Dodaj do ulubionych

zbiór Kielbasy...

22.03.06, 23:33
Witam!
Zauwazylem, ze wiele osob poleca do przygotowywania się do matury z
matematyki zbiór Kiełbasy. Jednak, o ile wiem, nie ma w nim pełnych rozwiązań
do wszystkich zadń, a jedynie same odpowiedzi. I co mam zrobić, jesli nie
będe umiał rozwiązac jakiegoś zadania (albo wielu?)?
I co sądzicie o zbiorze wyd. CKA "1001 zadań"?

Dzięki za odp.
Obserwuj wątek
    • mloda2005 Re: zbiór Kielbasy... 23.03.06, 14:56
      zbiór Kiełbasy to jest naprawdę bardzo dobry zbiór sama na nim pracowałam i
      uzyskałam dośc dobry wynik-82% słyszałam że ten z cka tez jest w porządku i tam
      własnie są chyba rozwiazania do zadań...u Kiełbasy jest tylko z grubsza
      opracowana teoria a reszta to zadania z samymi wynikami...powodzenie na
      maturze :)
      • greypc Re: zbiór Kielbasy... 23.03.06, 18:30
        dzieki :) chociąz matue mam w przyszlym roku ;] no ale trzeba sie zorientować :P
    • Gość: magda Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.03.06, 18:43
      Ja mam kilka zbiorów do matury ale robie tylko z Kiełbasy. Według mnie jest
      super. Jak jakiegoś zadania nie potrafię zrobić, to prawie zawsze pomagą dobrzy
      ludzie z tego forum matematyka.pl/ albo z tego
      matematyka.org/forum/viewforum.php?f=2&sid=410cfe1570aeaecdf5c6ccb57db0c334
      • Gość: mistrz_kierownicy Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 14:05
        Co do zbiorów zadań:
        1 miejsce - 1001 zadań
        2 miejsce - Kiełbasa aczkolwiek jest tam sporo zadań nienadających się na
        maturę i błedy w odpowiedziach.

a potem cała reszta....

• Gość: magda Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 20:47
          Nam nauczyciel nie polecał 1001 zadań bo mówił, że właśnie tam jest dużo zadań
          nienadających się na maturę, a poza tym dużo zadań które są na poziom
          rozszerzony w tym zbiorze są podane jako poziom podstawowy.
          Z Kiełbasy rozwiązałam już z połowę zadań i znalazłam jeden błąd to chyba nie
          jest tak dużo.
          • Gość: mistrzy_kierownicy Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.03.06, 22:11
            Nauczyciel nigdy nie poleci 1001 zadań tylko dlatego, że są tam pełne
            rozwiązania :) A sam ma ją w domu i pewnie zadania daje wam na sprawdziany :)))
            Jeśli twój nauczyciel mówi, że tam nie ma zadań maturalnych to zmień
            nauczyciela - masz jeszcze troszeczkę czasu do matury. A co do kiełbasy to
            błedów jest tam duuużoo więcej...
            • Gość: magda Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.03.06, 23:37
              1. Nie napisałam, że w 1001 zadań nie ma zadań maturalnych.
              2. Jeśli nawet czasami da jakieś zadanie z tej książki, to co z tego?
              3. Mam świetnego nauczyciela i nie zamianiła bym go na innego.
              4. Możesz podać jakieś numery zadań z Kiełbasy w których według ciebie są
              błędy? Może źle je rozwiązujesz i ci się wydaje, że są błędy.
              • Gość: Mike Re: zbiór Kielbasy... IP: *.elpos.net 27.03.06, 09:30
                s6.bitefight.pl/c.php?uid=74829
    • Gość: jabłuszko Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.06, 18:43
      a ja nie lubię kiełbasy...
      • Gość: śliweczka Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.03.06, 08:39
        A salceson lubisz?
    • Gość: magda Re: zbiór Kielbasy... IP: *.pro.lama.net.pl 30.03.06, 19:45
      wg mnie to bardzo fajna książka. ja z niej korzystam i uważam że zadania są
      nieźle sformułowane, pomaga mi to w przygotowaniu-praktycznie korzystam tylko z
      tego:)
      • Gość: Ewelina Re: zbiór Kielbasy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 21:54
        U mnie w szkole też nauczyciele korzystaja z zadań A. Kiełbasy, w mojej klasie
        dużo osób tego zbiorku nie lubi bo niektóre z zadań są dość trudne ale ja tam
        nie narzekam i tak chodze na kółko z matmy i te trudniejsze rozwiazujemy na
        lekcji więc wydaje mi sie ten zbiór w porządku.
        • Gość: margarita Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.04.06, 06:17
          Korzystam z Kiełbasy i szkoda, że nie ma takiego zbioru z fizy.
    • Gość: bolo Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.04.06, 09:48
      Kiełbasa rulez.
    • Gość: form_wrocław Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 13:55
      Moim zadaniem zbiór 1001 zadań to majstersztyk, a kiełbasa jako to kiełabsa
      taka tania pospolita rodem z tesco
      • Gość: bolo Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.04.06, 16:10
        1001 zadań w porównaniu z Kiełbasą to syf.
        • Gość: from_wrocław Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.06, 20:48
          syf to ty głąbie masz w głowie poprzekładany kiełbasami. Lepszej książki z
          pełnymi rozwiązaniami niż 1001 zadań nie ma na rynku. Trudno mówić która jest
          lepsza, to zależy kto co szuka i lubi. Jedno jest pewne, że są to dwie kluczowe
          ksiązki do matury. Mi bardziej podoba się 1001 zadań i tyle
          • Gość: bolo Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 05:21
            Syf to masz ty frajerze w gaciach. 1001 zadań to dziadowska książka, której
            nikt nie chce kupować i nie wmawiaj burku ludziom, że to kluczowa książka do
            matury. Lepsze są "Maturalni, że zdasz", "Zdaj maturę" i przede wszystkim
            Kiełbasa, z którego prawie wszyscy korzystają.
            • Gość: albion Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 06:53
              "Maluralnie, że zdasz" ? Chłopie! to dopiero jest syf. Chyba kolega nie wie o
              co chodzi i do tego jaki nerwowy...
            • Gość: from_wrocław Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 07:26
              Nie chce mi się z tobą dalej polemizować na poziomie rynsztoka bo w głowie masz
              pustkę jak bęben afrykański i parę kiełbas :). Zobacz sobie głąbie bestsellery
              po lewej stronie tego linka www.merlin.pl Popatrz
              sobie na pozycję 2 i 3.
              • Gość: bolo Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 07:57
                Z rynsztoka to ty jesteś zasrańcu i wypierz gacie zanim następnym razem coś
                napiszesz bo strasznie syfią.
                • Gość: from_wrocław Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 08:06
                  słuchaj ćwierćmózgu, a może ty jesteś od tych od kiełbasy i dlatego się tak
                  denerwujesz, co?
                  • Gość: Kasia Re: zbiór Kielbasy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.04.06, 15:39
                    Kiełbasę polecam mimo, że stracilam do niej cierpliwosc :) Znalazlam jednak
                    fantastyczny zbior arkuszy maturalnych z majcy. Najlepsze jest to, ze mozna je
                    uzupelniac w srodku, co w moim przypadku jest bardzo fajne, bo moge sobie je
                    rozwiazywac na lekcjach. ~Anna Majchrowska i Krzysztof Strzelczyk, wyd.
                    Siedmioróg~
                  • Gość: bolo Do zasrańca from_wrocław IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.04.06, 20:44
                    Napisałem chyba wyraźnie ćwoku, żebyś wyprał swoje zasrane gacie zanim coś
                    napiszesz, nierozumiesz jak się do ciebie po ludzku mówi?
                    • Gość: Lager Re: Do zasrańca from_wrocław IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.06, 19:35
                      Co za burak! Ćwok cię chyba zrobił :)
      • Gość: nos Re: zbiór Kielbasy... IP: *.chello.pl 14.04.06, 11:24
        Mam i Kiełbase i 1001 zadań i musze stwierdzić że zgadzam się z Bolem, bo 1001
        zadań przy Kiełbasie to majsterSYF
    • Gość: Bartek Re: zbiór Kielbasy... IP: 82.160.111.* 08.04.06, 22:32
      każdemu bedzie pasowała inna kniga np.ze względu na poziom posiadanej
      wiedzy,poziom zdawany na maturze czy okładkie! mój ranking 1. 1001 zadań 2.Zdaj
      mature 3.Kiełbasa miałem do czynienia jeszcze z kilkoma ksiązkami ale nie
      opłaca sie ich wymieniac.Poza tym chciałbym dodac ze wymienione przezmnie knigi
      znakomicie sie uzupełniają i nie da sie przygotowac dobrze do maturki z maty z
      jednej ksiązki(chyba ze jest sie geniuszem ale to juz inna sprawa)!Powodzenia
      na maturze...juf niedługo...
      • Gość: uczennica Re: zbiór Kielbasy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.04.06, 20:17
        ja tez korzystam z kielbasy i uważam że jest to najlepiej przygotowująca książka
        chociaż niektore zadania sa w niej za trudne na nowa mature. ale z drugiej
        strony trudniejszych na pewno nie bedzie na prawdziwej maturze i jak ktos
        uczciwie zrobi wszystkie zadania to na pewno poradzi sobie w maju
    • Gość: maturzysta 2006 Re: zbiór Kielbasy... IP: *.ztpnet.pl 14.04.06, 12:22
      BUAHAHAHA jak czytalem niektore komentarze to prawie z krzesla spadlem:D.
      Robilem oba zbiory i 1001 zadan jest duzo lepszy bo sa w nim trudne (niektore)
      zadania (poziom rozszerzony) a w zbiorze kielbasy sa wszystkie bardzo latwe,
      mozna powiedziec nawet ze banalne. Ci co pisza ze 1001 zadan jest beznadziejne
      to poprostu nie potrafia nic z nich zrobic bo sa slabi. Ps jak dobrze ze mam
      100 puntkow z matury z matmy bo jestem olimpijczykiem :)
      • Gość: maturzyści?? Re: zbiór Kielbasy... IP: *.bartoszyce.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.04.06, 12:35
        ja omal z krzesła nie spadłem z innego powodu...podobno matura to egzamin
        dojrzałości a Wy się potraficie kłocić o ksiązki!!LUDZIE!!!!lepiej pouczcie się
        troszkę ze swoich "najlepszych" książek a nie się tu błaźnicie...
      • Gość: bolo Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.04.06, 13:33
        Ty jesteś kozi bobek z gliwic, a nie żaden olimpijczyk.
        • Gość: anna Re: zbiór Kielbasy... IP: *.chello.pl 17.04.06, 11:27
          Bolo, z tym człowiekiem co tak zachwala 1001 zadań nie ma sensu dydkutować. To
          jest autor albo pracownik tego wydawnictwa, który zachwala swoją książkę i
          krytykuje inne zbiory nie tylko w tym wątku i nie tylko na tym forum.

• Gość: bolo Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.04.06, 08:11
            Wiem o tym. Napisał kiepską książkę, na dodatek bardzo drogą i teraz próbuje ją
            sprzedać.
    • Gość: alfa Re: zbiór Kielbasy... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.04.06, 13:37
      Ja do matury uczyłam się tylko ze Zdaj mature. Teraz robie różne zestawy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka