Dodaj do ulubionych

Psychologia UAM WYNIKI

02.07.07, 11:45
Hej, jesli wybieracie sie na psychologie na uam wpisujcie swoje wyniki.
moj: 77,5
podrawiam
Obserwuj wątek
    • histerykmaturzysta Re: Psychologia UAM WYNIKI 02.07.07, 11:52

Myślę nad tym poważnie. Mam 76,6 pkt. na 90 możliwych (jeżeli dobrze obliczyłem
      osiągalne maksimum, ale chyba tak). Daje to 85 % możliwych punktów, więcej niż
      mam gdziekolwiek na prawo :].
      • psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI 02.07.07, 12:07
        maksymalnie mozna zdobyc 100 pktow, do poznania biora az 4 przedmioty na
        psychologie
        • Gość: psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:10
          do tego co Ci tam wyszlo musisz doliczyc sobie jesczez podstawe z 1 z 5
          przedmiotow do wyboru, korego nie liczyles wczesniej (biola, chemia, fiza,
          matma, historia) ta podstawa liczona jest razy 0,1
          • histerykmaturzysta Re: Psychologia UAM WYNIKI 02.07.07, 12:16

mogałbyś napisać cały algorytm przelicznikowy na psycho na uam???

bo ja liczyłem tak: pol. podst., ang. podst., hist. rozsz. + podst.; j. pol.
            rozsz. ... już chyba nie mam czego doliczyć, bo wosu nie punktują :] odpadam z
            gry?

z tabeltki umieszczonej tutaj - www.amu.edu.pl/index.php?linkid=2335 -
            wynika, że liczą do 0,9 :]
            • Gość: psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:21
              bylo duzo spekulacji na ten temat na forum instytutu psychologii uam, ale
              dopisek z boku tabeli po prawej stronie mowi wyraznie, ze trzeba wybrac sposrod
              nastepujacych przedmiotow: dwie podstawy, dwa rozszerzenia + podstawa polski +
              podstawa jezyk obcy. Twoje wyniki sa ok, ale musisz dobrac sobie jeszcze
              podstawe z 5 wymienionych tam przedmiotow. Oczywiscie mozesz skladac papiery
              majac tylko 3 przedmioty, po prostu za 4 dostaniesz 0 pkt.
              • Gość: ech Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:27
                strasznie zagmatwane i niejasne wymyślają te zasady...
              • Gość: ja Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:30
                jaki dopisek z boku tabeli po prawej? niedowidzę :]

"Wynik końcowy uzyskany przez kandydata w postępowaniu rekrutacyjnym obliczany
                jest jako średnia ważona określona przez wagi przypisane poszczególnym
                przedmiotom - dotyczy trybu „nowa matura”, „nowa matura 2002” i matura
                międzynarodowa (IB) lub jest wynikiem egzaminu/ów - tryb „stara matura”.
                Końcowy wynik podawany jest w skali punktowej: 0-100."

Może po prostu przeliczają na procenty wynik uzyskany w skali do 0,9 (?).
                • Gość: aha Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:32
                  "uwzględnia się dwa najlepsze wyniki z poziomu podstawowego i dwa najlepsze z
                  poziomu rozszerzonego"

aha, chyba, że o to chodzi...

"j.polski lub informatyka lub j.obcy nowożytny lub j.łaciński i kultura
                  antyczna lub j.grecki i kultura antyczna lub j.regionalny kaszubski" i tutaj
                  obok tego wpisu w tabeli jest napisane: rozszerzenie X 0,2..., czy to znaczy,
                  że jeżeli nie zdawałem informatyki, łaciny, greki ani kaszubskiego, to nie
                  liczą mi nic z tych podstaw? (bo podstawy z polskiego nie mogą drugi raz
                  policzyć)

z deczka popieprzone te zasady...
                  • Gość: psychogiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:36
                    no fakt, jasne nie sa. Z tego co tam jest, wynika ze rozszerzenie licza
                    obowiazkowo z jezyka obcego rozszerzonego LUB polskiego rozszerzonego,
                    natomiast dwie podstawy i jedno rozszerzenie biora z przedmiotow do wyboru
                    (biologia, chemia, fiza, matma, historia)
                    mam nadzieje, ze juz jasne :D
                    • Gość: aha Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: 195.136.180.* 02.07.07, 12:38
                      aha, to głupio

bo wychodzi mi tylko 77 punktów na 100 (ze wskazanych przedmiotów zdawałem
                      tylko historię) :/... no to nie wiem, czy składać tam papiry...
                      • Gość: psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 12:40
                        tzn wiesz... w zeszlym roku prog byl 80,5 ale liczyli tylko podstawy z 3
                        przedmiotow :|, w tym roku chca az 4 przedmioty z czego 2 rozszerzone...wiec
                        prog moze isc w dol. Twoj wynik jest calkiem niezly.
                    • Gość: Madzia Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.icpnet.pl 02.07.07, 13:36
                      To chyba też nie tak.
                      Bo np. jak zdaję rozszerzoną z biologii i chemii, to mi liczą polski, obcy,
                      biologię, chemię podstawową i do tego biologię i chemię rozszerzoną. Chyba.
                      Po prostu "informatyka ub j.łaciński i kultura antyczna lub j.grecki i kultura
                      antyczna lub j.regionalny kaszubski" nie maja poziomu podstawowego, a nie będą
                      drugi raz liczyć polskiego bądź obcego podstawowego, bo to by bylo bez sensu.
                      • Gość: Psychologiaa2 Re: Psychologia UAM WYNIKI IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.07.07, 13:45
                        zapraszam do lektury forum Insytutu Psychologii UAM. Ja jestem pewna ze liczy
                        sie punkty tak jak powiedzialam, bo jest to informacja potwierdzona przez biuro
                        rekrutacji. Poza tym przy kolumnie ktora zwiera jezyk kaszubski, kulture
                        antyczna itp... jest tylko wpisany poziom rozszerzony ja z tej rubryki wzielam
                        jezyk angieski rozszerozny, natomiast z kolumny z biologia, chemia... nalezy
                        wybrac dwie podstawy i jedno rozszerzenie (jak to sostalo odnotowane w
                        przypisie obok)

p.s. ile bedziesz miala punktow?
                        pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka