bukol87 20.07.06, 17:12 Czy ktos sie tam wybiera lub juz studiuje. Co sadzicie o CC? A moze ktos potrzebuje kogos do wspolokatorowania mieszkania w Wawie:) Piszcie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gość Re: Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 20.07.06, 23:25 Co sądzicie o CC Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.aster.pl 21.07.06, 12:03 Studiuje jaki kierunek? I jakie szczegółowo kwestie Cię interesują? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukol87 Re: Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 21.07.06, 12:25 interesuje mnie politologia Odpowiedz Link Zgłoś
bukol87 Re: Collegium Civitas - opinie 21.07.06, 18:39 marcin jesli moglbys mi cos przyblizyc,doradzic na temat tej uczelni i powiedziec czy warto studiowac to bede wdzieczny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.aster.pl 22.07.06, 09:27 Co prawda studiuje socjologię a nie politologię ale generalnie mogę z czystym sumieniem polecić studia w CC. Myślę że poziom politologii jest porównywalny z innymi ośrodkami - czy jest lepiej musiabyś zapytać kogoś z tego kierunku na przykład na Gronie. Poziom studentów jest różny, atmosfera ok, dziekanat na ogół pomocny, dużo inicjatyw - ostatnio katedra politologii zorganizował konferencję nt. przywództwa (www.civitas.edu.pl/konf_przywodztwo/) - byłem, widziałem, słuchałem; warto było. To jest też kwestia po co chcesz studiować. Jeżeli chodzi o 5 lat łażenia na wykłady to równie dobrze można to robić gdzie indziej, mieć papier i nie płacić tyle kasy. Jeżeli już płacić tysiące złotych za chodzenie do CC to warto wykorzystać możliwości jakie CC stwarza - patrz nawiązywanie kontaktów i rozwijanie się nie tylko w ramach wykładów. Polecam zaczepić się w kole politologicznym. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aprilla Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.tomaszow.mm.pl 21.07.06, 14:48 a mnie interesują opłaty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:52 sporą hańbą jest studiowanie politologii, ale płacić za to to już totalna porażka!!!!! sam to studiuję na UW Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukol87 Re: Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 21.07.06, 14:57 Dlaczego niby hanba?? Ja bardzo sie interesuje tym kierunkiem i czuje ze moge sie w tym spelnic. Po twojej wypowiedzi wynika ze studiujesz to z "musu". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolny Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 14:59 po prostu wstydzę się trochę jak muszę pokazać swoją legitkę, lub odpowiedzieć co studiuję jak mię zagadną, a kierunku nie lubię ,fakt :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 16:55 Kierunek jak kierunek, zaden wstyd:) wedlug mnie, wydaje sie byc ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukol87 Re: Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 21.07.06, 17:02 rowniez tak uwazam - de gustibus non est disputandum - proste. Jak zobaczylem przedmioty ktore wyklada sie na politologii od razu wiedzailem ze to jest kierunek dla mnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hj Re: Collegium Civitas - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 17:08 No pewnie. Taki kierunek umożliwia Ci zdobycie wiedzy "ogólnej". Wiesz co sie dzieje, jak interpretować rozne rzeczy. Inteligent:) Jakie np przedmioty? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bukol87 Re: Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 21.07.06, 17:15 # Teorie polityki - analiza zjawisk politycznych # Historia idei politycznych # Nowoczesna myśl polityczna # Metodologia nauk politycznych # Partie i systemy partyjne # Podstawy ekonomii. Mikroekonomia # Podstawy ekonomii. Makroekonomia # Historia Polski po 1914 roku # Historia Polski po 1945 roku # Historia powszechna to przedmioty ktorymi bardzo sie interesuje:) i uczenie sie ich sprawia mi olbrzymia frajde:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzesiek Re: Collegium Civitas - opinie IP: 80.51.255.* 21.07.06, 20:34 Podzielcie sie swoimi opiniami o tej uczelni bo rowniez planuje tam studiowac. Dostalem sie na UKSW i UMCS ale nie wiem czy tu nie bedzie lepiej. Odpiszcie co sadzicie(nie biorac pod uwage kasy tylko poziom i renome) Odpowiedz Link Zgłoś