Dodaj do ulubionych

Poprawa matury

03.08.09, 12:31
Witam serdecznie,

W 2007 roku zdawałem maturę. To ta matura gdzie funkcjonował przelicznik punktów. Zdawałem wtedy maturę z polskiego, angielskiego i matematyki na rozszerzeniu (był to przedmiot dodatkowy, ale obowiązkowy). I po przeliczeniu punktów na poziom podstawowy czuje się trochę poszkodowany.
Moje pytanie brzmi: Czy mógłbym teraz pisać maturę z matematyki na poziomie podstawowym?

pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: --- Re: Poprawa matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.09, 13:08
      nie
    • Gość: asz Re: Poprawa matury IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 25.08.09, 16:55
      czesc. W tym momencie obowiazkowe są 3 przedmioty na maturze, reszta, które
      sobie wybierasz są dodatkowe.Wiec nie dokonca rozumiem jak matematyka mogła byc
      przedmiotem dodatkowy, ale obowiazkowym. A wiec przedmiot obowiązkowy możesz
      zdawac na dowolnym poziomie, natomiast przedmiot dodatkowy tylko na
      rozszerzonym.Lepiej wejdz na strone oke i sobie poczytaj na ten temat, wedlug
      mnie mozesz zdawac.pozdrawiam
      • Gość: --- Re: Poprawa matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.09, 17:30
        Dodatkowy przedmiot obowiązkowy to ten trzeci, oprócz jęz. polskiego i jęz.
        obcego. Nie można zdawać na poziomie podstawowym przedmiotu, który zdało się
        jako obowiązkowy na rozszerzeniu.
    • Gość: w Re: Poprawa matury IP: 62.121.117.* 07.09.09, 21:47
      Ludzie poprawiający i podwyższający maturę w 2010r. piszcie do CKE i
      OKE e-maile z prośbą o zmianę przepisów które nie pozwalają zmienić
      poziomu na podstawowy przedmiotów zdawanych wcześniej na
      rozszerzonym
    • Gość: Marcysia Re: Poprawa matury IP: 80.51.11.* 08.09.09, 12:30
      Również pisałam maturę w 2007 roku,a teraz studiuję bardzo daleko od
      miejsca zamieszkania i moje pytanie brzmi CZY MOGE PISAĆ MATURĘ W
      INNEJ SZKOLE NIŻ MACIERZYSTA??
      • Gość: ola Re: Poprawa matury IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.09, 12:42
        Tez jestem tego ciekawa ale chyba niestety nie :( a czy ktoś się orientuje do
        kiedy trzeba złożyć wniosek ze się che podwyższać wynik matury i trzeba to
        zrobić osobiście czy mogę wypełnić deklaracje i po prostu kogoś poprosić by to
        zaniósł do szkoły ?
        • Gość: okb Re: Poprawa matury IP: *.chello.pl 16.09.09, 19:39
          Można zdawać w innym mieście/innej komisji, ale trzeba się zwrócić z podaniem do
          dyrektora OKE, w obrębie której chcesz podwyższać lub zdawać maturę. Wyjaśnij
          powody, jeżeli są wystarczająco uzasadnione, to pewnie dyr się zgodzi.
        • Gość: okb Re: Poprawa matury IP: *.chello.pl 16.09.09, 19:43
          Można zdawać w innym mieście/innej komisji, ale trzeba się zwrócić z podaniem do
          dyrektora OKE, w obrębie której chcesz podwyższać lub zdawać maturę. Wyjaśnij
          powody, jeżeli są wystarczająco uzasadnione, to pewnie dyr się zgodzi.
          Jeżeli chodzi o deklaracje, to absolwenci mogą je składać do 7 lutego 2010.
          Tegoroczni maturzyści - do 30 września, a do 7 lutego składają zmiany w
          deklaracjach.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka