Dodaj do ulubionych

Ustny Polski

09.05.07, 21:39
Jutro mam ustny polski. Mój temat brzmi : Omów rolę natury w wybranych przez siebie utworach literackich. Czy ktoś może miał podobny temat i może mi powiedzieć jakie miał te 3 pytania. Dodam, że utwory z których ja korzystałem to :
Von Goethe Wolfgang Johann, Król Olch,
Kochanowski Jan, Pieśń Świętojańska o Sobótce,
Mickiewicz Adam, Lilie, w: To Lubię …,
Mickiewicz Adam, Pan Tadeusz czyli ostatni zajazd na Litwę, .
Mickiewicz Adam, Świteź, w: To Lubię …,
Mickiewicz Adam, Świtezianka, w: To Lubię …,
Orzeszkowa Eliza, Nad Niemnem,
Rej Mikołaj, Żywot człowieka poczciwego,
Reymont Władysław, Chłopi,
Słowacki Juliusz, Smutno mi Boże,
• Staff Leopold, Deszcz Jesienny
Obserwuj wątek
    • adek545 Re: Ustny Polski 09.05.07, 21:58
      hej. Jak dobrze opowiesz ten temat to mogą ci zadac pytanei dlaczego wybrałeś
      te lektóry lub czym si ekierowałeś wyborem tych lektór.
      • adek545 Re: Ustny Polski 09.05.07, 21:59
        --------------------------------------------------------------------------------
        poprawka:)
        Jak dobrze opowiesz ten temat to mogą ci zadac pytanei dlaczego wybrałeś
        te lektóry lub czym si ekierowałeś przy wyborze tych lektór.
    • Gość: maturzystka Re: Ustny Polski IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.05.07, 22:07
      A kto ci powiedział, że dostaniesz tylko 3 pytania? W mojej szkole zadawali po
      8-9 pytań i często trzymali znajomych po 40 minut w sali...
      • Gość: go$ka Re: Ustny Polski IP: *.adsl.inetia.pl 09.05.07, 23:31
        Potwierdzam! Sama siedzialam 40 minut...miałam 10 pytan (z 1 lektury-nie
        przesadzam)ale było ok...bo 3 pierwszych nie wiedzialam,z pozniej spiewajaco;)
        • Gość: Karla Re: Ustny Polski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.07, 23:52
          u mnie zadawali 3 pytania:)naprawde nie jest tak strasznie wyluzujcie!
    • Gość: asia Re: Ustny Polski IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 07:20
      no to na wstępie dostaniesz opiernicz, że jesteś wariat bo masz 10 utworów!
      przegiąłeś zdecydowanie... a pytań trudno się spodziewać, mogą być naprawdę
      różne, ważne, że starasz się podejmować rozmowę, mówić jak najwięcej, rozmowa
      jest bardzo miłą rozluźniającą częścią egzaminu. Też się bardzo bałam - miałam
      egzamin wczoraj ... 18 punktów...:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka