Dodaj do ulubionych

Jak z angielskim???? Co było na pisemnej?

• Gość: mahjka Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 16:33
      Matura z angielskiego ani ltwa ani trudna. byl list nieformalny i zaproszenie
      ale to bylo proste gorzej juz z czytanym tekstem ale zdana na pewno bedzie
    • Gość: macieks Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:37
      nie uwazacie ze na maturze teksty byly w innej kolejnosci a w odpowiedziach
      inaczej?
      • maro871 Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? 07.05.07, 16:52
        ta matura to jakas denna byla co to za teksty wogóle o jakims chlopcu i jakiejs
        lodzi smierdzacej rybami z peobnej mialem 60% a teraz bede mial ze 40 moze
    • wredna2 I Wy macie być lada moment dorośli??? 07.05.07, 16:56
      Żenada!!!
      Z takim nastawieniem do nauki i egzaminów/ a pewno do zycia także!!/ nie macie
      czego szukać na studiach w cywilizowanym swiecie, gdzie NIKT nawet nie wie co
      to ściąganie!Tam jak nie wiesz to zwyczajnie ODPADASZ!
      Od razu widać skąd się wywodzicie!!!
      Wstyd mi za Was!!!
      • maro871 Re: I Wy macie być lada moment dorośli??? 07.05.07, 17:10
        a ty co moze w zyciu nie sciagalas jezeli ktis jest tu zalosny to ty!!!!!!!!!!!!
        • wredna2 Re: I Wy macie być lada moment dorośli??? 08.05.07, 14:09
          widzisz dziecinko, gdybyś uczył się pilnie to już w podstawówce nauczyłbyś się
          czytać ze zrozumieniem i teraz zauważyłbyś, że nigdzie nie napisałam, że jesteś
          żałosny, ale dobrze że Ty /zwrot grzecznościowy-pisze się zawsze dużą literą;)/
          o tym wspomniałeś, bo to bardzo upraszcza mi ocenę Twojej /j.w./ osoby.
          Życzę Ci nieustającego pasma sukcesów naukowych...:)

maro871 napisał:

> a ty co moze w zyciu nie sciagalas jezeli ktis jest tu zalosny to
          ty!!!!!!!!!!!
          > !
      • Gość: A Ehhh... IP: *.idsl1.pcnet.com.pl 07.05.07, 17:24
        Zgadzam się, że nastawienie niektórych jest straszne...
        Sama nie wyobrażam sobie ściągania na maturze.
        Dla mnie jest to zwyczajne sprawdzenie swojej wiedzy.
        Coś, czego nie należy się bać.
        A co do ściągających ludzi - raczej daleko nie zajdą
        działając w tenże sposób.

Pozdrawiam
    • Gość: paul Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 85.219.140.* 07.05.07, 17:05
      a mi poszło bardzo dobrze:D z czytania i słuchania mam 35/35. Jestem z siebie
      dumna:P a co do pisemnej części, też nie powinno być źle.
      • Gość: szok Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:14
        moim zdaniem matura roz. byla raczej trudna choc spoko ja zdam i nawet na okolo
        80 %. Ale zawsze mialem po 90 pare wiec cos jednak jest na rzeczy. i prosze
        niech nikt nie mowi ze ten tekst o Dubaju byl naiwny a ostatnie zadanie o tyc
        taksowkach tez takie jak w przedszolu. Ta matura byla trudniejsza i to duzo od
        FCE tak w strone CAE. POZDRAWIAM
        • Gość: Patrycja** Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:32
          Z tego co sobie 'wyliczyłam'też będę miała jakieś dobre 80%,cóż jestem średnio
          zadowolona.Co do tekstu o Dubaju-ostatnie 2zdania do wstawienia nie chciały za
          nic mi się'skleić'do tekstu:P Poza tym czytania były ok.Jeśli chodzi o
          listening-z 1 słuchaniem po prostu nie mogę się zgodzić.Mówili prostym językiem
          i wydawałoby się ,że wszystko jasne a tu nagle 2 błędy:/Najlepsze jest to ,że
          chwilowo nie'widzę'tych moich błędów,może złe odpowiedzi podali gdzieniegdzie..?
          pzdr
    • Gość: ja Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:11
      ku... u mnie w każdej sali zacinał się magnetofon a jakość nagrań faktycznie do
      d... ale jestem zadowolona damy radę;)
    • Gość: żal żal z wynikiem pods IP: *.chello.pl 07.05.07, 17:12
      6 błędów w tym 5 ze słuchanki, żal żal
    • Gość: SLAWEK bardzo prosze o jakies sciagi na geografie help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:14
      jak tkos by mi mogl podeslac sciagi na Geografie to bym byl bardzo wdzieczny
      DZIEKUSIA WIELKIE --
      • maro871 Re: bardzo prosze o jakies sciagi na geografie he 07.05.07, 17:21
        ja tez bym chcial jakies sciagi na gere bo w czwartek zdaje rozszezona a nic
        nie potrafie przeslijcie mi cos na gg 10665623 z gory wielkie dzieki
        • Gość: ewelca jeszcze słówko o polskim... IP: 212.2.100.* 07.05.07, 17:32
          czy może ktoś wie, gdzie można znaleźć klucz do matury rozszerzonej z polskiego,
          ale nie chodzi mi o przykładowe wypracowanie, tylko dokładnie za co punktują...
          • Gość: :) Re: ??? IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 17:51
            prosze jak ktoś wie ile było rożnych testów to niech poda gdzie ich szukac
    • Gość: nika Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 212.244.222.* 07.05.07, 17:53
      a wiec pialiśmy list nieformalny do kolegi/koleżanki...pozdrawiam
      • Gość: Kamilchen Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.07, 18:19
        Pisanie na rozszerzonej było łatwiutkie, zwłaszcza rozprawka. Gorzej ze
        słuchaniem trochę podchwytliwe ale jakoś bęzdzie. Koło 60%
    • Gość: XYZ Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:19
      jak dla mnie łatwiejsze od próbnej matury;)
    • Gość: xxx Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:37
      ciezka byla :/ list
      • Gość: x-xite Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 18:49
        KTO MI MOZE POWIEDZIEC ILE STRACILEM NA TYM ZE NIE PODKRESLILAM TEMATU NA JAKI PISZE PRACE ??? NIEKTORZY MOWIA ZE W OGOLE PRACY NIE SPRAWDZAJA ... BOZE NIECH KTOS POWIE ZE TO NIEPRAWDA !! =/////
        • Gość: bigos Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.chello.pl 07.05.07, 18:57
          jeżeli nie zaznaczyłeś tego w zaden sposób nie podkresliłeś nie napisałeś na
          jaki temat piszesz cokolwiek? to masz prze..e
          • Gość: WawkaMati Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.aster.pl 07.05.07, 19:00
            Spokojnie ! Teorytycznie nie powinni Ci sprawdzić pracy, ale z reguły
            nauczyciele egzaminatorzy wybaczają takie "Błędy". Wiem, bo znam takiego
            nauczyciela i kiedyś zadałem podobne pytanie po próbnej maturce. Będzie dobrze !
        • Gość: Basia Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:00
          Ja tak samo na polskim nie zaznaczyłam tematu i sie nie obawiam. temat wyniknie
          z Twojej pracy nie masz o co się martwic! to zaden bład....

Jeśli chodzi o wrazenia z matury... Lipa jak Ch.. i TYLE :/ Rozprawka poszła
          świetnie a przy listeningu szczególnie w 2 i 3 zadaniu totalne zaćmienie :( nie
          mówie o tym czytaniu zakręconym... bedzie mniej niz na próbnej ;(
        • Gość: nie martw sie. Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.lublin.mm.pl 07.05.07, 19:01
          nie martw sie wszytko bedzie dobrze sprawdzą na 100%
          egzaminatorzy naprawde nie chca nikogo usadzić z niezdana matura, wrecz przeciewnie byum pwoiedział.
          moja żona sprawdza prace wiec nie jestego juz sie nasłuchałem.
          jak dobrze napisałaś to ciesz sie. wszytko ebdzie sprawdzone.
          Pozdrawiam.
          • Gość: x-xite Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 19:14
            no to kamień z serca!! że tez zawsze na najwazniejszym egzaminie takie wpadki mi sie zdarzaja :( nigdy nie mialam problemu z wypowiedziami pisemnymi wiec myslę, że praca sama w sobie jest niezla... teraz tylko bede sie modlila, zeby zadna wredna siksa tego nie sprawdzała ;p tylko egaminator typu PAna żona :)!! dzieki za wsparcie, pozdrawiam maturzystów;p <jutro WoS - buuuu :( i powodzenia :)>
            • Gość: madziaaaaaaaaa inaczej byly rozwiazania IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.07, 19:55
              Czy to prawda ze rozwiazania byly w innej kolejnosci????na ang. podstawowym?
              • Gość: WWW Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 20:00
                WLAŚNIE TAK I CHCIAŁABYM SIE DOWIEDZIEC ILE RÓŻNYCH ZESTAWÓW BYŁO!
                • Gość: madziaaaaaaaaa Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.07, 20:02
                  tez chciałabym to wiedzieć.... lipa
              • Gość: RACZEK Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 20:02
                JAK KTOS MOZE WIE CZY GDZIES MOZNA SPRAWDZIC TE INNE
                • Gość: anonim Re: inaczej byly rozwiazania IP: 82.160.118.* 07.05.07, 20:13
                  Ja pisalem rozsz. ale boje sie troche o rozprawke. Napisalem ja z perspektywy studenta czyli ze moze sie duzo nauczyc i poznac ciekawych ludzi a wady to glownie cena i separacja od rodziny. Nie wiem jak to sie ma do tematu w ktorym byly wady i zalety ZJAWISKA wyjezdzania na studia. Mozecie cos powiedziec na ten teamt?
                  • Gość: chomiczka;P Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:28
                    myślę, że dobrze ująłęs problem, ja podobnie to przedstawiłam. W końcu z jakiego
                    punktu widzenia mamy to przedstawić jak nie z pozycji studenta?;P Poza tym
                    najważniejsze nie jest co dokładnie chcesz przekazać w tej rozprawce,jakie są
                    dokładnie Twoje poglądy itd (oczywiscie zrozumienie tematu pomijam). głownie
                    ocenia się formę przekazu, czyli zastosowanie odpowiednich zwrotów,przydatnych
                    przy rozprawce, kompozycja tekstu, bogactwo językowe, i poprawnośc językowa,
                    gramatyczna itp. Także jak dla mnie napisanie rozprawki to taki utarty schemat,
                    w zależności od rodzaju rozprawki of course, no i oczywiście temat musi
                    przypasować np tak jak ten, gdzie mozna pisac i pisać;D A najgorsze te limity
                    słów..zawsze mam z tym problem, bo się za bardzo rozpisuję;P ale za to używam
                    dość zwykłego słownictwa..no cóż liczę na jakieś 10
                    punktów;)Maturzyści!Powodzenia na kolejnych egzaminach:)
                  • Gość: hej Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.teleton.pl 07.05.07, 20:29
                    Chyba w porządku.może jakiś 1punkt poleci za zbyt wąskie zrozumienie tematu.ale
                    generalnie ok. o tym także należało przecież pisać.Ale chyba nie tylko otym.
                  • Gość: mania Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:13
                    nie martw sie praca jest na temat
    • Gość: daria Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:09
      na angielskim bylo do napisania zaproszenie i list nieformalny
      • Gość: diboo:) Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:47
        No ta? 300 osób zdążyło to już obwieścić :P
    • Gość: janusz Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.selsoft.pl 07.05.07, 21:15
      Ej nie wiecie czy bedą oceniać wypracowanie które ma ok 200 słów???? Ocenią je
      czy tylko dadzą po punktach za formę????
      • Gość: kacha Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 21:43
        jesli wypracowanie jest logicznym wywodem i nie ma wielu innych błedów poza tym ze jest troche "przykrótkie" (jesli jest ? ) to odejmą Ci punkty za kompozycje. tak mi sie wydaje przynajmniej.
    • Gość: hura matura Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:57
      na pisemnej podstawowoej był list do przyjaciela i zaproszenie na bibe nei bylo
      tak źle ale nam sie w sali płyta przycinała i słabo słychac było... czasu mi
      brakło i za długie wypracowanei napisałam... ale mam nadzieje ze
      zdałam.... :|;)))
    • Gość: ania Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 22:39
      maaskara:( przeciez na podstawie chociazby w tym czyt ze zrozumieniem , ta
      laska wyraznie mowila ,ze potrzebuje kasy a nie ze nie ma planow na
      przyszlosc:/ a w tym 1wszym słuchaniu mowili o tornado etc. too sory ale
      myslalam ze to prognoza pogody:| a tu takie cos:/ gorzej byc nie moze chyba ;
      ((( załamaaana
    • Gość: aga Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 82.160.37.* 08.05.07, 08:18
      był list do kolegi kolezanki i zaproszenie
      • Gość: Borus Kompozycja, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.icpnet.pl 08.05.07, 08:33
        Przeciez to byly plusi i minusy, wedlug mnie akapity powinnym byc 4: wstep,
        argumenty za , argumenty przeciw, zakonczenia(konkluzja)

tak przyanjmneij mnie uczono, i oxford repetytorium mówi podobnie, napewno nei
        bylo to wyrażanie opinii,
        • Gość: Gosia Re: Kompozycja, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 10:15
          Oczywiście, że nie był to opinion essay ;>
          Dajcie spokoj.. Nie dość, że polecenia były po polsu, to jeszcze wyrażnie
          napisano: WADY I ZALETY
          Mi tam ogólnie nie poszło, ale to akurat sqmalam i bankowo dobrze
          • Gość: kasia Re: Kompozycja, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:32
            j.w to był for and against essey który w swojej kompozycji nie wymaga wyrażenie
            swojej opini, a wymienienia wad i zalet a w konkluzji podsumowania. ja na
            przyklad napisalam ze jest zarowno wiele wad jak i zalet takich studiów wiec
            nalezy to do indywidualnej oceny kazdego z nas co postanowimy ;)
            powodzenia wszytskim ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka