mojojojo.com 21.05.07, 11:27 Słuchanie nawet łatwe. Ogólnie nie była trudna. Czekamy na odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:33 hm..hm... nie wiem dokładnie ja pisałąm posdt ,tegoroczna matura byłą moim zdaniem trdniejsza niż ubiegłoroczna. najwięcej niepewności mam do ost zadania z tym artykułem ,sens dobrze zrozumiałam ,ale czasami przy wyborze miałam problemy ,podchwytliwe to było moim zdaniem Słuchanie łatwe ,szczególnie ostatnie :D A wam jak poszło ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 11:40 wg mnie 2 ostatnie zadanka byly latwiejsze niz cale to sluchanie... pamietacie jakies swoje odpowiedzi??jesli tak ta piszcie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pyśka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.zgora.dialog.net.pl 21.05.07, 12:13 niby łatwe, podstawowy zawsze jest łatwy (bo rozszerzony z każdego przedmiotu to była rzeźnia ://). Czasami podchwitliwe, np. z tym finalem ping-ponga, to chyba jednak mecz był. w sumie jestem zadowolona, czytanie łatwe oprócz ostatniego. Z tym miałam troche problemów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:42 pamietam tylko z zad 1: f f f p p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 11:46 ja zaznaczylam fpfpp ;p Odpowiedz Link Zgłoś
mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 11:49 ja w pierwszym :FFPPP (w 3 przykładnie on mówił, że to jest męczące), więc w sumie nie musiał być tym zmęczony, ale wolałem dać P (że był)) :D a w tym o beaujolais nouveau? :) 4 pytanie: la fete est: ja dałem c) że cośtam w japonii, ale to chyba było o winie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 11:54 ja tam dalem ze w niemczech krytykuja ;p a to bylo o winie co? a w zad. 2 z tymi ksiazkami na jaki temat sa, to co wam zostalo bez dopasowania bo mi voyage Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:48 a to drugie pyt to bylo to czy on od zawsze marzyl zostac fotografem?? Odpowiedz Link Zgłoś
mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 11:50 chyba nie, tam było, że on chciał zostać malarzem, a potem sie zdecydował na fotografowanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:51 no to powinno być f bo on nie marzyl od zawsze aby zosatć malarzerm. kurde wyniki chceeee juz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 11:58 ja zaznaczyłam ,ze w Japonii był bardzo popularny ,a o dalaszych krajach z tego co pamietam to gadał ,że tam też jest mile widziany ten zwyczaj co do 1 to w mam,ze nie jest zmeczony ,on mówił ,że daje dużo swojej energi ,ale nie byłam pewna czy to to samo co zmeczony ,czasami jak robiła takie testy to specjalnie takie podchwytliwe dawali Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:00 a co wam zostało w 2 bo mi ,że ksiażka o historii kina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rbk Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.adsl.inetia.pl 21.05.07, 12:36 mi tez :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:53 Mi teżż!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:01 no fakt podchwytliwych było kilka pyt. ja mam w tym 3 ze jest org od ponad 100 lat, świeto wina, bardzo popularne w japoni, a w ost ze badaja jakosc wina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:04 ja o beaujolais nouveau mogłam kilka w ciemno strzelać ( ten kto miał repetytorium z omegi pewnie to samo czuł co ja :) ja co do ost w 3 zad mam ,ze sa niezadowoleni ,bo tam jest mowa o tym ,że są źle bo beaujolais nouveau sprzedaja sie lepiej niz inne wina Odpowiedz Link Zgłoś
mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 12:04 ja dałem, że "apprecie" to wino :) z ksiazek została mi też historia kina Znaki zodiaku raczej proste :) zostało mi D (słuchaj kilku rad) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:05 mojojojo też mi został D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 12:08 a mi zostalo cos tam z sekretem ;p a ja tam cos slyszalam ze bylo czrno biale kino chyba ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całkiem,całkiem... Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:07 Podaję MOJE odpowiedzi z matury podstawowej. Nie odpowiadam za ich poprawność. Mogę dodać tylko, że jestem dosyć zadowolona. Na próbnej miałam 94% i mam nadzieje,że teraz bedzie najmniej 86-90%. Zapisałam szybko tylko fragmenty udzielonych odpowiedzi. Słuchanie: 1) VFFVV 2)kolejno: musique, voyages, biologie, medecine, vieille civilisation 3)kolejno: un noveau vin, lieu a la fin...(?), se sont levees(? - tu się na chwilę zawiesiłam, więc musiałam te dwa strzelać), tres pop. au Japan, apprecie... Czytanie: 4)VFVFVFFV 5) kolejno: plus disc.,faites..., construisez..., ne risique pas..., soyez sensible..., joue au lotte.. 6)kolejno: 1/rok, chasse..., utiliser..., tester..., montrer..., nous invite... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:09 całkiem,całkiem oprócz ost w 3 zadaniu mam identyko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:15 hm..hm.. co do 5 to nie pamietam odp 2 i 5 ale jak tam to tak samo :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całkiem, całkiem:) Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:16 Wydaje mi się, że miało być jednak 'apprecie'. Z tego co zrozumiałam, to Francuzi cenią sobie to wino, a pytanie było ogólnie o zdanie Francuzów. Była mowa o tym, że inne wina się nie sprzedają, ale narzekają nie wszyscy francuzi, tylko krytycy, albo producenci. Chyba... Pożyjemy, zobaczymy. Mam nadzieje, że niedługo bedą wyniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:21 fakt mozesz mieć rację,głównie skupiłam sie na krytyce zresztą pozyjemy ,zobaczymy :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 12:46 A pamietasz moze jakie to bylo pytanie z pierwszej czytanki o znaczkach pocztowych? bo ja tez mialam odpowiedzi tak na przemian i nie pamietam czy napewno tak samo zaczelam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lara Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:20 yyy pisalam podst i mysle ze byla trudniejsz aniz probna;/ ogolnie srednio to widze;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 12:31 O kurcze.. jesli chodzi o sluchanki to mam zupelnie innaczej niz wy :( ja mam wiecej V niz F ;/ mam tylko jedno F - o tym ze jest zmeczony a reszte ze prawda :/ raczej napewno jest drugie F,ze nie od zawsze chcial byc fotografem - ale neistety na maturze tak nie zaznaczylam;/ a reszta mam ze prawda.. słuchanki mi zawsze gorzej ida niz inne rzeczy ale mam nadzieje ze troszke pkt zdobede;] czytanki do zrouzmienia spoko, oprocz ostatniej,tam w wiekszosci strzelalam bo jakies dziwne pytania byly co do tego co w tekscie, a tematu pisemne ogolnie ok;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 12:35 oj pomylka;P hehe w 1 mam tak jak wy mniej wiecej;P zle przeczytalam czyjes odpowiedzi ktore zaznaczyl;D jedno tylko ten moj blad z tym ze on od zawsze chcial byc fotografem ufff Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 12:57 a o co poprosiliście sojego sąsiada z akemika ? bo ja najpierw czy mógłby mi naprawic uszkodzone radio,ale skresliłam i poprosiłam o nemr do Pierra do mi się podoba ,może być ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całkiem,całkiem... Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:08 Ja napisałam, że zaprosiłam też Julie, więc proszę żeby zadzwonił i przekazał jej, że nie jestem dzis wolna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 13:09 Ja napisalam zeby wyrzucil smieci;P ale rabnelam;P nie wiem skad on sie dostanie do mieszkania ale spoko mialam go tylko o cos poprosic to chyba uznaja;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 217.153.138.* 21.05.07, 13:12 o co Ci calkiem-calkiem chodzi? :)) P.S. Ja napisalem zeby do mnie przedzownil bo mam problem z moja Moniką :D Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 13:00 łatwa ale probna byla latwiejsza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ustna Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:10 ej ludziki, a kiedy macie ustny? pisemny to dla mnie pestka, ale na ustnym chyba strace przytomność. Miał już ktoś? Jeśli tak to wpisujcie tu www.tematymatura.fora.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 13:11 Ja mam w srode. Boje sie strasznie;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:13 nie patrzcie na V czy F bo przeciez rozne grupy byly. A poza tym kiedy beda wyniki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 217.153.138.* 21.05.07, 13:14 I gdzie beda... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:16 chyba za godzine bedą arkusze ,a odp tak ok 16-17 ja muszę transkrypcję przeczytać ;> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Darek Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:18 dobra, to ja w takim razie narazie lece na browara. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: całkiem, całkiem.. Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:21 akurat zadanie V czy F muszą być takie same, bo w takich zadaniach zawsze kolejność musi być taka sama, według kolejności informacji podanych w tekście czy słuchance. Kolejność więc ta sama no a to,że odpowiedzi te same to logiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:14 lemonnka nie bój sie ,stres jest naszym wrogiem :) na ang roz sie zdenerwowałam i mam 15 pkt ,a co do francuza to podeszłam lajtowo i wynik 19 pkt :) i szczerz się jak możesz :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 21.05.07, 13:25 ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D <szczerzy sie> ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: boję się! Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:31 a co miałaś? jakie woj? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:45 woj mazowickie miałam obrazek w którym była rodzina złożona z 4 osób -rodziców ,córki i syna.to był moment kłótni, własnie zjedli jakiś posiłek.Dzieci były smutne ,a rodzice zdenerwowani z jakiegoś powodu.Ja powiedziałąm ,ze dostali uwagi w szkole.Rzecz działa się w kuchni ,opisałam wygląd postaci. pyt 1 mi nie zadali bo podobno już odpowiedziałąm (to chyba było czemu się kłócą) pyt 2 jak twoim zdaniem powinien wyglądać idealny model rodziny w uzyskiwaniu informacji miałąm rozmowę z koleżanką ,mówie jej co che studiować ,jak zarabiać podczas studiów ,a potem kim zostać w przyszłości Relacjonowanie- opowiadam znajomym z francji o wystapieniu kandydata na burmistrza , gdzie miało miejsce ,o czym mówił ,jaka była rekacja zebranych Negocjowanie -wynajmuje kawalerka ,ale mówie właściecielowi ,że cena jest za wysoka i czemu nie mogę tyle płacić ,na jaka cene sie zgadzam i co moge w zamian odnowic w mieszkaniu 19/20 Powodzenia ,mam nadzieję ,że cos sie przyda :) PS za ten usmiech masz u mnie 21 pkt :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:04 Ja miałam 15 -tego. Myślałam że umrę ale zdałam na 19!. Miałam opisac obrazek: ojciec i syn leżą na kanapie, ojciec czyta dziecku książkę (albo oglądają razem). Pytania do obrazka: Czy myślę że dziecku podoba się książka? Czy młodzi ludzie powinni czytac książki i dlaczego? Rozmowy sterowane:1) Odwołać lot samolotem, 2)zrelacjonować wycieczkę po zoo 3)przekonać kogoś żebyśmy szli do restauracji z polskimi daniami. Będzie dobrze, to naprawdę nie jest takie trudne!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M. Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.lodz.mm.pl 21.05.07, 13:32 A kto pisał rozszerzenie? bo tutaj troche gorzej... II arkusz wcale nie był taki prosty :| Odpowiedz Link Zgłoś
rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 13:36 a jak rozsz??? dla mnie gramatyka nawet spoko ale słuchanie też ale czytanie głupie zwłaszcza to pierwsze!! no i rozprawka na siłę heh temat głupi ale mozna bylo pościemniać pzdr;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda P. Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 13:40 Ja pisałam rozszerzenie. Jakoś nie wydały mi się trudne oba arkusze. Zobaczymy na odpowiedzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierżant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:08 ja pisalem francuski rozszerzony. Jedyny facet w szkole:) Boje sie bo mata mi nie poszla Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankaskakanka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:11 ROZSZERZENIE bylo trudne jak dla mnie!!!!!!!!super wogole czytanie o zaglonionej jaskini!! fr byl o wiele trudniejsze niz angol rozszrzony :( beznadzieja a na rozsz. na sluchance trzeciej wyszlo wam po rowno V i F?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:15 dla mnie ta 3 sluchanka byla ciezka zdupilem to i o tej jaskini tez.jak ci wyszlo w tym 1 ? FADBC? pamietasz moze? a w tym drugim, europejski, wybrane rodzaje, 2 popoludnia i rodzinne ja to tak dalem;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:16 mi wyszło tak samo, 3 V i 3 F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jankaskakanka Re: c`est la vie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:22 ja dalam A w tych rasach, potem rodzinne swieto[to byla podpucha], 1 sluchowisko bylo w miare latwe ale jaskinia mnie rozwalila!a we wstawiance pierwsze to daliscie au temps de chevriers? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: c`est la vie IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:30 ja nie:/ ja wiem ze dalem w 2 dalem je faisis le soir a w 3 cos tam o l'ecole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:32 ja tak dałam w 1 wstawiance, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:34 a nie wiecie o ktorej beda wyniki?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: c`est la vie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:48 uwaga,uwaga] są juz arkusze i transkrypcje :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:42 Hej. Ja napisze tu swoje odp., ktore bede uzupelniac teraz zgodnie z tym arkuszem co jest zamieszony na tej stronie, bo nie pmaietam która ja miałam grupe. Piszcie czy macie podobnie:) Arkusz cz. I 1) 1.1 a 1.2 pour d' 1.3 qu' 1.4 personne 1.5 de 1.6 que 2) nie chce mi się pisac:P Arkusz cz II 4) 4.1 B 4.2 D 4.3 C 4.4 F 4.5 A 5) 5.1 B 5.2 A 5.3 B 5.4 C 6) F V F F V V 7) nie pamietam 8) 8.1 D 8.2 E 8.3 C 8.4 F Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 14:49 o kurde ja mam 4 całkiem inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia moje odp ;) IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:51 ja mam 4 prawie tak samo (1 inaczej), ale za to w 6 tylko jedno mam tak samo ;/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław Re: ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 14:51 akurat 4 jestem pewna prawie w 100%.. no ale moge sie mylic.. a moze miales inna grupe? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Macarena Re: ROZSZ. moje odpowiedzi IP: *.aster.pl 21.05.07, 16:43 J mam 4 i 8 tak jak Ty. Mam nadzieję, że dobrze.. i reszta tez..;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znowu ja c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 14:43 Arkusze z drugiej tury dzisiejszych egzaminów opublikujemy ok. godz. 17, a przykładowe rozwiązania z obu tur opublikujemy ok. godz. 17.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: c`est la vie IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 15:06 lol..w 1zadaniu sa pomieszane odpowiedzi...ja mialem alkiem inaczej na maturze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: c`est la vie IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 15:10 lol, a ja nie pamietam dokładnie jaka miałam kolejność w 6 zadaniu ;PP, a ktory temat pisaliście?? (rozprawka, recenzja czy opowiadanie?) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pommette Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 82.160.15.* 21.05.07, 15:15 ja pisalam rozszerzenie i jak dla mnie bylo trudne...znaczy najgorszy byl tekst o grocie...:-/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 15:29 no ja pisalem opowiadanie, a raczej bylem zmuszony to pisac bo nie wiedzialem co to znaczy se distinguer ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km francuski rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:33 heh, ja też nie wiedziałam co to znaczyguer) (se distin ale i tak pisałam. Prawie trafiłam, gdyby nie samo podsumowanie, to miałabym maksa. Ale się zdradziłam, niestety. Boję się, że nie zaliczą mi rozprawki. A reszta, nie martwcie się, że macie inne odpowiedzi. przecież były grupy! Odpowiedz Link Zgłoś
rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 15:33 wyróżniać się :P ajj ja chcę już oficjalne odpowiedzi:D w 2 sluchaniu o tych psach pierwsze pytanie to bylo mondiale? bo ja nic nie zrozumialam z nagrania co ta kobieta o tym powiedziala jeden wielki belkot;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: km Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 15:36 już wiem :P mondiale? bełkot był, ale w transkrypcji jest coś o europenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ela Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 15:43 powinno być europeenne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierżant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 16:03 a jakie to jest swieto? profesjonalne czy forlaines jakies tam Odpowiedz Link Zgłoś
rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 16:06 och nie a ja strzeliłam mondiale buuu 2% w plecy:P a swieto to ja mam famililale bo tam bylo avec ses proches Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:17 Podobnie jak w drugim, ja dałam odpowiedź, że większość gatunków psów, bo mówili, że 200 na 300, więc nie są to wybrane :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Magda Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:18 Dwa pierwsze słuchania były dość łatwe, w tym trzecim trochę namieszane, nie jestem pewna czy mam dobrze. Już się nie mogę doczekać odpowiedzi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justine Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.man.sealnet.kluczbork.net 21.05.07, 16:35 Wiecie moze kiedy beda odpowiedzi? bo ja nigdzie nie moge znalesc :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia odpowiedzi bede o 17.30 IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 16:36 Arkusze z drugiej tury dzisiejszych egzaminów opublikujemy ok. godz. 17, a przykładowe rozwiązania z obu tur opublikujemy ok. godz. 17.30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pommette Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 82.160.15.* 21.05.07, 16:17 ja takze pisalam opowiadanie...i z 5 osób, ktore ze mna pisaly rozszerzony francuski wszystkie wziely opowiadanie bo nie wiedzialy co znaczy "distinguer" :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 16:54 wybiera sie ktos na romanistyke z towarzystwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 16:55 ja sie wybieram, jesli ie wyjade na studia do francji :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:08 To słuchanie to mnie rozwalilo na łopatki...jeszcze w ostatnich kilku minutach pozmienialam odpowiedzi na złe;( a zawsze miałam prawie 100%... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katrin Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:09 ja bym chciała bardzooo :D :D :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubia88 Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:13 a wybiera się ktoś na ILS w wawie??> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutno Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:28 Ja się wybieram na ILS w Wawie, ale czy dotrę to nie wiadomo :-) Ja mam jeszcze jutro ustny z francuskiego i w piątek z angielskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 17:13 no ale gdzie konkretnie? i jak wam ustny poszedl?? Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Niedługo odpowiedzi.. 21.05.07, 17:16 Juz sie niecierpliwie! mam nadzieje ze sie nie rozczaruje po ich zobaczeniu.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: Niedługo odpowiedzi.. IP: *.lubin.dialog.net.pl 21.05.07, 17:20 gdzie beda najszybciej?? Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: Niedługo odpowiedzi.. 21.05.07, 17:24 Chyba o jednej porze są i na gazecie i na stronie cke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościówa Odpowiedzi jeszcze bliżej... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:26 sasasasasasasas >:] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutno Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:30 A czy ktoś z was ma informator maturalny dla klas dwujęzycznych. Chetnie bym kupił. Jak tak to piszcie na gg: 3554812 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pffffffffffffffff gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:33 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kutno Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:38 już sa. Mi wyszło gdzieś tak około 90% zakładając optymistycznie że będę mial z wypracowania 15 pkt :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: he? Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:40 gdzie są? nie widzę.. wrrr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 17:40 zapodaj linka z odpoweidziami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutno Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:43 na www.cke.edu.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:43 www.cke.edu.pl/index.php?option=content&task=view&id=468&Itemid=2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:44 rozsz. między 85-90% - to wszystko zależy od wypracowania:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutno Wątpliwości IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:47 Ale mam zastrzeżenia do tego klucza. Bo w pierwzym zadaniu przy czasowniku partir nie mogłoby być a (sprawdzałem w google i sa takie frazy, choć nie muszą być ok :-). A poza tym to w transkrypcji jest napisane :Thomas Duval qui est <b>photographe de mode </b>pour qu’il porte un regard différent sur les ingrédients, les fibres. - jest fotografem mody ale to nie znaczy że był autorem zdjęć, tak według mnie. Musiałby to zobaczyć ajkiś specjlaista, bo ja nie wiem, mam tylko wątpliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutno Re: Wątpliwości IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 17:49 i jeszcze to: ne peut s’imaginer 1.6. pourquoi le professeur a décidé de disparaître ainsi. - A czy nie mogłoby być po prostu "que"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocław Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:52 zgadzam się całkowicie.. wszystkie błedy, o których mówicie uważam, że powinny być uznane. ja tez mam 1) avant partir a 2) był fotografem mody, ale wcale nie oznacza to, że robił zdjęcia do książek kucharskich 3) też dałam ne peut s;imaginer que Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:55 95% przy max z rozprawki... ciszyc sie czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:04 a wiec do dziela, i piszmy. ja tez uwazam, ze fotografem on nie byl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sefas@o2.pl Re: Wątpliwości IP: *.244.135.33.mielec135.ptc.pl 22.05.07, 12:00 a ja dałem q.un. qui saurait comment etre digne... a tam jets d'estre digne. ... tez mam watpliwość Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: Wątpliwości IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:51 ja tez z tym fotografem sie wahalam i zaznaczylam okazuje sie ze zle... a wy jak myslicie? czy cos jest z tym kluczem nie tak???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: Wątpliwości IP: *.chello.pl 21.05.07, 18:29 nie może tam być que bo wcześniej jest ne peut s'imaginer i by musial byc subjonctif pozniej a go nie mam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Natalia Re: wynik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:53 98% przy max ilości z rozprawki :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kutno Teraz pewnie wszyscy liczą punkty... :-) IP: *.toya.net.pl 21.05.07, 18:00 Piszcie ile macie tak mniej więcej Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: wynik 21.05.07, 18:02 podstawowy - 50% bez wypracowan -na probnej mialam 14/15 mam nadzieje ze teraz bedzie tak samo;] mogloby byc lepiej ale jestem zadowolona;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cent Re: wynik IP: 217.153.84.* 21.05.07, 18:23 no, to jest najgorsze z tym wypracowaniem, nie wiadomo czy 0 czy 18 i nie wiem ilu się spodziewać ;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia opowiadanie IP: *.debica195.tnp.pl 21.05.07, 19:02 mam pytanko, a jak pisaleś opowiadanie bo nie wiem czy ja ujęłam temat dobrze?;p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: slonce Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:51 gdzie sa te wyniki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kmkm Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:54 juz dawno powinny byc te wyniki!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jijiok Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 17:55 o ktorej mialy byc wyniki??!!! Odpowiedz Link Zgłoś
lemonnka Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! 21.05.07, 18:04 juz sa przeciez na str cke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rubia88 Re: gdzie są do @!#$%^&!!! odpowiedzi?!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 18:05 sa na cke a co do klucza to jest w porzadku ja mam jak chce klucz nie wiem jak wy kombinowaliście:P Odpowiedz Link Zgłoś
paulinaa Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? 21.05.07, 18:46 2 błędy w ostatnim zadaniu, reszta wszystko ok mam nadzieje ze za list i ogloszenie bedzie ze 13 pkt Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierzant Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.rybnet.pl 21.05.07, 18:53 naliczylem kolo max z opowiadania to bede mial 66% z rozszerzonej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lore Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 19:45 Ja pisałam podstawę, więc to banał był ;) jakieś 95% pewnie będzie, o ile nie więcej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Asis Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:14 ejjj a gdzie jest inna wersja odpowiedzi?? bo ja pisałam całkiem inną, znaczy sie.. a b c d e f były pomieszane... gdzie mogą to sprawdzic?!?!? s`il te plait!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pitu-pitu Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.07, 21:24 mile zaskoczona ,zamkniete zdane na maxa ;> z wypowiedzi liczę ok 12-13 pkt ;) czyli ok 94 % ( ilee? o LOL)ale mogę sie przeliczyć hehe ;> bardzo zadowolona :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAJA wrazliwa Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.chello.pl 21.05.07, 21:46 Asis- jest wersja A na stronie cke -odpowiedzi są te same tylko, ze w innych miejscach -na pewno pamietasz co zaznaczylas a jak nie to zrob sobie szybko jeszcze raz -zaden problem chyba? kolejnosc pytan jest inna ale odpowiedź ta sam sprawdz z wiedza a nie z tym co napisalas na rece :)lol bisous:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mojojojo.com Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.proton.net.pl 21.05.07, 21:52 Ja mam 43-46 pkt za całosc ;) / 50 pkt = 86 do 92 procent :) podstawowy poziom :) Słuchanie: zad. 1 3/5 zad. 2 5/5 zad. 3 4/5 Czytanie: zad. 4 8/8 zad. 5 6/6 zad. 6 5/6 Pisanie: zad. 7 4-5/5 (wątpliwosc z poprawnością językową) zad. 8 8-10 (Przekaz Informacji: 4 pkt, Forma: 2 pkt, Bogactwo językowe: 1-2 pkt, Poprawność językowa 1-2 pkt) Nie jest źle, ale spierniczyłem w 1 zadaniu ze słuchania, zasugerowałem się, że d'un prix to pierwsza nagroda, a on zdobył drugą :) Shit :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lemonnka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.aster.pl 22.05.07, 09:13 No to swietnie Wam poszlo;] ja wiedzialam ze jestem slaba ze sluchania;/ na tym stracilam bardzo duzo pkt;( dlatego tylko 50% bez wypracowan. Najgorzej poszło mi to 3 sluchanie;/ w czytankach zobilam 2 bledy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asis Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 16:12 merci Maja :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka franc rozszerzony IP: *.aster.pl 21.05.07, 22:03 Nie no było naprawdę spoko, nawet bardzo. Słuchanie to było banalne, a jak się 2 razy przeczytało tekst, to też trudno było zrobić błąd. Miałam małe problemy z gramatyką, ale to mam zawsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qqq Re: franc rozszerzony IP: *.chello.pl 21.05.07, 22:37 podstawa banal, zrobilam 1 blad a generalnei kartka i list ok, wiec ok 95% Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozszerzony Re: franc rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.07, 22:44 ee z tym fotografem ja tez mam ten sam problem!!!!!!ten klucz jest do d....!!! A jak poszedl wam angielski rozszerzony[pytanie do tych co fr i ang rozsz..], bo to ciekawe ale mi wyszlo ze tu i tu stracilam 8%...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elka Re: franc rozszerzony IP: *.aster.pl 21.05.07, 23:13 o mi też. mi na ang -8%, a na fr -6%, oczywiście bez pisania... a moje opowiadania są bardzo surrealistyczne, nie wiem, czy się poznają ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Slamazzar Re: franc rozszerzony IP: *.eranet.pl 22.05.07, 01:02 Francuski - bez 7% (nie licząc rozprawki, bien sur) Angielski - chyba troszkę większe BEZ ;) , no i przekroczyłem limit 250 słów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: L'enfante Re: franc rozszerzony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.05.07, 19:42 Ja z całej cześci zamkniętej (oba arkusze), straciłam 1,5 punkta w najgorszym wypadku:) reszta zależy od wypracowania:) Ale jestem z siebie zadowolona - uczę się francuskiego tylko 2,5 roku i matura rozszerzona naprawdę była dla mnie banalna:D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sirjohn Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: 195.205.113.* 22.05.07, 20:31 witam Sorry ze sie Wam podpinam pod temat (tez jestem tegorocznym maturzystom) i mam w zwiazku z francuskim pytanko.Pod koniec lipca lece do Francji wypoczywac:)ale jezyka wogole nieznam ;/ jakie ksiazki kursy czy cos polecacie do nauki o tak zeby cos tam rozumiec i costam powiedziec:D no bo glupio troche tak siedziec wsrod ludzi i nic , bo z tego co slyszalem to francuzi po angielsku kiepskawo...z gory thx Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Julka Re: Tout va bien? Jak poszedł francuski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.05.07, 20:40 Francuzi po angielsku świetnie. A tytuł wątku piekny:) Odpowiedz Link Zgłoś