Dodaj do ulubionych

Tout va bien? Jak poszedł francuski?

21.05.07, 11:27
Słuchanie nawet łatwe. Ogólnie nie była trudna. Czekamy na odpowiedzi.
Obserwuj wątek
    • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:33
      hm..hm... nie wiem dokładnie
      ja pisałąm posdt ,tegoroczna matura byłą moim zdaniem trdniejsza niż
      ubiegłoroczna.
      najwięcej niepewności mam do ost zadania z tym artykułem ,sens dobrze
      zrozumiałam ,ale czasami przy wyborze miałam problemy ,podchwytliwe to było
      moim zdaniem
      Słuchanie łatwe ,szczególnie ostatnie :D
      A wam jak poszło ?
      • Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 11:40
        wg mnie 2 ostatnie zadanka byly latwiejsze niz cale to sluchanie... pamietacie
        jakies swoje odpowiedzi??jesli tak ta piszcie
      • Gość: pyśka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.05.07, 12:13
        niby łatwe, podstawowy zawsze jest łatwy (bo rozszerzony z każdego przedmiotu
        to była rzeźnia ://). Czasami podchwitliwe, np. z tym finalem ping-ponga, to
        chyba jednak mecz był. w sumie jestem zadowolona, czytanie łatwe oprócz
        ostatniego. Z tym miałam troche problemów.
    • Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:42
      pamietam tylko z zad 1: f f f p p
      • Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 11:46
        ja zaznaczylam fpfpp ;p
        • mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 11:49
          ja w pierwszym :FFPPP (w 3 przykładnie on mówił, że to jest męczące), więc w
          sumie nie musiał być tym zmęczony, ale wolałem dać P (że był)) :D

a w tym o beaujolais nouveau? :)
          4 pytanie: la fete est: ja dałem c) że cośtam w japonii, ale to chyba było o winie.
          • Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 11:54
            ja tam dalem ze w niemczech krytykuja ;p

a to bylo o winie co?

a w zad. 2 z tymi ksiazkami na jaki temat sa, to co wam zostalo bez dopasowania
            bo mi voyage
    • Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:48
      a to drugie pyt to bylo to czy on od zawsze marzyl zostac fotografem??
      • mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 11:50
        chyba nie, tam było, że on chciał zostać malarzem, a potem sie zdecydował na
        fotografowanie
    • Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:51
      no to powinno być f bo on nie marzyl od zawsze aby zosatć malarzerm. kurde
      wyniki chceeee juz!!!!!
      • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:58
        ja zaznaczyłam ,ze w Japonii był bardzo popularny ,a o dalaszych krajach z tego
        co pamietam to gadał ,że tam też jest mile widziany ten zwyczaj
        co do 1 to w mam,ze nie jest zmeczony ,on mówił ,że daje dużo swojej
        energi ,ale nie byłam pewna czy to to samo co zmeczony ,czasami jak robiła
        takie testy to specjalnie takie podchwytliwe dawali
        • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:00
          a co wam zostało w 2 bo mi ,że ksiażka o historii kina
          • Gość: Rbk Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 12:36
            mi tez :P
            • Gość: Katrin Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:53
              Mi teżż!!
    • Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:01
      no fakt podchwytliwych było kilka pyt. ja mam w tym 3 ze jest org od ponad 100
      lat, świeto wina, bardzo popularne w japoni, a w ost ze badaja jakosc wina
      • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:04
        ja o beaujolais nouveau mogłam kilka w ciemno strzelać ( ten kto miał
        repetytorium z omegi pewnie to samo czuł co ja :)
        ja co do ost w 3 zad mam ,ze sa niezadowoleni ,bo tam jest mowa o tym ,że są
        źle bo beaujolais nouveau sprzedaja sie lepiej niz inne wina
      • mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 12:04
        ja dałem, że "apprecie" to wino :)
        z ksiazek została mi też historia kina
        Znaki zodiaku raczej proste :) zostało mi D (słuchaj kilku rad)
        • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:05
          mojojojo też mi został D :D
        • Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 12:08
          a mi zostalo cos tam z sekretem ;p

a ja tam cos slyszalam ze bylo czrno biale kino chyba ;p
    • Gość: całkiem,całkiem... Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:07
      Podaję MOJE odpowiedzi z matury podstawowej. Nie odpowiadam za ich poprawność.
      Mogę dodać tylko, że jestem dosyć zadowolona. Na próbnej miałam 94% i mam
      nadzieje,że teraz bedzie najmniej 86-90%.
      Zapisałam szybko tylko fragmenty udzielonych odpowiedzi.

Słuchanie:
      1) VFFVV
      2)kolejno: musique, voyages, biologie, medecine, vieille civilisation
      3)kolejno: un noveau vin, lieu a la fin...(?), se sont levees(? - tu się na
      chwilę zawiesiłam, więc musiałam te dwa strzelać), tres pop. au Japan,
      apprecie...

Czytanie:
      4)VFVFVFFV
      5) kolejno: plus disc.,faites..., construisez..., ne risique pas..., soyez
      sensible..., joue au lotte..
      6)kolejno: 1/rok, chasse..., utiliser..., tester..., montrer..., nous invite...
      • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:09
        całkiem,całkiem oprócz ost w 3 zadaniu mam identyko :)
        • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:15
          hm..hm.. co do 5 to nie pamietam odp 2 i 5 ale jak tam to tak samo :)
        • Gość: całkiem, całkiem:) Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:16
          Wydaje mi się, że miało być jednak 'apprecie'. Z tego co zrozumiałam, to
          Francuzi cenią sobie to wino, a pytanie było ogólnie o zdanie Francuzów. Była
          mowa o tym, że inne wina się nie sprzedają, ale narzekają nie wszyscy francuzi,
          tylko krytycy, albo producenci. Chyba... Pożyjemy, zobaczymy. Mam nadzieje, że
          niedługo bedą wyniki.
          • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:21
            fakt mozesz mieć rację,głównie skupiłam sie na krytyce
            zresztą pozyjemy ,zobaczymy :)
      • Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 12:46
        A pamietasz moze jakie to bylo pytanie z pierwszej czytanki o znaczkach
        pocztowych? bo ja tez mialam odpowiedzi tak na przemian i nie pamietam czy
        napewno tak samo zaczelam..
    • Gość: lara Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:20
      yyy pisalam podst i mysle ze byla trudniejsz aniz probna;/ ogolnie srednio to
      widze;/
      • Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 12:31
        O kurcze.. jesli chodzi o sluchanki to mam zupelnie innaczej niz wy :( ja mam
        wiecej V niz F ;/ mam tylko jedno F - o tym ze jest zmeczony a reszte ze prawda
        :/ raczej napewno jest drugie F,ze nie od zawsze chcial byc fotografem - ale
        neistety na maturze tak nie zaznaczylam;/ a reszta mam ze prawda..
        słuchanki mi zawsze gorzej ida niz inne rzeczy ale mam nadzieje ze troszke pkt
        zdobede;] czytanki do zrouzmienia spoko, oprocz ostatniej,tam w wiekszosci
        strzelalam bo jakies dziwne pytania byly co do tego co w tekscie, a tematu
        pisemne ogolnie ok;]
        • Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 12:35
          oj pomylka;P hehe w 1 mam tak jak wy mniej wiecej;P zle przeczytalam czyjes
          odpowiedzi ktore zaznaczyl;D jedno tylko ten moj blad z tym ze on od zawsze
          chcial byc fotografem ufff
          • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:57
            a o co poprosiliście sojego sąsiada z akemika ?
            bo ja najpierw czy mógłby mi naprawic uszkodzone radio,ale skresliłam i
            poprosiłam o nemr do Pierra do mi się podoba ,może być ?
            • Gość: całkiem,całkiem... Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:08
              Ja napisałam, że zaprosiłam też Julie, więc proszę żeby zadzwonił i przekazał
              jej, że nie jestem dzis wolna.
              • Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 13:09
                Ja napisalam zeby wyrzucil smieci;P ale rabnelam;P nie wiem skad on sie dostanie
                do mieszkania ale spoko mialam go tylko o cos poprosic to chyba uznaja;P
              • Gość: Darek Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 217.153.138.* 21.05.07, 13:12
                o co Ci calkiem-calkiem chodzi? :))

P.S. Ja napisalem zeby do mnie przedzownil bo mam problem z moja Moniką :D
    • paulinaa Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 13:00
      łatwa ale probna byla latwiejsza
    • Gość: ustna Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:10
      ej ludziki, a kiedy macie ustny? pisemny to dla mnie pestka, ale na ustnym
      chyba strace przytomność. Miał już ktoś? Jeśli tak to wpisujcie tu
      www.tematymatura.fora.pl/
      • Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 13:11
        Ja mam w srode. Boje sie strasznie;/
        • Gość: 88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:13
          nie patrzcie na V czy F bo przeciez rozne grupy byly. A poza tym kiedy beda
          wyniki?
          • Gość: Darek Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 217.153.138.* 21.05.07, 13:14
            I gdzie beda...
          • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:16
            chyba za godzine bedą arkusze ,a odp tak ok 16-17
            ja muszę transkrypcję przeczytać ;>
            • Gość: Darek Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:18
              dobra, to ja w takim razie narazie lece na browara.
          • Gość: całkiem, całkiem.. Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:21
            akurat zadanie V czy F muszą być takie same, bo w takich zadaniach zawsze
            kolejność musi być taka sama, według kolejności informacji podanych w tekście
            czy słuchance. Kolejność więc ta sama no a to,że odpowiedzi te same to logiczne.
        • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:14
          lemonnka nie bój sie ,stres jest naszym wrogiem :)
          na ang roz sie zdenerwowałam i mam 15 pkt ,a co do francuza to podeszłam
          lajtowo i wynik 19 pkt :) i szczerz się jak możesz :D
          • Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 13:25
            ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
            <szczerzy sie> ;D
          • Gość: boję się! Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:31
            a co miałaś? jakie woj?
            • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:45
              woj mazowickie
              miałam obrazek w którym była rodzina złożona z 4 osób -rodziców ,córki i
              syna.to był moment kłótni, własnie zjedli jakiś posiłek.Dzieci były smutne ,a
              rodzice zdenerwowani z jakiegoś powodu.Ja powiedziałąm ,ze dostali uwagi w
              szkole.Rzecz działa się w kuchni ,opisałam wygląd postaci.
              pyt 1 mi nie zadali bo podobno już odpowiedziałąm (to chyba było czemu się
              kłócą)
              pyt 2 jak twoim zdaniem powinien wyglądać idealny model rodziny
              w uzyskiwaniu informacji miałąm rozmowę z koleżanką ,mówie jej co che
              studiować ,jak zarabiać podczas studiów ,a potem kim zostać w przyszłości
              Relacjonowanie- opowiadam znajomym z francji o wystapieniu kandydata na
              burmistrza , gdzie miało miejsce ,o czym mówił ,jaka była rekacja zebranych
              Negocjowanie -wynajmuje kawalerka ,ale mówie właściecielowi ,że cena jest za
              wysoka i czemu nie mogę tyle płacić ,na jaka cene sie zgadzam i co moge w
              zamian odnowic w mieszkaniu
              19/20
              Powodzenia ,mam nadzieję ,że cos sie przyda :)

PS za ten usmiech masz u mnie 21 pkt :D
      • Gość: Katrin Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:04
        Ja miałam 15 -tego. Myślałam że umrę ale zdałam na 19!. Miałam opisac obrazek:
        ojciec i syn leżą na kanapie, ojciec czyta dziecku książkę (albo oglądają
        razem). Pytania do obrazka: Czy myślę że dziecku podoba się książka? Czy młodzi
        ludzie powinni czytac książki i dlaczego? Rozmowy sterowane:1) Odwołać lot
        samolotem, 2)zrelacjonować wycieczkę po zoo 3)przekonać kogoś żebyśmy szli do
        restauracji z polskimi daniami. Będzie dobrze, to naprawdę nie jest takie
        trudne!!!
    • Gość: M. Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.lodz.mm.pl 21.05.07, 13:32
      A kto pisał rozszerzenie? bo tutaj troche gorzej... II arkusz wcale nie był
      taki prosty :|
    • rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 13:36
      a jak rozsz???

dla mnie gramatyka nawet spoko ale słuchanie też ale czytanie głupie zwłaszcza
      to pierwsze!!
      no i rozprawka na siłę heh temat głupi ale mozna bylo pościemniać

pzdr;)
      • Gość: Magda P. Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:40
        Ja pisałam rozszerzenie.
        Jakoś nie wydały mi się trudne oba arkusze. Zobaczymy na odpowiedzi ;)
        • Gość: sierżant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:08
          ja pisalem francuski rozszerzony. Jedyny facet w szkole:) Boje sie bo mata mi
          nie poszla
        • Gość: jankaskakanka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:11
          ROZSZERZENIE bylo trudne jak dla mnie!!!!!!!!super wogole czytanie o zaglonionej
          jaskini!! fr byl o wiele trudniejsze niz angol rozszrzony :( beznadzieja
          a na rozsz. na sluchance trzeciej wyszlo wam po rowno V i F??
          • Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:15
            dla mnie ta 3 sluchanka byla ciezka zdupilem to i o tej jaskini tez.jak ci
            wyszlo w tym 1 ?
            FADBC? pamietasz moze? a w tym drugim, europejski, wybrane rodzaje, 2 popoludnia
            i rodzinne ja to tak dalem;/
          • Gość: basia c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:16
            mi wyszło tak samo, 3 V i 3 F
            • Gość: jankaskakanka Re: c`est la vie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:22
              ja dalam A w tych rasach, potem rodzinne swieto[to byla podpucha], 1 sluchowisko
              bylo w miare latwe ale jaskinia mnie rozwalila!a we wstawiance pierwsze to
              daliscie au temps de chevriers?
              • Gość: sierzant Re: c`est la vie IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:30
                ja nie:/ ja wiem ze dalem w 2 dalem je faisis le soir a w 3 cos tam o l'ecole
                • Gość: basia Re: c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:32
                  ja tak dałam w 1 wstawiance,
                  • Gość: basia Re: c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:34
                    a nie wiecie o ktorej beda wyniki??
                    • Gość: pitu-pitu Re: c`est la vie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:48
                      uwaga,uwaga]
                      są juz arkusze i transkrypcje :)
                • Gość: wrocław ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:42
                  Hej. Ja napisze tu swoje odp., ktore bede uzupelniac teraz zgodnie z tym
                  arkuszem co jest zamieszony na tej stronie, bo nie pmaietam która ja miałam
                  grupe. Piszcie czy macie podobnie:)
                  Arkusz cz. I
                  1)
                  1.1 a
                  1.2 pour d'
                  1.3 qu'
                  1.4 personne
                  1.5 de
                  1.6 que
                  2) nie chce mi się pisac:P
                  Arkusz cz II
                  4)
                  4.1 B
                  4.2 D
                  4.3 C
                  4.4 F
                  4.5 A

5)
                  5.1 B
                  5.2 A
                  5.3 B
                  5.4 C
                  6)
                  F V F F V V
                  7)
                  nie pamietam
                  8)
                  8.1 D
                  8.2 E
                  8.3 C
                  8.4 F
                  • Gość: sierzant Re: ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:49
                    o kurde ja mam 4 całkiem inaczej
                    • Gość: basia moje odp ;) IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:51
                      ja mam 4 prawie tak samo (1 inaczej), ale za to w 6 tylko jedno mam tak samo ;/
                  • Gość: wrocław Re: ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:51
                    akurat 4 jestem pewna prawie w 100%.. no ale moge sie mylic.. a moze miales
                    inna grupe?
                    • Gość: Macarena Re: ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.aster.pl 21.05.07, 16:43
                      J mam 4 i 8 tak jak Ty. Mam nadzieję, że dobrze.. i reszta tez..;)
    • Gość: znowu ja c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:43
      Arkusze z drugiej tury dzisiejszych egzaminów opublikujemy ok. godz. 17, a
      przykładowe rozwiązania z obu tur opublikujemy ok. godz. 17.30.
      • Gość: sierzant Re: c`est la vie IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 15:06
        lol..w 1zadaniu sa pomieszane odpowiedzi...ja mialem alkiem inaczej na maturze
        • Gość: basia Re: c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 15:10
          lol, a ja nie pamietam dokładnie jaka miałam kolejność w 6 zadaniu ;PP, a ktory
          temat pisaliście?? (rozprawka, recenzja czy opowiadanie?)
    • Gość: pommette Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 82.160.15.* 21.05.07, 15:15
      ja pisalam rozszerzenie i jak dla mnie bylo trudne...znaczy najgorszy byl tekst
      o grocie...:-/
      • Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 15:29
        no ja pisalem opowiadanie, a raczej bylem zmuszony to pisac bo nie wiedzialem co
        to znaczy se distinguer ;)
        • Gość: km francuski rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:33
          heh, ja też nie wiedziałam co to znaczyguer) (se distin ale i tak pisałam.
          Prawie trafiłam, gdyby nie samo podsumowanie, to miałabym maksa. Ale się
          zdradziłam, niestety. Boję się, że nie zaliczą mi rozprawki. A reszta, nie
          martwcie się, że macie inne odpowiedzi. przecież były grupy!
        • rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 15:33
          wyróżniać się :P

ajj ja chcę już oficjalne odpowiedzi:D

w 2 sluchaniu o tych psach pierwsze pytanie to bylo mondiale? bo ja nic nie
          zrozumialam z nagrania co ta kobieta o tym powiedziala jeden wielki belkot;D
          • Gość: km Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:36
            już wiem :P
            mondiale? bełkot był, ale w transkrypcji jest coś o europenne
            • Gość: ela Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 15:43
              powinno być europeenne
              • Gość: sierżant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 16:03
                a jakie to jest swieto? profesjonalne czy forlaines jakies tam
                • rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 16:06
                  och nie a ja strzeliłam mondiale buuu 2% w plecy:P

a swieto to ja mam famililale bo tam bylo avec ses proches
                  • Gość: Magda Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:17
                    Podobnie jak w drugim, ja dałam odpowiedź, że większość gatunków psów, bo
                    mówili, że 200 na 300, więc nie są to wybrane :]
                    • Gość: Magda Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:18
                      Dwa pierwsze słuchania były dość łatwe, w tym trzecim trochę namieszane, nie
                      jestem pewna czy mam dobrze.
                      Już się nie mogę doczekać odpowiedzi ...
                      • Gość: justine Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.man.sealnet.kluczbork.net 21.05.07, 16:35
                        Wiecie moze kiedy beda odpowiedzi? bo ja nigdzie nie moge znalesc :(
                        • Gość: basia odpowiedzi bede o 17.30 IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 16:36
                          Arkusze z drugiej tury dzisiejszych egzaminów opublikujemy ok. godz. 17, a
                          przykładowe rozwiązania z obu tur opublikujemy ok. godz. 17.30.
        • Gość: pommette Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 82.160.15.* 21.05.07, 16:17
          ja takze pisalam opowiadanie...i z 5 osób, ktore ze mna pisaly rozszerzony
          francuski wszystkie wziely opowiadanie bo nie wiedzialy co
          znaczy "distinguer" :P
          • Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 16:54
            wybiera sie ktos na romanistyke z towarzystwa?
            • Gość: wrocław Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:55
              ja sie wybieram, jesli ie wyjade na studia do francji :):)
              • Gość: aga Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:08
                To słuchanie to mnie rozwalilo na łopatki...jeszcze w ostatnich kilku minutach
                pozmienialam odpowiedzi na złe;( a zawsze miałam prawie 100%...
            • Gość: Katrin Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:09
              ja bym chciała bardzooo :D :D :D
              • Gość: rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:13
                a wybiera się ktoś na ILS w wawie??>
                • Gość: Kutno Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:28
                  Ja się wybieram na ILS w Wawie, ale czy dotrę to nie wiadomo :-)
                  Ja mam jeszcze jutro ustny z francuskiego i w piątek z angielskiego.
              • Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 17:13
                no ale gdzie konkretnie? i jak wam ustny poszedl??
    • lemonnka Niedługo odpowiedzi.. 21.05.07, 17:16
      Juz sie niecierpliwie! mam nadzieje ze sie nie rozczaruje po ich zobaczeniu..
      • Gość: basia Re: Niedługo odpowiedzi.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 17:20
        gdzie beda najszybciej??
        • lemonnka Re: Niedługo odpowiedzi.. 21.05.07, 17:24
          Chyba o jednej porze są i na gazecie i na stronie cke.
          • Gość: gościówa Odpowiedzi jeszcze bliżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:26
            sasasasasasasas >:]
            • Gość: dudu napięcie rośnie:D:D IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:29
    • Gość: Kutno Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:30
      A czy ktoś z was ma informator maturalny dla klas dwujęzycznych. Chetnie bym
      kupił. Jak tak to piszcie na gg: 3554812
      • Gość: pffffffffffffffff gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:33
        • Gość: kutno Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:38
          już sa. Mi wyszło gdzieś tak około 90% zakładając optymistycznie że będę mial z
          wypracowania 15 pkt :-)
          • lemonnka Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! 21.05.07, 17:40
            gdzie są??
          • Gość: he? Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:40
            gdzie są? nie widzę.. wrrr
            • Gość: sierzant Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 17:40
              zapodaj linka z odpoweidziami
              • Gość: Kutno Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:43
                na www.cke.edu.pl
              • Gość: wrocław Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:43
                www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=468&Itemid=2
                • Gość: wrocław wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:44
                  rozsz. między 85-90% - to wszystko zależy od wypracowania:):)
                  • Gość: Kutno Wątpliwości IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:47
                    Ale mam zastrzeżenia do tego klucza. Bo w pierwzym zadaniu przy czasowniku
                    partir nie mogłoby być a (sprawdzałem w google i sa takie frazy, choć nie muszą
                    być ok :-).
                    A poza tym to w transkrypcji jest napisane :Thomas Duval qui est <b>photographe
                    de mode </b>pour qu’il porte un regard différent sur les ingrédients, les
                    fibres. - jest fotografem mody ale to nie znaczy że był autorem zdjęć, tak
                    według mnie.

Musiałby to zobaczyć ajkiś specjlaista, bo ja nie wiem, mam tylko wątpliwosci.
                    • Gość: Kutno Re: Wątpliwości IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:49
                      i jeszcze to: ne peut s’imaginer 1.6. pourquoi le professeur a décidé de
                      disparaître ainsi. - A czy nie mogłoby być po prostu "que"?
                      • Gość: wrocław Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:52
                        zgadzam się całkowicie.. wszystkie błedy, o których mówicie uważam, że powinny
                        być uznane. ja tez mam
                        1) avant partir a
                        2) był fotografem mody, ale wcale nie oznacza to, że robił zdjęcia do książek
                        kucharskich
                        3) też dałam ne peut s;imaginer que
                        • Gość: asia Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:55
                          95% przy max z rozprawki... ciszyc sie czy nie?
                        • Gość: s Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:04
                          a wiec do dziela, i piszmy. ja tez uwazam, ze fotografem on nie byl.
                        • Gość: sefas@o2.pl Re: Wątpliwości IP: *.244.135.33.mielec135.ptc.pl 22.05.07, 12:00
                          a ja dałem q.un. qui saurait comment etre digne... a tam jets d'estre digne. ...
                          tez mam watpliwość
                    • Gość: asia Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:51
                      ja tez z tym fotografem sie wahalam i zaznaczylam okazuje sie ze zle... a wy
                      jak myslicie? czy cos jest z tym kluczem nie tak????
                    • Gość: maja Re: Wątpliwości IP: *.chello.pl 21.05.07, 18:29
                      nie może tam być que bo wcześniej jest ne peut s'imaginer i by musial byc
                      subjonctif pozniej a go nie mam
                  • Gość: Natalia Re: wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:53
                    98% przy max ilości z rozprawki :)
                    • Gość: Kutno Teraz pewnie wszyscy liczą punkty... :-) IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 18:00
                      Piszcie ile macie tak mniej więcej
                  • lemonnka Re: wynik 21.05.07, 18:02
                    podstawowy - 50% bez wypracowan -na probnej mialam 14/15 mam nadzieje ze teraz
                    bedzie tak samo;] mogloby byc lepiej ale jestem zadowolona;]
                  • Gość: cent Re: wynik IP: 217.153.84.* 21.05.07, 18:23
                    no, to jest najgorsze z tym wypracowaniem, nie wiadomo czy 0 czy 18 i nie wiem
                    ilu się spodziewać ;p
                  • Gość: Sylwia opowiadanie IP: *.debica195.tnp.pl 21.05.07, 19:02
                    mam pytanko, a jak pisaleś opowiadanie bo nie wiem czy ja ujęłam temat dobrze?;p
                • Gość: slonce Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:51
                  gdzie sa te wyniki!!!
                  • Gość: kmkm Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:54
                    juz dawno powinny byc te wyniki!!
                    • Gość: jijiok Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:55
                      o ktorej mialy byc wyniki??!!!
                      • lemonnka Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! 21.05.07, 18:04
                        juz sa przeciez na str cke
                      • Gość: rubia88 Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:05
                        sa na cke

a co do klucza to jest w porzadku ja mam jak chce klucz nie wiem jak wy
                        kombinowaliście:P
    • paulinaa Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 18:46
      2 błędy w ostatnim zadaniu, reszta wszystko ok
      mam nadzieje ze za list i ogloszenie bedzie ze 13 pkt
      • Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 18:53
        naliczylem kolo max z opowiadania to bede mial 66% z rozszerzonej.
        • Gość: Lore Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:45
          Ja pisałam podstawę, więc to banał był ;) jakieś 95% pewnie będzie, o ile nie
          więcej ;)
          • Gość: Asis Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:14
            ejjj a gdzie jest inna wersja odpowiedzi?? bo ja pisałam całkiem inną, znaczy
            sie.. a b c d e f były pomieszane... gdzie mogą to sprawdzic?!?!?
            s`il te plait!!
            • Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:24
              mile zaskoczona ,zamkniete zdane na maxa ;>
              z wypowiedzi liczę ok 12-13 pkt ;) czyli ok 94 % ( ilee? o LOL)ale mogę sie
              przeliczyć hehe ;>
              bardzo zadowolona :D
            • Gość: MAJA wrazliwa Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 21:46
              Asis- jest wersja A na stronie cke -odpowiedzi są te same tylko, ze w innych
              miejscach -na pewno pamietasz co zaznaczylas a jak nie to zrob sobie szybko
              jeszcze raz -zaden problem chyba? kolejnosc pytan jest inna ale odpowiedź ta
              sam sprawdz z wiedza a nie z tym co napisalas na rece :)lol bisous:)
              • Gość: mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.proton.net.pl 21.05.07, 21:52
                Ja mam 43-46 pkt za całosc ;) / 50 pkt = 86 do 92 procent :) podstawowy poziom :)
                Słuchanie:
                zad. 1 3/5
                zad. 2 5/5
                zad. 3 4/5

Czytanie:
                zad. 4 8/8
                zad. 5 6/6
                zad. 6 5/6

Pisanie:
                zad. 7 4-5/5 (wątpliwosc z poprawnością językową)
                zad. 8 8-10 (Przekaz Informacji: 4 pkt, Forma: 2 pkt, Bogactwo językowe: 1-2
                pkt, Poprawność językowa 1-2 pkt)

Nie jest źle, ale spierniczyłem w 1 zadaniu ze słuchania, zasugerowałem się, że
                d'un prix to pierwsza nagroda, a on zdobył drugą :) Shit :P
                • Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 22.05.07, 09:13
                  No to swietnie Wam poszlo;] ja wiedzialam ze jestem slaba ze sluchania;/ na tym
                  stracilam bardzo duzo pkt;( dlatego tylko 50% bez wypracowan. Najgorzej poszło
                  mi to 3 sluchanie;/ w czytankach zobilam 2 bledy.
              • Gość: asis Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:12
                merci Maja :)
    • Gość: elka franc rozszerzony IP: *.aster.pl 21.05.07, 22:03
      Nie no było naprawdę spoko, nawet bardzo. Słuchanie to było banalne, a jak się 2 razy przeczytało tekst, to też trudno było zrobić błąd. Miałam małe problemy z gramatyką, ale to mam zawsze :)
      • Gość: qqq Re: franc rozszerzony IP: *.chello.pl 21.05.07, 22:37
        podstawa banal, zrobilam 1 blad a generalnei kartka i list ok, wiec ok 95%
        • Gość: rozszerzony Re: franc rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:44
          ee z tym fotografem ja tez mam ten sam problem!!!!!!ten klucz jest do d....!!! A
          jak poszedl wam angielski rozszerzony[pytanie do tych co fr i ang rozsz..], bo
          to ciekawe ale mi wyszlo ze tu i tu stracilam 8%...:)
          • Gość: elka Re: franc rozszerzony IP: *.aster.pl 21.05.07, 23:13
            o mi też. mi na ang -8%, a na fr -6%, oczywiście bez pisania... a moje opowiadania są bardzo surrealistyczne, nie wiem, czy się poznają ;)
            • Gość: Slamazzar Re: franc rozszerzony IP: *.eranet.pl 22.05.07, 01:02
              Francuski - bez 7% (nie licząc rozprawki, bien sur)
              Angielski - chyba troszkę większe BEZ ;) , no i przekroczyłem limit 250 słów...
              • Gość: L'enfante Re: franc rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:42
                Ja z całej cześci zamkniętej (oba arkusze), straciłam 1,5 punkta w najgorszym
                wypadku:) reszta zależy od wypracowania:) Ale jestem z siebie zadowolona - uczę
                się francuskiego tylko 2,5 roku i matura rozszerzona naprawdę była dla mnie
                banalna:D
    • Gość: sirjohn Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 195.205.113.* 22.05.07, 20:31
      witam

Sorry ze sie Wam podpinam pod temat (tez jestem tegorocznym maturzystom) i mam
      w zwiazku z francuskim pytanko.Pod koniec lipca lece do Francji wypoczywac:)ale
      jezyka wogole nieznam ;/ jakie ksiazki kursy czy cos polecacie do nauki o tak
      zeby cos tam rozumiec i costam powiedziec:D no bo glupio troche tak siedziec
      wsrod ludzi i nic , bo z tego co slyszalem to francuzi po angielsku
      kiepskawo...z gory thx
      • Gość: Julka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:40
        Francuzi po angielsku świetnie.
        A tytuł wątku piekny:)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka