Dodaj do ulubionych

News- Fendi: Fan di Fendi

17.06.10, 08:53
Informowalismy ostatnio, iz LVMH- wlasciciel licencji na zapachy
Fendi postanowil przywrocic produkcje perfum pod ta marka (zamknieta
na jakis czas po porazce Palazzo). Nowe zapachy Fendi lansowane w
ramach grupy LVMH Frangrance Brands beda lepiej promowane i bardziej
zwiazane z wizerunkiem tego domu mody.
Pierwsza, wrzesniowa premiera bedzie mlodziezowy, zmyslowy Fan di
Fendi z flakonem autorstwa Fabiena Barona i kompozycja, nad ktora
ponownie czuwal Francois Demachy (odpowiedzialny w grupie za zapachy
Diora).
Tu flakon i reklama:
fr.fashionmag.com/news-107873-Fendi-presente-Fan-di-Fendi
Tu zas juz wygrzebalem nuty i zdjecie flakonu/opakowania. Nuty Fan
di Fendi to gruszka, porzeczka, mandarynka, rozowy pieprz, roza,
jasmin i paczula.
parfumerie.hyves.nl/blog/34781275/Fendi_Fan_di_Fendi/IuaP/
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Fendi: Fan di Fendi 17.06.10, 12:22
      Jeszcze ang. notka bazujaca na tym samym, francuskim zrodle:
      perfumeshrine.blogspot.com/2010/06/fan-di-fendi-new-fragrance.html
      • forevermore79 Re: News- Fendi: Fan di Fendi 22.06.10, 21:45
        W tlumaczeniu nut zabraklo mi poczatkowo akordu skorzanego, moze on
        zrownowazy te brzmiace lagodnie i owocowo nuty.
        Zatem update: gruszka, porzeczka, kalabryjska mandarynka, rozowy
        pieprz, roza, zolty jasmin, akcenty miekkiej skory i indonezyjska
        paczula.
    • forevermore79 Re: News- Fendi: Fan di Fendi 24.06.10, 08:46
      Notka z NST
      www.nstperfume.com/2010/06/24/fendi-fan-di-fendi-new-fragrance/
    • forevermore79 Re: News- Fendi: Fan di Fendi 07.07.10, 13:48
      Jeszcze notka:
      www.osmoz.com/News-Trends/News/New-products/Fendi-creates-a-perfume-for-their-fans
    • forevermore79 Reklama TV 08.09.10, 14:32
      www.nstperfume.com/2010/09/08/i-want-you-to-be-crazy/
    • forevermore79 Negatywna rec. Octaviana 27.09.10, 09:40
      1000fragrances.blogspot.com/2010/09/fan-di-fendi-new-fragrance-review.html
    • furka_dusz Wstyd di Fendi 20.11.10, 10:25
      Nie wiem czemu fatalna jakość tej kompozycji mnie aż tak bardzo zdenerwowała. Może dlatego, że kocham obraz Rzymianki w, pardonnez-moi, futrze tego Domu? I że widzę ciągle hipnotyzującą Marisę Berenson w "Jestem miłością', gdzie akcesoria ze słynnymi F są istotnym elementem charakterystyki granej przez nią postaci? Nie czekałam fajerwerków, bo przeczytałam już wcześniej tę recenzję Octaviana, ale aż takiego zawodu się nie spodziewałam.
      Fan di Fendi trudno mi nazwać w ogóle kompozycją: przypomina chaotyczny, przypadkowy miks nut na odstręczającym, zbijającym z nóg od pierwszej sekundy paczulowato-owocowym czymś. Najpierw obuch świeżucha kolońskiego, z gruszką z kompotu oraz starającym się nadać temu jakiś kierunek jaśminem. Na dłoniach - testowałam lane próbki - i nadgarstkach po 10 sekundach od aplikacji powstał aromat przypominający mi słodkawe, mdłe, męskie dezodoranty. Irytuje mnie czasem, gdy porównanie do detergentów lub deo właśnie pojawia się zbyt często w recenzjach, ale tu sama się poddaję: tego Fana porównać do czego innego się nie da. Jak przypomnę sobie do tego kapiącą złotem reklamę i to sławetne logo na flakonie, to psuje mi się humor do końca. Fatalny Fan Fendi. Faul na Fanach Fendi. Oj, zła na nich jestem.
    • forevermore79 Fan di Fendi teraz takze jako Eau de Toilette 04.06.11, 13:20
      www.fragrantica.com/news/Fan-di-Fendi-Eau-de-Toilette-2282.html
      parfum-femme.prime-beaute.com/marque/fendi-fan-di-fendi-eau-de-toilette/2011
    • forevermore79 Fan di Fendi- Leather Limited Edition 05.08.11, 14:18
      Fendi stara sie podgrzewac atmosfere wokol Fan di Fendi- zapach debiutuje wlasnie z opoznieniem na niektorych rynkach, ostatnio dolaczyly do linii takze EdT i produkty do kapieli.
      W pazdzierniku za to marka zaproponuje limitowany luksusowy flakon ubrany w "stroj" z prawdziwej skory z logo Fendi:
      www.britishbeautyblogger.com/2011/08/swit-swoo-fashionable-coat-fan-de-fendi.html
    • zonafranka Re: News- Fendi: Fan di Fendi 18.08.11, 23:17
      Przepraszam, Nie mialam czasu zapoznac sie ze wszystkimi linkami, gdzie moze moglabym znalezc odpowiedz na moje pytanie, dlatego pytam sie tu i teraz.
      Czy przywroca produkcje starych zapachow???? Chodzi mi konkretnie o Life Essnce.
      • forevermore79 Re: News- Fendi: Fan di Fendi 19.08.11, 08:21
        Nie, niestety zadne stare kompozycje Fendi nie wroca- nie byly one przedmiotem transakcji przy zmianie licencji, stad trzeba bylo sie pozegnac z Life Essence, Theorema, czy Fendi Donna, a nawet Palazzo, ktory okazal sie marketingowa wpadka juz po przejeciu praw do produkcji przez LVMH. Szkoda, bo Fan di Fendi zupelnie nie oddaje ducha marki, czy jakiekogolwiek ducha :-)
    • forevermore79 Fan di Fendi- wersje Extreme oraz Pour Homme 18.07.12, 10:09
      Brukania legendy Fendi ciag dalszy- zapowiadanym szumnie meskim zapachem okazal sie po prostu odpowiednik Fan di Fendi dla panow, z Markiem Ronsonem jako twarza kompozycji. Ponadto rodzina Fan di Fendi powieksza sie o mocniejsza, damska wersje Extreme. Calosc wydaje sie kompletnym kopiowaniem konceptu Gucci Guilty.
      www.fragrantica.com/news/Fendi-Fan-di-Fendi-pour-Homme-i-Fan-di-Fendi-Extreme-3376.html
      www.nstperfume.com/2012/07/17/fendi-fan-di-fendi-extreme-new-fragrance/
      • forevermore79 Re: Fan di Fendi- wersje Extreme oraz Pour Homme 07.01.13, 13:39
        A o meskim nigdy specjalnie nie pisalem- ale lubie i cenie, za wetiwer i ciekawa, lekko wisniowa aure :) Mam nadzieje, ze dystrybucja bedzie z czasem szersza.
        • forevermore79 Re: Fan di Fendi- wersje Extreme oraz Pour Homme 17.01.13, 11:35
          Reklamowka Pour Homme:
          www.nstperfume.com/2013/01/15/bored/
    • forevermore79 Nowa wariacja- Fan di Fendi Eau Fraiche 07.01.13, 13:37
      www.fragrantica.com/perfume/Fendi/Fan-di-Fendi-Eau-Fraiche-17332.html
      • charade Re: Nowa wariacja- Fan di Fendi Eau Fraiche 17.01.13, 13:39
        Znam tylko "klasycznego" Fan di Fendi. To następna kalka Coco Mademoiselle, tylko że znacznie gorzej pachnie. Ręce opadają.
    • forevermore79 Nowa wariacja- Fan di Fendi Pour Homme Acqua 01.04.13, 11:30
      Czyli kolejny flanker w rodzinie Fan di Fendi, tym razem swieza wersja dla mezczyzn.
      www.foodandnightlife.com/2013/02/19/fendi-fan-di-fendi-pour-homme-acqua/
      • forevermore79 Re: Nowa wariacja- Fan di Fendi Pour Homme Acqua 12.04.13, 10:02
        Wiecej:
        www.fragrantica.com/news/Fan-di-Fendi-pour-Homme-Acqua-4252.html
      • forevermore79 Nowa wariacja- Fan di Fendi Pour Homme Assoluto 19.01.14, 11:37
        Zgodnie z mini-newsowymi zapowiedziami- byla Acqua, teraz mocniejsze Assoluto, korzenne, z akordem oudu w tle. Poczekamy, zobaczymy.
        www.nstperfume.com/2014/01/18/fendi-fan-di-fendi-pour-homme-assoluto-new-fragrance/
        www.fragrantica.com/perfume/Fendi/Fan-di-Fendi-Pour-Homme-Assoluto-23136.html
    • forevermore79 Damski flanker- Fan di Fendi Blossom 22.01.14, 11:04
      www.nstperfume.com/2014/01/21/fendi-fan-di-fendi-blossom-new-fragrance/
      oraz:
      www.fragrantica.com/news/Fendi-Fan-di-Fendi-Blossom-5058.html
      • forevermore79 Re: Damski flanker- Fan di Fendi Blossom 04.06.14, 21:25
        Reklama:
        www.nstperfume.com/2014/06/04/fan-di-fendi-x-2/
    • forevermore79 Nast. damska wersja- Fan di Fendi Leather Essence 08.02.14, 10:30
      www.nstperfume.com/2014/02/07/fendi-fan-di-fendi-leather-essence-new-fragrance/
    • forevermore79 Wszystkie Fendi znow wycofane! 21.06.15, 21:57
      LVMH nie podobaja sie wyniki sprzedazy - trzeba bylo myslec wczesniej nie wykupujac dawnych licencji na klasyki i wprowadzajac kiepskie (procz paru edycji Fan) zapachy.
      Znikaja wszystkie linie:
      Fan di Fendi
      Fan di Fendi Extrême
      Fan di Fendi pour Homme
      Fan di Fendi Eau Fraiche
      Fan di Fendi pour Homme Acqua
      Fan di Fendi Blossom/Leather Essence
      L’Acquarossa/ L’Acquarossa Eau de Toilette
      Fan di Fendi pour Homme Assoluto
      L’Acquarossa Elixir
      , najnowsza Furiosa zapewne tez.
      www.basenotes.net/perfumenews/3159-lvmh-discontinue-fendi-fragrances-again-
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka