Gość: mahjka Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 16:33 Matura z angielskiego ani ltwa ani trudna. byl list nieformalny i zaproszenie ale to bylo proste gorzej juz z czytanym tekstem ale zdana na pewno bedzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macieks Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 16:37 nie uwazacie ze na maturze teksty byly w innej kolejnosci a w odpowiedziach inaczej? Odpowiedz Link Zgłoś
maro871 Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? 07.05.07, 16:52 ta matura to jakas denna byla co to za teksty wogóle o jakims chlopcu i jakiejs lodzi smierdzacej rybami z peobnej mialem 60% a teraz bede mial ze 40 moze Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 I Wy macie być lada moment dorośli??? 07.05.07, 16:56 Żenada!!! Z takim nastawieniem do nauki i egzaminów/ a pewno do zycia także!!/ nie macie czego szukać na studiach w cywilizowanym swiecie, gdzie NIKT nawet nie wie co to ściąganie!Tam jak nie wiesz to zwyczajnie ODPADASZ! Od razu widać skąd się wywodzicie!!! Wstyd mi za Was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maro871 Re: I Wy macie być lada moment dorośli??? 07.05.07, 17:10 a ty co moze w zyciu nie sciagalas jezeli ktis jest tu zalosny to ty!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wredna2 Re: I Wy macie być lada moment dorośli??? 08.05.07, 14:09 widzisz dziecinko, gdybyś uczył się pilnie to już w podstawówce nauczyłbyś się czytać ze zrozumieniem i teraz zauważyłbyś, że nigdzie nie napisałam, że jesteś żałosny, ale dobrze że Ty /zwrot grzecznościowy-pisze się zawsze dużą literą;)/ o tym wspomniałeś, bo to bardzo upraszcza mi ocenę Twojej /j.w./ osoby. Życzę Ci nieustającego pasma sukcesów naukowych...:) maro871 napisał: > a ty co moze w zyciu nie sciagalas jezeli ktis jest tu zalosny to ty!!!!!!!!!!! > ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A Ehhh... IP: *.idsl1.pcnet.com.pl 07.05.07, 17:24 Zgadzam się, że nastawienie niektórych jest straszne... Sama nie wyobrażam sobie ściągania na maturze. Dla mnie jest to zwyczajne sprawdzenie swojej wiedzy. Coś, czego nie należy się bać. A co do ściągających ludzi - raczej daleko nie zajdą działając w tenże sposób. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paul Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 85.219.140.* 07.05.07, 17:05 a mi poszło bardzo dobrze:D z czytania i słuchania mam 35/35. Jestem z siebie dumna:P a co do pisemnej części, też nie powinno być źle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szok Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:14 moim zdaniem matura roz. byla raczej trudna choc spoko ja zdam i nawet na okolo 80 %. Ale zawsze mialem po 90 pare wiec cos jednak jest na rzeczy. i prosze niech nikt nie mowi ze ten tekst o Dubaju byl naiwny a ostatnie zadanie o tyc taksowkach tez takie jak w przedszolu. Ta matura byla trudniejsza i to duzo od FCE tak w strone CAE. POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Patrycja** Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:32 Z tego co sobie 'wyliczyłam'też będę miała jakieś dobre 80%,cóż jestem średnio zadowolona.Co do tekstu o Dubaju-ostatnie 2zdania do wstawienia nie chciały za nic mi się'skleić'do tekstu:P Poza tym czytania były ok.Jeśli chodzi o listening-z 1 słuchaniem po prostu nie mogę się zgodzić.Mówili prostym językiem i wydawałoby się ,że wszystko jasne a tu nagle 2 błędy:/Najlepsze jest to ,że chwilowo nie'widzę'tych moich błędów,może złe odpowiedzi podali gdzieniegdzie..? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:11 ku... u mnie w każdej sali zacinał się magnetofon a jakość nagrań faktycznie do d... ale jestem zadowolona damy radę;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żal żal z wynikiem pods IP: *.chello.pl 07.05.07, 17:12 6 błędów w tym 5 ze słuchanki, żal żal Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLAWEK bardzo prosze o jakies sciagi na geografie help!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 17:14 jak tkos by mi mogl podeslac sciagi na Geografie to bym byl bardzo wdzieczny DZIEKUSIA WIELKIE -- Odpowiedz Link Zgłoś
maro871 Re: bardzo prosze o jakies sciagi na geografie he 07.05.07, 17:21 ja tez bym chcial jakies sciagi na gere bo w czwartek zdaje rozszezona a nic nie potrafie przeslijcie mi cos na gg 10665623 z gory wielkie dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewelca jeszcze słówko o polskim... IP: 212.2.100.* 07.05.07, 17:32 czy może ktoś wie, gdzie można znaleźć klucz do matury rozszerzonej z polskiego, ale nie chodzi mi o przykładowe wypracowanie, tylko dokładnie za co punktują... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: ??? IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 17:51 prosze jak ktoś wie ile było rożnych testów to niech poda gdzie ich szukac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nika Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 212.244.222.* 07.05.07, 17:53 a wiec pialiśmy list nieformalny do kolegi/koleżanki...pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kamilchen Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 07.05.07, 18:19 Pisanie na rozszerzonej było łatwiutkie, zwłaszcza rozprawka. Gorzej ze słuchaniem trochę podchwytliwe ale jakoś bęzdzie. Koło 60% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XYZ Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:19 jak dla mnie łatwiejsze od próbnej matury;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 18:37 ciezka byla :/ list Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-xite Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 18:49 KTO MI MOZE POWIEDZIEC ILE STRACILEM NA TYM ZE NIE PODKRESLILAM TEMATU NA JAKI PISZE PRACE ??? NIEKTORZY MOWIA ZE W OGOLE PRACY NIE SPRAWDZAJA ... BOZE NIECH KTOS POWIE ZE TO NIEPRAWDA !! =///// Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bigos Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.chello.pl 07.05.07, 18:57 jeżeli nie zaznaczyłeś tego w zaden sposób nie podkresliłeś nie napisałeś na jaki temat piszesz cokolwiek? to masz prze..e Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WawkaMati Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.aster.pl 07.05.07, 19:00 Spokojnie ! Teorytycznie nie powinni Ci sprawdzić pracy, ale z reguły nauczyciele egzaminatorzy wybaczają takie "Błędy". Wiem, bo znam takiego nauczyciela i kiedyś zadałem podobne pytanie po próbnej maturce. Będzie dobrze ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basia Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 19:00 Ja tak samo na polskim nie zaznaczyłam tematu i sie nie obawiam. temat wyniknie z Twojej pracy nie masz o co się martwic! to zaden bład.... Jeśli chodzi o wrazenia z matury... Lipa jak Ch.. i TYLE :/ Rozprawka poszła świetnie a przy listeningu szczególnie w 2 i 3 zadaniu totalne zaćmienie :( nie mówie o tym czytaniu zakręconym... bedzie mniej niz na próbnej ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nie martw sie. Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.lublin.mm.pl 07.05.07, 19:01 nie martw sie wszytko bedzie dobrze sprawdzą na 100% egzaminatorzy naprawde nie chca nikogo usadzić z niezdana matura, wrecz przeciewnie byum pwoiedział. moja żona sprawdza prace wiec nie jestego juz sie nasłuchałem. jak dobrze napisałaś to ciesz sie. wszytko ebdzie sprawdzone. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: x-xite Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 19:14 no to kamień z serca!! że tez zawsze na najwazniejszym egzaminie takie wpadki mi sie zdarzaja :( nigdy nie mialam problemu z wypowiedziami pisemnymi wiec myslę, że praca sama w sobie jest niezla... teraz tylko bede sie modlila, zeby zadna wredna siksa tego nie sprawdzała ;p tylko egaminator typu PAna żona :)!! dzieki za wsparcie, pozdrawiam maturzystów;p <jutro WoS - buuuu :( i powodzenia :)> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaaaaaaaaa inaczej byly rozwiazania IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.07, 19:55 Czy to prawda ze rozwiazania byly w innej kolejnosci????na ang. podstawowym? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WWW Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 20:00 WLAŚNIE TAK I CHCIAŁABYM SIE DOWIEDZIEC ILE RÓŻNYCH ZESTAWÓW BYŁO! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: madziaaaaaaaaa Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.olsztyn.mm.pl 07.05.07, 20:02 tez chciałabym to wiedzieć.... lipa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RACZEK Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.net.autocom.pl 07.05.07, 20:02 JAK KTOS MOZE WIE CZY GDZIES MOZNA SPRAWDZIC TE INNE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: inaczej byly rozwiazania IP: 82.160.118.* 07.05.07, 20:13 Ja pisalem rozsz. ale boje sie troche o rozprawke. Napisalem ja z perspektywy studenta czyli ze moze sie duzo nauczyc i poznac ciekawych ludzi a wady to glownie cena i separacja od rodziny. Nie wiem jak to sie ma do tematu w ktorym byly wady i zalety ZJAWISKA wyjezdzania na studia. Mozecie cos powiedziec na ten teamt? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chomiczka;P Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:28 myślę, że dobrze ująłęs problem, ja podobnie to przedstawiłam. W końcu z jakiego punktu widzenia mamy to przedstawić jak nie z pozycji studenta?;P Poza tym najważniejsze nie jest co dokładnie chcesz przekazać w tej rozprawce,jakie są dokładnie Twoje poglądy itd (oczywiscie zrozumienie tematu pomijam). głownie ocenia się formę przekazu, czyli zastosowanie odpowiednich zwrotów,przydatnych przy rozprawce, kompozycja tekstu, bogactwo językowe, i poprawnośc językowa, gramatyczna itp. Także jak dla mnie napisanie rozprawki to taki utarty schemat, w zależności od rodzaju rozprawki of course, no i oczywiście temat musi przypasować np tak jak ten, gdzie mozna pisac i pisać;D A najgorsze te limity słów..zawsze mam z tym problem, bo się za bardzo rozpisuję;P ale za to używam dość zwykłego słownictwa..no cóż liczę na jakieś 10 punktów;)Maturzyści!Powodzenia na kolejnych egzaminach:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hej Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.teleton.pl 07.05.07, 20:29 Chyba w porządku.może jakiś 1punkt poleci za zbyt wąskie zrozumienie tematu.ale generalnie ok. o tym także należało przecież pisać.Ale chyba nie tylko otym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mania Re: inaczej byly rozwiazania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:13 nie martw sie praca jest na temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: daria Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:09 na angielskim bylo do napisania zaproszenie i list nieformalny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diboo:) Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.05.07, 20:47 No ta? 300 osób zdążyło to już obwieścić :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janusz Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.selsoft.pl 07.05.07, 21:15 Ej nie wiecie czy bedą oceniać wypracowanie które ma ok 200 słów???? Ocenią je czy tylko dadzą po punktach za formę???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kacha Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 07.05.07, 21:43 jesli wypracowanie jest logicznym wywodem i nie ma wielu innych błedów poza tym ze jest troche "przykrótkie" (jesli jest ? ) to odejmą Ci punkty za kompozycje. tak mi sie wydaje przynajmniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hura matura Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 21:57 na pisemnej podstawowoej był list do przyjaciela i zaproszenie na bibe nei bylo tak źle ale nam sie w sali płyta przycinała i słabo słychac było... czasu mi brakło i za długie wypracowanei napisałam... ale mam nadzieje ze zdałam.... :|;))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.07, 22:39 maaskara:( przeciez na podstawie chociazby w tym czyt ze zrozumieniem , ta laska wyraznie mowila ,ze potrzebuje kasy a nie ze nie ma planow na przyszlosc:/ a w tym 1wszym słuchaniu mowili o tornado etc. too sory ale myslalam ze to prognoza pogody:| a tu takie cos:/ gorzej byc nie moze chyba ; ((( załamaaana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Jak z angielskim???? Co było na pisemnej? IP: 82.160.37.* 08.05.07, 08:18 był list do kolegi kolezanki i zaproszenie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Borus Kompozycja, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!! IP: *.icpnet.pl 08.05.07, 08:33 Przeciez to byly plusi i minusy, wedlug mnie akapity powinnym byc 4: wstep, argumenty za , argumenty przeciw, zakonczenia(konkluzja) tak przyanjmneij mnie uczono, i oxford repetytorium mówi podobnie, napewno nei bylo to wyrażanie opinii, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Kompozycja, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 10:15 Oczywiście, że nie był to opinion essay ;> Dajcie spokoj.. Nie dość, że polecenia były po polsu, to jeszcze wyrażnie napisano: WADY I ZALETY Mi tam ogólnie nie poszło, ale to akurat sqmalam i bankowo dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Kompozycja, !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.07, 12:32 j.w to był for and against essey który w swojej kompozycji nie wymaga wyrażenie swojej opini, a wymienienia wad i zalet a w konkluzji podsumowania. ja na przyklad napisalam ze jest zarowno wiele wad jak i zalet takich studiów wiec nalezy to do indywidualnej oceny kazdego z nas co postanowimy ;) powodzenia wszytskim ;) Odpowiedz Link Zgłoś