czarnapanna1 22.09.06, 16:26 slyszeliscie ze poprawiajacych ona nie obowiazuje? jesli lepiej napiszemy rozszerzony to nikt nam nie policzy punktow z podstawy za pomoca tabelki! i to jest sprawiedliwosc! co robimy, moze jakis protest? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jutro_bede_idealem Re: tabelka giertycha 22.09.06, 17:18 OKE - mi tak odpisalo! To niestety prawda:( Moze podlaczymy sie do 88', a oni w postulacie wpisza nasze zazalenie, hmmm? JAKIES INNE POMYSLY?? Odpowiedz Link Zgłoś
czarnapanna1 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 18:37 cos z tym trzeba zrobic, bo jesli tak bedzie to moge sie pozegnac z UJ! Odpowiedz Link Zgłoś
anonim101 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 21:10 Trzeba cos robic, ale z glowa. *Wszystkie* protesty przeciwko jego decyzjom dotad byly, delikatnie mowiac, bezcelowe. Jakies demonstracje, kukly, happeningi raczej utwierdzaly ministra w jego zamierzeniach, wiec trzebaby podejsc kulturalnie, spokojnie i rzeczowo. No i nie zapominajmy, ze zmiany w przebiegu egzaminu moga objac (z tego co wiem) dopiero ten rocznik, ktory wchodzi do LO. Chociaz IMO to i tak psu na bude, bo ministerstwo sie zaraz zasloni rachunkiem ekonomicznym i logistyka (szybsze sprawdzanie, mniej pracy egzaminatorow, blablabla). A teraz pozwole sobie ponarzekac. Gdy to pisze, rzad ledwo zipie (22.09), pewnie bedziemy mieli wybory, ale, mimo wszystko, rozporzadzenie zdazylo wejsc. Jasna cholera. wczesniej pisalem jako piotr_czarny, ale przypomnialem sobie haslo do drugiego konta ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iris06 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:07 A jeżeli w tym roku postanowiłam dodatkowo zdawać matmę rozszerzoną, której na maturze nie zdawałam,to czy mnie w tym wypadku będzie obowiązywać ta tabelka przelicznikowa z poziomem podstawowym? Mam nadzieję, że tak bo byłoby to już zupełnie bez sensu... Odpowiedz Link Zgłoś
mmhhh Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:12 Dobra zatem wytlumaczcie mi jedno. Czy jesli chce poprawic oba poziomy, to czy bede pisac mature na zeszlorocznych zasadach? Kazdy poziom oddzielnie? Odpowiedz Link Zgłoś
iris06 Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:15 wszystko wskazuje na to, że nie możesz. Bo w tym roku pisze się albo poziom podstawowy, albo rozszerzony. Nie można dwóch. Też mnie załamała ta wiadomość. Mam już dosyć tych wszystkich newsów!!! Odpowiedz Link Zgłoś
asia_nmc Re: tabelka giertycha 22.09.06, 23:26 Nie wiem tylko, dlaczego w sekretariacie szkoły powiedziano mi, że ta tabelka obowiązuje tekże nas. Myślę, jednak, że osoby z CKE są siła rzeczy pewniejszym źródłem informacji i że niestety informacja o nieobowiązującej nas tabelce jest prawdziawa. Tyle zaskakujących rzeczy dowiedziałam się dzisiaj! Chyba już mi wystarczy. iris06 -> Ja również jestem załamana... Teraz nie mam już szans na weterynarię. Przecież ta sytuacja jest dla nas krzywdząca... Odpowiedz Link Zgłoś
votum_separatum Re: tabelka giertycha 23.09.06, 10:05 powiedzcie mi jedno, co tym ludziom z cke, czy oke czy giertchowi zależy, żeby w razie poprawienia podstawy za pomocą rozszerzonego przeliczyć nam punkty za pomocą tabelki???? ano, nic im nie zależy!! to jest dla nich obojętne, a niektórym z nam mogłoby pomoc :/// wszystko na przekór i przeciw uczniowi. a to Polska właśnie :// Odpowiedz Link Zgłoś
iris06 Re: tabelka giertycha 23.09.06, 11:33 No właśnie, co im zależy. Zauważyłam, że oni myślą tylko o aktualnych maturzystach, a poprawiających mają gdzieś. Podobnie jest na uczelniach. Cóż możemy zrobić? Może jakieś pismo do Giertycha. Nie możemy tego tak zostawić. Bo co, mamy poprawiać maturę przez dwa lata? W tym roku rozszerzoną, a w przyszłym podstawową? Jeden wielki bezsens!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmhhh Re: tabelka giertycha 23.09.06, 11:37 Ja na szczescie jestem w takiej sytuacji, ze wystarczy mi poprawienie poziomu rozszerzonego. Co nie zmienia faktu, ze chcialabym popodciagac tez podstawowe wyniki - wiadomo, kazdy procent sie liczy. W takim razie faktycznie lepiej by bylo, gdyby tabelka dotyczyla takze naszego rocznika. Odpowiedz Link Zgłoś
czarnapanna1 Re: tabelka giertycha 23.09.06, 21:18 iris06-> i tak chyba trzeba bedzie, w jednym roku rozszerzony a w drugim podstawe... Odpowiedz Link Zgłoś
czarnapanna1 Re: tabelka giertycha 23.09.06, 21:22 PS napisalam juz 2 mejle do cke i mi nie odpisali... Odpowiedz Link Zgłoś
mi87 Re: tabelka giertycha 25.09.06, 13:27 nie odpisali bo maja nas gdzies..wcale im nie zalezy na naszych wynikach..poradzcie sobie sami..tylko ze pytanie jak mamy to zrobic jak zabieraja nam szanse na to?? Odpowiedz Link Zgłoś