Dodaj do ulubionych

kto na uj?:)

21.06.07, 16:02
ja probuje;p wiem ze sie pewnie nie dostane (ehh ten pesymizm zawsze byl gora
w moi zyciu:( ) ale sprobuje i to az na 2 kierunki;p co tam sprobowac zawsze
mozna bo by mi to nie dawalo spokoju do konca zycia..;)skladam na psychologie
i dziennikarstwo. a Wy:)?
Obserwuj wątek
    • Gość: a ja> Re: kto na uj?:) IP: *.mmpnet251.tnp.pl 21.06.07, 16:27
      na prawo , ale wiem ze nie mam szans, ale zeby mame i tate zadowolic to złoże!
      • Gość: nnn Re: kto na uj?:) IP: 82.160.57.* 21.06.07, 16:52
        na prawo na uj nie jest tak trudno sie dostac z tegoz powodu iz
        a) bardzo malo maturzystow zdawalo historie rozszerzona
        b)historia rozszerzona byla ponoc piekielnie trudna i dziwna i poszla ogolnie
        slabo wiec sa wieksze szansa dla tych ktorzy napisali cos lepiej
        c)na uj na prawno jest cos ok 120 miejsc
        na psychologie jest 80.. niestety
        • Gość: a ja> Re: kto na uj?:) IP: *.mmpnet251.tnp.pl 21.06.07, 19:01
          no mow sobie mow, ja w to nie wierze niestety;/ zyczył bym sobie by bylo tak jak
          mowisz, bo wtedy to stary....cudowanie wrecz:)
        • Gość: studentka Re: kto na uj?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 00:13
          Jeżeli Was to zadowoli to podam swoje wyniki z matury:
          1. polski 78/70
          2. angielski 92/70
          3. wos 84/86
          4. geografia 88/72
          5. histoira 82/75
          i dostałem sie na prawo na uj i uw, co prawda z rezerwy ale zawsze to dzienne ;)
        • Gość: pd Re: kto na uj?:) IP: *.sm-rozstaje.pl 22.06.07, 00:26
          -większość zdawało historię rozszerzoną
          -na UJ jest 500 miejsc na prawie
          -historia rozszerzona była banalna

pzdr
        • Gość: ada Re: kto na uj?:) IP: *.row.net.pl 01.07.07, 15:34
          na UJ na prawie na dziennych studiach jest 500 miejsc.
    • chanson_de_geste Re: kto na uj?:) 21.06.07, 16:52
      Filozofia.
      Komparatystyka.
      Porównawcze Studia Cywilizacji.

Nie ma co mówić, że "nie dostanę się".
      Wszyscy tak mówią, a ktoś się jednak na te studia dostaje ;))

Gdyby wszyscy z góry wiedzieli, że się nie dostaną -
      nikt by nie składał papierów na studia (szkoda czasu i $$$) ; >>

Powodzenia przy rekrutacji :))
      • Gość: isispysia Re: kto na uj?:) IP: 82.160.57.* 21.06.07, 16:55
        dzieki:) myslalalm o komparastyce ale nie wiedzialam dokladnie o co w tych
        studiach chodzi. mozesz wyjasnic?;) to cos chyba zwiazane z filolofia polska
        • chanson_de_geste Re: kto na uj?:) 21.06.07, 16:57
          Komparatystyka to specjalność Filologii Polskiej :))

Tak specjalność tę opisuje ERK:

"Studia komparatystyczne są specjalnością w obrębie polonistyki. Zachowano
          podstawowe zajęcia kanonu polonistycznego, uzupełnionego o specjalistyczne
          zajęcia komparatystyczne. Specjalność komparatystyczna opiera się na poszerzonym
          względem programu polonistyki zakresie znajomości zagadnień związanych z:
          literaturą (literaturoznawstwo porównawcze, literatura powszechna), historią
          idei, mitologią, wzajemnymi związkami sztuk (literatury, malarstwa, muzyki),
          historią i teorią kultury, metodologią badań komparatystycznych, tłumaczeniem
          literackim, językami obcymi. Student-komparatysta posiądzie wszystkie
          kompetencje polonisty uniwersyteckiego oraz szeroką wiedzę w zakresie literatury
          powszechnej, związków literatury i sztuki, literatury i filozofii, literatury i
          kultury, dobrą znajomość języków obcych i swobodę poruszania się po obszarze
          literatury, kultury i sztuki. "

Super-ciekawa sprawa ; >>

Tutaj link do forum komparatystyki www.komparatystyka.spine.pl/forum/ :))

Pozdraaawiam! :))
          • Gość: ujotka Re: kto na uj?:) IP: 82.160.57.* 21.06.07, 17:00
            eee nie podoba mi sie:p ja wole moja ukochana psychologie;p ale kazdy lubi to
            co woli;phehe
            • chanson_de_geste Re: kto na uj?:) 21.06.07, 17:01
              Psychologia na Wydziale Filozoficznym?

Mniam <3! ;D
              • Gość: ujotka Re: kto na uj?:) IP: 82.160.57.* 21.06.07, 17:04
                yhy:)
    • Gość: icanchange Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 18:37
      ja na filologię słowiańską (chorwacką)
      ale też pesymistycznie ;)
      • Gość: nanana Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.07, 19:19
        ja na filmoznawstwo albo na polonistyke wok
        • Gość: just Re: kto na uj?:) IP: *.telkonet.pl 21.06.07, 23:19
          Ja biorę pod uwagę prawo(złoże tam dla spokoju sumienia że próbowałam),
          komparystyka(zawsze chciałam się tym zajmować) i dziennikarstwo, Zawsze
          marzyłam o studiach na uj, jak narazie czekam na wyniki, pol. rozsz. będzie
          decydujący. Nie chcę sie porywać z motyką na słonce,w każdym bądź razie składam
          na Uj.
          • Gość: RiLLa Re: kto na uj?:) IP: *.piotrkow.net.pl 22.06.07, 08:57
            Ja co prawda mam już indeks na uj:fil. rosyjska, jednak marzy mi się fil.
            hiszpańska, ale czuję, ze nie mam szans, z niemca rozsz. max 70% a to duuuużo za
            mało
      • hazaja Re: kto na uj?:) 22.06.07, 10:25
        Slawistyka to moja ostateczność tzn kierunek na który pójdę jak na nic innego
        się nie dostanę. Ja bym chciała iść na czeski albo na słowacki :)
        • Gość: icanchange Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.07, 10:31
          a moje to marzenie :) ale na słowacki i czeski możesz iść, byle nie na
          chorwacki, bo tam mi miejsce będziesz zajmować ;)
    • lek_na_sraczke Re: kto na uj?:) 22.06.07, 22:12
      Nie pchajcie się na dziennikarstwo na UJ! Jeszcze tego brakuje, żebyście mi
      miejsce sprzed nosa sprzątnęli!
    • Gość: gadzinka88 Re: kto na uj?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.06.07, 22:21
      Ja składam też na psychologie- ogólna i stosowana....moze gdzies mnie przyjmą...
    • Gość: d0minika Re: kto na uj?:) IP: *.54.jawnet.pl 23.06.07, 08:07
      A ja na katedrę romanistyki i na MISH. Chyba. Bo zmienia mi się co godzinę. W
      każdym bądź razie składam tylko na UJ.
      • Gość: ujotka do lek na sraczke:) IP: 82.160.57.* 23.06.07, 14:08
        heheh ja tez na dziennikarstwo;p bylam pierwsza hehe
        • Gość: nvm Re: do lek na sraczke:) IP: *.brzesko.net.pl 24.06.07, 11:30
          Lol, jaka walka, wyscig szczurów.
    • Gość: agi Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 12:07
      a wybiera się może ktoś na kierunek "biologia i geologia" ? i czy wie ktoś czy
      tam ciężko się dostać itd?
      • gosia886 Re: kto na uj?:) 28.06.07, 14:26
        ja sie wybieram na biologie , moja znajoma tam studiuje i mowi ze jest nawet
        fajnie mam nadzieje ze mnie przyjmia a mam problemy z załozeniem konta :(((
        • Gość: agi Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.07, 14:38
          tylko wiesz, mi chodzi o jeden kierunek który sie nazywa "biologia i geologia"
          specjalność: ochrona przyrody :)
          • gosia886 Re: kto na uj?:) 28.06.07, 14:45
            nie wiem jak to sie ma do twoje kierunku ale ja slyszalam ze nie jest sie tak
            strasznie trudno dostac na kierunki typu biologia czy biologia z geografia albo
            chemia wiec zycze powodzenie :):)
            • Gość: zrywka:) Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 15:30
              Właściwie na kierunek biologia i geologia ze specjalnościa ochrona przyrody
              trafiłam przypadkiem,całe liceum rozważałam jedynie medyczne kierunki,dlatego
              też na maurze zdawałam biologie i chemie na poziomie rozszerzonym.Dopiero
              niedawno zaczęłam zastanawiać sie nad wyborem tego kierunku na uj.Wydaje się on
              być dość ciekwaym,jednak chciałabym dowiedzieć sie od Was jakie macie o nim
              zdanie.Zastanawiam się czy dla osoby która wczesniej interesowała sie geografia
              dość powściągliwie takie studia mogą sprawiać wiele trudności.Szczególnie
              zastanawiam sie nad przedmiotami typu kartografia, teledetekcja.Za wszelkie
              pomocne informacje i opinie z góry dziękuje:)
    • Gość: marcysia Re: kto na uj?:) IP: *.promax.media.pl 29.06.07, 01:22
      elo :-) heh ja idealnie tak samo jak TY + jeszcze psych stos ;-) A jak sie
      wkurze to jeszcze sobie zloze na pedagogike resocjalizacyjna :P tak sobie
      mysle, (olac to ze stanowimy dla siebie konkurencje, klamka juz i tak zapadla -
      wynikow z matury nie zmienimy ;-) ) mozeby tak jakis blizszy kontakcik
      nawiazac? Nie wiem, czy papiery skladasz osobiscie, czy wysylasz poczta (mozna
      w ogole osobiscie?) i czy jestes z Krakowa, czy tez nie (ja mam do Kraka 300 km
      i tak mi smutno samej bedzie z tymi formalnosciami latac...)
      • Gość: ciasteczko ;) Re: kto na uj?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.06.07, 06:57
        ja też składam na psychologie na UJ, oprócz tego socjologia (media i komunikacja
        społeczna) na agh. a na wyniki juz i tak nie mamy żadnego wpływu, pozostaje
        czekac i starać się nie obgryźć wszystkich paznokci ;) podziwiam tych, którzy
        czekali całą noc - ja przynajmniej się wyspalam, a wyników jak nie było tak nie
        ma nadal ;(
    • Gość: Studentka Re: kto na uj?:) IP: *.is.net.pl 01.07.07, 00:30
      Cudownie, że mam to już za sobą ;)Ale zyczę powodzenia
      • afrikanka Re: kto na uj?:) 01.07.07, 10:09
        ja na filologię hiszpańską UJ i na angielską tez na UJ
        • Gość: ujotka do marcysi:) IP: 82.160.57.* 01.07.07, 10:17
          fajni ze chcesz nawiazac blizszy kontakt:) alre niestety zrezygnowalam z
          psychologi stosowanej na uj gdzyz jednym slowem spie..lam angola;/ no i nie
          mam szans.. polski i wos mam 76 i 78 ale ang to koszmar tragedia koniec
          swiata.. oczywiscie rozszerzony 9zdalam) ale prawie na 50%.. (prawie w tym
          przypadku robi mala roznice;p)
        • Gość: Lynx Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:05
          Hej ja tak samo jak Ty. I jeszcze się zastanawiam nad trzecim kierunkiem...
    • Gość: Paulina Re: kto na uj?:) IP: *.metronet.pl 01.07.07, 10:58
      A ja na filologie niemiecka z angielskim
    • hurraoptymistka Re: kto na uj?:) 01.07.07, 14:49
      Od dawna marzą mi się studia na UJ, składam na dziennikarstwo i komunikację
      społeczną, choć zdaję sobie sprawę, że ciężko będzie się dostać, tymbardziej,
      ze zawaliłam polski rozszerzony:(
      • Gość: de Re: kto na uj?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 15:25
        kandydaci na dziennikarstwo - ile macie punktów rekrutacyjnych?? dajcie znać :)
        ja mam 166. jaki obstawiacie próg, a jaki był w tamtym roku?
        • Gość: a co z tym? Re: kto na uj?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.07.07, 16:29
          ja mam 88 z polaka i 76 z historii...a lsuchajcie wpislam w podniu wszystkie
          wyniki lacznie z wosem ale wole zeby brali mi historie do rerutacji...zrobia
          tak?
          • lek_na_sraczke Re: kto na uj?:) 02.07.07, 16:54
            Nie. Oni liczą tylko polski rozsz. + WOS rozsz. To, że zdawałaś historię i
            zdałaś ją lepiej nic ich nie obchodzi. Ja też zdawałam jeszcze jeden przedmiot -
            geografię i też mam z niej lepsze wyniki niż z WOS-u, ale oni biorą pod uwagę
            tylko i wyłącznie WOS.
            • Gość: v Re: kto na uj?:) IP: *.interspes.pl 02.07.07, 23:53
              w zeszłym roku było 160

nie składam tam, ale akurat tyle mam
              liczyłyśmy ze znajomą ile gdzie mogłybyśmy mieć punktów ;-)
    • Gość: gyena Re: kto na uj?:) IP: *.stella.net.pl 06.07.07, 15:36
      ja na dziennikarstwo tez :)
    • Gość: aguśśś Re: kto na uj?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:33
      Ja na UJ na romanistykę i MISH... Trochę się cykam jak to będzie, bo wyniki mam
      dobre, ale nie są rewelacyjne... Zobaczymy! Oby DO ZOBACZENIA:)
      • Gość: seniorita_espagn. Re: kto na uj?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 17:56
        Ja na UJ :
        -> komparatystka
        ->fil.hiszp.
        ->Wot
        -> filmoznawstwo
        ale najbardziej zależy mi na PWST - WRD
        kierunek : dramaturgia
        (uwielbiam pisać:D), a teatr jest największą miłością mego życia
        • chanson_de_geste PWST 06.07.07, 17:57
          "Egzaminy" na PWST to już chyba były...
          Kolega na aktorstwo jakies szedł...
          Jeszcze się nabór nie skończył?
          • zgnity_lisc Re: PWST 06.07.07, 18:20
            ja się wybieram na zarządzanie w turystyce ale z takim wynikiem to se moge....:D
            • Gość: eeewe Re: PWST IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 18:34
              o przeraszam bardzo! co za glupoty wypisujesz??? tlyko Wos..;/ guzik prawda oto zasady rekrutacji:
              Nowa matura: konkurs świadectw z egzaminu maturalnego, uwzględniający dwa przedmioty na poziomie rozszerzonym - język polski oraz do wyboru: wiedza o społeczeństwie, historia lub geografia (również na poziomie rozszerzonym).

Kryteria kwalifikacyjne dla osób z dyplomem „międzynarodowej matury” z przedmiotów nieobjętych programem nauczania w systemie „międzynarodowej matury” i kandydatów, którzy uzyskali świadectwo dojrzałości poza granicami Polski: jeśli kandydat nie zdawał matury IB lub matury zagranicznej z przedmiotu wymaganego w ramach procedury rekrutacyjnej, wówczas uwzględniana będzie ocena z danego przedmiotu na świadectwie ukończenia szkoły. Kandydaci, którzy nie posiadają na świadectwie ukończenia szkoły żadnego z wymaganych przedmiotów nie będą kwalifikowani.
            • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: PWST IP: 83.2.76.* 06.07.07, 19:12
              zgniły_lisc - ja tez?
              ile pkt masz? ja 209.... i sie probuje dowiedziec jaki byl prog w tamtym roku i
              sie nie moge sowiedziec;/
              hehe;)
        • Gość: seniorita_espagn. do chanson.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.07, 21:49
          Czytaj ze zrozumieniem!
          Napisałam , że składam na PWST WRD -czyli wydzial rezyserii dramatu-
          >specjalizacja.dramaturg.
          a nie na WA -aktorski...jejqu
          • chanson_de_geste Re: do chanson.. 06.07.07, 21:51
            Przepraszam. Myślałam, że na wszystkie kierunki na PWST egzaminy są
            w tym samym czasie.
    • polaroid_life Re: kto na uj?:) 06.07.07, 19:34
      no zasadniczo to ja na uj'a się wybieram. co prawda na fizykę i co prawda w
      zeszłym roku było 1,1 os/miejsce ni mniej moje szczęście ulokuje mnie w tej 0,1
      osobie.
      • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: kto na uj?:) IP: 83.2.76.* 06.07.07, 19:37
        fizyka?:)
        podziwiam, bo ja nienawidze fizy:P

i powodzenia zycze:)
        • chanson_de_geste Re: kto na uj?:) 06.07.07, 19:41
          Fizyka jest fajna, ale najlepsza to jest astronomia! <3
        • zgnity_lisc Re: kto na uj?:) 06.07.07, 19:42
          a jak ty liczyłaś te punkty? dodałaś po prostu swoje wyniki? ojjjj, ja mam
          wynik kiepski, poniżej 200 :| ale kiedyś gadałam z gościem, który to studiuje i
          mi napisał że chyba 162 :> tylko nie wiedział ile można było zdobyć w sumie...
          • Gość: adziunia Re: kto na uj?:) IP: 213.199.252.* 06.07.07, 23:01
            Ja skladam na zarzadzanie oraz zarzadzanie w tur. Mam 233/300 pkt czyzby
            starczyło?? :)
            • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: kto na uj?:) IP: 83.2.76.* 06.07.07, 23:26
              "Sumowane są wyniki z poziomu podstawowego i poziomu rozszerzonego danego
              przedmiotu oraz z poziomu podstawowego drugiego w danej wybranej parze
              przedmiotu."

zycze Ci zgniły lisciu dostania sie, bo ja tam bardzoo chcę;P
              • zgnity_lisc Re: kto na uj?:) 06.07.07, 23:55
                Dzięki:) Ja też tam baaaaaaardzo chcę, ale chyba nic z tego nie będzie:( No nic
                będę walczyć *_* Tobie też życzę powodzonka, myślę, że jak masz powyżej 200 to
                się dostaniesz :P
                • Gość: agaaaaaaaaa:P Re: kto na uj?:) IP: 83.2.76.* 06.07.07, 23:58
                  oby...

ja się modlę zeby na ten kierunek bylo mało ludu:P
                  może się spotkamy?:) hehe kto wie:)
                  • zgnity_lisc Re: kto na uj?:) 07.07.07, 00:02
                    W tamtym roku chyba było 5 z hakiem na miejsce więc jeszcze da się zniesć:) I
                    podobno część ludzi porezygnowała i przyjmowali także ludzi z pod kreski:)
                    Trzeba wierzyć:) Byłoby miło spotkać się w pażdzierniku :) Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka