Gość: empe IP: 80.51.242.* 09.05.05, 11:59 kto jest za? wpisywac sie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aaaaaa Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:00 jAAAAAAAAAA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:01 powtorzyc przeciez ja nie zdam, totalna porazka z matmy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuli Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 13:05 Ku*** powinni zlikwidować matematyke jak przedmiot maturalny!!!!!!!!!! :((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgol Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:27 Gasisz się. Nikt Ci tego zdawać nie kazał - mogłeś wybrać co innego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mycha Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:51 zlikwidowac matme? a kto wam kazal zdawac? zalosni jestescie :/ po kazdym przedmiocie kazdy chce powtarzac <np. niesamowicie proste sluchanie z anglika> a TA MATURA JEST BANALNA cala!! mno comment Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KROWA Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:07 No nie no ludzie BEZ JAJ :D Może nie poszlo mi nagorzej... moze nie poszlo mi najlepiej... Staje po stronie ludzi ktorzy spieprzyli bo uwazam ze jestem choć troszke mądry a skoro z.j.e.b.a.l.e.m. rozszerzona to znaczy ze byla trudna ;] Ale zeby powtarzac mature? A co z tymi ktorym dobrze poszlo? Myslicie ze im sie chce to jeszcze raz pisac? Trzeba byc troche obiektywnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MaX_Gdynia Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.gdynia.sdi.tpnet.pl 11.05.05, 21:19 Przecież głupki tą mature wymyślili, oświata pffff. Nie jestem orłem z matmy, ale napewno nie jestem kimś kto nic nie umie, bo matematyka to ma pasja i lubie ją, a zadania były idiotycznie. Gdy je przeczytałem myślałem banał, ale gorzej z rozwiązaniem. Dosłowna porażka. KTO JEST ZA TYM BY ODDAĆ TO DO TELEWIZJI, aby nie wiem powtórzyć to czy coś podobnego, przecież ta matura była gorsza niż próbna z fizyki. Oświata chyba nie chce mieć wykształconej młodzieży. I jak w tym państwie ma być dobrze. Pozdrowienia dla wszystkich, trzymajcie się, najwyżej będzie przerwa mamy 10 podejść, napewno zdamy :). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolcia Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:34 zgadzam się powtórzyć to jak najszybciej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.crowley.pl 09.05.05, 15:01 jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wls Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 21:01 ja też ja też Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 22:31 ja też jestem za powtórką z maty!! jestem z klasy humanistycznej i dla mnie zadania były za trudne!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.bialap.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 18:39 JAzsne że jestem za, ZAAAAAAAAAAAAAAA mało CZASSSSSSSSSSSSSUU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leslie Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:14 i ja!! napisalam do tego pieprzonego CKE mejla... ciekawe jak sie beda tlumaczyc jak mature obleje 70% maturzystow... powinni pod koniec maja albo w czerwcu powtworzyc te matme bo ten kretyn co to ukladal nawet nie czytal wymagan bo na poziomie podst znalazly sie takie zadania ktore powuinny byc na rozsz :[ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dariusz Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.gawex.pl / *.Gawex.PL 10.05.05, 12:06 Nie będziemy powtarzać matury z matmy, ponieważ była banalna, a pozatym powinniście uczyć się a nie chlać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a_karola Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 10:18 ja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc ale po co? I znowu nie zdacie... Trzeba się uczyć IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 13:48 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:00 teraz trzeba poprostu oglosic ze wyciekla, wiec musza powtorzyc :P:P:P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maluch Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:13 totalna załamka!!!!!!!!!!!!!!!!!!nie zdam................... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoly student Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.core.com.pl 09.05.05, 16:15 Nieuki, matoly, debile, tumany, cwoki, tuki, maturka byla banalna...na poziomie podstawowym to w ogole smiech ;)))) Do ksiazek a nie na imprezy bananowa mlodziezy Uczelnie nie chca odrzutow takich jak wy.. Bez pracy nie ma nic... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narty_Jezusa Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.devs.futuro.pl 09.05.05, 16:23 Mysle ze kolega ktory sie wypowiedzial pietro wyzej ma problemy z wlasna psychika... a mianowicie jego kompleks wyzszosci przebija najwieksze gory tego swiata... a tak pozatym jest cw..em i nie umie prowadzic interesow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wesoly stu Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.core.com.pl 09.05.05, 16:25 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoly student Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.core.com.pl 09.05.05, 16:25 Mow mi jeszcze, szkola sie skonczy i rowy trzeba bedzie zaczac kopac za 600 zyla ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narty_Jezusa Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.devs.futuro.pl 09.05.05, 16:30 A ciekawy jestem co Ty bedziesz robil po swoich studiach... Wtyczki i kontakty zakladal??? ;):D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wesoly student Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.core.com.pl 09.05.05, 16:32 pracowal w energetyce... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Narty_Jezusa Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.devs.futuro.pl 09.05.05, 16:36 Te wesoly zaraz moge przyjechac tam do Ciebie i obic Ci ta twoja zarozumiala buzie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kraków_maturzystka Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.autocom.pl 09.05.05, 20:46 zamknij się;) i weź się lepiej za swoją naukę - bo się do sesji nie przygotujesz za wczasu - a maturzystów się nie czepiaj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iloonaa Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:45 ja czegoś nie rozumiem...była próbna z matematyki prawda?? i też podobno była bardzo trudna...to czemu nie pozmienialiście deklaracji?? (jeszcze można było!!) współczuję bo wiem że przez matmę wiele osób nie zda matury i nie podostaje się na studia ale sami wybraliście...ja zdaję w piątek biologię i jestem całkiem dobrej myśli... sorki ale takie jest moje zdanie na ten temat - jak sobie pościelesz tak się wyśpisz! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Av-ka Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.slowiki.org / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:39 przepraszam bardzo, ale próbna w porównaniu z tym była banalna ;0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cino Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:01 Hehe wiele osob byloby za - ale jak wiadomo to niemozliwe... Popraweczka bedzie ale w sierpniu czy tam w styczniu... w "sesji zimowej" - nie rozeznaje sie bo tego ze obleje nawet pod uwage nie bralem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mielec Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:04 ku.. masakra =/ pozdawane =/ ja che odnowa psiac !!!!!!!! i nie rozszezony na podstawowym tak jak przedchwila =/ porażka ciekawe czy pan szanowny minister by to rozwiazal!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: danio00 Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:29 Ku**a to jest nie sprawiedliwe inni moga poprawiać mature w czerwcu a my musimy w styczniu !! jestem ciekawy kto był taki mądry i to wymyślił, apropo zadań z podstawowego, były koszmarne wręcz tragiczne, i dotego 2h- stanowczo zamało. Z tego co wiem to znowu bedzie że 95%oblało mature z majcy :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agata Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:07 JESTEM CALKOWICIE ZA! MOZE KTOS DA CYNK O PRZECIEKACH???? BO PRZECIEZ TE ZADANIA BYLY TRUDNE JAK NA POZIOM PODSTAWOWY! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pierniczek Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:10 duuuuuuuuuuuupa!!!!!!!!!! znienawidzilam matme!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kropka Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 12:58 Ja tez chce pisac jeszcze raz!!!!!!!!!!!!! Ale cos latwiejszego!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 15:24 tez mi nie poszlo i nie wiem czy zdam ale badzcie realistami! przeciez to niemozliwe zeby powtorzyli matme! inni ktorym nie poszlo z innych przedmiotow beda sie buntowc...z jakiej paki akurat matme maja powtorzyc... pozostaje nam sie tylko modlic o przychylnosc egzaminatorow!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marta Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:01 Zgadzam sie-powtórzyć tę cholerną maturę.To był poziom podstawowy???Chyba se ktoś jaja robi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferbip Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.net.eggs.pl / *.eggs.pl 09.05.05, 13:00 jak najbardziej ZA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: myszka_1986 Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.05.05, 13:10 kurcze jakbym chciala pisac matme rozszerzona to bym poszla a nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbmaq Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:14 do bani z ta matura , nowa matura = stara matura tyle ze wiecej zadan i w krotszym czasie , ja bym tych ministrow edukacji po zawodowkach i te Centralna Komisje w kosmos wyslal , ukladaja arkusze i nie moga przewidziec ze dla maturzysty moze byc z lekka za malo czasu , + im na droge Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina :( Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:26 Ja tylko się zastanawiam czy jest ktoś kto ZDAŁ!!!! Slyszałam, że były jakieś przecieki ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olcia Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:55 Ej to jest myśl:D trzeba puścić plotę, że były przecieki to unieważnią:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ------------------ Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.raczki.sdi.tpnet.pl 10.05.05, 12:12 nienormalni chyba jestescie!!!! znowu sie z tym meczyc?? i myslicie ze jak puscicie taka plote to dadza wam powtorke?? ja mam w dupie powtarzanie poczekam sobie do stycznia. niektorym poszlo dobrze niech sie ciesza. mi nawet jak poszlo zle to nie chce jej powtarzac. z tego co widac wiekszosci poszlo zle wiec co sie przejmujecie. poprostu skladajcie na taki kierunek paiery gdzie matma nie jest brana pod uwage. matura to jeszcze nie jest koniec swiata. dajcie sobie spokuj z tym forum bo ministerstwo was wysmieje. oni leja na to czy ktos zdal czy nie. powiedza "trzeba bylo sie uczyc".... zastanówcie sie nad tym. ps. licze i licze i chyba nawet zdam :) pozdrawiam mfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek_19 Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:18 Bez powtórki nie da rady zdam matury!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurak Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.chello.pl 10.05.05, 12:22 Haha qrwa co za typki haha. Mam nadzieje ze mowicie o rozszerzonej to jest jeszcze do wybaczenia ;) Qrwa podstawowa byla banalna!!!! 9 zadan rozwalilem w godzine a nad tym z serwetka tylka chwile myslalem i jak sprawdzam odp. to mam 100% . A w rozszerzonej byly tylko 2 zadania naprawde trudne reszta byla do zrobienia praktycznie odruchowo. Nie rozumiem was a przecierz tez jestem ofiara nowej reformy i jakos sie nie skarze na mature. Trzeba bylo sie uczyc chociaz troche a nie teraz zwalac wszystko na reforme pałki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feniks Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.foo.org / *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:25 No co za koleś. Stary zdałeś to się ciesz. Gratuluje. Ale nie musisz się tym tak obnosić a co więcej dopieprzać się do innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:34 To samo mozna o Was powiedziec... nie zdaliscie a drzecie ryja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina :( Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 13:42 zastanawiam sie czy na matme składaja sie tylko CIĄGI, PROCENTY, PLAIMETRIA,KOMBINATORYKA a gdzie GEOMETRIA ANALITYCZNA, FUNKCJE, TRYGONONETRIA itd....... CZY MOZE MI KTOŚ POWIEDZIEĆ????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgol Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:37 Ostatnie zadanie z podstawowej korzysta z funkcji trygonometrycznych :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 18:10 dokladnie calymi latami wałkuje sie funkcje, trygonometrie, geom analitycza a tu wyskakuja z jakimis kapitałami jeb****o spadku :( PORAGA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dtox1 Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.zvid.net 09.05.05, 13:47 za, za i jeszcze raz jestem za, powtórzyc!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Matematyczka Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.devs.futuro.pl 09.05.05, 16:20 LUDZIE co wy tak marudzicie przeciez to byla łatwizna i czasu było dostatecznie duzo co mysleliscie ze t bedzie w stylu dodawanie pisemne i obliczenie pola kwadratu? wiadomo matematyka nie ejst prosta ale decydujac sie na zdawanie matemtyki wiedzieliscie co na siebie bierzecie teraz marudzicie trzeba bylo sie przykladac do nauki nie bylo w niej nic nadzwyczajnego i to ze wam lenie nie poszlo chcecie robic powtorke? NIGDY trzeba sie bylo przylozyc a nie teraz myslec o sobie egoisci!! CIEKAWE CO POWIEDZIELIBYSCIE JAKBYSCIE SIE ZNLEZLI W SKORZE TYCH KTORZY NOWA AMTURE MAJA A ROK I BEDA MIEC OBOWIAZKOWA MATEMATYKE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman z Abramowic Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.petrus.pl 09.05.05, 18:22 Ja się nie obijałem... Rozszerzoną próbną napisałem na 76%... Teraz, po przygotowaniach, po przerobieniu wszystkich działów po 2 razy nie wyjdę z 50%... Osobiście ubolewam nad tą dysproporcją... Przyzwyczaiłem się do myśli, że będzie na tym poziomie co próbna... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Feniks z DG Do tych wszystkich przemądrzałków!!!!!!!! IP: *.foo.org / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:47 Słowa te kieruje do tych wszystkich "cwaniaków" co albo kuli całe życie i nie widzą świata poza liczbami, wzorami itp i teraz mędrkują że: "Trzeba się było uczyć" Gratuluje w ogóle intelektu i wychowania panu mądremu co wszystkich którzy wiedzą że nie zdali nazywał debilami, osłami, nieukami, palantami itp. Człowieku uważasz się lepszy bo zdałeś??? Myślisz że jesteś kimś??? Może masz jakieś kompleksy skoro wspomniałeś o tych imprezach... Czyżbyś nigdy nie był na żadną zapraszany??? Wiesz, może mature zdałeś ale z tego jak się wypowiadasz wychodzi że jesteś chamem, prostakiem i brak Ci wychowania. Wstyd by taki znalazł się na uczelni... Może ja nie zdałem ale po Twojej wypowiedzi widze że są na tym świecie ludzie głupsi ode mnie i to mnie pociesza bo pokazuje że matura nie jest miernikiem inteligencji. A jeśli chodzi o poziom tej matury to powiem tak: Nie uważam się za człowieka który się uczy. Fakt, obijam się. Ale chyba coś jest nie tak skoro nie miałem do końca zrobionej prezentacji na polaka i 1/3 pracy musiałem zmyślać na poczekaniu i miałem 75%. Z Anglika ustnego rónież 75%. Z pisemnego angola 80% bez uczenia się opierając się tylko na tym co wiedziałem. Polak pisemny... wydaje mi się że poniżej 60% nie zejde bo zapisałem prawie całe miejsce jakie było i wydaje mi się że sensownie. Chodziłem 3 lata do klasy o profilu matma- infa i przygotowywali nas do rozszerzonej matury z tego przedmiotu. 30% nie osiągne. Podobnie jak wielu moich o wiele lepszych z matmy znajomych. Więc jak tą matme PODSTAWOWĄ ma zdać osoba która zamiast 6-7 godzin w tygodniu ma tylko 3-4 godziny? Po prostu stopień trudności nie był wyważony względem innych przedmiotów. I to jest nieporozumienie. Tylko niech się nie wypowiadają osoby które same do tej matematyki nie przystąpiły bo nie macie pojęcia o czym mówicie. Pozostawiam do przemyślenia. Pozdro dla MENiS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: Do tych wszystkich przemądrzałków!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:28 dobra gadasz.... Od 3 lat tez chodze do matm-inf, uczylem sie przed matura jakies 2tyg (przerabialem sobie podreczniki z 1-3 klasy + testy (btw, w gazeta.pl byly bledy w odpowiedziach, ale to pikus;))). slyszalem juz pare opinii od osob ktore sa nadnami (nauczyciele itp), ze CKE prawdopodobnie sie pomylilo i poscilo 2x rozszerzona mature. Nie dowiemy sie tego, bo w jaki sposob? Przyznaja sie?? Watpie. nie robcie afery, zeby byl przeciek, bo wszyscy wiedza ze nie bylo. Moze nie poszlo mi rewelacyjnie (jezeli odp podane tutaj sa dobre, to bede mial z podst ok 50-60%). Tez uwazalem, ze nie zdalem.... Mowie - nie robcie jazdy, zeby powtarzali, bo bedizemy mieli problemy ze studiami + ch*j a nie 5 miesieczne wakacje.... tego chcecie? na pewno zdaliscie.... po za tym popatrzcie na to z tej strony. bylo to cholernie trudne (trzeba przyznac), ale nie tylko dla Was, tylko dla wszystkich a oznacza to, ze progi beda nizsze:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
m_gol Konkrety, konkrety! 10.05.05, 15:52 Słuchajcie, ludzie, konkrety! Jak możecie zauważyć, na tym forum podałem już wiele KONKRETNYCH powodów, dlaczego uważam, że ta matura z matmy (podstawowa) była ułożona dobrze. Pisałem o poszczególnych zadaniach, itp. Jedyne, co wy piszecie, to coś w stylu: "Olaboga, jakie to było trudne!", "Tak, unieważnić!", "Ch** w d*** CKE!", "Kto to napisał?", itp. To jeden wielki bełkot. Wszystkie wasze posty można streścić w jednym zdaniu: "Napisałem fatalnie, za trudne i za mało czasu". Nie moglibyście do tych swoich postów dołożyć trochę treści? Napiszcie o poszczególnych zadaniach, co takiego trudnego było w pierwszym, drugim itp. Bo takie pisanie dla pisania nikogo nie przybliżyło do stwierdzenia, co wy w ogóle w tej maturze uważacie za trudne. Czekam na konkrety. Jeśli ktoś ich nie poda, uznam, że nie wiecie, o czym mówicie. Zadziwiające, że najwięcej konkretów (również tych negatywnych!) podają ludzie, którzy wcale tej matury za trudną nie uważają, ale mają jakąś uwagę itp. Zastanówcie się, zanim wciśniecie przycisk "Wyślij"... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: woitas Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 12:28 zryta jestes babo bo ja sie uczylem i mi tez beznadziejnie poszlo nie jestes uczniem i nie wiesz czy to było łatwe czy nie bo Ty pewnie matematyki uczysz juz ze 20 lat w szkole i dla Ciebie wszystko jest łatwe bezmozgu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:10 zawsze myślałam, że bez problemu zdam matmę a tu takie zadania dali,że jestem teraz pewna czego innego-,ze bede pisac w styczniu....za trudna zdecydowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.one.pl 09.05.05, 14:16 Powtorzyc!! Co to mialo byc?? podstawowy?? Te kosmosy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madafaka Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 14:28 Powtorzyc ten shit,Co to mialo byc ? kto to układa? chyba jakis przy... co lubi procenty, ciagi i prawdopodbienstwo, a te ostatnie zadanie to z rozszerzenia stargali czy co!? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zla hmmmm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:02 jestem jak najbardziej za!!!!!! tylko to trza zalatwic!!! abo tak wpisywanie sie tu nic nie da!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asgt Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### 09.05.05, 14:53 Matura z matematyki byla za trudna!! dało sie ja rozwiazac ale nie w 120 minut!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luc Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.elk.mm.pl 09.05.05, 15:03 No wlasnie nie w 120 minut. Wzor na te zadanie z chustka byl w tych tablicach ale lurcze nawet nie zdazlylem do nich zajrzec :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.laczpol.net.pl 09.05.05, 15:03 no raczej to byla tragedia:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartek Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:03 jestem za!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid tzrymam za Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:07 ludzie co wy mówicie może faktycznie mieliście mało czasu ... ale np. to zadanie z chustką było banalne wystarczy tylko troszke pomysleć... obiczasz pole całej figory jako pole np.trapeza potem od tego pola trapeza odejmujesz pole koła i masz pole resztki materiału potem robisz proporcje 100 5 to pole całosci 9tej obliczonej jako pole trapezu) a x % to pole skrawka wydaje mi się że to tak nalezy zrobić zdawałem mature w tamtym roku myśle ze ta jest prostsza ale może faktycznie trudna jak na poziom roższezony Pzdrawiam powodzenia i niezapominajcie że nie zdajecie już wstępnych na uczelnie techniczne Odpowiedz Link Zgłoś
izunia300 Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### 09.05.05, 19:09 Jestem jak najbardziej ZA powtorzeniem matury. uwazam ze wlasnie ci co nie chca powtorki sa egoistami bo wiedza ze zdadza i nie daja szans innym a jak widac po komentarzach to bardzo duza wiekszosc z nas nie zda tej matury. Nie powinni w ogole sprawdzac tych matur tylko zrobic nam jeszcze raz i przynajmniej na takim poziomie jak probna. Tylko nic nie da nasze wpisywanie sie tu bo pewnie i tak nikt z CKE tego nie czyta wiec lepiej zeby kazdy wyslal zazalenie i prosbe przelozenia matury do komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mckwadrat POwArioWALIśie!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 00:32 O BOsHe jaka ty glupia jesteś!!3ba sie bylo uczyc a nie malować!!!jacy egoiści?? zadania były banalne u mnie w klasie wszyscy byli zadowoleni wkoncu porzadny mat-fiz ja nie wiem do jakich wy szkol chodziliście Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GoSc Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.ci.uw.edu.pl 10.05.05, 01:01 Przepraszam, ale to "rozwiazanie" to chyba zart? Gdzie tam jest jakies trapez? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dawid tzrymam za było spoko łatwe tylko może mało czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:07 ludzie co wy mówicie może faktycznie mieliście mało czasu ... ale np. to zadanie z chustką było banalne wystarczy tylko troszke pomysleć... obiczasz pole całej figory jako pole np.trapeza potem od tego pola trapeza odejmujesz pole koła i masz pole resztki materiału potem robisz proporcje 100 5 to pole całosci 9tej obliczonej jako pole trapezu) a x % to pole skrawka wydaje mi się że to tak nalezy zrobić zdawałem mature w tamtym roku myśle ze ta jest prostsza ale może faktycznie trudna jak na poziom roższezony Pzdrawiam powodzenia i niezapominajcie że nie zdajecie już wstępnych na uczelnie techniczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S4m0n Re: było spoko łatwe tylko może mało czasu IP: 217.96.74.* 09.05.05, 15:37 hahahahahahahhahahahaa. o qrwa ale z Ciebie głąb....ja jebie całe moje miasto juz ma z Ciebie wysype :DDDDDDDhahahahahahaha no widze ze ty nawet nie wiesz jak trapez wyglada wiec juz mozesz sobie porownac co za debile rok temu zdali mature....... jakbys nie zauwazyl to ni w ch** nie podchodzi pod trapez....zadna para bokow nie jest rownolegla debilu.....wracaj do podstawowki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dawid tzrymam kc Re: było spoko łatwe tylko może mało czasu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:45 wez sie koleś odwal wystarczy podzielić materiał na trojkaty i już obliczysz jej pole reszta bez zmian pomyliłem sie z trapezem dlatego że za szybko popatrzyłem na rysunek ...kazdemu sie zdazy ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: S4jm0n Re: było spoko łatwe tylko może mało czasu IP: 217.96.74.* 09.05.05, 17:02 Podzielić na trójkąty ? Co Ty nie powiesz...... no brawo....widzisz...żeby się skapnąć potrzebowałeś na to.....yhmmmmm.... godzinę i 38 minut :DDDDDDDDDDDDDD No niezły wynik jak na pierwszy raz ! Gratuluję....jak przerobisz podstawówke i gimnazjum to może zrobisz te 10 zadan w 2 godziny i Ci trochę jeszcze zostanie ;) Na maturce jakoś nie ma czasy żeby źle spojrzeć..... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: było spoko łatwe tylko może mało czasu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 17:28 jaki trapez?? jaki trapez?? ja nie mogę, ale żeś się popisał człowieku....... lepiej nie komentować... trapez??!! czy ty wogóle trapez wiadzaiłeś na oczy?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: było spoko łatwe tylko może mało czasu IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 09.05.05, 19:13 tylko to nie byl trapez, bo nie mial dwoch bokow rownoleglych wiec jesli tak zrobiles to masz zle!!!! a tego zadania nie zrobilam bo trudne bylo i czasu tez malo:(((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.icpnet.pl 09.05.05, 15:55 JESTEM ZA!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tttt Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.unicity.pl / *.unicity.pl 09.05.05, 15:08 jestem za powtorka z matmy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:11 POWTORZYC ALE ZEBY DO TEGO DOSZLO TO TRZEBA SIE ZJEDNOCZYC!!! MA KTOS JAKIS POMYSL JAK TO ZROBIC? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: borówa !!!!!!!!!! Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.bochnia.sdi.tpnet.pl 09.05.05, 15:11 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baran zwolnic pracownikow OKE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 23:05 to co dzisiaj pokazali na maturze to jest glowa mala, ale pewnie boja sie o swoje stolki, bo przyjdzie mlodziez i ich wyp..... a tak zalatwili nas bez ch..... tzn co?? teraz wszyscy co wiazali przyszlosc ze studiami z matematyka maja siedziec w domu (zreszta nie tylko Ci ktorzy zdawali, bo jest im to potrzebne, ale sa osoby co zdawaly, bo myslaly ze podst trzasna, a tu mila niespodzianka) tak zwany ZONK!! pytam sie: do k.... co ja mam teraz robic?? isc do pracy?? gdzie?? TO PANSTWO JEST POPIER..... pozdrawiam wszystkich maturzystow!! mam nadzieje ze to uniewaznia! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czester Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:17 jestem za !!! to skandal !! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgol NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:44 A ja jestem PRZECIW! Ludzie, czego wy się spodziewaliście?!? Nikt was nie zmuszał do zdawania matmy! A oprócz polskiego i języka musicie cokolwiek umieć, jak macie zamiar iść na studia. Jeśli ktoś miał PODSTAWOWE pojęcie o wielomianach, ciągach i dodawaniu ułamków to co najmniej 7/10 by zrobił. A jeśli ktoś jeszcze umie coś z geometrii przestrzennej, to już w ogóle... Chcielibyście może, żeby wam dali do dodania 2 liczby naturalne czy co? Lepiej się pouczcie, a nie narzekacie... Może jeszcze powiecie, że podstawowy polski czy angielski był trudny? Tragedia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: NIE! IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 09.05.05, 15:53 no popatrz ja mam pojecia o tych wszystkich rzeczach a mimo to zle mi poszło..co wiecej fatalnie...dobrze przemyslałam wybor przedmiotu dodatkowego i teraz tez bym wybrała matematyke ale te zadania to nie były na poziom podstawowy bez przesady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: NIE! IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.05.05, 15:54 ty chyba jestes nie powazny, może jak jesteś kujon to było łatwe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgol Re: NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:31 Do zadania 1 wystarczyła umiejętność porównywania ułamków (gimnazjum). Zadanie drugie to najprostsza z możliwych nierówności - prostsza byłaby na poziomie gimnazjum (ludzie, to jednak matura!). Zadanie 3 - jeśli ktoś słyszał o twierdzeniu Bezout lub chociaż o dzieleniu wielomianów (jeśli nie, to co wy w ogóle wiecie o wielomianach?!?). Zadanie 4 - ciąg geometryczny i równanie kwadratowe - podstawa. W zadaniu 5, gdy już zapisało się rozwiązanie, wystarczyło znaleźć wierzchołek funkcji kwadratowej. Zadanie 6 - podstawowa nierówność z wartością bezwzględną (o prostszą trudno by było) oraz nierówność kwadratowa. Zadanie 7 - narysowanie paru durnych słupków i spisanie jednego wzoru z tablic. Zadanie 10 - proste zastosowanie funkcji trygonometrycznych. Jedyne, do czego ew. można się przyczepić, to w zadaniu 9 można by zauważyć nieco więcej rzeczy do policzenia, no i w 8 trzeba było wiedzieć, że w czworokącie, w który da się wpisać okrąg, sumy przeciwległych krawędzi są sobie równe. Ale reszta się spokojnie mieści w programie podstawowym, a przykłady wcale nie są jakieś super wymyślne. Druga sprawa - do wykształcenia średniego nie trzeba matury, jedynie do studiów. A żeby iść na studia, trzeba coś umieć. To coś to właśnie ten trzeci przedmiot. Sorry, ale coś musicie umieć... Ze złym wynikiem na dobrą uczelnię się nie dostaniecie. Więc nie chodzi tylko o zdanie. Jeśli komuś zależy tylko na tym, to chyba idzie do jakiejś szkoły, gdzie przyjmują wszystkich, albo w ogóle. Jeśli w ogóle, to - jak wyżej napisałem - matura potrzebna nie jest. Ale przekonujcie mnie dalej, może to ja się mylę - jednakże na razie nie widzę do tego powodów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:35 z grubsza sie z Toba zgadzam... tylko maly problem - Tw. Bezout'a jest na rozszerzonym, wiec ludzie ktorzy mieli podst matme, mieli problem i to duzy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgol Re: NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 14:47 No dobrze, a czy dzielenie wielomianów jest na podstawowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:33 tak, przynajmniej powinno byc (nie kazdy nauczyciel sie do programu stosuje) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mgol Re: NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.05, 15:37 No więc dobrze, dali 2-3, może 4 (ale tu bym powątpiewał) zadania takie, że jeśli nauczyciel się do programu nie stosował, to można było nie zrobić. Ale do zdania wystarczy 30%. A reszta, typu zadanie z ciągiem - można było nie zrobić tylko wtedy, gdy np. nauczyciel całkiem ominął ciągi. A to już niedopuszczalne. Więc jak, na te argumenty nie ma odpowiedzi? Na to wygląda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 22:40 zgadzam sie z Toba... jezeli ktos nie bedzie mial 30% to jest tluk niesamowity, albo nauczyciel go olal... uwazam, ze podstawowa (jak na podstawowa) byla trudna, ale tez byla tak ulozona, ze te 30% mozna zdobyc Odpowiedz Link Zgłoś
m_gol Re: NIE! 10.05.05, 22:56 Czyli po prostu była taka, jak być powinna. A wszyscy narzekają, bo na starej to wiadomo jak było - wszystkim ktoś zadania rozwiązywał, jak ktoś nie umiał, to mógł spisać. Jak się w miarę obiektywne kryteria pojawiły, to od razu sprzeciw... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: malgo Re: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.05, 20:22 Twierdzenie Bezout jest w zakresie podstawowym!!- odsyłam do informatora. Odpowiedz Link Zgłoś
m_gol Sorry 13.05.05, 00:40 Sorry, pomyliłem tematy - a propos tw. Bezout - to w takim razie tym bardziej zadanie było do zrobienia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Lumbago Re: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 04:50 Kupa, Bezout'a miałem na podstawowym, przy trzech godzinach matmy tygodniowo... Najogólniej ujmując, jestem przeciw powtarzaniu; hej, hej, hej - hej, hej, hej, inni mają jeszcze gorzej : )) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doktor Lumbago Re: NIE! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.05, 05:04 Zauważyłaś, że ci, którzy chcą przekładać maturę mają problemy z ortografią i interpunkcją? : ) Bez komentarza : ) Odpowiedz Link Zgłoś
m_gol Re: NIE! 16.05.05, 14:24 Tak, a jak np. ktoś zamieścił na forum dotyczącym angielskiego proste zdanie do przekształcenia na stronę bierną, to dopiero za 50-tą próbą im się udało... Chyba widać już, skąd takie opinie na forum - 95% osób tu piszących (lub przynajmniej 95% postów) jest pisana przez takich ludzi - i wszystko jasne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: NIE! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:53 KIMKOLWIEK JESTES, JESTES POJ...... CZŁOWIEKIEM!!! Udało ci sie i grasz cwaniaka!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Daniel Nie mądruj sie :) IP: *.toya.net.pl 17.05.05, 22:02 Ja nie pamiętam by w podstawówce bądź tez gimnazjum przerabiane były ciągi albo wielomiany. Matura była łatwa dla kogoś idącego starym trybem edukacji. My poprostu jestesmy niedouczeni ale to juz nie nasza wina tylko tego kto wymyslił tą je..ą reforme. Większość z nas w gimnazjum nic "nie robiła" bo po prostu same gimnazja nie wiedziały jakim programem isc zeby było dobrze. Tak więc jak teraz czytam wypowiedzi ludzi idących starym otkiem nauczania to mi sie smiać chce bo przecież oni nie są swiadomi tego ze to nie my się skrzywdzilismy lecz OSWIATA nas skrzywdziła i całe je..e ministerstwo. Poprostu nas niewyedukowali. I TO NIE NASZA WINA ;] My myślelismy ze umiemy matme, udowodnili nam ze jednak nie umiemy a sobie udowodnili ze nas nie nauczyli ( czyli zgodnie z planem ) jasne było odpoczątku do czego miała prowadzić reforma oświaty - do zmiejszenia ludzi wykształconych. Nowa matura to poprostu matura, na takim poziomie jak stara, moze bardziej przekrojowa. W reformie nie chodziło o mature tylko o sposób edukacji, chodziło o to by nas niedouczac, zebyśmy poprostu nie mieli matury i zeby sie nam nie mażyło o leprzym zyciu. Dobra teraz jakies fakty. Matura zawsze miała odsiewac ludzi. Jednak w ostatnich latach za duzo ją zdawało. Reforma ma doprowadzić do tego ze tylko 25 % zdających bedzie zdawała. Przykre ale prawdziwe. Chcą kontrolowac nas - niewykształconych ludzi bez zawodu. TYLE. AMEN. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dobrzyk Re: Nie mądruj sie :) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.05.05, 10:49 ortografii też was nie nauczyli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzystka..:(:( Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.lomza.cvx.ppp.tpnet.pl 09.05.05, 15:53 TRagedia!!Wiadomo ze matury nie powtorza, bo z nimi sie nie wygra!!Ale przynajmniej zrobic jakis szum!!Zeby jakies hallo powstalo!!Nic nie tracimy!! Niech ludzie widza, ze oblalismy mature bo zadania byly z kosmosu, a nie ze jestesmy glabami-bo tak pomysla!!;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: edi Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.bielsko.dialog.net.pl 09.05.05, 15:56 jestem za powtórką Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moczul Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:57 kompromitujecie sie i co znowu wam dadza trudne zadania i tak bedziecie powtarzac w nieskonczonosc i za kazdym azem cos wma nie podpasuje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:36 W nieskonczonosc to nie ;) mozesz zdawac co pol roku przez 5 lat ;) czyli 10razy :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.05, 22:43 Jestem za powtórką. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Justyna Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 19:12 Teraz wszyscy mówią że oblali i wielki protest chcą robić. A jak się okaże że jednak zdali to rola się odwróci. Ja uczyłam się systematycznie, nie mam wszystkiego zrobionego, ale uważam, że podstawowa była prosta, trochę więcej problemu było z rozszerzoną. Nie zamierzam pisać poprawy matury bo to po prostu jest paranoja- znów wyjdzie tak samo i dopiero się zacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beti;( Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 22:22 Powiem jedno! Jestem załamana! Komisja która układała te zadania była chyba z kosmosu! Czy wy nie widzicie czego uczą nas w szkole? Układajcie zadania tak żeby przeciętni uczniowie tez potrafili je wyliczyć! Jeśli chodzi o całą maturę: jak to mozliwe że uczniowie bardzo dobrzy i dobrzy z matematyki mają problem żeby uzyskać 30% z matury? (niby tak nie wiele, a jednak) np. z historii poziom jest tak niski ze nawet uczniowie z dopami zdali próbną na 50%! JAk nie w jedną stronę to w druga przeginacie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:38 > Czy wy nie widzicie czego uczą nas w szkole? Układajcie zadania tak > żeby przeciętni uczniowie tez potrafili je wyliczyć! Przepraszam, nie doczytalem z jakiej Ty szkoly jestes?? Gastronomicznej ?? W zyciu sie nie spotkalem u mnie na matmie, zeby wynik przyszedl od tak :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nachbet dobry joke IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:56 Trza sie bylo uczyc! bosh... co za placki! Nic nie robili przez trzy lata a teraz narzekaja. Prawda jest taka, ze wiekszosc z was sama jest sobie winna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: dobry joke IP: *.kielce.cvx.ppp.tpnet.pl 10.05.05, 22:43 Aleś mądry!Kazdy z nas uczył sie przez 3 lata!to było trudne,poza tym mieliśmy mało czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj stary a ja jestem za rozwiazaniem tego forum... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.05, 15:56 bo pierdoly tu piszecie, wybitnym matematykiem z pewnoscia nie jestem a nie zrobilem tylko 17-ego, wiec trudne to to raczej nie bylo na waszym miejscu bym sie powaznie zastanowil nad stanem swojej wiedzy i podejsciem do nauki, ale i tak zamiast tego i tak mnie zwyzywacie, bo nic innego nie potraficie pozdrowka dla ludzi, ktorzy mysla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rivo18 Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 15:57 rafal filipkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Załamana :,( Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:00 nie zdam tej matury, jak dobrze pojdzie to moze to 30% bedzie, załamka!!!!! przez dwa lata miałam 5 z matematyki w tym roku 4 .... a po maturze jestem załamana, niech oni przymkną oczko na to 30%, podciągnijcie troche jak już, przeciez to jest podstawowa matura, dlaczego ona taka trudna jest, mature powinni miec szansę wszyscy zdać a tu się okaze ze połowa nie zda, masakra, pochlastac sie tylko, wszystkie moje plany legły w gruzach teraz, bo nie wiem czy ja zdam ta mature, a niech tylko wyskoczą jeszcze ze od 31% sie zdaje to ich chyba...... przeklnę, niech tą całą komisje piorun trafi albo jaka cholera bo przegieli, próbna była łatwiejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Noose Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.05, 09:40 widac kto dostaje ocene za sprawdzian, a kto za ladne oczy.... ja mam z matmy 3 (ublagane, mimo, ze moglbym miec 4) ale po sprawdzeniu tutaj wynikow bede mial min 50%.... wybacz.... a moze Twoim nauczycielem byl jakis Pan ktoremu wystarczylo, ze spojrzal na troche bardziej rozpieta bluzeczke? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: twoj stary powtorka z matematyki IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.05, 16:05 przepraszam, ze w osobnym poscie, ale zapomnialem w poprzednim czeka na was 10 szans na poprawe swojego wyniku, co pol roku jedna, wiec nie zsmiecajcie forum, ja nie mam czasu na zadne poprawy, wiec mozecie sobie odpuscic bo podstaw do tego nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maturzysta Re: ##POWTORZYC MATURE Z MATEMATYKI### IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.05, 16:07 co to ku.......... było. zawsze lubiłem matme i byłem dobry ale co to ma być 2 godziny na 11 zadań. na starej maturze było 5 godzin i tylko 3 zadania które w dodatku było można sobie wybrać. czy was pogieło przecież my nie jesteśmy automaty żeby widzac zadanie odrazu rozwiazac jak mozaecie sprawdzac nasze umiejetnosci skoro nie dacie nam nawet pomyslec. apel do cke przemyslcie czy ta wasza matura jest taka dobra 2 godz 11 zadan. próbna była łatwiejsza od tej a hcyba powinno być odwrotnie a jeśli nie to przynajmniej na tym samym poziomie. to by było na tyle. przezwas najprawdopodobniej nie dostane sie na studia a uczyłem sie cały rok. :(((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś