psychologiaa2 02.07.07, 11:45 Hej, jesli wybieracie sie na psychologie na uam wpisujcie swoje wyniki. moj: 77,5 podrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
histerykmaturzysta Re: Psychologia UAM WYNIKI 02.07.07, 11:52 Myślę nad tym poważnie. Mam 76,6 pkt. na 90 możliwych (jeżeli dobrze obliczyłem osiągalne maksimum, ale chyba tak). Daje to 85 % możliwych punktów, więcej niż mam gdziekolwiek na prawo :]. Odpowiedz Link Zgłoś
psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI 02.07.07, 12:07 maksymalnie mozna zdobyc 100 pktow, do poznania biora az 4 przedmioty na psychologie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:10 do tego co Ci tam wyszlo musisz doliczyc sobie jesczez podstawe z 1 z 5 przedmiotow do wyboru, korego nie liczyles wczesniej (biola, chemia, fiza, matma, historia) ta podstawa liczona jest razy 0,1 Odpowiedz Link Zgłoś
histerykmaturzysta Re: Psychologia UAM WYNIKI 02.07.07, 12:16 mogałbyś napisać cały algorytm przelicznikowy na psycho na uam??? bo ja liczyłem tak: pol. podst., ang. podst., hist. rozsz. + podst.; j. pol. rozsz. ... już chyba nie mam czego doliczyć, bo wosu nie punktują :] odpadam z gry? z tabeltki umieszczonej tutaj - www.amu.edu.pl/index.php?linkid=2335 - wynika, że liczą do 0,9 :] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:21 bylo duzo spekulacji na ten temat na forum instytutu psychologii uam, ale dopisek z boku tabeli po prawej stronie mowi wyraznie, ze trzeba wybrac sposrod nastepujacych przedmiotow: dwie podstawy, dwa rozszerzenia + podstawa polski + podstawa jezyk obcy. Twoje wyniki sa ok, ale musisz dobrac sobie jeszcze podstawe z 5 wymienionych tam przedmiotow. Oczywiscie mozesz skladac papiery majac tylko 3 przedmioty, po prostu za 4 dostaniesz 0 pkt. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ech Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:27 strasznie zagmatwane i niejasne wymyślają te zasady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:30 jaki dopisek z boku tabeli po prawej? niedowidzę :] "Wynik końcowy uzyskany przez kandydata w postępowaniu rekrutacyjnym obliczany jest jako średnia ważona określona przez wagi przypisane poszczególnym przedmiotom - dotyczy trybu „nowa matura”, „nowa matura 2002” i matura międzynarodowa (IB) lub jest wynikiem egzaminu/ów - tryb „stara matura”. Końcowy wynik podawany jest w skali punktowej: 0-100." Może po prostu przeliczają na procenty wynik uzyskany w skali do 0,9 (?). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:32 "uwzględnia się dwa najlepsze wyniki z poziomu podstawowego i dwa najlepsze z poziomu rozszerzonego" aha, chyba, że o to chodzi... "j.polski lub informatyka lub j.obcy nowożytny lub j.łaciński i kultura antyczna lub j.grecki i kultura antyczna lub j.regionalny kaszubski" i tutaj obok tego wpisu w tabeli jest napisane: rozszerzenie X 0,2..., czy to znaczy, że jeżeli nie zdawałem informatyki, łaciny, greki ani kaszubskiego, to nie liczą mi nic z tych podstaw? (bo podstawy z polskiego nie mogą drugi raz policzyć) z deczka popieprzone te zasady... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychogiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:36 no fakt, jasne nie sa. Z tego co tam jest, wynika ze rozszerzenie licza obowiazkowo z jezyka obcego rozszerzonego LUB polskiego rozszerzonego, natomiast dwie podstawy i jedno rozszerzenie biora z przedmiotow do wyboru (biologia, chemia, fiza, matma, historia) mam nadzieje, ze juz jasne :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aha Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:38 aha, to głupio bo wychodzi mi tylko 77 punktów na 100 (ze wskazanych przedmiotów zdawałem tylko historię) :/... no to nie wiem, czy składać tam papiry... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:40 tzn wiesz... w zeszlym roku prog byl 80,5 ale liczyli tylko podstawy z 3 przedmiotow :|, w tym roku chca az 4 przedmioty z czego 2 rozszerzone...wiec prog moze isc w dol. Twoj wynik jest calkiem niezly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Madzia Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 13:36 To chyba też nie tak. Bo np. jak zdaję rozszerzoną z biologii i chemii, to mi liczą polski, obcy, biologię, chemię podstawową i do tego biologię i chemię rozszerzoną. Chyba. Po prostu "informatyka ub j.łaciński i kultura antyczna lub j.grecki i kultura antyczna lub j.regionalny kaszubski" nie maja poziomu podstawowego, a nie będą drugi raz liczyć polskiego bądź obcego podstawowego, bo to by bylo bez sensu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:45 zapraszam do lektury forum Insytutu Psychologii UAM. Ja jestem pewna ze liczy sie punkty tak jak powiedzialam, bo jest to informacja potwierdzona przez biuro rekrutacji. Poza tym przy kolumnie ktora zwiera jezyk kaszubski, kulture antyczna itp... jest tylko wpisany poziom rozszerzony ja z tej rubryki wzielam jezyk angieski rozszerozny, natomiast z kolumny z biologia, chemia... nalezy wybrac dwie podstawy i jedno rozszerzenie (jak to sostalo odnotowane w przypisie obok) p.s. ile bedziesz miala punktow? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś