franiamaj Re: Eau Demoiselle by Givenchy 04.03.10, 14:10 och i jak????????? bardzom ciekawa:) Odpowiedz Link
furka_dusz Re: Eau Demoiselle by Givenchy 04.03.10, 23:38 Aż się bałam w końcu po nie sięgnąć z oczekiwaniami wobec konceptu reklamowego i flakonu;) Spodziewałam się lżejszej kompozycji, może nawet nieco 'neutralnej', w nurcie 'wód' i 'purów', ale rzeczywistość naprawdę mnie zauroczyła. Zapach jest bezpretensjonalny i uczciwy - wstęp cytrusowy, uwodząca, do ciągłego wwąchwiania się w nadgarstki, piękna nuta róży z silnym na mnie interesująco przeszkadzającym jej 'mokrym' ylangiem i cichutka, ciepła baza piżmowa. Według mnie bardzo udana kompozycja, nic mi w niej nie przeszkadza, nie drażni fałszem. I dzisiaj w ten mróz była mi nadzwyczaj przyjaznym towarzyszem - takim może nie letnim ogrodem, ale zapowiedzią cienistego, świeżego ogródka:) Kwintesencja 'zapowiedzi' czegoś dobrego i miłego:) Bardzo być może, że popełnię flakon. Odpowiedz Link
jollinka Re: Pozdrowienia, tulipan i meska E. Magnetism :- 08.03.10, 12:58 dziekujemy... :) a moze gozdzik? a jak gozdzik to moze terracotta guerlaina... ja dzis OI bo mroz straszny :) Odpowiedz Link