Dodaj do ulubionych

tabelka giertycha

22.09.06, 16:26
slyszeliscie ze poprawiajacych ona nie obowiazuje? jesli lepiej napiszemy
rozszerzony to nikt nam nie policzy punktow z podstawy za pomoca tabelki! i to
jest sprawiedliwosc! co robimy, moze jakis protest?
Obserwuj wątek
    • votum_separatum Re: tabelka giertycha 22.09.06, 16:30
      od kogo tak słyszałaś?
      • jutro_bede_idealem Re: tabelka giertycha 22.09.06, 17:18
        OKE - mi tak odpisalo! To niestety prawda:(
        Moze podlaczymy sie do 88', a oni w postulacie wpisza nasze zazalenie, hmmm?
        JAKIES INNE POMYSLY??
        • czarnapanna1 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 18:37
          cos z tym trzeba zrobic, bo jesli tak bedzie to moge sie pozegnac z UJ!
          • anonim101 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 21:10
            Trzeba cos robic, ale z glowa. *Wszystkie* protesty przeciwko jego decyzjom dotad byly, delikatnie mowiac, bezcelowe. Jakies demonstracje, kukly, happeningi raczej utwierdzaly ministra w jego zamierzeniach, wiec trzebaby podejsc kulturalnie, spokojnie i rzeczowo. No i nie zapominajmy, ze zmiany w przebiegu egzaminu moga objac (z tego co wiem) dopiero ten rocznik, ktory wchodzi do LO. Chociaz IMO to i tak psu na bude, bo ministerstwo sie zaraz zasloni rachunkiem ekonomicznym i logistyka (szybsze sprawdzanie, mniej pracy egzaminatorow, blablabla).

A teraz pozwole sobie ponarzekac. Gdy to pisze, rzad ledwo zipie (22.09), pewnie bedziemy mieli wybory, ale, mimo wszystko, rozporzadzenie zdazylo wejsc. Jasna cholera. wczesniej pisalem jako piotr_czarny, ale przypomnialem sobie haslo do drugiego konta ;)
    • iris06 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:07
      A jeżeli w tym roku postanowiłam dodatkowo zdawać matmę rozszerzoną, której na
      maturze nie zdawałam,to czy mnie w tym wypadku będzie obowiązywać ta tabelka
      przelicznikowa z poziomem podstawowym? Mam nadzieję, że tak bo byłoby to już
      zupełnie bez sensu...
    • mmhhh Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:12
      Dobra zatem wytlumaczcie mi jedno. Czy jesli chce poprawic oba poziomy, to czy
      bede pisac mature na zeszlorocznych zasadach? Kazdy poziom oddzielnie?
      • iris06 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:15
        wszystko wskazuje na to, że nie możesz. Bo w tym roku pisze się albo poziom
        podstawowy, albo rozszerzony. Nie można dwóch. Też mnie załamała ta wiadomość.
        Mam już dosyć tych wszystkich newsów!!!
        • asia_nmc Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:26
          Nie wiem tylko, dlaczego w sekretariacie szkoły powiedziano mi, że ta tabelka
          obowiązuje tekże nas. Myślę, jednak, że osoby z CKE są siła rzeczy pewniejszym
          źródłem informacji i że niestety informacja o nieobowiązującej nas tabelce jest
          prawdziawa.
          Tyle zaskakujących rzeczy dowiedziałam się dzisiaj! Chyba już mi wystarczy.

iris06 -> Ja również jestem załamana...
          Teraz nie mam już szans na weterynarię. Przecież ta sytuacja jest dla nas
          krzywdząca...
          • votum_separatum Re: tabelka giertycha 23.09.06, 10:05
            powiedzcie mi jedno, co tym ludziom z cke, czy oke czy giertchowi zależy, żeby
            w razie poprawienia podstawy za pomocą rozszerzonego przeliczyć nam punkty za
            pomocą tabelki???? ano, nic im nie zależy!! to jest dla nich obojętne, a
            niektórym z nam mogłoby pomoc :/// wszystko na przekór i przeciw uczniowi. a to
            Polska właśnie ://
            • iris06 Re: tabelka giertycha 23.09.06, 11:33
              No właśnie, co im zależy. Zauważyłam, że oni myślą tylko o aktualnych
              maturzystach, a poprawiających mają gdzieś. Podobnie jest na uczelniach. Cóż
              możemy zrobić? Może jakieś pismo do Giertycha. Nie możemy tego tak zostawić. Bo
              co, mamy poprawiać maturę przez dwa lata? W tym roku rozszerzoną, a w przyszłym
              podstawową? Jeden wielki bezsens!!!!
              • mmhhh Re: tabelka giertycha 23.09.06, 11:37
                Ja na szczescie jestem w takiej sytuacji, ze wystarczy mi poprawienie poziomu
                rozszerzonego. Co nie zmienia faktu, ze chcialabym popodciagac tez podstawowe
                wyniki - wiadomo, kazdy procent sie liczy. W takim razie faktycznie lepiej by
                bylo, gdyby tabelka dotyczyla takze naszego rocznika.
                • czarnapanna1 Re: tabelka giertycha 23.09.06, 21:18
                  iris06-> i tak chyba trzeba bedzie, w jednym roku rozszerzony a w drugim
                  podstawe...
                  • czarnapanna1 Re: tabelka giertycha 23.09.06, 21:22
                    PS napisalam juz 2 mejle do cke i mi nie odpisali...
                    • mi87 Re: tabelka giertycha 25.09.06, 13:27
                      nie odpisali bo maja nas gdzies..wcale im nie zalezy na naszych
                      wynikach..poradzcie sobie sami..tylko ze pytanie jak mamy to zrobic jak
                      zabieraja nam szanse na to??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka