gosiakak 29.10.06, 20:07 Proszę piszcie linki do ciekawych stron historyczych, z których można przeczytać ciekawe artykuły rozwiazać jakieś testy z histroii albo coś przygotowawczego do matury z tego przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: sas Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:10 Ciekawe czy zaraz nie zgłoszą się z www.mojamatura.pl ????????????????????????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
gosiakak Re: Fajne strony do nauki HISToRii 29.10.06, 20:11 nie--tylko nie to!!!! to już widzialam!!! proszę o inne linki--ciekawe!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:22 Jeszcze nie ma 1/100000 materiałów - wtedy będzie ciekawa :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz_jaskola Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:34 879) Które z wymienionych państw posiadają jednoizbowe parlamenty: a) Albania b) Belgia c) Bułgaria d) Czechy 880) Dwuizbowy parlament posiadają: a) Polska b) Szwecja c) Niemcy d) Rosja 881) Parlament Danii nazywa się: a) Rikstag b) Landtag c) Folketing d) żadna z nich 882) Najstarszy system parlamentarny w Europie posiada: a) Anglia b) Francja c) Polska d) Islandia 883) Które z wymienionych państw nie wybierają Prezydenta w wyborach parlamentarnych? a) Czechy b) Francja c) Estonia d) RFN 884) Które z wymienionych państw posiada najmłodsza z obowiązujących dziś konstytucję? a) Bośnia i Hercegowina b) Stany Zjednoczone c) Belgia d) Polska 885) Zaznacz zdania nie prawdziwe: a) Finlandia jest republiką parlamentarną b) Francja posiada system bikameralny c) Holandia jest właścicielem wysp Curacao d) Lichtenstein graniczy tylko ze Szwajcarią 886) Które z wymienionych państw nie posiadają własnych sił wojskowych? a) Watykan b) Kostaryka c) Lichtenstein d) Łotwa 887) Jedno z państw byłego ZSRR, aby zakazać udziału w wyborach licznej mniejszości rosyjskiej zakazało ich udziału, przyznając jedynie prawa wyborcze tym, którzy mieszkali na tym terenie przed aneksją przez ZSRR. O jaki kraj chodzi? a) Litwa b) Łotwa c) Estonia d) Mołdawia 888) Status regionów autonomicznych na terenie Republiki Mołdawskiej posiadają: a) Gagauzja b) Tranistrii/Nadistrii c) Tatarstanu d) żadna z nich 889) Malta przed wprowadzeniem ustroju republikańskiego w 1974 uznawała za głowę państwa: a) Wielkiego Mistrza Zakonu Maltańskiego b) Papieża c) monarchę W. Brytanii d) byłego monarchę Włoch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomasz_jaskola to będzie na www.mojamatura.pl IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.06, 20:38 takie "beznadziejne" materiały będą na www.mojamatura.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: greypc Re: to będzie na www.mojamatura.pl IP: *.n.INTELINK.pl 29.10.06, 22:40 naprawdę nie rozumiesz, ze wystarczy już reklamy? wszyscy znają już adres twojej strony, a ciągłe jego powtarzanie spowoduje znienawidzenie tej witryny. liczba odwiedzin strony nie będzie już wzrastać. Odpowiedz Link Zgłoś
matura20071 www.etorrent.info 30.10.06, 21:45 Pokaźny zbiór materiałów! Naprawdę polecam już teraz nie ma co czekać! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co nie ma? Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 16:24 co nie ma żadnych fajnych stron do nauki historii? ja też takiej potrzebuje!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysio Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 00:13 wszedłem na mojamatura.pl i powiem szczerze - ćwiczenia świetne. Zarejstrowałem się i czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: http://www.mojamat Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 19:19 www.mojamatura.pl od poniedziałku pierwsza transza 5000 pytań Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.bielsko.dialog.net.pl 12.11.06, 20:35 ja osobiście lubię Wirtualny Wszechświat (www.wiw.pl/historia/), ale nie mogę powiedzieć, że jest to strona najlepsza, bo znam niewiele. Testy ciężko znaleźć, eduseek ma kilka, według mnie mało ciekawe. Jak coś znajdziecie, dajecie znać, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go$ka Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 17:23 no- piszcie proszę a tak w ogóle to gdzie się wybieracie- maturzyści z historii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bi_fish Re: Fajne strony do nauki HISToRii IP: *.bielsko.dialog.net.pl 14.11.06, 12:58 heh, ekonomia mam nadzieję^^ ale nie do Warszawy - Kraków albo Katowice, się zobaczy... Odpowiedz Link Zgłoś
marcoprince Re: Fajne strony do nauki HISToRii 08.09.14, 15:14 Rekomenduję stronę www.schola.juplo.com. Jest to wprawdzie portal z założenia poświęcony dawnym armiom, ale autor zawarł w nim również sporo artykułow poświęconych tematyce typowo szkolnej. Naprawdę warto zaglądną na tą strone. Odpowiedz Link Zgłoś
marcoprince Re: Fajne strony do nauki HISToRii 08.09.14, 15:16 Polecam stronę www.schola.juplo.com. Jest mto wprawdzie portal, który pierwotnie był poświęcony armiom starożytności i średniowiecza ale znajduje się na nim sporo artykułów o tematyce szkolnej. Warto tam zaglądnąć. Odpowiedz Link Zgłoś