02.10.06, 13:34
Czesc czy orientuje sie ktos w tych nowych zmianach dotyczacych wojska?
Podobno teraz chlopak moze wyjechac tylko za granice na 2 mies. i to musi
miec jeszcze jakas specialna zgode. A takze ze studia nie zalatwiaja sprawy
woja .. ze trzeba je odrobic ...? Jezeli ktos orientuje sie w tym temacie to
niech cos napisze !
Obserwuj wątek
    • Gość: janek Re: Wojsko ?! IP: *.chello.pl 02.10.06, 18:22
      tak, po studiach musisz odrobic wojsko ale nie przez 9 a cztery miesiace i nie ma limitu wieku, dlatego do wosjka moze isc nawet 35 latek jak i rowniez glowny zywiciel rodziny. Wtedy rodzina dostaje przez okres sluzby srednia krajowa. a wyjechac to z tego co sie orientuje zawsze mozna bylo tylko na dwa miesiace dopoki nie mialo sie zalatwionej sprawy z wojskiem. co do zgody to nie slyszalem
      • Gość: krzysiekwer Re: Wojsko ?! IP: *.broker.com.pl 02.10.06, 19:31
        Ale sluzbe wojskowa mozna odrobic nap. w szpitalu lub gdzies indziej ... to
        prawda?
        • pawelas83 Re: Wojsko ?! 03.10.06, 11:58
          Chyba tak gzieś o tym słyszałem.
          • Gość: fall Re: Wojsko ?! IP: 217.153.252.* 03.10.06, 15:57
            Sluzbe wojskowa mozesz odrobic nawet w kosciele!! hehe tez bym sie z tego smial
            jakbym nie byl swiadkiem takiej sytuacji, ale z mojej kompanii 3 chlopakow
            wlasnie po unitarce poszlo odrabiac dalej do kosciola sluzbe wojskowa
            <lol>.mzoesz odrobic w policji, albo jak ktos wyzej napisal w szpitalach czy
            domach opieki spolecznej, takie tam pierdolki tylko osobiscie powiem ci ze
            sluzba wojskowa nie jest straszna wspomnienia sa KAPITALNE:)i zdecydowanie wole
            to niz prace jako salowy(to moje zdanie). najgorsze sa tylko rozstania z rodzina
            ale jakby nie bylo co 2 tygodnie na w domu sie bylo na weekendy i jeszcze bylo
            mozna wyjsc na STALKI ale czasami nie ma po co jak masz jednostke na jakims
            zadupiu, nie mniej jakbys trafil do duzego miasta to ... hehe :)
            powodzenia z wyborem:)
            • Gość: krzysiek.wer Re: Wojsko ?! IP: *.broker.com.pl 04.10.06, 14:36
              A tu wyczytalem o jeszcze innych zmianach dot. wojska
              fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/wojsko-obowiazkowe-nawet-dla-studentow,797862,2943
              • Gość: krzysiek.wer Re: Wojsko ?! IP: *.broker.com.pl 04.10.06, 14:50
                Ehh ten nasz prezydent ! Wszystkich nas chce wyslac do woja ;/
                www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_061004/kraj/kraj_a_4.html
                • Gość: 99daniel99 Re: Wojsko ?! IP: *.broker.com.pl 04.10.06, 15:17
                  MaSaKrA !!! Ja do wojska nie pojde na bank! 4 miesiace to dla mnie bardzo
                  duzo ! Niech ten kartofel sobie sam idzie !!!
                  • Gość: grzesiek0000 Re: Wojsko ?! IP: *.broker.com.pl 05.10.06, 16:58
                    ehh no 4 mies. wyciete z zyciorysa :/ nie no .. az sie boje ! Oby ta poroniona
                    ustawa nie weszla w zycie !!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka