Dodaj do ulubionych

Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kolekcji

07.02.10, 12:39
Poproszono mnie już parę razy o stworzenie nowego wątku, który
zachęci nas do wstawiania kolejnych fotgalerii ukazujących zapachowe
zbiory. Również i mnie zmobilizowało to do małego update'u.
Link do części drugiej, która doczekała się równo setki postów:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=82876552
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 07.02.10, 12:49
      Porządkowo dodałem jedno nowe zdjęcie- podobne okolicznośći
      przyrody, inny aparat, co widać w porównaniu z poprzednimi
      fotografiami w galerii.
      Od zeszłego roku byłem konsekwetny- zużywać (skończyłem 3 flakony, 1
      zmienił właściciela, nie ma już miniatur i oczywiście większości
      linii kąpielowych, które nie mogą zbyt długo stac, wyjątek to Black
      Cashmere, których mam jeszcze dodatkowe zapasy), cieszyć się tym, co
      mam, a jeśli kupować, to zapachy, które wywarły na mnie odpowiednio
      duże wrażenie.
      Moje nabytki w przeciągu tego okresu:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2150838,5,7,27943,Nowe-w-20092010.html
      Zdjęcie nie uwzględnia sprezentowanych arabskich perfum we flakonie
      i kremie, które pachną ciekawie, ale ich flakony rażą moje poczucie
      estetyki :-)
      • furka_dusz Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 07.02.10, 18:47
        Piękna kolekcja - bardzo prawdziwa i Twoja. Z przyjemnością na nią patrzę i
        podziwiam Cię za zachowanie jej spójności. Wyjątkowy charakter i moc, wprawdzie
        najzupełniej oczywiste w Twoim przypadku, ale każdorazowo niezmiernie
        inspirujące. Bardzo Ci zazdroszczę umiejętności dokonywania przemyślanych wyborów.
        Dziękuję!
        • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 07.02.10, 19:26
          I kto to mowi- wielbicielka zdecydowanych wonii ambry, pizma, oudu,
          kadzidel, czy wybranych wanilii! Twoje wybory moga nalezec czasem do
          roznych kategorii zapachowych, ale przynajmniej nigdy nie beda
          banalne, zreszta w koncu oczywiste. :-) Poprosze kiedys o
          wizualizacje. Pozdrawiam!
    • mangos Etrzaki 17.02.10, 16:00
      Całością to może kiedyś , przy okazji, a dziś... zrobiłam mały porządek i pstryknęłam zdjęcie moim etrzakom.
      zapodaj.net/7f06346a40df.jpg.html
    • mangos Lutki i szanele 17.02.10, 16:11
      zapodaj.net/7c127de0af7f.jpg.html
      • izolden Re: Lutki i szanele 17.02.10, 18:19
        No ładne cacka Małgosiu :-) aż miło popatrzeć :-)
      • forevermore79 Re: Lutki i szanele 17.02.10, 19:17
        Dziekuje, bardzo wytwornie sie to prezentuje! Czekamy tez i na
        reszte. A coz to za serduszko i gwiazdka na Lutensach? Pozdrawiam :-)
        • mangos Re: Lutki i szanele 17.02.10, 19:46
          ;))
          No takie już kupiłam, nie wiem zupełnie kto i po co te symbole narysował. Ale z zapachami wszystko ok:-) a ja zdążyłam się przyzwyczaić:):)
          • forevermore79 Re: Lutki i szanele 17.02.10, 19:49
            Potraktuj to wiec jako stricte limitowane edycje ;-) Dzieki i
            pozdrawiam!
    • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 10.05.10, 20:51
      Odswiezam watek, bo szkoda, zeby zaginal, a tym samym zachecam do
      okresowego podzielenia sie zdjeciami, tak po prostu. Ja to zapewne
      zrobie dopiero znow w styczniu, choc wiekszych zmian i nawalu nowych
      flakonow (poza paroma przyszlymi nabytkami( nie przewiduje- jestem
      zupelnie kontent :-)

Za to tytulem motywacji- zdjecie uaktualnionej, idealnie
      sfotografowanej kolekcji autora bloga (kliknac, aby powiekszyc):
      www.hesmellsshesmells.com/2010/04/updated-wardrobe-photo/

Sama strone www.hesmellsshesmells.com/ (autor znany jest
      takze z Basenotes) tez polecam, pojawiaja sie tam recenzje rzadszych
      zapachow i pieknie uchwycone detale flakonow.
      • iks54 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 10.05.10, 21:09
        Niesamowite.

Ja akurat nie mam zbyt dużej kolekcji do chwalenia się, ale
        poogladać zawsze miło.
        • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 10.05.10, 21:22
          Tak, ten Pan zdecydowanie ma ciekawy zbior i dobry gust, a i kolaz
          daje bardzo udany efekt.
          Nie o chwalenie sie chodzi, samemu tez milo po jakims czasie
          widziec, jak zmienialy sie nasze gusta, ile flakonow nam ubylo. Taki
          proces, choc u mnie chwilowo faktycznie chwilowo zastopowany i cale
          szczescie. :-) Pozdrawiam!
          • benita5 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 11.05.10, 14:32
            forevermore79 napisał:
            > Nie o chwalenie sie chodzi, samemu tez milo po jakims czasie
            > widziec, jak zmienialy sie nasze gusta, ile flakonow nam ubylo. Taki
            > proces, choc u mnie chwilowo faktycznie chwilowo zastopowany i cale
            > szczescie. :-) Pozdrawiam!
            Zgadzam sie, to fotograficzna kronika kolekcji pokazuje drogi ktorymi wiodly nas
            fascynacje, mody, nuty:)
            Kolekcja zalinkowana zapiera dech, moglabym ogladac i ogladac:))
            • benita5 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 11.05.10, 14:34
              errata, tak to jest jak na szybko:/ Podmiot liryczny, czyli ja, chcial napisac, ze:

Zgadza sie, ze porownywanie fotograficznych kronik kolekcji pokazuja drogi
              ktorymi wiodly nas fascynacje, mody, nuty:)

Once
            • michau2312 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 11.05.10, 16:12
              Może przemawia przeze mnie zazdrość, ale mam wrażenie że właściciel kolekcji kieruje się przede wszystkim ceną i "prestiżem". Te karne rządki Tomów Fordów i Bondów...
              Może nie lubi on wetiweru, ale jeżeli miał już jakiś kupić, to (IMO niespecjalne) Armani Vet Babylone i Encre Noire.
              • benita5 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 12.05.10, 11:32
                michau2312 napisał:
                > Może nie lubi on wetiweru, ale jeżeli miał już jakiś kupić, to
                > (IMO niespecjalne) Armani Vet Babylone i Encre Noire.

Moze nie lubi wetiweru:o)
                Uczciwie musze Ci przyznac, ze mialam podobna refleksje po lekturze wpisow w
                watku "bentleyowym"- wytypowanie mojego faworyta-Mitsouko dotyczylo nie ceny
                nabywczej a komfortu jaki zapewnia mi obcowanie z/w nim:)

Once
    • pietrevv Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 19.08.10, 19:34
      To moja kolekcja z któej jestem dumny. Pare perełek z USA ściąganych. Było tego jeszcze więcej, średniopółkowe i niszowe ale sprzedałem.
      Tekst linka

Tekst linka
      • pietrevv Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 19.08.10, 19:50
        Te perełki z USA są dwie i średnipółkowe ale co za radość z nich, czasem większa niż z niszowców. Ma powrót zawitać ma Millesime Imperiale Creed jutro lub pojutrze.
        Dodam, że wszystko wyszło z niepracującej kieszeni i wciąż studenckiej w dodatku. Przy większej kolekcji nie wytrzymywałem napięcia i sprzedawałem poszczególne zapachy bo od nadmiaru czułem się źle. Jeszcze 3 czy 4 tytuły i kolekcja będzie dopełniona.
        Pzdr.
      • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 19.08.10, 21:18
        Sympatyczny, meski zbior flakonow z paroma zelaznymi propozycjami.
        Pamietam, ze lubiles zawsze Creedy :-) Dziekuje za podzielenie sie i
        odswiezenie watku, pozdrawiam!
      • pietrevv Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 22.10.10, 09:12
        Kolejne wyśmienite nowo nabyte pozycje perfumeryjne - po prostu czysta przyjemność.

fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2477942,2,1,Kolekcja-perfum-4.html
    • ivesman Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 22.10.10, 16:17
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2478420,2,1,mailgooglecom.html
      obecnie używane:)
      • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 23.10.10, 11:10
        Tak, wiem, ze to wazne dla Ciebie zapachy :-) Dziekuje Wam obydwu za odswiezenie watku- a reszte dopinguje do wstawiania swoich zdjec, zawsze chwila rozrywki w jesienne dni :-)
        • scorrpion Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 23.10.10, 11:34
          I ja się przyłączę do tego wątku :) To pierwsza część mojej kolekcji :

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ed/sa/aing/CNfAJpURkOATFeZ9VB.jpg
          • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 23.10.10, 11:38
            Dziekuje za szybki odzew! Jak orientalnie i gourmand- plus Nightflight, kiedys rowniez z checia uzywalem :-)
    • forevermore79 Jesienny update- nowe zdjecie w mojej galerii 30.10.10, 17:39
      Chwila wolnego czasu, sfotografowalem wiec ostatnio przybyle flakony skapane dzis w pieknym, jesiennym sloncu- jak widac, idea samego zuzywania nie zostala w pelni wprawiona w czyn :-) Od ostatniego zdjecia w styczniu wykonczylem jednak dwa flakony, trzy zas poszly ostatnio w dobre rece.
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2488122,2,1,Jesienzima-20102011.html

Do kolekcji dodalem Amber Nude, na mnie pachnace wbrew pozorom calkiem mesko i ambrowo, bardzo "Fordowsko", letniego A*Mena, czy tez CdG 2 Man sporo rozniace sie na mej skorze od Gucci Pour Homme. Umiescilem juz zeszloroczny flakon- arabski Lahij, czyli oudowo-rozana kompozycje o specyficznym, fallicznym flakonie, ktory moze tez kojarzyc sie ze swieca :-).
      Sa tez Zirh-y, w tym Corduroy (o nim wkrotce), nowy zapas Fahrenheita, mini wspanialego Midnight in Paris i nawet 10-tka Womanity- mimo recenzji, iz pachnie swietnie na mezczyznach, nie odwazylem sie jeszcze po nia siegnac i nie wiem, czy to nastapi :-)
      • elve Re: Jesienny update- nowe zdjecie w mojej galerii 30.10.10, 18:18
        Kuba, kolekcja świetna i bardzo osobista :) widać, że idziesz na głosem nosa po prostu.
        • forevermore79 Re: Jesienny update- nowe zdjecie w mojej galerii 30.10.10, 18:24
          Dziekuje, oczywiscie za trendami tez mi sie zdarza gonic, ale to wlasnie czas i nos decyduja, czy jakis zapach bedzie do konca "moj". Na przyszlym zdjeciu zapewne doczekam sie ktoregos z SoOud, czy mniejszego Sycomore :-). A paleta barw wyszla bardzo ciepla i nasycona, ale nie wrzucalem jej w zadna obrobke- jesien, zatem kolory wskazane.
      • forevermore79 Syed Junaid Alam- Lahij 02.11.10, 09:01
        Poniewaz mialem pare pytan, coz to za zapach- linkuje strone producenta, to firma ze stuletnia tradycja, wywodzaca sie z Bahrajnu i obecna glownie na rynkach arabskich i takze w Turcji. Lahij przedstawiony jest w dziale products/sprays/Arabic, a pachnie roza, oud, a takze suszonymi owocami i drzewem sandalowym i mimo flakonu klasyfikowany jest jako meski :-)
        Polecam przejrzenie strony, ze wzgledu na niesamowite formy flakonow, lokalne akcesoria i wyjatkowe osadzenie marki w islamskiej kulturze (vel dzial "pracownik miesiaca" pod zakladka "news and events").
        www.syedjunaidalam.com/
    • scorrpion Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 01.11.10, 00:33
      Witam,
      To kolejna druga już część mojej kolekcji.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ed/sa/aing/Fr3bm4UbcBT9eKz6ZB.jpg

od lewej: JIL.SANDER - Man Absolute,GUCCI - Pour Homme II,CHRISTIAN DIOR -
      Homme Intense,VIKTOR&ROLF - Antidote,HERMES - Terre d'Hermes,VALENTINO -
      V.

• forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 01.11.10, 09:59
        Dziekujemy- sporo meskich klasykow, zwlaszcza Sander, czy Dior. Dobrze sie razem prezentuja.
        • scorrpion Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 01.11.10, 15:24
          Podobno najlepsze to te,ktorych jeszcze nie mamy :) W przyszlym tygodniu kupuje sobie dlugo oczekiwanego M7(piersza wersja,choc zauwazylem w recenzjach,ze chwalona jest takze ta unowoczesniona wersja tego klasyka)no i Envy GUCCI'EGO.Nabylem ostatnio miniaturke tego zapachu i zrobil na mnie duze wrazenie.W sumie,to nie tylko na mnie :)
          • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 01.11.10, 16:07
            Mam obydwa i zawsze robia wrazenie :-) Wole pierwsza wersje M7, druga jest po prostu nieco bardziej syntetyczna. A na Envy dobry moment- jest juz niestety wycofywane, na szczescie posiadam jeszcze cala setke. Pozdrawiam!
    • ivesman Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 15.11.10, 16:58
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2509910,2,1,zxcf.html
      Rodzinnie :)
      • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 15.11.10, 19:39
        Ladne, tematyczne zdjecie- no i dwa z posiadanych przeze mnie zapachow :-) A kremowy rabarbar kojarzy mi sie z naszym forumowych sorbetem- to wlasnie On pokazal mi ten produkt po raz pierwszy wieki temu :-)
    • scorrpion Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 01.12.10, 12:30
      To kolejna część mojej kolekcji i jak na razie ostatnia.Ale już powolutku zbiera się następna :)

pd lewej: GIVENCHY - Very Irresistible,DOLCE&GABBANA - Anthology L'Amoureux
      6,JEAN PAUL GAULTIER - Le Male,GIANNI VERSACE - Dreamer,YVES SAINT LAURENT
      - Body Kouros,CAROLINA HERRERA - 212,

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ed/sa/aing/Ro4kD2WidOIlUeeZoB.jpg

• iron_sabbath Mogę? 14.01.11, 14:07
      Trochę wypadłam z obiegu i pewnie niewiele osób mnie skojarzy, ale może ktoś będzie miał ochotę zobaczyć zdjęcia kilku (może troszkę więcej, niż kilku) flaszek.
      Zapraszam:
      sabbathofsenses.blogspot.com/2011/01/dzis-na-sos-nieoficjalne-swieto.html#comments
      • forevermore79 Re: Mogę? 14.01.11, 23:38
        Jasne, ze mozesz- to pytanie czysto retoryczne. Mysle, ze zna Ciebie sporo osob- czasem na forum, czasem nieco obok- ale zawsze obecna i z ciekawymi recenzjami.
        Dziekuje za zdjecia- powiem szczerze, ze przed kliknieciem obstawialem, co tam zobacze- i nie pomylilem sie- Black Afgano, BC, CdG, Lutensy, czy FdB- czyli wiele zapachow, ktore mi sie z Toba kojarza. Piekna aranzacja :-) Pozdrawiam!
    • scorrpion Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 27.01.11, 15:14
      Witam.To kolejna,IV(i jak na razie ostatnia)część mojej kolekcji.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ed/sa/aing/AEpSoeepic4VZuAySB.jpg

od lewej: ABERCROMBIE & FITCH - Fierce,SEAN JOHN - Unforgivable,SALVADOR
      DALI - Black Sun,ABERCROMBIE & FITCH - Proof,JESUS DEL POZO -
      Quasar,GUERLAIN - L'Instant Pour Homme Eau Extreme.
    • ele_gancki No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 12.04.11, 12:28
      Motto: "Nikt nigdy nie zbierze wszystkich muszli morskich. A ile w nich piękna, gdy jest ich zaledwie kilka!"
      Dominique Loreau "Sztuka prostoty"

img848.imageshack.us/i/siano.jpg/
      • olesiam Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 12.04.11, 22:19
        Kulturalnie! :)
        • ele_gancki Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 13.04.11, 13:34
          A jakże! :-)
      • iron_sabbath Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 13.04.11, 05:54
        Przecież nie liczy się ilość. :)

Gratuluję.

Napisz, proszę słów parę o fidze Ava Luve. Bardzom jej ciekawa.
        • ele_gancki Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 13.04.11, 13:30
          Dziękuje :-) Ta figa jest słoneczna, optymistyczna, zielona , znana z Philosykosa, ale bardziej krągła, gęstsza, pełniejsza. Na początku jest ciepły dzień wiosny, radość ze słońca, które pojawia się po zimie, czuć w powietrzu budzące się życie, później się robi coraz mleczniej i mleczniej i ... kokosowo. Zapach otulający od początku do końca, uczy pogody ducha :-)
          • iron_sabbath Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 14.04.11, 09:03
            No to muszę poznać. Lubię ciepłe, krągłe figi.
            Dziękuję Ci za piękny opis. :)
      • forevermore79 Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 13.04.11, 08:58
        Zapachy, ktore lubisz i ele_gancki minimalizm- piekne zdjecie, dziekuje!
        • ele_gancki Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 13.04.11, 13:33
          Tak, te które lubię. Minimalizm jest wolnością w naszych konsumpcyjnych czasach. Pozdrawiam!
          • izolden Re: No dużo tego się nie nazbierało...hahaha! 14.04.11, 13:49
            Bardzo podoba mi się Twoja kolekcja:-)
    • scorrpion Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 21.04.11, 12:46
      I piąta już część mojej kolekcji.

Od lewej:BURBERRY Summer 2009,ARAMIS Life,LANCOME Miracle L'Aquatonic,PARIS HILTON Just Me for Men,YSL Opium PH(edp),GIVENCHY Blue Label.

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/3/ed/sa/aing/rOIMbdysqx9hdkBgEB.jpg
      • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 21.04.11, 13:20
        Dziekujemy, no to idziesz z pradem :-) Opium PH EdP to i jedna z moich sztandarowych wieczorowych/zimowych pozycji, L'Aquatonic swietnie sprawdza sie w upaly- szkoda jego wycofania! No i Aramis Life w poprzedniej szacie, tez przyjemny zapach. Pozdrawiam!
    • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 13.10.11, 21:33
      Nie, to nie moje nowe fotki zbiorow, choc moze powinienem pstryknac coroczny jesienny update. Ale chce zalinkowac kolekcje Dimitriego- autora Sorcery of Scent, piekne zdjecia Guerlainow, do obejrzenia na dole strony w watku:
      www.basenotes.net/threads/191269-Post-A-Picture-of-Your-Collection
      I przy okazji odkurzam ten nasz watek, moze warto przy jesiennych porzadkach o nim sobie przypomniec i go zaktualizowac :-)
      • furka_dusz Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 13.10.11, 22:53
        Ta kolekcja Guerlain jest wstrząsająca.
        • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 13.10.11, 23:07
          Zaiste! Piekna aranzacja i tyle unikatow. Pamietam niektore z tych edycji- Guerlainade stalo w paryskim butiku podczas mojej pierwszej wizyty w tym miescie, Metallica szybko zmienila nazwe po protescie wiadomego zespolu. Takie zdjecia przypominaja wielkie momenty z historii tej marki, oby nie bedzie to tylko wspomnieniem- takie edycje, jak Shalimar Ode a la Vanille daja odrobine nadzieji :-)
          • khadroma Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 21.12.11, 19:30
            O co za wspaniały watek! :D
            Jakże skutecznie uwolnił mnie od poczucia dyskomfortu, ze mam juz grubo ponad 20 flakonow perfum w mojej domowej kolekcji. ;)
            • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 22.12.11, 15:14
              No to w wolnej chwili polecam pstrykniecie fotki, bo nam sie watek dezaktualizuje :-)
              • elve Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 23.12.11, 22:06
                u mnie bez zmian w zasadzie, ale obiecuję pstryknąć fotę jak będę przepakowywać koszyk - w którym, z racji ciągłego zużywania próbek, wciąż tkwią rzeczy na sezon letni.
    • forevermore79 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 19.12.12, 09:43
      Podnosze watek, zeby ocalic go przed archiwizacja. A moze przy okazji to mnie zacheci do weekendowej fotki z nabytkami z ostatniego roku-dwoch. Bylem konsekwentny, wiec za duzo ich na szczescie nie bedzie- trzeba w koncu zuzywac obecne zbiory i przygotowywac sie na nowe :)
    • forevermore79 Mały update galerii 23.12.12, 10:16
      Zgodnie z deklaracja powyzej, dodalem 2 nowe zdjecia do mojej fotogalerii
      fotoforum.gazeta.pl/a/27943.html
      Jak widac, nabytki przez te 2 lata byly nadzwyczaj skromne, misja zuzywania flakonow oraz probkowego testowania nowosci zostala wykonana :)
      Zdjecia nie obejmuja jednak:
      - dubli- kolejnych flakonow Pure Malt, TF Black Orchid EdP oraz Fahrenheita, choc juz jako 50ml
      - nowych flakonow, ktore przez ten czas zuzylem lub oddalem rodzinie :) : Prada Infusion d'Homme - cale 200ml, Dior Homme Intense, Versace Blue Jeans, YSL Body Kouros, YSL L'Homme Frozen Cologne, By Kilian Love Don't be Shy oraz zelowego ekstraktu MFK Lumiere Noire.
      Prezentacja do zdjecia bardzo na szybko, nieco je przeswietlilem, ale nic to! I tak, przy Lalique na zdjeciu zalapalo sie tez odbicie mojego kciuka, a standardowe kamyczki tym razem juz nie, heh :)
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3318215,5,9,27943,Kolekcja-20112012-cz-1,Kolekcja-20112012-cz-1.html
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3318216,5,10,27943,Kolekcja-20112012-cz-2.html

• babeczka81 . 23.12.12, 15:12
        witam :)
        to co aktualnie mam w szufladzie :)

przeklej.net/down/20435538881673214410272351673461411b1574e2f0d537f5f38f046.html
        AA Jasminora, Molecule01, Arthemisia Penhaligon's, Chanel 5 Premiere, Ogród Śródziemnomorski Hermes, 15tka Chanel 19 edt, NR For Her edt, 15tka NR For Her edp, NR For Her Musk olejek 15tka, L'A Dzongkha, balsam For Her edt i leżące duże próbki For Her edp i Musk Collection.
        • forevermore79 Re: . 23.12.12, 15:21
          Elegancko to sie prezentuje i swietniej jakosci zdjecie, dziekuje! :)
          Nie znalem tego sposobu umieszczania zdjec- wiec zamiast zapisz, zrobilem "otworz" i tez zadzialalo :)
          Widac Twa slabosc do NR!

babeczka81 napisała:

> witam :)
          > to co aktualnie mam w szufladzie :)
          >
          > przeklej.net/down/20435538881673214410272351673461411b1574e2f0d537f5f38f046.html
          > AA Jasminora, Molecule01, Arthemisia Penhaligon's, Chanel 5 Premiere, Ogród Śró
          > dziemnomorski Hermes, 15tka Chanel 19 edt, NR For Her edt, 15tka NR For Her edp
          > , NR For Her Musk olejek 15tka, L'A Dzongkha, balsam For Her edt i leżące duże
          > próbki For Her edp i Musk Collection.
          • babeczka81 Re: . 23.12.12, 15:40
            Dziękuję za miłe słowa.
            Tak, For Her to mój ulubiony zapach. Chcę poznać też inne wariacje na jego temat.
            A zdjęcia dodane były przez darmowy hosting.

pozdrawiam
            • forevermore79 Re: . 23.12.12, 15:47
              Swietna jakosc raz jeszcze- no to zapewne przypadnie Ci do gustu wiosenna wariacja For Her L'Eau, pozdrawiam!
    • forevermore79 I przy okazji: zdjecia z perfumerii Quality 07.01.13, 13:28
      blog.missala.pl/ciekawostki/cuda-i-cudenka-perfumeryjne/?utm_source=rss&utm_medium=rss&utm_campaign=cuda-i-cudenka-perfumeryjne
    • forevermore79 Aktualizacja- pierwszy kwartal 2013 24.03.13, 16:17
      Moje "nic niekupowanie" w tym roku niezbyt sie poki co sprawdza- ale za to jest orientalnie, bardzo oudowo, arabsko i korzennie.
      Nowe zdjecie w moim albumie:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3386073,2,1,Nowe-w-2013.html
      Cala galeria:
    • forevermore79 Kolekcjoner z Basenotes 14.06.13, 09:53
      Tak tytulem ciekawostki, dlugoletni forumowicz BN- Hednic pokazal wlasnie swoja kolekcje- na paru stronach mozna obejrzec jego ponad 1500 flakonow, czesto reprezentujacy cala oferte danych marek :)
      www.basenotes.net/t/374968/a-montale-lartisan-visual-feast
      • renia.renia Re: Kolekcjoner z Basenotes 15.06.13, 17:08
        Prawie zemdlałam z wrażenia, kolekcja ogromna. Bardzo chętnie złożyłąbym mu wizytę połączoną z obwąchaniem choć drobnej części zbiorów.
        • forevermore79 Re: Kolekcjoner z Basenotes 16.06.13, 09:59
          Ano, wychodzi, iz hednic musi uzywac w ciagu roku po 4 zapachy dziennie, aby potestowac choc raz swoja imponujaca kolekcje. Ale ciesze sie, ze sa ludzie i z hobby i z odpowiednimi funduszami, sam jednak zapachow gdzies w piwnicy bym nie trzymal. Wole moj mniejszy, skromniejszy zbior i probki i czasem wymieniane odlewki, bardziej po ludzku :)
    • forevermore79 Aktualizacja- lato 2013 15.08.13, 16:59
      Korzystajac z wyjatkowego dzis pobytu w domu i "nicnierobienia" dodalem dwa nowe zdjecia mojego malego zbioru.

Jak widac, jak zwykle konsekwencja w nie dokupywaniu jest jak zwykle zachowana ;-) No, ale tyle dookola pokus, a i zbiory zasililo kilka b. milych prezentow. Dubli, sampli i malo fotogenicznych dekantow w fotogalerii brak :)

Na pierwszym zdjeciu:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3485664,5,12,27943,Nowe-w-2013-cz2-Orient,Nowe-w-2013-cz2-Orient.html
      mam pomoc podreczna, aby zamienic lazienke w maly Hammam. Sa zatem nowe oudy- z Ferrari i TBS Rose Oud na czele, w tle skryla sie pokazna setka Rasasi Tasmeem, jest firmowa miniatura JHaG Oil Fiction, fenomenalny i rzadki juz vintagowy spray do ciala YSL M7 i cudnie pachnace I Coloniali Hammam.

Na drugim:
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3485665,5,13,27943,Nowe-w-2013-cz3-klasyka.html
      wiecej z kolei klasycznych zakupow- Lalique do pary z wczesniejszym Equusem, swietne Bentley i Yohji Homme, jest tez pare damskich pozycji, ale idealnych takze dla mezczyzny.

Cala galeria:
      Zapraszam i Was do kolejnych zdjec i pozdrawiam goraco!
      • elve Re: Aktualizacja- lato 2013 15.08.13, 22:44
        też dziś cykałam, ale jeszcze nie wszystko zrobione. ale pojawią się :)
        • forevermore79 Re: Aktualizacja- lato 2013 16.08.13, 09:20
          To czekamy, az sie uporasz z remontami :) Takie zdjecia nie sa fajne wylacznie forumowo, ale dobrze tez sluza wlasnej archiwizacji i patrzeniu "jak to drzewniej bywalo" :)
    • forevermore79 Aktualizacja- zima 2014 27.12.14, 16:31
      Troszke zapomnialem o tym watku, niepotrzebnie :)
      Ale ze akurat mialem dzis chwile (co rzadko sie ostatnio zdarza :), czas na mala aktualizacje. Dodalem do mojej fotogalerii 4 zdjecia- nieco flakonow, nieco miniatur i sample setow (probek solo i dubli nie umieszczalem rzecz jasna:), no i zapachowa pielegnacje- w tym sezonie b. chetnie uskuteczniam sztuke layeringu, zwlaszcza w wydaniu Penhaligon's heh. Jestem dumny ze swojego minimalizmu w ostatnim czasie- kupuje juz mniej kompulsywnie :)

I po kolei:
      1. Szampon i woda Tuscan Soul czesto towarzysza mi przy sporcie, tania, a mila sprawa, mam ich troche w zapasie. Il Coloniali nigdy nie zawodzi, zas wody i produkty uzupelniajace L'Occitane swietnie sprawdzaja sie zima, dzis chyba zadebiutuje Amouage Bath :)
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3762209,2,1,Layering-.html
      2. Tu troche "zdobyczy", nie tylko z targow niszowych. Sympatyczne, przydatne w podrozy miniatury, sample sety, ktore wciaz czekaja na recenzje, czy pelnowymiarowa woda Giardini del Granduca o pieknym zapachu fig, rozy i cynamonu. No i moj ukochany Lamborghini L1 jako potezna miniatura ekstraktu.
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3762210,2,2,Miniatury-sample-sety-i-nie-tylko-.html
      3. Tu moja porcja pielegnacyjnej linii Penhaligon's na zime- choc w szafach jest jej jeszcze duzo wiecej :) Uzaleznilem sie od tych gestych konsystencji i retro zapachow z klasa.
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3762211,2,3,Bath-time-by-Penhaligons.html
      4. Na koniec zas wlasciwe flakony- Calligrapy Rose czeka na swoja kolej, mocniejszy Tresor jest kolekcjonerski- Mama rowniez dostala swoja buteleczke, jest piekny Olympic Rainforest, sa Lanviny, no i wreszcie pelnowymiarowa porcja L1. Joopa kupilem z nostalgii, nie wiem, czy kiedykolwiek uzyje :)
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/3762212,0,1,Flakony-miniatury.html
      Caly album:
      fotoforum.gazeta.pl/a/27943.htmlPozdrawiam!
      • forevermore79 Re: Aktualizacja- zima 2014 27.12.14, 18:58
        Pozdrawiam polaczylo sie z linkiem, wiec jeszcze raz:
        To pare lat historii i ewolucji gustow, niedlugo pewnie dorzuce kolejne zdjecia :)
    • forevermore79 Moj wywiad z najwiekszym kolekcjonerem Muglera 26.12.15, 20:20
      Na Persefume:
      persefume.com/star-of-the-show-interview-with-rene-dekker-thierry-mugler-parfums-collector/
    • pawlo1010 Re: Trochę mi się tego nazbierało 3- zdjęcia kol 02.03.16, 10:25
      Jak ktoś chce zobaczyć ciekawy zbiór , niech wejdzie tutaj : perfumowakraina.wordpress.com/moja-kolekcja-zapachow/kolekcja-2015/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka