miska_malcova 12.09.04, 18:04 czy ktoś z Was ćwiczy w "Joga Centrum" na ul. Biskupiej? Jestem ciekawa u którego trenera lubicie ćwiczyć Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woman-in-love Re: Joga Kraków 12.09.04, 22:47 miska_malcova napisała: > czy ktoś z Was ćwiczy w "Joga Centrum" na ul. Biskupiej? > Jestem ciekawa u którego trenera lubicie ćwiczyć może trochę się czepiam, ale słowo "trener" nie ma w jodze zastosowania, ponieważ joga nie jest sportem. Poza tym zaczyna się porównywanie nauczycieli i niejako ich ranking, tak więc pytanie Twoje (bez obrazy) jest podwójnie nietrafione. Mam nadzieje, że nie weżmiesz mi za złe, bo nie chodzi mi o strofowanie, ale ustalenie pojęć. Pozdrawiam i zyczę wspaniałej praktyki - w-i-l Odpowiedz Link
miska_malcova Re: Joga Kraków 13.09.04, 22:45 a kto powiedział, że wszyscy nauczyciele sa tak samo dobrzy? Otóż nie są. Jesteś stamtąd, że jesteś taka drażliwa? A Twoje kąśliwe uwagi puściłam mimo uszu Odpowiedz Link
woman-in-love Re: Joga Kraków 14.09.04, 20:20 miska_malcova napisała: > a kto powiedział, że wszyscy nauczyciele sa tak samo dobrzy? Otóż nie są. > Jesteś stamtąd, że jesteś taka drażliwa? > A Twoje kąśliwe uwagi puściłam mimo uszu Wiele zależy od tego, czy nauczyciel i uczeń pasuja do siebie. To, jak oceniasz innych w dużej mierze zaley od tego, jaki jest Twój stosunek do samej siebie. Jeśli moje uwagi odbierasz jako kąśliwe - to nie mój problem. Nie miałam zamiaru nikogo kąsać - bo po co? Ocenianie innych jest bardzo wygodne, stawia Cię w pozycji eksperta. Niestety, mozesz powiedzieć tylko: ten nauczyciel i ja nie pasujemy do siebie. Ekspertami są specjalnie upoważnieni przedstawiciele Stowarzyszenia Jogi Iyengara w Polsce i tylko ich opinie są miarodajne. Odpowiedz Link
gaudencja Re: Joga Kraków 11.11.04, 15:45 Z nauczycieli "Joga Centrum" ćwiczyłam tylko u Konrada Kocota, który jest jednym z najlepszych nauczycieli jogi wg metody Iyengara w Polsce. Gorąco go polecam. Odpowiedz Link
yogini1 Re: Joga Kraków 12.11.04, 01:54 gaudencjo widzę że trenerzy Tobie są naprawdę potrzebni, bez nich nie osiągniesz wewnętrznego spokoju :))))) Odpowiedz Link
gaudencja Re: Joga Kraków 30.12.04, 21:32 Jeśli mogę ci coś doradzić, to żebyś zajął sie praktyką duchową i własnym rozwojem, zamiast komentowac kazdy post, który napisałam. Tak szybciej dojdziesz do upragnionej doskonałości. Odpowiedz Link
heidi666 Re: Joga Kraków 31.12.04, 22:59 Gaudencjo, cytujesz jaroslawa olesiaka, asystenta na filozofii UJ, co studiujesz? Odpowiedz Link
gaudencja Re: Joga Kraków 01.01.05, 18:16 Już nie studiuję, a z Olesiakiem miałam przyjemnosć zetknąc się na pierwszym roku studiów, 11 lat temu, jeszcze w Warszawie. Czy dalej tak mówi, czy już lepiej się nauczył po polsku? Wtedy można było boki zrywać, trochę mi go żal było, ale nie mogłam sie powstrzymać. Zresztą w wielu przypadkach tkwiła głęboka mądrosć w tym, co mówił, na przykład "zawód pasterza polega na wykorzystywaniu owiec" :))) A Ty go może znasz bliżej? Odpowiedz Link
heidi666 Re: Joga Kraków 02.01.05, 00:42 Studiuje filozofie i jestem juz po zajeciach z PAnem....ciage jeszcze, magistrem..Olesiakiem.Co do akcentu i znajomosci Polskiego troszeczke sie poprawil ale pogladyów nie zmienia, zwlaszcza jesli chodzi o Arystotelesa i Ingardena. Jestem ciekawa skąd masz jego zlote mysli?wydal jakis zbior aforyzow?czy po prostu zapamietalas tyle haselek? Odpowiedz Link
gaudencja Re: Joga Kraków 02.01.05, 15:01 Ano wszystko skrzętnie zapisywalam i mam jeszcze pokaźny zasób materiału na nowe sygnaturki. U nas chodziły plotki, ze jest w Opus Dei, czy to coś wyjaśnia? Wydaje mi się to zresztą wielce prawdopodobne... Odpowiedz Link
katka.c Re: Joga Kraków 26.12.04, 10:56 Wiesz ja uwielbiałam chodzić do Ewy i Ani to dwie instruktorki,które naprawdę kochają to co lubią i całkowicie oddają sie swojej pracy-pozostałych nie chcę komętować Była to moja ulubiona szkoła, ale sie zawiodłam Moim zdaniem jest to nie fair zmieniać w połowie rozkład zajęć-człowiek sobie wszystko poukłada , a tu nagle sie sypie cały plan Teraz postanowiłam przenieść sie do ANANDY na Krowoderskiej-moja kumpela tam chodzi i jest zachwycona Odpowiedz Link
assasello a mnie się podoba SADHANA na Kościelnej 03.01.05, 16:23 i zajęcia prowadzone przez Romka, których nie da się do żadnych innych porównać :) Odpowiedz Link
gaudencja Re: a mnie się podoba SADHANA na Kościelnej 05.01.05, 14:42 Romek podobno jest bardzo wygimnastykowany ostatnio? :) Odpowiedz Link
miska_malcova Re: a mnie się podoba SADHANA na Kościelnej 04.02.05, 15:37 Uwielbiam zajęcia u Ewy z "Joga Centrum" Odpowiedz Link