06, 21:31 Z tego co czytalem to na 5 mgr.licza na poziomie roz.(wos+hista+jezyk) a na 2 stopniowe to tak jak pisalem(roz.wos,podstawa :jezyk + hista)nic wiecej nie jest podane... Odpowiedz Link Zgłoś
oxy_gen_86 Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze 05.03.06, 12:03 podobno do 2010 roku wszystkie uczelnia maja obowiazek wprowadzic studia dwustopniowe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slu Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 05.03.06, 18:13 zgadza sie ,a nawet wczesniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina___ Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.kom / *.os1.kn.pl 05.03.06, 21:10 te 300 osob to wlasnie ci , ktorzy probowali dostac sie na 5 letnie jednolite do slure - jesli chodzi o prawo to studiuje sie naprawde , rzklabym -cudnie;) jestem lasnie po pierwszej sesji - i naprawde da sie to zdac - zmobilizowac odpowiednio wczesniej, troszke popracowac i jest dobrze;)-jesli chodzi o twoje wyniki to zdecydowanie musisz poprawic jezyk- co do historii - pewnie tez by sie przyadlo , chociaz w ubieglym roku historia ogolnie poszla kiepsko wiec 56 pkt bylo nawet niezlym wynikiem- no ale nie wiem jak to bedzie teraz - ale ogolnie jest szansa:) powozenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 05.03.06, 22:57 A jakie ty mialas wyniki,ze sie dostalas?:)Jezeli chodzi o wynik z jezyka to 70 % z pisemnej roz.jest niestety nie do poprawienia:/ W zeszlym roku z takimi punktami bym sie dostal,tylko,ze w tym nie biora pod uwage ustnego rozszezonego,z ktorego mam 95%.Czekam na odpowiedz i pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kalina___ Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.kom / *.os1.kn.pl 06.03.06, 18:59 moje wyniki były zblizone -tylko jezyk troszke lepiej bo 88 , ale powodzodzenia - bedzie ok ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filo Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.06, 19:47 To są wszystkie wyniki na poziomie rozszerzonym? Czy język na podstawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 06.03.06, 21:42 Tak wszystko na roz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: 80.54.168.* 06.03.06, 21:56 Nie wiem czy wczesniej już było takie pytanie czy nie. Znajac kryteria przyjmowania na prawo i administracje we Wrocku, jak myślicie od ilu punktów będą przyjmować? szczególnie interesuje mnie prawo!:> Wiem, że to troche głupie takie pytania zadawać no ale niektórzy z Was w zeszłym roku się starali i mają jakieś pojęcie o tym napewno!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 06.03.06, 22:12 Naprawde ciezko powiedziec,w bo w zeszlym roku na prawie liczyli tez ustny roz.z ktorego dosc latwo bylo miec 100% i tym samym podniesc sobie wynik.W zeszlym roku przyjmowali od 300 ptk,czyli srednio trzeba bylo uzyska(wos 80,jezyk 80/95,historia cos kolo 60)Ale w tym roku ciezko powiedziec zalezy od poziomu matury no i chetnych,w tym momencie nawet nie wiem ile jest miejsc itp.Na amdinistracje bylo latwiej sie dostac,bo na prawo-byl to chyba drugi najbardziej oblegany kierunek na UWr,wiec kunkurencja byla bardzo duza!!I w tym roku pewnie tez tak bedzie,nie licza roz.jezyka ustnego ,wiec mysle,ze bede przyjmowali od 210-220(roz.wos+jezyk+hista)ale sa to tylko przupuszczenia,bo moze byc tak,ze w tym oku bedzie bardzo trudny wos czy jezyk,i nie bedzie az tak wiele osob z bardzo dobrymi wynikami ,wszystko zalezy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: 80.54.168.* 06.03.06, 22:25 no dobra to prawo załatwiliśmy a administracja w takim wypadku?:) jak Ty uważasz, według Ciebie jak to może wyglądać?:> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slure Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: *.prenet.pl / *.prenet.pl 06.03.06, 22:34 No wiesz ,jak juz wczesniej napisalem to wszystko zalezy od poziomu matury,chociaz wydaje mi sie ze bedzie on podobny to zeszlorocznego,biorac pod uwage ,ze matura jest przepustka na studia.Jezeli chodzi o administracje,to w tym roku bylo okolo 2 osob na miejsce wiec ujdzie:)Ale skoro bylo tak malo,to pewnie wiele osob pomysli,ze w tym tez tak bedzie zloza papiery i sie okaze ze bedzie 12 osob,jak to bylo w przypadku etnologii..hehe.Mysle,ze zeby wogole myslec o skladaniu na administracje,trzeba miec wynik ok 70/70/50 z histy,ale zobaczymy w praktyce,WSZYSTKO ZALEZY OD POZIOMU MATURY W PRZYSZLYM ROKU,to juz wy powinniscie ocenic jak wyglala roz.probna,i na ile was bedzie stac napiasc,wiadomo ze nie bedzie wiele osb ktore napisza na 100 tak jak tych co napisza na 90,moze z wyjatkiem jezyka,wiec szanse zawsze sa:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elo Re: Zmianiajac temat - slyszeliscie, ze IP: 80.54.168.* 06.03.06, 22:40 nie obcowalem nigdy z czlowiekiem ktory mialby wynik z historii rozszerzonej 100%!:) powiedzialbym mu, że jest mega świrem!:P przesada.....!:) Odpowiedz Link Zgłoś