Dodaj do ulubionych

AM rekrutacja

21.05.06, 13:03
wydaje mi sie ze to byloby zbyt piękne możliwosc skaldania dokumetow na
wszystkie uczelnie AM. Fakt, mozna zlozyc podanie czy zarejestrowac sie
elektornicznie na pare uczelni ale w wiekszoci wymagaja orginały swiadectw
maturalnych wiec nasza kandydatura bedzie rozpatrywana tylko na tej uczeln na
ktora dostarczymy orginal bo wiekszosc uczeni ma takie same terminy skladania
dokumentow... wiec moim zdaniem nic sie nie zmienilo oprocz tego ze nie
bedzie testu predyspozycji
Obserwuj wątek
    • maturka2006 Re: AM rekrutacja 21.05.06, 13:07
      a zapomniłam jeszcze.... ludzie piszecie ze na niektorych uczelniach wystarczy
      reestracja elektroniczna ale przeciez w tej rejestracji nie podajecie ilosci
      swoich punktow wasza kandydatura bedzie rozpatrzona dopiero po dostarczeniu
      dokumetnow....to chyba logiczne bynjamniej ja tak uwazam
      • Gość: miska Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:18
        a wlasnie ze nie, bo dokumenty na niektore dostarcza sie dopiero jak bedziesz na
        liscie przyjetych. Podaje sie wynik w rejestracji elektronicznej, wiadomo, ze
        pozniej to sprawdza, wg mnie super, bo nie trzeba jezdzic po calej Polsce, albo
        biegac po notariuszach. Pozdrawiam
        • Gość: jaaaa Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:28
          dla mnie to jest zbyt piękne aby było prawdziwe i niby co rejestrujemy się
          dopiero po otrzymaniu wyników??? no bo co chyba nie bedziemy wpisywać swoich
          przypuszczalnych %
          • Gość: miska Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:31
            na AM w Warszawie juz mozna sie zarejestrowac a wyniki podac pozniej chyba
            • Gość: miska Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 13:32
              a zreszta juz nie wiem :) szukajcie a znajdziecie :)
    • kilam Re: AM rekrutacja 21.05.06, 14:23
      Czytam te wszystkie wasze posty dotyczące rekrutacji i dochodzę do wniosku, że
      jesteście , albo przewrażliwieni na tym punkcie, albo leniwi(wszystko napisane
      jest na stronach poszczególnych AM), albo po prostu uposledzeni umysłowo(na to
      składa sie nizsza od przecietnej zdolność czytania ze zrozumieniem). Eh..
      Ale najsmieszniejsze jest to, że podajecie w waszym przekonaniu pewne wyniki
      matur, podczas gdy do oficjalnych wyników jeszcze niecałe 2 miesiące.(a co
      więcej, nie ukazały sie jeszcze oficjlne klucze CKE(a jedynie przykładowe
      rozwiązania). Ludzie , opanujcię sie- sami sie nakręcacie...
      • Gość: psychidae Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 14:45
        brawo kilam
        ale im nie przemowisz ...

pozdrawiam
    • Gość: jedras Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:06
      Wiecie co zalamalem sie widze ze wszyscy wynhiki po 80 % z bioli chemii a ja
      naprawde sie przygotowywalem i co i nic :( bede mial jakies 60 z bioli 40 z
      chemii i 24 z fizyki czyli jakies 124 pkt czy muyslicie ze mam szanse na platna
      medycyne w szczecinie jezeli jest ktos kto tez sie wybiera jak sadzicie ile
      minimalnie trzeba bedzie miec zeby dostac sie na platne jestem zal;amany :((:(:
      (:(:( !!!:(
      • Gość: jedras Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 20:08
        124 % pomylka nie wiem widocznie jheste4scie lepsi chyle czola i gratulacje
        pieknych wynikow :(
        • Gość: maaaała Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:51
          Jedras nie załamuj sie!! ja w zeszłym roku nie dostałam się na stomę... na
          początku też miałam doła,ale potem wzięłam się do nauki i poprawiłam maturę (o
          duuzo w styczniu), pisałam też w maju (i teraz cierpliwie czekam na wyniki;) )
          i teraz mam nadzieję,ze mi wystarczy tych punkcików, zobaczymy... nie poddawaj
          się już teraz, nie zadreczaj sie przez dwa miesiace!!
          zreszta jak znam zycie,to połowa tych, którzy mówia ze tak dobrze napisali w
          lipcu sie rozczaruje! matury były trudne, wiem co mówie,bo pisalam je po raz
          trzeci <hahaha> progi na medyczną pewnie się obniża!! a na wieczorowe na pewno
          się dostaniesz. głowa do góry!! pozdrawiam
          • Gość: kiicia Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 11:52
            ja obstawiam- lekarski srednio 178(oprocz poznan) a stoma- 170.seerio
            • Gość: a Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 12:21
              oj chcialabym! Kilam bylibysmy juz przyjeci:)
          • Gość: jedras Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 14:55
            Mala dzieki za pocieszenie myslisz ze mam szanse na platny lekarski ???
            • Gość: maaaała Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 20:25
              nie wiem jak jest teraz,ale wiem,że kiedy były jeszcze stare egzaminy to ludzie
              dostawali się na płatne czasem z baaaaardzo małą ilościa punktów... a nie
              sądzę,żeby to się teraz zmieniło. Zresztą na wieczorowe jest znacznie większa
              liczba miejsc niż na dzienne (chyba nawet dwa razy więcej miejsc) No i jeszcze
              gdzieś mi się rzuciło w oczy,że na dzienne można składać od 150punktów, więc
              pewnie na wieczorówkę będzie mniejszy pułap. A najważniejszy argument jest
              taki,że nie wszyscy chcą płacic 14 tysięcy rocznie;) więc duzo ludzi, którzy
              nie dostaną sie na dzienne,bedzie po prostu poprawiac i startowac w przyszlym
              roku.
              • Gość: madzia Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.06, 22:12
                ludzie po prostu nie mają kasy na zaoczną medycynę- studiowanie tego kiedrunku zaocznie najbardziej bije po kieszeni :( U nas w Łodzi podobno było dosłownie kilku studenów, którzy skończyli całe 6 lat na zaocznych, z reguły wszyscy są tam z rok i próbują ponownie :/ Myślę, że warto porządnie sie pouczyć przez najbliższy rok i zdawać jeszcze raz maturke... życzę powodzenia :)
                monstersgame.pl/?ac=vid&vid=17038659
                • agnieszka3523 Re: AM rekrutacja 23.05.06, 11:44
                  A z kasą to niestety prawda. W Białymstoku za rok trzeba zapłacić 15tys, w
                  Gdańsku w zeszłym roku 12tys. Więc dobrze się zorientować, która AM bierze
                  najmniej kasy, różnica 3 tys to dla mnie bardzo dużo. W niektórych akademiach 6
                  rok jest gratis:) Ale prawdą jest, że do 6 roku mało osób zostaje, bo jednak
                  oprócz opłat za studia trzeba doliczyć kasę na mieszkanie, książki, jedzenie,
                  itd. To nie jest na zwykłą kieszeń:(
            • agnieszka3523 Re: AM rekrutacja 23.05.06, 11:40
              Hej Jedras!! Po pierwsze nie łam się i myśl pozytywnie!! Ja poprawiałam maturę,
              bo mi zabrakło na medycynę, ale wcale nie napisałam tej matury tak, żebym mogła
              spać spokojnie. Czy masz szansę na prywatną? Jeżeli rzeczywiście będziesz miał
              128pkt, to możesz załapać się na prywatną w Białymstoku, w Szczecinie pewnie
              też. Żeby składać papiery na prywatną w Białymstoku trzeba mieć 40% wszystkich
              punktów, a Ty masz akurat 42,6% :)Więc nie trać nadziei. Rozumiem Cię, bo ja
              też strasznie dużo pracy w to wszystko włożyłam, a wyszło, tak jak wyszło:(
              Mimo to nie załamuję się i czekam spokojnie na oficjalne wyniki. Będzie dobrze,
              zobaczysz:)
              • Gość: maaaała Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:19
                "wyszło tak,jak wyszło" no własnie szkoda,że nie wszystko zależy od nas, tylko
                np od osoby sprawdzającej nasze matury, jej nastroju (czy bedzie przychylna czy
                nie) no i duuuuzo zależy od szczęscia!! ja ucząc sie do matury w maju'06
                stwierdzilam,że na pewno nie bedzie niektórych tematów...no i potem okazywało
                się,że własnie one sie pojawiły:F ironia losu?!
                agnieszka3523 a mogę spytac,jak poprawiłas? bo czytając opinie maturzystów z
                tego roku...to wynika,że wszyscy tak swietnie napisali...ciekawe jak to z tym
                jest naprawde. pozdro:) ja uwazam ze majowe matury '06 do najłatwiejszych nie
                należały i nie sądzę,zeby je ludzie tak rewelacyjnie napisali...
                • Gość: em Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:28
                  ja poprawialam zarowno w styczniu jak i a maju 06 i wcale tak entuzjastycznie
                  nie podchodze do swoich wynikow. i nie jestem typem osoby, ktora ma 215 i uzala
                  sie, czy sie dostanie. u mnie wahadlo tyka od 181 do 215 wiec..time'll show.
                  • Gość: maaaała Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 12:38
                    też poprawiałam w styczniu i chemia np...poszła mi o wiele gorzej niż za
                    pierwszym razem!!! nadrobiłam fizyką, nad którą siedziałam po nocach robiąc
                    zadania <hahaha> a na biologii...zamarzałam w ławce!! porozsyłali nas po jakiś
                    szkołach i trafiłam na taką, w której sala gimnastyczna była nieogrzewana:F
                    było mi obojętne jak napiszę,chciałam wyjść z tej biologii żeby sie
                    odmrozić:D :E to się nazywają sporty ekstremalne
                    koorcze szkoda,że na wyniki trzeba będzie czekać prawie do połowy lipca :((((((
                    • Gość: em Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:07
                      ojjj szkoda...licze tylko na to,ze progi pozostana circa takie same i ze bedzie
                      ok...bo juz wiecej poprawiac nie mam zamiru niczego, co mialoby w nazwie MATURA
                      • Gość: maaaała Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.05.06, 13:17
                        mi już jest głupio tłumaczyć ludziom,że zdaję maturę...bo przecież ją zdałam w
                        zeszłym roku!! a nie wszyscy łapią,że tylko poprawiam...echhh
                        matura- nie lubię:D:F
                        • agnieszka3523 Re: AM rekrutacja 24.05.06, 19:08
                          Eh... Mała,wiem, o co Ci chodzi z tym, że ludzie nie kumają,w czym rzecz z tą
                          poprawą. Jak mówiłam, że siedzę w domu, bo chcę poprawić wyniki, to nie wiem
                          czemu większości od razu wkręcało się, że nie zdałam:P A ja przecież zdałam
                          maturę, tylko zabrakło mi punktów na medycynę, co wcale nie znaczy, że bym się
                          nie dostała na inne studia!! I mi też czasami już było głupio się przed
                          wszystkimi tłumaczyć co ja tak właściwie robię......
                          • Gość: dedzior Re: AM rekrutacja IP: *.19.165.15.osk.enformatic.pl 24.05.06, 22:06
                            no mi wychodzi 60% biol (moj konik... :(((, zupelnie mi sie noga podwinela, ale
                            teraz mozna tylko gdybac...), 82-88% chem, kolo 40-46% fiz, mam nadzieje na
                            lublin :/. ktos jeszcze jest chetny na studiowanie w lublinie? jesli tak, to
                            piszcie swoje PRAWDZIWE prawdopodobne wyniki (bo przeciez nie mamy wynikow
                            jeszcze w rece).
                            • Gość: kotlesiówa Re: AM rekrutacja IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.06, 22:49
                              mi tez nie poszło na biologii(ok.60) na chemii srednio(ok.70-75) a na fizyce to
                              szkoda słów.....za rok moze poprawie.za pewne podbuduje co niektórych swoim
                              wynikiem,ale co mi tam....mam nadzieję tylko,że egzaminatorzy nie policzą mi
                              jeszcze mniej punktów!!!
                • agnieszka3523 Re: AM rekrutacja 24.05.06, 19:01
                  Hej Mała!!Nie poszła mi poprawa za dobrze, takie jest przynajmniej moje
                  odczucie.Będę szczera, naliczyłam sobie około 64% z chemii, 74% z biolii i 36%
                  z fizyki. Więc nic ciekawego, jak na rok siedzenia w domu. W zasadzie powinnam
                  się załamać, ale mam nadzieję, że egzaminatorzy będą uprzejmi i załapię się na
                  jakąś akademię z najniższym progiem. Mogę nawet być ostatnia na liście, żebym
                  tylko się zaczepiła:)Myślę, że takich osób, które mają podobne wyniki do moich
                  jest dużo więcej, tylko trudno się przyznać, kiedy większość pisze, że ma
                  powyżej 200 pktów. A tak poza tym matura 06 wydawała mi się trudniejsza od
                  matury 05. Ale to tylko moje zdanie. Pozdrawiam:)
                  • Gość: deren Re: AM rekrutacja IP: 194.117.241.* 24.05.06, 19:22
                    Agnieszko, zaimponowałaś mnie swoja szczerością . Wśród wszechobecnego tutaj na
                    forum pozerstwa i zuchwałości twoja postawa to prawdziwy skarb. Dlatego zycze ci
                    z całego serca(mimo, że stanowisz moja konkurencje) indeksu akademii medycznej.
                    • Gość: deren Re: AM rekrutacja IP: *.net.zeork.com.pl 24.05.06, 22:09
                      sorry, tam powinno być mi :()
                    • Gość: agcias Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.06, 00:11
                      no ja np tez nie jestem z siebie zadowolona bo niestety nie poszlo mi tak jak
                      bym chciala... zwlaszcza biologia... policzylam sobie okolo (pisze tylko
                      rozszerzone): biol-70, chem-80 [wiec raczej poznan odpada... :/] i fiz-30. ale
                      mam nadzieje ze progi sie obniza w gdansku...
                      niestety wszystko oczywiscie jest teraz w rekach egzaminatorow - czy beda w
                      porzadku czy nie. wiec modlmy sie :P
                  • Gość: maaaała Re: AM rekrutacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.06, 20:08
                    Hej Agnieszko! ja też mam mieszane uczucia po ostatniej sesji...biologie typuje
                    sobie od 64-82% czyli rozbierznosc baaardzo duża i wszystko leży w rękach
                    egzaminatorów, fizyka-na pewno nie przebiłam wyniku ze stycznia, a
                    chemia...zawsze mi sie wydaje,że ja dobrze napisalam tylko tego po wynikach nie
                    było widac i w styczniu napisalam ja tragicznie, o wiele, wiele gorzej niz w
                    maju'05. Podziwiam Cię za szczerość, bo wiekszosc dzieciakow na forach wypisuje
                    jak to dobrze im poszlo, a ja szczerze mówie ze uzbieralam po poprawkach 201
                    punktów i to głównie dzieki fizyce,która nie wiem, jakim cudem poprawiłam w
                    styczniu:)pozdrowienia
    • monika.b.87 Re: AM rekrutacja 24.05.06, 23:21
      ja też do Lublina (choć składam jeszcze na kilka innych)
      bio-70-78%
      chem-78-86%
      fiz-42-59%:((((to był mój "konik"
      pozdrówki
      • aga695 Re: AM rekrutacja 25.05.06, 10:04
        Ludziki nie łamcie się, nie będzie tak źle. Ja nie składam na lekarski itp. ale
        także pisałam biologię i powiem szczerze wypadła słabo więc i progi będą
        niższe:) Głowa do góry;) A tak nawiasem mówiąc to mnie też bardzo wkurzają
        ludzie, którzy się przechwalają jakie to oni mają wyniki, żeby to chociaż była
        prawda;) zobaczymy kto napisze po oddaniu świadectw- jak z wynikami, jestem
        bardzo ciekawa:)) POZDROWINKA I ŻYCZE WSZYSTKIM ABY SIĘ DOSTALI NA SWOJE
        WYMARZONE KIERUNKI:*

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka