klementynka.5 17.02.10, 12:09 Dawno dawno temu była taka woda toaletowa, dezodoranty. Teraz pod tą nazwą sa całkowite inne perfumy. Może ktoś pamięta? Używał? Szukam już wiele lat ale bezskutecznie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
forevermore79 Re: Raphael 1 17.02.10, 12:52 Tak, teraz Raphael to zapach "inspirowany" Ralphem R. Laurena, czyli subtelniejsza podrobka. Ale znalazlem firme, ktora zapewne produkowala poszukiwany przez Ciebie zapach- marke Raphael, ale niestety z inna kompozycja Replique, ktora to najczesciej pojawia sie w sieci: www.holistichealthheaven.com/0/1693871.html www.fragrantica.com/perfume/Raphael/Replique-5132.html Choc wciaz to nie to :-) Odpowiedz Link
klementynka.5 Re: Raphael 1 17.02.10, 20:40 Dzięki, ale chyba to nie to :-( Tamta buteleczka była prostokątna.Przedstawicielem firmy produkującej je był Muelhens- ten sam od popularnej kiedyś Gabrieli Sabatini.To były jakieś początki lat 90-tych. Do tej pory mam buteleczkę od Raphael 4 ale ten z numerem 1 był niesamowity. Aaaa i tutaj napisałam Raphael, ale pisownia jest inna.Dwie kropki nad e -umlaut jak w niemieckim , ale nie wiem jak to napisać na naszej klawiaturze. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Raphael 1 17.02.10, 21:09 To ta sama firma, tylko Replique to ich jeszcze starszy zapach: www.basenotes.net/company/100537 Potem widac licencje przejal Muelhens, wygasla definitywnie, no i w miedzyczasie firme wykupil koncern Wella, nastepnie wchloniety przez Procter and Gamble, czyli nie ma jak to globalizacja :-) Zerknalem wiec na niemiecki e-bay i prosze, bywaja- nie ma akurat jedynki, ale pozostale wersje owszem, mozna od czasu do czasu obserwowac: beauty.shop.ebay.de/Beauty-Gesundheit-/12155/i.html?_nkw=raphael+&_cqr=true&_nkwusc=Raphae&_rdc=1 Odpowiedz Link
klementynka.5 Re: Raphael 1 17.02.10, 22:02 TAK TAK TAK! To te same ! Ten z czwóreczką jeszcze mam- pisałam wcześniej. Dzięki Ci serdeczne! Ale ja się tego naszukałam! Jak pytałam w sklepach to wszyscy nie wiedzieli o co chodzi. Mam nadzieję że trafię na 1. Dzięki jeszcze raz. Odpowiedz Link
forevermore79 Re: Raphael 1 17.02.10, 23:09 To sie ciesze, mam nadzieje, ze i "jedynka" wkrotce sie pojawi i do Ciebie trafi! Witamy na forum :-) Odpowiedz Link
82justyna82 Re: Raphael 1 18.04.15, 17:08 Witam. Czy interesują cie jeszcze perfumy Raphael1 ? Odpowiedz Link
klementynka.5 Re: Raphael 1 20.02.10, 10:41 No i jest 1 ! :-) Tylko jak ja ją zdobędę? :-( Niemiecki zakończyłam na etapie szkoły średniej i nic juz nie pamiętam. :-( I konta też tam nie mam :-( I muszę kombinować!!! Odpowiedz Link
82justyna82 Re: Raphael 1 18.04.15, 17:10 Masz juz tego raphaela 1? Ja ma na zbyciu oryginalne uzywane Odpowiedz Link