diaboliada23 12.05.06, 17:11 Kto z Was się wybiera na weterynarię? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: alamakota Re: Weterynaria. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:20 Ja się wybieram ale jak narazie jestem gimnazjalistą i akurat w moim mieście jest technikum weterynaryjne.I tu się pojawia moje pytanie Gdzie lepiej iść jeżeli w przyszłości chcę studiować weterynarie do technikum czy do liceum proszę o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blabla Re: Weterynaria. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 17:41 Eh, sama chciałam kiedyś iść na weterynarię... Ale niestety jestem zbyt leniwa, żeby zdawać chemię i biologię, a teraz już jestem po maturze z geografii :) Diaboliada, gdzie się wybierasz, do Olszytna? A co do liceum czy technikum weterynaryjne, to zdecydowanie liceum! Teraz przy naborze na studia biorą tylko pod uwagę maturę, a mimo wszystko liceum cię do niej lepiej przygotuje. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_nmc Re: Weterynaria. 12.05.06, 17:41 Myślę, że korzystniejsze byłoby liceum i klasa biologiczno - chemiczna. Na weterynarii nie są od razu wymagane fachowe wiadomości, jakie daje ukończenie technikum weterynaryjnego. Musisz za to być dobra z biologii i chemii, a do tego lepiej Cię przygotuje liceum i biol-chem. Ale mogę się mylić, więc poczekaj na inne opinie :). Powodzenia Ja wybieram się na weterynarię do Wrocławia, najbliżej mojego miasta (Bolesławiec), ale boję się, że w tym roku się nie dostanę...myślałam, że zdążę przerobić materiał z chemii do matury, ale teraz już zwątpiłam... Na weterynarię do Wrocka jest prawie 12 osób na miejsce, próg punktowy 182/220 pkt (100 pkt z biologii i 120 pkt. z chemii), tak było w tamtym roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diaboliada23 Re: Weterynaria. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.06, 23:22 Ja już studiuję na SGGW na 4 roku :) pytam tak sobie bo mnie ciekawi czy w tym roku jest wielu chętnych. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: Weterynaria. IP: *.astra-net.com 30.07.06, 12:20 gratuluje studentce 4 roku!tez chce na weterynarie i startuje na nia za rok,bo teraz sie nie dostałam i poprawiam biologie:(Móglby mi ktos napisac jakie sa te studia?chciałabym również wiedziec co jest na pierwszym roku i jakie ksiażki w jakiej cenie jeśli bym chciała kupic?z góry dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: betti Re: Weterynaria. IP: *.astra-net.com 30.07.06, 14:02 Czy ktos wie w jwkiej cenie jest czaszka konia:)z góry dzieki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wuwu Re: Weterynaria. IP: *.in.net.pl / 82.115.76.* 30.07.06, 16:44 ja się wybieram :) tyle ze nie do Warszawy a do Wrocławia bo tylko tam sie starałam, a jak Twoje wrazenia droga studentko? :> z perspektywy czasu - zadowolona z wyboru kierunku? jesli chodzi o zainteresowanie weterynarią w tym roku to wiem tylko, ze we wroclawiu bylo 9 osob na miejsce, pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś