Dodaj do ulubionych

PROGI NA PRAWO 2006 - róźne uczelnie

26.07.06, 19:27
Wpisujcie progi na prawo z róznych uczelni, żeby wszystko bylo w jednym wątku.

Uniwersytet Gdański - 75,9
UMCS - 139
...
Obserwuj wątek
    • bree_87 Re: PROGI 26.07.06, 20:43
      Proponuję, żeby od razu podawać również wzór do obliczeń oraz brane pod uwagę
      przedmioty czy też ewentualnie jakieś inne kryterium wynikowe. Bez tego to
      porównanie będzie całkowicie bez sensu...
    • bree_87 Re: PROGI 26.07.06, 20:52
      No to może coś dodam :)
      UKSW (Wyszyńskiego)- 0,615

I teraz o co z tym chodzi:

Dla kandydatów legitymujących się Nową Maturą oraz Maturą Międzynarodową.
      We wzorze na wyliczenie wyniku postępowania kwalifikacyjnego przyjmuje się, że:
      1) wszystkie oceny z Nowej Matury lub Matury Międzynarodowej są wyrażane
      ułamkiem dziesiętnym (np. 72 % = 0,72);
      2) g jest oceną maturalną ze wskazanego na danym kierunku (specjalności)
      przedmiotu głównego;
      3) s jest średnią wszystkich ocen podanych na świadectwie
      maturalnym z pominięciem oceny z przedmiotu głównego, uwzględnionej jako g;
      4) p jest dwuwartościowym wskaźnikiem wyliczanym zgodnie z zasadą, że:
      p=1 jeżeli kandydat zdawał egzamin maturalny z przedmiotu głównego na
      poziomie rozszerzonym lub zdawał Maturę Międzynarodową – wówczas g dotyczy
      egzaminu na poziomie rozszerzonym
      p=0,5 kandydat otrzymuje w przeciwnym przypadku – wówczas g dotyczy egzaminu na
      poziomie podstawowym
      Na wszystkich wydziałach UKSW ustala się wyliczanie wyniku
      postępowania kwalifikacyjnego wg wzoru:
      Wynik = g * s * p
      Wynik ten stanowi ostateczną podstawę zakwalifikowania na studia, z wyjątkiem
      kierunków (specjalności), dla których ustalono dodatkowe specyficzne
      postępowanie; dla tych kierunków ostateczny wynik WO postępowania
      kwalifikacyjnego wylicza się według wzoru:
      (W)
      WO = 0,5 * ( wynik + ws ), gdzie ws jest wynikiem postępowania specyficznego
      wyrażonym liczbą w zakresie [0,1].

Osoby, które w ramach Nowej Matury oraz Matury Międzynarodowej nie zdawały
      przedmiotu wskazanego jako przedmiot główny dla danego kierunku (specjalności),
      jako przedmiot główny będą miały uwzględniany język polski i współczynnik p we
      wzorze na wynik będzie przyjęty jako p=0,5 oraz g będzie oceną z egzaminu na
      poziomie podstawowym.

Przedmiot główny dla prawa to HISTORIA
      • Gość: rru Re: PROGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 23:35
        o kurde, ale przelicznik dali na tym UKSW!!! za nic nie umiem sobie wyliczyc...
        • Gość: myślę_nad_nickiem Re: PROGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:39
          To proste:
          - na prawie przedmiotem głównym jest historia
          - zatem poziom podstawowy z historii oznaczamy Pp, poziom rozszerzony Pr
          pozostałe zdawane na maturze przedmioty oznaczamy kolejnymi literami alfabetu -
          kazdy poziom liczymy oddzielnie (Ap, Ar, Bp, Br, Cp...)
          - pamiętamy o wliczeniu wyników z egzaminów ustnych
          - zamieniamy wyniki procentowe na ułamki dziesiętne (mp. 75% = 0,75)
          - wyliczamy wg wzoru Pr * średnia z (Pp + Ap + Ar + Bp...)

Przykład:
          Zosia na maturze uzyskała wyniki:
          j. polski 74/82
          j. polski ustny 95%
          historia 89/84
          wos 90/70
          j. angielski 99/83
          j. angielski ustny 100%

Zatem liczymy tak:
          0,84 * [(0,74 + 0,82 + 0,95 + 0,89 + 0,99 + 0,83 + 1)/7] = 0,84 * 0,89 = 0,75

Wniosek: Zosia dostałaby sie na WPiA na UKSW :)
        • Gość: vaniliam Re: PROGI IP: *.crowley.pl 27.07.06, 12:56
          UAM-39,5
          dodajemy wszystkie piec przedmiotow -polski rozsz, historia podst, jezyk obcy-
          podst, dwa przedmioty wybrane-podst, i dzielimy przez 10
          • Gość: jolie Re: PROGI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:04
            UWr

*historia rozszerzona
            *wos rozszerzony
            *j.obcy rozszerzony
            (oczywiście bierzemy pod uwagę tylko pisemne egzaminy;sumujemy uzyskane wyniki
            i już mamy odniesienie,jak wypadliśmy w stosunku do 300 max. pkt:) niestety na
            uni wro wyniki są dopiero jutro,więc próg póki co nie jest znany;)buzka
    • Gość: wrocławianin not bad IP: *.greenlan.pl 27.07.06, 13:04
      to niski próg był na UAM. Spodziewano się przecież progu w granicach 45 ...
      • Gość: chryzostom Re: not bad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 13:13
        najbardziej mięsne bydło pędzi na UJ, UW, takie moje przeczucie
      • Gość: vaniliam Re: not bad IP: *.crowley.pl 27.07.06, 13:20
        czy ja wiem czy taki niski??? ja mialam 43 pkt wiec sie ciesze:)
    • Gość: kaem 2007 IP: *.x.INTELINK.pl / *.g.intelink.pl 27.07.06, 15:01
      jak myslicie: jak bardzo podniesie się próg, jeśli na UAM na przyszły rok są
      takie wymagania:
      język polski (poziom rozszerzony)
      język obcy nowożytny (poziom podstawowy)
      historia (poziom podstawowy)
      jeden przedmiot wskazany przez kandydata (poziom podstawowy)

Sumujemy i dzielimy przez 10.

Tylko ze max to 40 pkt, a nie 50 (jak w tym roku)
    • Gość: Lenka Re: Progi na prawo 2006 - róźne uczelnie IP: *.4web.pl 27.07.06, 15:09
      próg na UŁ - 446 pkt
      • Gość: malutek Re: Progi na prawo 2006 - róźne uczelnie IP: *.bochnia.pl 27.07.06, 15:14
        Jasne moze odrazu 499/500? Lenka nie siej paniki!!!
        • Gość: Lenka Re: Progi na prawo 2006 - róźne uczelnie IP: *.4web.pl 27.07.06, 15:18
          446 na 600!!! możliwych! Jak nie wierzysz to sobie zadzwoń na uniwerek. Albo
          poszukaj w innych wątkach na forum.
          • Gość: malutek Re: Progi na prawo 2006 - róźne uczelnie IP: *.bochnia.pl 27.07.06, 15:29
            Przepraszam, pomylilem sie i myslajem ze chodzi Ci o UJ a nie o UŁ.
            • Gość: Lukasz Re: Progi na prawo 2006 - róźne uczelnie IP: *.prenet.pl 27.07.06, 17:14
              UMCS - 139 ptk
              Przelicznik: wos(p+r)+hista(p+r) podzielic na 2= wynik,czyli srednio trzeba
              bylo miec 70% ze wszystkiego,czyli ujdzie:)Mam nadzieje,ze we Wroclawiu tez nie
              bedzie az tak zle:) I wyniki srednio po 70 pare procent starcza:)Jutro sie
              okaze... Co wy widzicie w tym prawie?:PKierunke jak kierunke,a wiele osob tak
              sie zachwyca itp:P
              • Gość: ika.des Re: Progi na prawo 2006 - róźne uczelnie IP: *.telpol.net.pl 27.07.06, 17:47
                No właśnie dla tych co się zachwycają to nie jest kierunek jak każdy inny...
                jest wyjątkowy
    • Gość: Anika_123 KUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.06, 21:39
      76 lub 75. to top secret narazie wiec nie wiem dokladnie ale nie wyzszy niz 76
      i nie nizszy niz 75. a licza:

polski podstawowy mnozony przez 0,3 plus rozszerzony mnozony przez 0,7 i to co
      wyjdzie podzielic przez 4; do tego język obcy podstawowy mnozony przez 0,3 plus
      rozszerzony mnozony przez 0,7 i to co wychodzi dzielimy tez przez 4; historia
      lub wos (co tam lepiej poszlo) podstawa mnozona prze 0,3 plus rozszerzenie
      mnozone przez 0,7 i to co wyjdzie dzielic przez 2. Teraz wszystko dodajemy i
      powinno wyjsc 75 punktów minimum jesli chcemy sie dostac. Ja sie dostalam!!!
      mam 77,5 :-]

Całuski! :*
      • Gość: zatroskana Re: KUL IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:30
        Anika_123 skadmozesz woedzieć czy się dostałaś przeciez nie ma nigdzie wyników,
        ale jeżeli masz racjęto jestem ci straaasznie wdzięczna bo tez mam te 77:)
        • Gość: ;) I Wy jej wierzycie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 09:38
          Poczekajmy jeszcze do poniedzialki, ew. wtorku i wszsytko sie wyjasni jaki byl prog ;)
          • Gość: Anika_123 Re: I Wy jej wierzycie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:29
            KUL zatrudnia bardzo wielu pracownikow w tym miedzy innymi siostre mojego taty.
            Przeciez wierzyc mi nie musicie, ale prog na prawo na KUL to 75 punktow. Nie
            mniej i nie wiecej jednak. 75 i juz. Zobaczycie z reszta sami.
            • marad11 Hmmm... 28.07.06, 13:19
              Pozdrawiam Anikę z numerem 123.

Juz niedlugo beda oficjalne informacje.

...

:D
              • Gość: Anika_123 Re: Hmmm... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:28
                No to ja pozdrawiam Marada 11 cokolwiek znaczy ten nick ;-) Czyzbys tez byl w
                gronie szczesliwcow ktorzy przekroczyli pułap 75 punktów? Rezygnujesz czy
                zostajesz?
                • marad11 Re: Hmmm... 28.07.06, 13:34
                  Oczywiscie ze zostaje :] Do zobaczenia w październiku!
      • strzygonia Re: KUL 28.07.06, 17:06
        Są już dostępne oficjalne wyniki. Próg jest na pewno niższy niż to podała
        Anika_123 .Według podanego przez nią wzoru uzyskałem 72.025 pkt. a zostałem
        przyjęty
    • Gość: efe UJ IP: 195.136.176.* 27.07.06, 22:37
      UJ niestety 406pkt i podobno ciągle wzrasta:(
      • Gość: Malutek Re: UJ IP: *.bochnia.pl 28.07.06, 09:34
        Skad efe masz takie informacje?
        • Gość: ola Re: UJ IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 09:59
          A jak się liczy wynik na UJ???
          • Gość: efe Re: UJ IP: 195.136.176.* 28.07.06, 10:53
            odrazu mowie, ze nie chce was nastraszyc, bo ja sie nie dostałam, więc mi
            wszystko jedno. Koleżanka była na wydziale, bo bardzo jej zależało na tj inf.
            (przeprowadza się). Pani w dziekanacie powiedziała, że z sumą punktów 393 nie
            ma szans, bo jest bardzo dużo ludzi z punktacją 401, 400 więc w razie, gdyby
            ktoś zrezygnował to oni wskakują. Naprawdę chciałabym sie mylić i jeśli tak
            jest to przepraszam za sianie paniki, ale niestety inf. prawdopodobnie jest
            bardzo wiarygoidna. Aha i nie wiem, czy to może być prawda (w to już totalnie
            nie wierzę) ale podobno wyniki mają być o 14. Pozdrawiam
            • Gość: elle Re: UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:18
              Efe, ile miałaś punktów, ze wiesz już że się nie dostałaś?
              • Gość: efe Re: UJ IP: 195.136.176.* 28.07.06, 11:21
                zaledwie 385 :) a gdzie tam do progu:P
                • Gość: elle Re: UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:24
                  385 to wcale nie jest mało. A co z progiem? Wiadomo już coś?
                  • Gość: w Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:33
                    jw
                    • Gość: k Re: Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 11:35
                      podstawowy język obcy + podstawowa historia + rozszerzona + podstawowy wos +
                      rozszerzony. dodajemy do siebie punkty procentowe. max 500.
                      • Gość: ola Re: Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 12:00
                        W takim razie miałabym 423, ale nie składam na UJ. Niecierpliwie czekam na
                        wyniki na UW. A co do UW to jaki obstawiacie próg??
                        • Gość: kit Re: Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.mlynary.net 28.07.06, 12:12
                          Obstawiam 424... przykro mi, ale sie nie dostaniesz heheh
                          • Gość: ola Re: Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 13:40
                            przykro czytać posty takich ludzi jak "kit", rozumiem że to aluzja do wyniku. A
                            co do tego że się nie dostanę to chyba logiczne skoro nie rejestrowałam się na
                            UJ. A kolega chyba sam ma kompleksy związane z wynikami matury.
                        • Gość: georgetown Re: Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 12:15
                          Kolezanka byla w dziekanacie i bedac w lazience uslyszala, ze prog ma byc
                          lekko ponad 250. Niestety panie w swoich dialogach nie wyjasnily jak rozumiec
                          slowo "lekko" i czy te lekko to 5 czy 55 :). Tez czekam na Wawe. Ile masz
                          punktow?
                          • Gość: ika.des Re: Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.telpol.net.pl 28.07.06, 13:05
                            O jakim uniwersytecie teraz mówisz??
                          • Gość: ola Re: Jaki przelicznik na uj na prawo? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 28.07.06, 13:43
                            Mam 296,1 a Ty?
                  • Gość: zdesperowana Re: UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 20:59
                    brakło mi 4 pkt... ludzie..proszę, powiedźcie..czy jest jakaś szansa?
    • Gość: ariel IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 13:54
      a na UŚ biora tylko pod uwage historię i w dodatku poziom z ktorego masz
      więcej!! Tu jestem ciekawa jaki może byc próg(miejsc jest 250, alena politologii
      przyjęli 11 osób więcej!!)
    • saren_ka UJ 28.07.06, 16:08
      Nie dostałam się na UJ :(((((((( Miałam 401/500. A kto się dostał i z iloma pkt?
      • Gość: bolek Re: UJ IP: 80.54.168.* 28.07.06, 16:18
        miałem 403pkt i też się nie dostałem!
        • Gość: maturzysta Re: UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:33
          próg był 404
          • Gość: makacjaaa Dostałam się :):))))) IP: 82.139.24.* 28.07.06, 16:40
            Dostałam się na UJ :)) 406 pkt :) Od razu chciałam poinformować, że jak sie
            dostanę na UWr to zwolnie miejsce :)
      • Gość: nie-wazne Re: UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:39
        Chyba jestem wielka nawiniara. Zapisalam sie na prawo, ale liczylam ze
        odfajkuja mnie na administracje, A tu nic z tego:( (a tak bylo zeszlym roku,
        kumpel staral sie na prawo a wyladowal na administracji) No coz... :(((((((((((

• Gość: bolek Re: UJ IP: 80.54.168.* 28.07.06, 16:45
          kurde 1 pkt mi zabrakło żeby się dostać!!! myślicie że realne jest, że z listy
          rezerwowej wskocze?:> czy dużo ludzi z UJ rezygnuje?:> chyba nie!?
          • Gość: win prog Uś IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 16:47
            Nie zna ktos moze progu na prawo na UŚ??
            • Gość: k Re: prog Uś IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:13
              chyba 84 pkt.
          • cyprianocypriani Re: UJ 28.07.06, 16:57
            Ci, którzy pójdą na UW. (:
            • Gość: ka Re: UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 17:37
              jaki próg obstawiacie na UW? wyższy niż na UJ?
              • cailte Re: UJ 28.07.06, 19:38
                ej, gościu z jednym punktem w plecy na UJ to się dostaniesz NA PEWNO! ja myślę, że tak do 10 punktów w dół na pewno powinni zejść.
                • Gość: bolek Re: UJ IP: 80.54.168.* 28.07.06, 19:46
                  No ja też tak myśle, dlatego się nie załamuje. Wiesz dostałem sie do Wrocławia,
                  także i tak jestem zadowolony. A jak wskocze na UJ to już będzie konkretnie
                  zajebiście. Pozdrawiam
                  • Gość: wewa Re: UJ IP: 89.187.232.* 28.07.06, 20:02
                    dostalam sie na uj:) 417 pkt
                    • Gość: Kuba Re: UJ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 01:45
                      Także dostałem się na UJ;) z 410 punktami. Dostałem się też na UAM więc tam
                      miejsce zwolnie(miałem 41,5 punktu). Teraz czekam na wyniki z UW- może ktoś z
                      was wie kiedy one mają być? Nie spodziewam się, że się tam dostane a nawet gdyby
                      zaistniała tak zaskakująca okoliczność to i tak pewnie wybiore UJ.
    • strzygonia UMK w Toruniu 31.07.06, 15:50
      Próg wyniósł 77 pkt.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka