Dodaj do ulubionych

Fi**tu - ważenie

16.02.25, 14:50
Użytkowniczki fitatu, jak ważycie mrożonki? Bo gdzieś doczytałam, że należy warzywa ważyć po rozmrożeniu - a ja na to nie zawsze mam czas. Poza tym, zwykle gotuję tak, że wrzucam do garnka zamrożone warzywa.
macie jakieś sposby, czy mam po prostu spędzieć dzień na ważeniu próbek przed rozmrożeniem i po, zrobić sobie tabelkę i później już tylko przeliczać?
Obserwuj wątek
    • czerwonylucjan Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 14:52
      Roznice w kcal beda tak male, ze szkoda zachodu, waze mrozone
    • elinborg Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 15:01
      A jakie bedą różnice w kaloryczności, jak myślisz?
      • la_felicja Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 15:04
        Myślę, że będą na korzyść, tzn w rzeczywistości zjem mniej kalorii niż wpiszę
        • elinborg Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 20:39
          To po prostu są kompletnie nieistotne różnice, przecież nie zjadasz tych mrożonek na tony.
          Ja wiem, że instrukcje to rzecz święta, ale czasem można odpuscić.
    • mamtrzykotyidwato5 Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 16:02
      Przecież warzyw nie należy rozmrażać przed gotowaniem, trzeba je wrzucać do wrzątku.
      • la_felicja Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 20:35
        Dlatego pytam. Bo babka na filmiku instruktażowym powiedziała, żeby ważyć rozmrożone.
    • thea19 Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 16:04
      wpisuję wagę z opakowania, tam też jest tabela kcal. Warzywa mają tak mało kcal, że te kilkanaście kcal w tę czy w tamtą nie robi różnicy
    • miaumia Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 21:01

Przeczytałam przez te gwiazdki ' fiuta ważenie ' ;o
    • dwa_kubki_herbaty Re: Fi**tu - ważenie 16.02.25, 23:02
      Nic nie ważę, szukam dania, produktu i albo na szt. albo objętościowo.
      Orientacyjnie traktuje wszelkie apki, to nie apteka i zagrożenie życia przy przedawkowaniu.
      Zresztą jak sobie zrobisz -100 kalorii to i tak się zmiescisz.
      A kiedy wiem że za malo zjadlam jak jestem mocno glodna, bo glodna jestem zawsze ;P
    • arthwen Re: Fi**tu - ważenie 17.02.25, 15:59
      Ja się nie przejmuję - mrożonek używam na zasadzie garści brokułów/marchewki/groszku dodanych do sosu, więc różnice są moim zdaniem pomijalne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka