meneva 26.05.06, 13:11 jak wyżej... może ktoś rozmawiał z jakimś egzaminatorem? piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kotelsiówa Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.06, 13:22 chemia i biola na razie owiane tajemnicą:) moze ja sie przejde do szkoły popytać,ale to dopiero w poniedziałek(z tym,że bede musiała najpierw wysłuchać od nauczycieli jaka ta matura była banalna i jak to mozna oceniać ja na trudną????)musze sie wiec psychicznie przygotować Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.06, 19:28 ja słyszałam (od pewnej pani która ma koleżankę egzaminatorkę), że biologia podstawowa słabiutko :( Sporo prac poniżej 30% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:35 moja nauczycielka od biologii też jest egzaminatorem, ale z nią nie rozmawiałam. Swoją drogą, to bardzo chciałabym trafić ta takiego egzaminatora, jak ona. W tamtym roku, jak spr matury i niektórzy mieli inne odp niż w kluczu i początkowo nieuznawane przez cke, to ona jechała tam i się z nimi kłóciła! I wywalczyła ;) Taki egzaminator to prawdziwe szczescie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.06, 19:37 taki powinien być egzaminator! Każda poprawna odpowiedź powinna być punktowana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.06, 19:41 właśnie! ale ona sama przyznała, że jest wyjątkiem...i ze inni boją sie narażać albo im sie po prostu nie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.05.06, 19:46 inni są żałośni :/ Powinna liczyć się wiedza ucznia... i jak ktoś odpowiedział dobrze ale inaczej niż w modelu to należy mi się, k**wa, punkt ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 18:36 ja tez slyszlam ze biologia podst poszla zle. duzo bedzie niezdanych. natomisat jesli chodzi o egzaminatorow, to jestem oburzona. zdarzaja sie i tacy, ktorzy z lenistwa nie sprawdzaja dokladnie bledow, tylko "na oko", bo im sie nie chce. slyszalam o takich od mojej mamy, ktora jest egzaminatorem z angielskiego i jeden z takich pseudoegzaminatorow sam jej sie tym pochwalil. to jest dopiero niesprawiedliwosc... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.05.06, 18:44 Poproś Mamę żeby następnym razem wzięła na taką rozmowę dyktafon ;) Tacy ludzie powinni natychmiast stracić pracę a matury które sprawdzali powinny zostać zweryfikowane :/ żenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nana Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 21:25 Dokladnie, boje sie ze duza czesc egzaminatorow postepuje podobnie. w koncu placa im osobno za kazda sprawdzona prace. im szybciej (i mniej dokladnie sprawdzaja), tym wiecej kasy zgarna ;/. a to Polska wlasnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hani Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.06, 21:57 powinien sie zajac nimi Roman Edukator...przeciez teraz to juz tylko od ich dobrej woli zalezec moze czyjes byc albo nie byc na studiach wyzszych...to nie stara matura, gdzie uczen zdawal potem egzamin na uczelni. teraz to przepustka do przyszlosci. Od roztrzygania na korzysc ucznia moze zalezez naprawde wiele. nawet punkt potrafi wieeeeele dac.sam to wiem z autopsji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 11:37 W stu procentach zgadzam się z przedmówcą!!! To ogromnie ważna kwestia dla każdego maturzysty. A dla egzaminatora tylko kolejne pare złotych :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 13:08 noo... niech ktoś wkońcu napisze, jak tam te nasze arkusze ;) ze podobno jest wiele prac ponizej 30%, to wiem, ale jakos nie chce mi się w to wierzyć. ta biologia podstawowa była trudna po tym względem, ze cieżko z niej było uzyskać powyżej 90% , ale nie rozumiem, jak mozna tego nie zdać? Przecież większosć pytań była na poziomie gimnazjum - oczywiscie mówię o podst, bo roz to już inna bajka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: Jak poszła biologia i chemia??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 18:47 rzeczywiście uzyskanie 30% to pestka!!! Ale żeby zdać na 90% to już ciężka sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola rozszerzona biologia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 18:48 acha... a ile macie z tej rozszerzonej? Ja obliczyłam że 70% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agcias Re: rozszerzona biologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.06, 23:33 ja tez mam kolo 70... niestety... bo liczylam, szczerze mowiac, na wiecej... niestety nie starczylo mi czasu na zrobienie wszystkich zadan nie mowiac juz o zastanowieniu sie nad tymi, ktore robilam na ostatnia chwile... :// moim skromnym zdaniem, dali za duzo zadan, a w kazdym razie za duzo tzw. "opisowych", na ktore schodzilo sporo czasu... :// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myosotis_ola Re: rozszerzona biologia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.05.06, 23:55 mi się generalnie podobała ta matura ... Liczyłam tylko na 50 procent. Pytania były na myślenie, mało z konkretnej wiedzy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meneva Re: rozszerzona biologia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.06, 22:02 wiecie coś od swoich nauczycieli - egzaminatorów? Odpowiedz Link Zgłoś