aneta7511 18.11.06, 19:19 Witam bardzo serdecznie! Mam zapytanie czy może ktoś wie jakie trzeba spełnić warunki,żeby Turek mógł przyjechać do Polski na okres 2 tygodni, bardzo proszę o odpowiedź.Dziękuję. Aneta Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
paulina.malinowska1985 Re: Zaproszenie Turka do Polski 18.11.06, 22:45 Witam Cię. Jezeli chcesz zaprosic Turka to nie ma większego problemu. Musi on jednak wystapić o wizę do Polski w polskiej ambasadzie w Turcji. Może ona wydac mu ją bez problemu lecz czasem chą także zaproszenia z Polski, czyli wtedy Ty musiałabyś wystąpic po nie do Urzędu Wojewódzkiego do wydziała spraw migracji o wpisanie do rrejestru zaproszeń, taki formularz jest dostępny na internetowej stronie Urzędu więc nie ma problemu. z tym , ze trwa to ok 3 tygodnie... powodzenia Paulina Odpowiedz Link Zgłoś
alexa195 Re: Zaproszenie Turka do Polski 19.11.06, 00:05 droga urzedowa to owszem wojewoda. ale mozesz tez napisac zaproszenie wlasnorecznie, wtedy jest o wiele latwiej i nie musisz biegac po urzedach. jesli cie to interesuje to moge ci wyslac przyklad takiego listu na maila. twoj gosc idzie wtedy z tym listem do konsula i po kilku dniach odbiera wize. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silvos Re: Zaproszenie Turka do Polski 19.11.06, 00:13 bardzo bym prosiła o wysłanie wzoru takiego zaproszenia .pozdrawiam i dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
alexa195 Re: Zaproszenie Turka do Polski 19.11.06, 14:09 silvos, wysle ci to na poczte. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
silvos Re: Zaproszenie Turka do Polski 20.11.06, 14:24 bardzo dziękuje .pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ibrammagda85 Re: Zaproszenie Turka do Polski 23.07.07, 13:47 mam na Imie Magdalena czy moglabyś mi yeż przesłać na e maila przykład takiego zaproszenia dla Turka!??zamierzam zaprosic chłopaka po wyjściu z wojska do Polski! mój e mail Maagda_85@poczta.fm Z góry dziekuje Magdalena Odpowiedz Link Zgłoś
yildiz1 Re: Zaproszenie Turka do Polski-do alexa195 20.11.06, 16:05 chcialam zapytac czy rzeczywiscie na podst takiego recznego zaproszenia jest szansa na wize dla turka?skoro przy tych potwierdzonych urzedowo sa czasem problemy? Odpowiedz Link Zgłoś
marika-3 Re: Zaproszenie Turka do Polski 27.07.07, 15:29 czy moglabym dostać takie przykładowe zaproszenie, za miesiąc wybieram się do mojego chłopaka i mogłabym mu je zostawić. Czy takie zaproszenie trzeba przetłumaczyć u tlumacza przysięglego? dziękuję ; ) Odpowiedz Link Zgłoś
martynka707 Re: Zaproszenie Turka do Polski 16.07.17, 20:47 Witam serdecznie, w jakim jezyku należy napisać takie zaproszenie? Polskim, angielskim? Czy musi być poświadczone notarialnie? Odpowiedz Link Zgłoś
martynka707 Re: Zaproszenie Turka do Polski 16.07.17, 21:03 Uprzejma prośba o przesłanie wzoru takiego zaproszenia własnoręcznego i treści na adres ramtyna@vp.pl. Z góry serdecznie dziękuję Odpowiedz Link Zgłoś
olawe13olila Re: Zaproszenie Turka do Polski 28.08.17, 17:14 Alexa, czy jesteś ciagle w posiadaniu przykladowego wlasnorecznego zaproszenia dla obcokrajowca, które pozwoli pominąć załatwianie spraw w Urzędach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: waldek39 Re: Zaproszenie Turka do Polski IP: *.147.236.41.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.05.19, 19:51 Dzień dobry wziąłem ślub z Filipinką i nie wiem jak napisać zapraszonie mógłbym prosić o wzór byłbym bardzo wdzięczny mój e-mail waldekbudynek1977@gmail.com Odpowiedz Link Zgłoś
kochanionka urzedowe a odreczne 20.11.06, 16:38 Zalatwialam zaproszenie ale ,jak to zwiecie,urzedowe.Potrzeba troche "swistkow"zeby takowe dostac wiec zastanawia mnie prostota w zalatwieniu wizy z takim odrecznym zaproszeniem.Jakie warunki musi spelnic cudzoziemiec chcac dostac wize na taka forme zaproszenia.Jakie warunki ma spelniac osoba zapraszajca.Prosze o wyjasnienie roznic. do tzw urzedowego trzeba sie wykazac odpowiednio wysokimi zarobkami(okolo 900zl na osobe),posiadaniem konta w banku(ilosc pieniazkow),akt prawny do lokalu w ktorym osoba zapraszajaca bedzie mieszkac(wlasnosc lub umowa najmu),zgoda wspolwlwscicieli mieszkania na przyjazd goscia. Temat ten byl juz poruszany na forum polonia w Turcji ale tylko odnosnie zaproszen urzedowych. z gory dziekuje i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa195 Re: urzedowe a odreczne 20.11.06, 17:42 yıldız, kochanionka, juz wyjasniam. zdaje sobie sprawe, ze na pierwszy rzut oka moze to wygladac troche podejrzanie, lub zbyt prosto :) uwierzcie mi, ze to jest taka sama legalna droga, ale po prostu nieoficjalna. pomysl o napisaniu odrecznego zaproszenia (ktore jest akceptowane na rowni z tym urzedowym) podsunal mi byly konsul, a weryfikowal je nasz obecny. chcac robic wszystko urzedowa droga, jak zawsze, mamy do czynienia z mnostwem papierkow. wiaze sie to z tym, ze panstwo chce sprawdzic nasz profil jako obywatela polskiego (stad pytania o dochody, zaswiadczenia o (nie-) karalnosci itp. itd.) ja swojego meza zapraszalam dwa razy do polski (w tym i w zeszlym roku) wlasnie na podstawie zaproszenia, ktore napisalam wlasnorecznie. co wiecej, za drugim razem "za jednym zamachem" (na jednym zaproszeniu) zaprosilam dwie osoby... wize dostali bez problemu. maz jak przyjechal do mnie 1,5 roku temu (wowczas jeszcze nie bylismy malzenstwem) musial podac strazy celnej moj nr tel. Byly pytania dot. osoby ktora zaprosilam (w jakim celu przyjechala, ile sie znamy, jak dlugo zostanie w polsce itp.). a potem tylko stempelek do paszportu i tyle :) z urzedami zawsze jest wiecej (niepotrzebnej) roboty. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yildiz1 Re: urzedowe a odreczne do alexa 21.11.06, 08:23 dzięki alexa za odpowiedz,rzeczywiscie na pierwszy rzut oka to podejrzane ale skoro tak mowisc to wierze:) a podsunełabys mi tekst takiego odrecznego zaproszenia moze:)?bede bardzo wdzieczna:) i powiedz mi jeszcze jak dlugo rozpatruja to zaproszenie-w sensie ile sie czeka w Turcji na decyzje o wizie. Odpowiedz Link Zgłoś
alexa195 Re: urzedowe a odreczne do alexa 21.11.06, 11:50 wysle ci to mailem. w stambule zdaje sie w pon. albo wtorek przyjmuja dokumenty a w piatek wydaja wize. zapytam jeszcze meza, on jest w tym lepiej zorientowany niz ja :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
yildiz1 Re: urzedowe a odreczne do alexa 21.11.06, 15:24 bardzo Ci dziekuje:) a orientujesz sie moze jeszcze ile to kosztuje ?znaczy wiza? Odpowiedz Link Zgłoś
alexa195 Re: urzedowe a odreczne do alexa 21.11.06, 19:21 yıldız, zapytam meza :):):) poznym wieczorem sie odezwe. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kochanionka Re: urzedowe a odreczne 21.11.06, 23:04 Serdeczne dzieki,to faktycznie ogromne ulatwienie. Jezeli nie sprawi Ci to klopotu to prosze przeslij mi na gazetowy adres wzor takiego zaproszenia. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
alexa195 Re: urzedowe a odreczne 22.11.06, 00:09 kochanionka, zrobie to jutro z rana dobrze? weszlam tylko na sekundke. yıldız, pytalam meza, on placil za wize 65 lir (ok. 120 zl) za jednorazowe przekroczenie granicy. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
karina_kr Re: urzedowe a odreczne 24.11.06, 09:35 Cześć:)Jakbyś mogła mi również przesłać takie zaproszenie może kiedyś mi się ono przyda tzn za jakieś pół roku... Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
meguska1 Re: urzedowe a odreczne 24.11.06, 18:26 ja wysylalam maila do konsula i odpowiedz przyszla taka ze jezeli to jest pierwsza jego wizyta czyli Turka w polsce to musi to byc zaproszenie z urzedu ze nie moze byc napisane wlasnorecznie:( juz nie wiem jaka jest prawda pomozcie :( Odpowiedz Link Zgłoś
jolasz3 Re: urzedowe a odreczne 18.06.07, 15:51 witam czy ja również prosiłabym o przesłanie takiego przykładowego zaproszenia z góry dziękuje jolasz3@interia.eu Odpowiedz Link Zgłoś
polojda Re: urzedowe a odreczne 09.02.15, 14:56 czesc jestem zainteresowana tym co piszesz mam podobny problem mam męza z tunezji i wkrutce bendziemy mieli dziecko szlyszalam o zaproszeniu wlasno rencznym lecz niewiem jak to sie pisze czy mogla bys mi podeslac na emaila wzur adam_poloszyk@wp.pl bende bardzo wdzieczna pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
polojda Re: urzedowe a odreczne 09.02.15, 14:58 czesc jestem zainteresowana tym co piszesz mam podobny problem mam męza z tunezji i wkrutce bendziemy mieli dziecko szlyszalam o zaproszeniu wlasno rencznym lecz niewiem jak to sie pisze czy mogla bys mi podeslac na emaila wzur adam_poloszyk@wp.pl bende bar pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
iwonap87 Re: Zaproszenie Turka do Polski 19.07.07, 19:29 bardzo prosze o przesłanie takiego odrecznego zaproszenia na adres iwona_pazdan@poczta.onet.pl z gory dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
alexa195 zaproszenie odreczne 23.07.07, 14:15 Przesylam Wam linka do wczorajszej wypowiedzi nt. co powinno znalezc sie w zaproszeniu odrecznym. Powodzenia :) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=21019&w=66282203&a=66317400 Odpowiedz Link Zgłoś
fooc zaproszenie 11.10.14, 21:00 Bardzo proszę o wysłanie na pocztę fopiszczalki@gmail.com wzoru zaproszenia.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
martini162 Re: Zaproszenie Turka do Polski 21.11.16, 22:34 Komuś sie udało? I w jakim języku musi być kierowane zaproszenie odręczne? Odpowiedz Link Zgłoś
martynka707 Re: Zaproszenie Turka do Polski 16.07.17, 20:54 Dołączam się do zapytania odnośnie języka w jakim powinno zostać napisane zaproszenie. Odpowiedz Link Zgłoś