Dodaj do ulubionych

powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 19:46
3/4 młodzieży chce powtórki z angielskiego, wiecie ja w sumie nie napisałam
dobrze, ale też nie tak źle ale czy warto to powtarzać??? zastanówcie się i
nie piszcie, że mieliście przecieki bo wcale ich nie było, a jeżeli były to
by uniewaążlili całą maturę wieć nie kręćcie i nie ściemniajcie. jeżeli ktoś
sie uczył to napewno zda. takie jest moje zdanie. pa
Obserwuj wątek
    • Gość: jA =) Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:20
      zgadzam sie, bezsensu to powtarzac =/
    • Gość: annika Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zamosc.mm.pl 07.05.05, 20:25
      moze powtorka nie jest najlepszym pomyslem ale powinni anulowac to zadanie,bo
      nie dalo sie zrozumiec tego lektora, mowil jakby byl narąbany
      • Gość: kasai Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 20:52
        Ja piernicze zaraz sie wkurze. Zamknijcie sie w koncu i nie robcie syfu!
        Skad Ty wzielas te 3/4 osob? No ludzi, do cholery, pokory troche!!! Zle Wam
        poszlo to sprobujcie sie z tym pogodzic zamiast takie brednie wypisywac. Nie
        jestescie sami na swiecie a osmielam sie stwierdzic, ze 3/4 to tej powtorki ani
        anulowania NIE CHCE!
        • Gość: ja Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 22:10
          ja mówię jak jest a sama też nie chce powtórki NIE CHCE !!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: Marta Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: 195.117.119.* 07.05.05, 21:07
        Dało się!!!!!!! mam dość tego gadania- było trudno ale się dało! KONIEC KWESTII
    • Gość: am hahaha - i tak nic do gadania NIE MAMY!!!!!!!!!!!! IP: *.com.pl / *.abp.pl 07.05.05, 20:58
    • Gość: protest !!!!!!!!!! wyslij protest do CKE i OKE IP: *.czajen.pl / 80.51.251.* 07.05.05, 21:00
      Wszystkim, którzy popierają mój protest, proponuję, aby skopiowali ten list i
      powysyłali w mailach do Kuratoriów, Centralnej i Okręgowych Komisji
      Egzaminacyjnych.

Witam,
      Chcielibyśmy wyrazić nasze oburzenie z powodu niekompetentnego przygotowania
      matury pisemnej z języka angielskiego.
      Zadanie drugie z arkusza I (ze słuchu) było jednym wielkim i niezrozumiałym
      bełkotem i za to zadanie można było uzyskać (a raczej stracić) aż 9pkt. Był to
      bardzo krótki tekst, w dodatku czytany szybko i niewyraźnie, w związku z czym,
      każdy maturzysta miał problemy z zaznaczeniem prawidłowej odpowiedzi,
      ponieważ natłok informacji był zbyt duży. Informacje następowały po sobie
      praktycznie sekunda po sekundzie, więc nic dziwnego, ze każdy zaznaczył co
      innego. W tym miejscu chcielibyśmy przytoczyć opinię pani Danuty Grycy,
      współautorki znanego w całej Polsce zarówno uczniom jak i nauczycielom
      „Repetytorium Oxford z języka angielskiego” przygotowującego do Nowej Matury.
      Pani Gryca w serwisie www.gazeta.pl o zadaniu drugim wypowiada się w sposób
      następujący: „Test wydaje się dosyć łatwy, z wyjątkiem może zadania 2
      (rozumienie ze słuchu), gdzie problem może stanowić nie tyle stopień
      trudności, ile typ tekstu (prognoza pogody z dużą liczbą szczegółów do
      zapamiętania).” Dlatego też pytamy autorów tej matury pisemnej, dlaczego nie
      zrobiono trzech zadań ze słuchu, tak jak to było na większości matur próbnych?
      Dlaczego nie była to wymowa standardowa wykształconego Anglika, mówiącego
      normalnym tempem? Dlaczego za to ćwiczenie można było uzyskać aż 9 pkt.? Czy
      to ćwiczenie w sposób obiektywny sprawdza umiejętność rozumienia ze słuchu na
      poziomie podstawowym? Czy nie było lepszej opcji, wśród tysięcy innych
      możliwości?
      Oprócz tego, w zadaniu nr 5 z arkusza I, przy pytaniu pierwszym dwie
      odpowiedzi wydają się być prawidłowe. Na stronie www.gazeta.pl, przygotowano
      dwie wersje odpowiedzi dla maturzystów już w dzień po maturze. W odpowiedziach
      przygotowanych przez redaktorów i lingwistów serwisu www.gazeta.pl w
      zadaniu 5.1 pojawia się odpowiedź D, a w odpowiedziach przygotowanych przez
      panią Danutę Grycę, pojawia się odpowiedź B. Tekst równoznacznie nie
      rozstrzyga, która odpowiedź jest prawidłowa, więc jest to następna usterka
      ukazująca niekompetencję autorów zadań maturalnych.
      I na koniec, w zadaniu 3 z arkusza I, polecenie jest na tyle nieklarowne, ze
      niektórzy uczniowie przyporządkowali nazwy hoteli tylko do czterech zdań z
      ośmiu, myśląc, że do każdego hotelu, można dopasować tylko jedno zdanie.
      Jak można było dopuścić do tak nieudolnego przygotowania zadań maturalnych?
      Czy brak
      w Warszawie specjalistów z języka angielskiego? Tegoroczna matura pisemna z
      języka angielskiego, to jedna wielka pomyłka, za którą jak zwykle nikt nie
      weźmie odpowiedzialności.

Nauczyciele języka angielskiego i maturzyści
    • Gość: sti Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.waw.pl 07.05.05, 21:05
      zalosne sa te rospaczliwe prosby o powtorke. zgadza sie zad 2 bylo trudniejsze niz mozna by sie spodziewac, ale prawda jest taka ze rodzimi uzytkownicy angielskiego nie mowia super wyraznie wolno. ze mozna bylo stracic punkty? prawie wszyscy tam troche potracili, wiec nie ma co sie martwic ze jest sie na przegranej pozycji :}
      • Gość: femme_fatale Problemy z ambicją? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:13
        Nie po to spędziłam ponad 5 godzin nad arkuszami z ang, żeby teraz ktoś kazał
        mi powtarzać egzamin.Są osoby (w tym ja), które zrozumiały prognozę pogody,
        więc jednak było to możliwe...Gorzej mi poszło w dalszych zadaniach,ale trzeba
        się pogodzić z przyszłym wynikiem i nie roztrząsać straty paru
        punktów:/Spróbujcie wziąć tę maturę na większym luzie!:P
        • Gość: ja Re: Problemy z ambicją? IP: *.toya.net.pl 07.05.05, 22:12
          dokładnie popieram cię :)
    • mamosz Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 07.05.05, 21:08
      ten protest potwierdza przekonanie inteligentnych nauczycieli oraz uczniów ,ze
      matura jest dla ćwierćinteligentów ,jeśli maturzysta czytając prymitywny tekst
      o hotelach mial wątpliwosci co z tym zrobic (zadanie bylo banalne)
      bo "polecenie było niejasne" to sorry....moze trzeba bylo zdawać kaszubs
      • Gość: Ja Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.jjs.pl 07.05.05, 21:17
        Popieram zdania o absurdzie zwiazanym z propozycją przeprowadzenia powtórki!
        Mnie czekają jeszcze cztery egzaminy pisemne i wszystkie na poziomie
        rozszezrzonym, więc bez urazy, ale jakoś mi sie nie uśmiecha powtórne zdawanie
        anglika. Owszem, nie poszedł mi rewelacyjnie, bo wszystkie próbne pisałam pod
        100%, ale ten text o pogodzie dało się zrozumieć, ciężko, ale się dało!!!!
        • Gość: Cool Jigga Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.05.05, 21:50
          Nic nie będzie powtarzane, ponieważ czytałem informacje na onecie. Ja nie wiem
          ASEM z angielskiego nie jestem...a tylko na 1 pytanie nie zrozumiałem tego pana
          od pogody, ale to wynika z tego że nie zrozumiałem po prostu /brak znajomości
          niektórych słówek/. I wy się ośmieszacie tym wszystkim, myślicie że jak wyślecie
          do CKE takie listy, to już będą anulować matury, bo wy jesteście pępkiem świata,
          i ludzie będą musieli siedzieć ponownie 5 godzin nad maturą. Śmiech na sali.
          Odemnie ze szkoły, a zdawało 200 osób, nikt się nie skarżył. Oczywiście na tym
          forum znalazło się kilka osób, z każdej części polski, co są najważniejsi, i
          teraz pie.. głupoty.
          • Gość: xxx Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.gdynia.mm.pl 07.05.05, 21:58
            Nie jestem przeciw powtarzaniu, ani nie jestem za pozostawieneim tego w takim ksztalcie jakim bylo. Z drogiej strony z checia poprawil bym wynik, gdyby byla taka okazja ... . Ale nie sadzicie, ze os jest nie tak z tym zadaniem?? Wy nie chcecie powtki bo dobrze wam poszlo ..., ale innym nie. Tez musicie ich zrozumiec ..., tymbardziej, ze jak sie rozejrzec po forum (nie tylko po tym watku tutaj) to przytlaczajaca wikszosc wypowiada sie o tej wersji matury negatwnie, zaryzykowal bym nawet stwierdzenie, ze okolo 80%. Jesli chodzi o mnie ... to zadanie z pogada poszlo mi wzglednie ..., ale tylko dlatego ... ze kierowalem sie wiedza geograficzna Xd. Z nagrania nie zrozumialem prawie nic ... poza paroma wyrazami ... ktore poddalem obrobce mojej wiedzy gograficznej. Np. jesli nie pada i niebo jest czyste to znaczy ze musi byc wietrznie ... . Gdyby nie zasada skojarzen to pewnei bym mial 2 punkty ..., a tak mam 7/9. Ale uwarzam, ze (bo ten sam lektor mowil w drogim arkuszu w pierwszym zadaniu) pierwszy listening z II arkusza ..., jak dla mnie to byl bardziej niezrozumialy.

Podsumowujac ... . Nie obraze sie jak bym mial to powtarzac, ale jesli nie bede to tez nie bede rozpaczal ;-)
          • Gość: bugi Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.05.05, 02:33
            święta racja, mieliście na naukę z 10 lat, hahah, jak wam nie wyszło to trudno.
            Lektor nie była taki zły, w Anglii mówia jeszcze mniej wyraźnie. poza tym nie
            wszyscy bedą mieli maturę na maxa, hihihi
    • Gość: dbl Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.crowley.pl 07.05.05, 22:12
      A jak wam wszystkim powiem, ze guzik osiagniecie bo jestescie tylko pieniaczami i krzyczycie sobie w internecie co nikogo nie obchodzi. Tak naprawde malo kto chce powtorki bo wszyscy maja dosyc matur, ja po pisaniu dwoch rozszerzonych dzien po dniu bylem polprzytomny, czeka mnie jeszcze to samo z dwoch przedmiotow i nie mam ochoty na wiecej. Nie bedzie zadnej powtorki z powodu paru ludzi w internecie na 300tys maturzystow, nawet media was olaly, a bez tego nie macie najmniejszych szans na cokolwiek chocbyscie wyslali milion maili do CKE.

Ja wiem, ze te nagranie bylo duzym zaskoczeniem i bylo faktycznie trudne, tez mi sie nie udalo wszystkiego tam wylapac, ale nie placze bo CALA POLSKA MIALA TO SAMO. Zrozumcie to wreszcie, kazdy sluchal tej samej belkotliwej prognozy pogody i tak na prawde kazdy mial z tym problemy, oprocz paru madrali z tego forum z ktorych 3/4 to prowokatorzy sterujacy wami jak tresowana mysza. O przyjeciu na studia nie decyduje to czy ktos mial 100% czy 98 tylko to jaki mial wynik W SKALI CALEGO KRAJU. Jesli prawda jest to co niektorzy tu wypisuja, czyli, ze wiekszosc bedzie miala powiedzmy 40% to wtedy wynik 70% bedzie bardzo dobry i pozwoli wam sie dostac na studia bo tak dzialaja prawa rynku. Dlatego tez nawet gdyby to nagranie czytal Osama bin Laden w tempie 3 slow na sekunde i z akcentem rumunskich osadnikow w ameryce srodkowej to nic to nie zmienia bo wtedy wszyscy by mieli z zadania drugiego 0 punktow, a na studia dostaliby sie ci ktorzy najlepiej rozwiazali pozostale zadania. Wytrzyjcie nosy, zmiencie ta swoja mine ciezko obrazonego 3 latka ktoremu mama kazala zjesc zupe mleczna, usmiechnijcie sie, uswiadomcie sobie, ze na maturze swiat sie nie konczy, ani nie zaczyna i myslcie o tym co przed wami, czyli o pozostalych przedmiotach. Pokoj.
      • Gość: asd Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 02:48
        Szanowny użytkowniku. Dlaczego uświadamiasz użytkowników jak świad jest
        zbudowany - fajnie jest być w wirze sensacji, dyskusji, prowokacji, a ty
        wszystko burzysz:DDD

Jesteśmy jak ten nieszczęsny maturalny Kordian, ,,Jedną myśl wielką roznieć
        niech pali się żarem" cya
    • Gość: Monika Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 08.05.05, 07:36
      Wydaje mi sie,że pisemny angielski podstawowy był zbyt wymagajacy jeżeli mają
      to zdać wszyscy oczywiście bez ściagania etc. Natomiast angielski rozszerzony
      był zbyt prosty jeżeli ma testować ludzi rzeczywiście znajacych język i
      stanowić egzamin wstępny na studia.Wygląda na to, że oba te egzaminy układały
      inne osoby i nie zostało to jak gdyby skonsultowane prawidłowo.W rozszerzonym
      jest za mało ćwiczeń, że tak powiem samodzielnych.No bo 1a, 2b,3c etc to tak
      naprawde można nie znać języka i zdać :):):)A gdzie transformacje, albo
      dłuzszy cloze tests,a może nawet dwa.Test rozszerzony musi byc trudniejszy
      zdecydowanie, tym bardziej, że nie stanowi o zdaniu matury.Pozdrowienia.
      • Gość: Bejbe Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:11
        Tak sobie czytam te Wasze posty i dochodzę do jednego wnoisku.Ludzie, wy
        naprawdę jesteście naiwni! Sądzicie, że powtórzą Wam maturę? Niby kiedy
        chcielibyście to pisać - na wakacjach może? To, że nie napisaliście na maxa,
        jeszcze nie świadczy o tym, że matura była dla wszystkich trudna i w ogóle be.
        Ktoś przecież musi mieć mniej punktów, żeby inni mogli mieć ciut więcej. Tak
        było zawsze, bo na maturze liczy się nie tylko wiedza, ale również trochę
        szczęścia. Ja osobiście nie wiem, jak poszło mi zadanie o pogodzie - nie jestem
        teraz w stanie przypomnieć sobie wszystkich odpowiedzi.Maxa raczej nie. Pisałam
        na dużej sali, jakość nie była rewelacyjna, ale kilka punktów na pewno
        uzbierałamJestem przekonana, że większość panikujących w tej chwili też będzie
        mieć conajmniej 3-4 punkty, bo szansa trafienia poprawnej odpowiedzi była aż
        50%!A jeżeli ktoś jest wspaniały z angielskiego, to nastrzela sobie punktów na
        liście i notatce dla kolegi. I innych zadaniach też, bo aż takie strasznie
        trudne nie były, w porównaniu z maturą próbną we Wrocławiu chociażby. A pomysł
        z powtarzaniem matury jest idiotyczny. Jaki argument wysuniecie? Że zadanie o
        pogodzie było za trudne na poziom podstawowy? Przecież logiczne, że oni nie
        mogą dawać nagrań w stylu ,,Ona była ładną kobietą" i pytania: ,,Czy była ładną
        kobietą?", bo to nie jest podstawówka, a ludzie zdający maturę uczą się już
        trochę języka. Nie doprowadzajmy do stworzenia społeczeństwa debili, bo to nie
        o to chodzi. A jeśli komuś nie podobał temat, że to było o pogodzie, to już
        przykro mi. Może jeszcze zaprotestujecie, że na maturze z polskiego nie dali
        waszej ulubionej książki do analizy, tylko akurat złośliwie Potop, czy
        Kordiana? Matury nie powtórzą, bo nie ma pieniążków, czasu i zrobiłby się
        wieeeeelki burdel w oświacie i na wyższych uczelniach. Lepiej skupcie się na
        nauce do innych egzaminów, a nie użalacie się tu na forum
        Pa!
        • Gość: Emma Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 13:45
          W mojej szkole egzamin w cześci rozumienia ze słuchu został zakłócony złymi
          warunkami technicznymi. Stare glośniki, pogłos w sali gimnastycznej, różnica w
          dochodzeniu dźwieku z czterech kolumn, a nawet chwilowe przerywanie jednego
          glośnika to sprawiedliwe i dogodne zdaniem dyrekcji warunki. Zdawałam w tym
          roku ACE, a matura próbną rozszerzoną napisałam na 100%. W piatek juz na czesci
          podstawowej slyszalam jednostajne buczenie. czy egzamin będzie powtórzony?
          • Gość: Speed Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 14:01
            a od kiedy byla matura probna na poziomie rozszerzonym? ^^
            co do przerwania egzaminu i waszego starania pokazujecie jacy naiwni i dziecinni jestescie, bylo trzeba sie uczyc a nie opierdzielac iles tam lat, a oni mysla nie umieli zadania zrobic to powtorzyc mature LOL ej a jak sie bedziecie starac o prace pracodawca zada wam pare pytan, nie przyjmie was do pracy a wy na drugi dzien przyjdziecie i powiecie ze niewyraznie mowil i nie zrozumieliscie pytan LOL HAHAHA
            n/c nic nie powtorza nie marzcie nawet, powtarzam... bylo trzeba sie uczyc :]
    • agusiaaa Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.05.05, 15:31
      Moim zdaniem zadanie z pogodą to skandal! Nagranie było bardzo niewyraźne, a do
      tego w wielu szkołach były słabe głośniki i pogłos w sali. U mnie też tak bylo
      i nie zrozumiałam prawi nic. W zeszłym roku zdalam CAE, więc jednak coś umiem.
      Zamierzamy zbierać podpisy w mojej szkole, aby unieważnili tę część. Prpopnuję
      też wysyłać maile do kuratorium i CKE. Musimy walczyć o swoją przyszłość!! Nie
      dajmy z siebie zrobić króliczków doświadczalnych!
    • Gość: kitty Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 15:49
      hahah smieszni jestescie!ucza waska angielskiego-polskiego i dlatego tak
      jest...a anglicy tak naprawde maja dziwny akcent i belkocza!ale trzeba ich
      rozumiec!podstawowy to byl banal nad banaly...ze sluchu mam 100% no fakt jak na
      podstawowy troche moze za szybko mowil i w drugim tekscie trzeba bylo czybko
      lapac informacje ale bez przesady!zeby odrazu powtarzac?lektor byl dziwny na
      rozszerzonym w pierszym tekscie:duzo informacji, szybko mowil a nadodatek u
      mnie akurat facet sie glosnoscia bawil wiec nic za pierwszym razem nie
      zakumalem ale drugi tekst byl juz spoczko!matura byla na poziomie wiec nie
      rozpaczajcie TAK!
    • Gość: bstq Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 16:19
      to jest bez sensu. ja uwazam ze poszlo mi srednio dostane ponad 40/50 z
      podstawowego (pozdrowienia dla pomyslodawcow takich listening'ow z cke :) ) i
      ok 37/50 z rozszerzonego. Nie jestem do konca zadowolony, ale jednak stres i
      zmeczenie podzialalo troche. Chcecie miec trudniejszą maturę to protestujcie,
      ja tam znam prawie caly slownik i w niektorych miejscach nie wiedzialem jak
      odpowiadac - brak logiki ukladajacych pytania, ale to szczegol. Mysle ze z
      powtorzonej matury dostalbym podobną ilosc punktow. Jutro matematyka trzeba
      inne wzory powkuwac:)) pozdrawiam zdajacych matematyke i fizyke :)) połamania
      piór!! :))
      • Gość: do kitty Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zamosc.mm.pl 08.05.05, 16:25
        dziecko drogie wlacz sobie jakis angielskojezyczny program i posluchaj jak tam
        mowia...nie piernicz,ze tak mowi przecietny Anglik...jesli po wlaczeniu i
        polsuchaniu np. bbc nadal bedziesz twierdzic,ze facet od pogody mowil normalnie
        to mam dla ciebie rade- umyj sobie uszy!!!!!!
        • Gość: ja Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.toya.net.pl 08.05.05, 16:28
          tak uważam, że mówił normalnie włącz sobie na bbc prognoze pogody i się
          przekonaj :)
          • Gość: kiity Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:31
            tamte odpisy to odemnie yo lamko
        • Gość: smieszny jestes Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:24
        • Gość: smieszny jestes Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:26
          wiesz ja CI mowie na podstawie rozmow z anglikami a nie programem informacyjnym
          ktory idzie na caly swiat i musi byc zrozumialy! bylem w angli, mam tam tez
          rodzine i znam sporo osob ktore mieszkaja od paru lat w polsce a sa z anglii i
          wiem jak sie mowi...i pajacu jak se przeczytasz dokladniej to powiedzialem ze
          mowil wyraznie ale to bylo zbyt szybko i zbyt duzo jak na podstawowy ale
          ogolnie to banal!a ze ty nierozumiesz i nie znasz akcentu i sie go nie uczyles
          to Twoj problem
          • Gość: do smiesznego Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zamosc.mm.pl 08.05.05, 19:33
            naduzywasz spojnikow buahahhaahaha,a poza tym tez bylam w Anglii na kursie
            jezykowym,nie musze miec tam rodziny,polecam do mycia uszu nie samej wody tylko
            duzo mydla bo musza byc straaaaaaasznie brudne...a tak poza tym to wiesz co
            znaczy poziom PODSTAWOWY?czy z rozumieniem pojęć tez masz problemy?
            • Gość: do kogos tam Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 19:51
              nie musze myc uszu skoro dla mnie na podstawowym i na rozszerzonym sluch byl OK
              i mam z nich po 100%!a na przyszlosc zanim zaczniesz komus radzic 'myc uszy' to
              zacznij myslec! 2razy juz przyznalem ze to bylo za szybko i za duzo informacji
              jak na podstawowy!!
              • Gość: do smiesznego Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.zamosc.mm.pl 08.05.05, 20:42
                skad wiesz ze masz 100%,skoro z samych wypracowan moga ci poleciec
                punkty???troche pokory!!!!!!!!!!!!!!!
                • Gość: do kogos tam Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.05, 21:36
                  mowie zacznij myslec!! inteligencie napisalem ze mam 100% z cwiczen ze sluchu!!
                  boze gdzie takich ludzi robia??zanim cos powiesz lub napiszesz zastanow sie co
                  o tym wiesz i czy to ma sens!!
    • Gość: ola Re: powtórka matury!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.05.05, 18:42
      nie chce zadnej powtorki!!!! nie chce tego jeszcze raz przechodzic!!! 80% mnie
      zadowala!!! co chcecie zeby kazdy mial 100% i dodatkowe egzaminy na studia? ja
      nie! nara!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka