IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 14:47
Z czytania ze zrozumieniem mam 12 pkt, a wypracowanie liczy 400 slów, zawiera
blędy metoryczne. Jest szansa że będe miał 21 punktów?
Obserwuj wątek
    • Gość: as to bylo koszmarne IP: *.ds5.agh.edu.pl / *.ds5.agh.edu.pl 04.05.06, 15:07
      za takie wyp[racowanie to bedziez mial pewnie maksa. 1 temat: ciekawe kton
      wiedzial co to jest dramat antyczny, pewnie 90% osob nikogo z makbetem nie
      porownalo, 2 temat: odwolujac sie do znajmosci lekytury: tak tylko kto ja
      czytal, oj zagieli nas zdawalnosc bedzie lipna
      • Gość: willa Re: to bylo koszmarne IP: *.daminet.pl / *.daminet.pl 04.05.06, 16:55
        > za takie wyp[racowanie to bedziez mial pewnie maksa
        ilośc nie znaczy o jakości
        1 temat: ciekawe kton
        > wiedzial co to jest dramat antyczny
        no daj spokoj człowiek ze średnim wykstałceniem powinien wiedzieć podstawowe
        rzeczy
        >oj zagieli nas zdawalnosc bedzie lipna
        oj zagieli was, rzeczywiście bo nienauczyliście się tych lektur tylko innych? a
        co to uczenie się pod test? czy tez może sprawdzenie wiedzy człowieka po szkole
        średniej?
      • Gość: M Re: to bylo koszmarne IP: *.elk.mm.pl 04.05.06, 17:57
        "Zdalwalność będzie lipna"- i o to chodzi, matura ma być weryfikacją, a nie prezentem, który się należy.
    • Gość: smutnaaa Re: zdam? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 04.05.06, 18:15
      a ja zdam?POMOCY! NAPISZCIE kiedy praca moze zostac uznana za niezgodna z
      tematem i
      przekreślona? pisałam Chłopów i napisałam,że jest tam konflik między warstwami
      społecznymi i że przedstawicielami 2 różnych warstw są Antek i Boryna:(i że
      Boryna to szlachcic... Nie
      czytałam Chłopów i nie wiedziałam,że to jego dzieci! :( HELP.odpiszcie,czy mi
      to uznają i dostane jakies punkty ???
      • ewa9717 Re: zdam? 04.05.06, 18:56
        Żartujesz?
        • Gość: smutna Re: zdam? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 04.05.06, 20:27
          nie,nie żartuje
      • Gość: albertyna Re: zdam? IP: *.lodz.msk.pl 04.05.06, 20:30
        Już za rok matura...
      • Gość: K Re: zdam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:34
        zartuje
        maturzysta nie może być aż tak tępy ;-)
        • Gość: ciekawy Re: zdam? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 04.05.06, 20:43
          hmmm co ma bycie tępym do nieprzeczytania książki?
          • Gość: K Re: zdam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 20:59
            osoba inteligentna powinna znać przynajmniej kanon lektur - szczególnie w
            okolicach matury
            osoba, która tego nie rozumie, nie jest nawet nieinteligentna - jest po prostu
            tępa
            • Gość: smutna Re: zdam? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 04.05.06, 21:06
              z inteligencja sie czlowiek podobno rodzi...tak wiec ty urodzilas sie ze
              znajomoscia lektur? zazdroszcze-ale ja nie:] w sumie nie zadałam pytania czy
              uważasz mnie za tępą czy inteligentną(nie znając mnie zresztą) bo twoje zdanie
              nie ma dla mnie znaczenia,tym bardziej,że pytania na inteligencję jakos nigdy
              nie sprawiają mi problemu...zadalam konkretne pytanie do kogos,kto się na tym
              zna-czy przekreślą mi taką pracę czy dadzą jakies pkt za język i kompozycję?Z
              tekstu mam 19/20 więc te 2 pkt...
              • Gość: K Re: zdam? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.06, 21:11
                owszem, z inteligencją się człowiek rodzi
                i dzięki tej inteligencji zna tak podstawową lekturę jak "Chłopi"
                zresztą, podobno była na próbnej maturze - uznałaś, ze już nie warto?
              • brunosch :D 05.05.06, 11:32
                Tak, z inteligencją czlowiek się rodzi i dzięki niej potrafi z podanego
                (krótkiego!!!) fragmentu wyczytać, że Maciej Boryna rozmawia ze swoimi dziećmi.
                Jest to na tyle wyraźnie napisane, że nie może budzić wątpliwości nawet u kogoś,
                kto nie ma pojęcia o powieści. Natomiast gdzie wyczytałaś, że Boryna to szlachcic?
                Chyba że poszłaś na całość i ten konflikt klas przedstawiłaś jako walkę
                komunisty (Antek) z arystokratą Maksymilianem Boryna-Potockim w czasach reformy
                rolnej w 1945 roku - no bo jak szaleć, to szaleć!
    • Gość: chamik143 a ja :D ?? IP: *.skranetcan.pl 05.05.06, 08:21
      za czytanie mam niby 13 pkt, może 14 ptrzy dobrych wiatrach... a na wypra
      napisałem że tekst przedstawia kłutnię między synem a ojcem, że o ziemię że
      chce to boryna przepisać itd... , i opisałem pi razy oko każdą postać, ale tu
      troszke namotałem;)mam nadzieje ze bede miał 8 pkt ;)
      • Gość: ale brech Re: a ja :D ?? IP: *.tkk.pl / *.tkk.pl 05.05.06, 17:40
        "dzięki inteligencji zna lekturę chłopi"... dobre :D chcialbym,żeby mi
        inteligencja wystarczyla do znania treści lektur...ale niestety my zwykli
        śmiertelnicy musimy je przeczytac :D
        • vanite1 Re: a ja :D ?? 08.05.06, 11:10
          A JA ZDAM??? CO O TYM MYSLICIE:(
          cholernie sie stresuje, spoko wydawalo mi sie ze matura prosta, dopoki nie
          dowiedzialam sie ze napislalam za malo, nie wiedzialam ze za slowa nie licza
          sie cytaty. :(((( I teraz obawiam sie ze nie zdam. Wymagane minimum to 2
          strony, ja niby napisallam te 2 strony(chyba bez 2 linijek) ale drobnym
          pismem dosyc. A slow mialam bez cyratow okolo 200-210 :(((( (Wymagane 250)
          Jak bedzie ze mna?:( Mial ktos podobny problem????

• Gość: gosciu123 Re: a ja :D ?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:03
            Tak, ja miałem na próbnej 200 słów. Dostałem 0 pkt. (serio), mimo, że dużo
            odpowiedzi z klucza miałem zawarte w wypracowaniu. Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka