Dodaj do ulubionych

kopie notarialne świdectw

16.05.06, 15:23
ludki, wiecie moze ile wynosi zrobienie u notariusza kopii świadectwa!???
prosze o pomoc!!
Obserwuj wątek
    • Gość: Perełka Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 16:41
      to zalezy od notariusza, u każdego inaczej. ale cena nie powinna przekroczyć 10 zł
      • Gość: yoki Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:03
        10 zł ale za jedną kopię?
        • oxy_gen_86 Re: kopie notarialne świdectw 16.05.06, 18:26
          Nie powinna przekraczac 10zl ale bardzo czesto przekracza... rok temu niektorzy
          moi znajomi placili nawet 30!!
    • Gość: eyeoftheneedle Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.05.06, 18:30
      czesc
      jako ze mam notariusza w rodzinie to wiem. 7,32zl za strone.

pzdr
      • tnozyk Re: kopie notarialne świdectw 16.05.06, 21:49
        a ile trwa zrobienie takiego odpisu? to sie robi od reki czy trzeba czekac?
        pozdrawiam
        • Gość: yoki Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 17:09
          za strone? czy za całą jedną kopie? odp. plis!
        • Gość: ironique Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.06, 19:05
          ostanio robiłam 3 odpisy, każdy po 14 zł z groszami. Czekałam jakieś 15 minut.
        • Gość: aj Re: kopie notarialne świdectw IP: *.ust.tke.pl 19.05.06, 14:59
          a ile masz czekac zanim łaskawa pani lub pan przybije pieczatke?
    • Gość: quistiska1 Re: kopie notarialne świdectw IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.05.06, 14:01
      ktos juz pisal na forum na ten temat. wg jakies tam ustawy cena wynosi 10 zl
      plus podatek czy cos i z tego wychodzi 14.95 czy cos w tym stylu za jedna
      kopie. Cena jest z gory ustalona i nie powinna byc rozna w zaleznosci od miasta
      czy notariusza.
      • misialina4 w szkole 20.05.06, 13:21
        Z tego co ja słyszałam, to kopie można zrobić w szkolnym sekretariacie, bo
        chodzi tylko o pieczątkę.
        • n_nicky Re: w szkole 20.05.06, 13:33
          szkoły mają prawny zakaz robienia odpisów z pieczątką, podpisanych przez
          dyrektora. żadnymi sposobami nie dało się u mnie w zeszłym roku przekonać pani w
          sekretariacie
          • Gość: aj Re: w szkole IP: *.ust.tke.pl 20.05.06, 13:39
            a u mnie dyrektor mowil co innego. jezeli uczelnia nie bedzie wymagala
            orginału, ani odpisu notarialnego to on podpisze kopie.
            • Gość: ala Re: w szkole IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:18
              kopia notarialna to zwykłe ksero z pieczatką?
    • Gość: Kalinma Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.06, 19:20
      Ja za kopie świadectwa u notariusza płaciłam 35 zł:(
      • Gość: SpintY Re: kopie notarialne świdectw IP: *.ks.k.pl / *.ip.WRO.Korbank.PL 21.05.06, 16:43
        Wlasnie, jak to jest z tymi originałami ?? Jak chce zlozyc na 3 uczelnie, a
        kazda sobie zyczy oryginalu, to znaczy, ze jak zrobie u notariusza odpis, to to
        sie bedzie liczylo tak samo, jak oryginal ?? Bo juz dawno sie pogubilam w tych
        formalnosciach...
        • Gość: madzia Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 18:26
          chyba niestety oryginał to oryginał a kopia to kopia i nie można składać kopii gdy chcą oryginał :/
          monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17038659
          • Gość: fdfdfd Re: kopie notarialne świdectw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:47
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka