Dodaj do ulubionych

Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się testem

03.12.06, 14:52
www.mojamatura.pl

Umieściliśmy dzisiaj wersję testową DEMA platformy e-learningowej. Zachęcamy
zarejestrowanych użytkowników do jej sprawdzenia i podzielenia się z nami
uwagami na temat jej funkcjonowania na forum lub poprzez email.

Aby uruchomić DEMO należy w menu wybrać zakładkę: PLATFORMA -> Demo.

Co jest dostępne w wersji DEMO?

Wersja DEMO umożliwia przeprowadzenie testu, dostępna jest jedna kategoria
chronologiczna, a w niej 200 pytań testowych.

Dlaczego mamy testować DEMO?

Prosimy użytkowników o przetestowanie wersji demonstracyjnej, gdyż celem jaki
sobie stawiamy jest przygotowanie produktu jak najbardziej odpowiadającego
Państwa potrzebom. Dlatego też będziemy stopniowo wprowadzać nowe
funkcjonalności, prosić Państwa o ich sprawdzenie, a następnie uwzględniać
Państwa uwagi. Sądzimy, że tą drogą osiągniemy satysfakcjonujące nas
wszystkich rezultaty.
Obserwuj wątek
    • Gość: rot Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.12.06, 11:55
      Demo gotowe - fantastyczne !!! Ludzie to jest to/
      • Gość: sara Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.12.06, 12:44
        no- ale dlaczego tylko nhowożytność?
        • Gość: pd Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.sm-rozstaje.pl 10.12.06, 16:08
          Trudne trochę... Jak na łatwy poziom pytań powinienem mieć zawsze od 95-100%, a
          tymaczasem raz mi nawet 60 wpadła...

pzdr
          • Gość: MojaMatura.pl Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 04:09
            Proszę Państwa chcemy spełnić Państwa życzenia - niezwykle pracochłonne jest
            klasyfikowanie pytania do kategorii. W tej chwili na stronie jest gotowych do
            odpalenia prawie 20 tyś. testów. Cierpliwości. Wszystko musi być doskonale
            przygotowane.
          • Gość: ola Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 10:15
            Dobra, ale oceńcie tę stronkę. Byłem tam o dla mnie rewelacja. Jakie jest Wasze
            zdanie? Czy ktoś coś podpowiadał adminowi co zrobić - gdyż mnie wyskakuje: jesli
            masz uwagi, coś tam to pisz. Czy u was też tak jest?
            • Gość: maturzysta z Lubin Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.06, 14:59
              Moja ocena wypada bardzo dobrze. Jeśli tylko okaże się prawdą, że mają tyle
              testów, to będzie to największa, autentyczna pomoc w necie z historii i wosu.
              Gratuluję. Sam już się zarejestrowałem.
              • Gość: alfek Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.06, 01:19
                tylko 200 pytań? A gdzie reszta?
            • Gość: Krzysiek Gdańsk Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 04:20
              Ja zostałem poinformowany przez znajomego, który przysłał mi link. Później
              okazało się, że nasz admin ze szkolnej strony zamieścił link do
              www.mojamatura.pl - Byłem bardzo sceptyczny. Wszedłem i przejrzałem
              materiały i demo. Zaskoczony jestem, że nie powstało takie zjawisko wcześniej.
              Jestem zaskoczony bardzo pozytywnie - pytania są trudne, ale o to chodzi. Akurat
              na korkach mam nowożytność. Wszyscy od mnie już się zalogowali i ...
              przygotowali do pierwszych testów na korki. Oczywiście z tego co tam było. Czy
              pomogło? Tak. Zatem mogę mieć nadzieję, że wreszcie pojawiła się strona na
              której mogę się autentycznie sprawdzić. I to pytaniami z najwyższej półki. Od
              tej pory nie kupię już żadnych książek z testami. Mam tu wszystko.
        • Gość: rex Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 14:46
          Przecież to tylko demo. Ale pewnie będzie więcej. Super strona.
    • Gość: labella Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.06, 05:32
      Nie wiem jak nazywa się twórca tego programu mojamatura.pl, ale mogę tylko
      powiedzieć CHŁOPIE dzięki, że zdążyłeś przed moją maturą. To co jest w demo jest
      śwwwwwiiiiieeeeetneeeeeeeeee!!! Dzięki i proszę o więcej.
      • Gość: Ola dlaczego piszesz sam do siebie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 16:32
        jak wyżej
        • Gość: :) Re: dlaczego piszesz sam do siebie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 17:08
          Zgadnij Olu ilu internatów na adsl.neoplus? bo zapewne o to Ci chodzi? Jeśli tak
          konkretnie mnie "oceniasz" to nie mam wątpliwości, że wcześniejsze oceny były
          ocenami zawiedzionych korepetytorów lub konkurencji. :)

Co do liczby - około 35 %!
    • Gość: d0minika Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.54.jawnet.pl 15.12.06, 21:48
      Nie żeby 90% postow w tym watku było z jednego adresu :/
    • Gość: pd Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.sm-rozstaje.pl 15.12.06, 22:42
      Jakoś trzeba odświeżać temat :P Mi się tam podoba (zakładając, że te wszystkie
      trudne pytania mają w teście prawidłowe odpowiedzi - czego póki co nie mogę
      zweryfikować) to jest całkiem fajne, przydałyby się jeszcze jakieś przyczynowo -
      skutkowe. Np. przyczynami tego i tego były i zaznaczyć poprawne odpowiedzi. Aha
      no i jak za free będzie pełna wersja (przynajmniej do połowy stycznia to będzie
      git :P ). A potem może zostać nowożytność polska+powszechna :D

pzdr
      • reward Przeciętna strona ! 16.12.06, 02:24
        Według mnie to przeciętna strona, która jest nastawiona na szybki zysk -
        oczywiście jak ktoś się da nabrać. Pytania tam są testowe, a to nie rozwiązuje
        problemu jak na prawdziwej maturze np. na poziomie rozszerzonym, gdzie
        struktura każdego pytania jest w dużej mierze dobrana w sposób szczegółowy.
        Te pochwały tutaj na forum to czysta reklama podstawionych osób !!! A to już
        nie jest smaczne...
        • Gość: pd Re: Przeciętna strona ! IP: *.sm-rozstaje.pl 16.12.06, 15:00
          Ja np. nie jestem podstawiony i mi się podoba. W ramach testu można pytać o
          różne rzeczy, często pytania są wielokrotnego wyboru. Poza tym pytania tam są
          dużo trudniejsze niż na maturze...

pzdr
          • Gość: roberto z Tarnobrz Re: Przeciętna strona ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 10:18
            Ja również nie jestem podstawiony! Piszę o tej stronie, że jest dobra. Spełniła
            moje oczekiwania. Oczywiście jest to subiektywne zdanie każdego z Nas, ale
            trzeba wejść i się przekonać, aby móc coś powiedzieć. Mnie odpowiada. Poza tym w
            demo również są pytania przyczynowo - skutkowe. A to dopiero 200 pytań. Zapewne
            będzie lepiej w całości. Czekam i polecam, gdyż nie ma porównywalnej strony w
            necie. Poza tym o klasie nauczyciela świadczą ćwiczenia w zakladce darmowe. Mój
            profesor nie potrafił rozwiązać 25 % tych materiałów. Dlatego ja piszę WIELKIE
            DZIEKI za tą stronkę. A że nie bedzie pewnie darmowa - dobre rzeczy kosztują.
            Czas darmochy się skończył. Zapytam ile wydajecie na korki? No wlaśnie.
      • Gość: autor Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.12.06, 15:42
        Spokojnie ... jest 120 000 pytań. Proszę oto przykłady - i są to ostatnie
        przykłady. Strona ma już tak wielu użytkowników, że nie potrzeba jej reklamy na
        forum GW.

1) Skutkiem „rewolucji przemysłowej” w Wielkiej Brytanii było min.:
        wzrost liczby ludności miejskiej
        grodzenia ziemi
        wzrost poziomu dochodów
        awans zawodowy robotników
        2) Skutkiem rewolucji z 1848 roku w Austrii był (o) (zaznacz prawdziwe):
        wchłonięcie przez Austrię Hesji
        utworzenie Legii Akademickiej w Wiedniu
        rozpad Związku Niemieckiego
        wprowadzenie cenzury
        3) Skutkiem wyboru Aleksandra Jagiellończyka na Wielkiego Księcia Litwy w 1492 było:
        hołd lenny złożony przez Aleksandra królowi Polski – Kazimierzowi IV
        Jagiellończykowi
        natychmiastowe przekazanie mu również korony Polski
        unia personalna z Wielkim Księstwem Moskwy
        zerwanie unii polsko – litewskiej
        4) Skutkiem pokoju w Akwizgranie z 1748 roku było:
        uznanie Marii Teresy za królową Węgier
        przekazanie Śląska Prusom
        zjednoczenie Bawarii z Saksonią
        przekazanie tronu cesarskiego rodzinie Hohenzollernów

• Gość: ala Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 14:51
      bardzo fajne testy
    • Gość: www.mojamatura.pl Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.12.06, 09:14
      Z przyjemnością możemy ZAPROSIć PAńSTWA DO TESTOWANIA CAłEJ HISTORII NA
      www.mojamatura.pl
      • dzisssabel Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te 26.12.06, 17:01
        fajne te testy, a pytania całkiem trudne jak na poziom maturalny- ja mam
        historie rozszerzona i na wiele pytan nie mialam pojecia jaka moze byc
        odpowiedz, robilam test 50 pytan w 10 minut z rezultatem 46,666 :D
        • Gość: lena Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.06, 14:01
          Dla mnie debeściarski program. Wiem, że usłyszę że jestem podstawiona, ale tak
          nie jest. Wejdżcie i przekonajcie się. Ja w każdym razie uznaję, że bez tego
          programu byłoby gorzej z moją maturą z historii/ Przy okazji mam pytanie - czy
          bedzie wos?
        • Gość: 34 Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.06, 12:38
          Co to jest za reklama? MojaMatura!
    • Gość: ala Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.06, 19:08
      Może to plotka, ale słyszałam, że z portalu MojaMatura.pl korzysta również
      komisja układająca maturę z historii oraz wosu. Czy to prawda? Słyszeliście o tym?
      • Gość: dobra Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:37
        napewno NIE-
        • Gość: gocha Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.12.06, 12:50
          ej. - słuchajcie a u was też tylko można rozwiazywać testy z nowożytności????

a dlaczego tak ?
        • Gość: ala Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.06, 18:09
          Na pewno pisze się osobno :) a strona jest świetna! Rewelacja testowa!!!!!
          Ludzie polecam! Pierwsza taka stronka na necie.
      • Gość: www.mojamatura.pl Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 14:16
        A któż to może wiedzieć! Zapraszamy, ale żadnych plotek nie potwierdzamy, ani
        też żadnym nie zaprzeczamy! Plotkę należy traktować jak plotkę! Serwis
        www.mojamatura.pl i tak osiąga przyrost rzędu 5 - 8 % dziennie nowych
        użytkowników z całej Polski. Plotki ani Nam nie zaszkodzą, ani nie pomogą. Ten
        serwis jest po prostu przełomem w dziedzinie dydaktycznego sprawdzania testem
        wiedzy z historii i Wos, przygotowanym dla potrzeb Nowej Matury na poziomie
        podstawowym i rozszerzonym. I nic nie jest w stanie mu tego zabrać.
        Jesteśmy obecni w każdej wielkiej wyszukiwarce na czołowych miejscach. Nasi
        użytkownicy Nas docenili. I za to składamy serdeczne podziękowania oraz
        Najserdeczniejsze życzenia z okazji Nowego Roku 2007, oby był dla Nas i Naszych
        kilku tysięcy użytkowników jeszcze lepszy niż ten - 2006. Tego Wam i sobie
        życzymy -
        Zespół MojaMatura.pl

• Gość: uczeń Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.07, 10:25
          Niesamowite testy, ale przede wszystkim możliwości statystycznego liczenia
          swoich osiągnięć. Nie ma takiego serwisu w internecie. Zapowiadane uzupełniania
          po prostu rewolucyjne.
          Grzesiu
      • Gość: leila Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.01.07, 10:28
        Wszedłem na tę stronę ponieważ była krytykowana. I cóż się okazało? Jest świetna
        i profesjonalna. Wiem już zatem skąd ta krytyka. Konkurencja jest wściekła.
    • Gość: sadi Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.06, 20:55
      Cudowne testy, a teraz na Sylwester ... :)
    • Gość: zeszloroczny matur Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.07, 21:15
      Uczta sie ludziska uczta historii,a i tak sie rozczarujecie na maturze. Nauka
      dat i faktow, wydarzen, powiazan miedzy nimi, myslicie ze umiecie wszystko, co
      jest w programie, a i tak na maturze walna jakies szczegoly albo pierdoly. Z
      pewnych zrodel wiem, ze na tegorocznej maturze z historii beda rysunki czolgow
      i bedzie trzeba nazwy napisac, napisac pragne podkreslic, nie przyporzadkowac.
      Poza tym beda fragmenty piosenek harcerskich z roznych okresow i bedzie trzeba
      napisac autorow. Zycze wiec powodzenia!!!!!!
      • Gość: pd Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.sm-rozstaje.pl 03.01.07, 00:33
        Będą również wizerunki puszek po konserwach z Tuńczyka w starożytnym Rzymie i
        będzie trzeba napisać, który cesarz używał poszczególnych konserw do karmienia
        swoich kotów przed polowaniem na kurczaki.

pzdr
    • Gość: lara Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 13:20
      na wyszukiwarce google widać jak szybko www.mojamatura.pl rozwija się. A złe
      opinię pisza pewnie zazdrośni maturzyści, którzy zachowują się jak pies
      ogrodnika - sami nie chcę a inny też nie pozwalają. Proponuje wejść i wyrobić
      sobie opinie/.
    • Gość: www.mojamatura.pl Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.01.07, 22:57
      IP: *.sm-rozstaje.pl i dziecineo.prv.pl/
      • Gość: wq Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.07, 09:07
        Obrazki są przecież na maturze.
    • Gość: adam Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.07, 17:56
      Wszystkie te teksty o słabiźnie tej strony są po po prostu złośliwością. Nie
      zwiodłem się chociaż nie chciałem tam wchodzić. I mam taką radę: nie wchodźcie!
      ja się przygotuje wy nie! :)
    • Gość: :P Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.01.07, 21:58
      super testy. tak jestem podstawiony!
    • Gość: tarnów Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.07, 23:24
      uruchomiłem i ćwiczę. Po prostu super testy. Nie istnieje porównywalna pomoc dla
      maturzystów w całym necie!
    • Gość: alex Re: Historia PowszechnaNowożytność sprawdź się te IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.02.07, 21:57
      Nieoceniona pomoc w maturze jeśli chodzi o testy i ich zakres. Zdecydowanie
      najlepsza strona tego typu w Polsce.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka