luloo1 05.05.04, 13:52 Proszę, byście wymienili jedną osobę publiczną i wskazali zapach, jaki do niej pasuje. Ja zacznę może od Kayah. Bardzo pasuje mi do niej Kenzo Jungle Elephant:) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
addinka Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 15:09 Hmm, trudno mi wymyślać, ale chciałabym wiedzieć czym może pachnieć np. Joasia Brodzik, zresztą sama widziałam ją niedawno w perfumerii, niestety nie wiem co wąchała...Pasowało by mi do niej coś seksownego i świeżego jednocześnie, młodego duchem jak ona sama, coś jak Gloria, Sensi, Premier Jour. Czytałam kiedyś jakie zapachy lubi Foremniak i bardzo się zdziwiłam, bo lubi raczej ciężkie zapachy - Feminite du Bois, Jicki Guerlaina(przepraszam za pisownię, ale nie znam obu zapachów zbyt dobrze i pisowni także), a mnie się ona raczej kojarzy z jakimś lżejszym, kwiatowo-piżmowym zapachem, coś jak 5 th avenue, też widziałąm ją na żywo kilka razy i byłam nawet bardzo blisko niej, ale niczym nie pachniała. Kasia Bujakiewicz natomiast zarzeka się, że pachnie tylko Premier Jour. Pani Jola Pieńkowska-kruszyna na żywo, 45 kg i malutka, przejawia miłość tylko do lekkich zapachów: Isseya w stożku, eau d eden, Pleasures, In love again. W ogólnie to fajnie by wiedzieć czym pachną gwiazdy ekranu i nie tylko ekranu. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 16:09 Natalia Kukulska używa Angel, pasuje do niej. Odpowiedz Link
lolik2 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 16:19 parę lat temu gdzieś wyczytałam, że ukochanym zapachem Justyny Steczkowskiej jest coś Kleina...bodajże Eternity....bardzo mną to wtedy wstrząsnęło, bo podobała mi się wczesna twórczość Steczkowskiej, a Kleina nie cierpiałam nigdy! haha :) mam nadzieję, że juz jej przeszło... Odpowiedz Link
coralin Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 16:33 Takie gwiazdeczki w kazdym z pism podają inny ulubiony zapach (czego nie mamy im chyba za złe bo sami nie potrafimy podać jednego:). Z tego co pamiętam to Steczkowska przepadała za L'eau par Kenzo, by w czasie gdy reklamować miała makijaż Lancome'a deklarować dozgonne uwielbienie dla Miracle. A Brodzik to chyba Extravagance d'amarige. Na stronie scentdirect.com są takie dane. Z tego co kojarzę księżna Diana nosiła Diora (Diorissimo , Miss Dior) a potem Hermesa 24 Faubourg. Diorissimo nosi też Naomi Campbell i konwalia to jej ulubiony zapach.Popularny wśród popularnych jest Guerlain (Jardin de Bagatelle- E.Beart) , Bvlgari no i Opium YSL. Ze znanych pań ale bardziej tych nobliwych to Bożena Walter Ysatis i Rive Gauche, Elzbieta Penderecka Chloe (czy teraz również-nie wiem:). Odpowiedz Link
marla30 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 17:05 A czy do tego możemy włączyć osoby nieistniejące, no. bohaterów filmów lub książek? Czego Waszym zdaniem by używały? Gdzieś, chyba na makeupalley czytałam, że Trinity z Matrixa z pewnością używałaby Blacka Bvlgari :))) Odpowiedz Link
ashanti5 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 05.05.04, 17:26 A do Audrey Hepburn moim zdaniem pasowałyby 5th Avenue Odpowiedz Link
dori7 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 07.05.04, 18:42 Audrey Hepburn uzywala ponoc specjalnei dla niej skomponowanych perfum Givenchy: L'Interdit :) Odpowiedz Link
luloo1 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 06.05.04, 08:38 coralin napisała: > Takie gwiazdeczki w kazdym z pism podają inny ulubiony zapach (czego nie mamy > im chyba za złe bo sami nie potrafimy podać jednego:). Z tego co pamiętam to > Steczkowska przepadała za L'eau par Kenzo, by w czasie gdy reklamować miała > makijaż Lancome'a deklarować dozgonne uwielbienie dla Miracle. A Brodzik to > chyba Extravagance d'amarige. Zgadza się ona używa Givenchy. > Na stronie scentdirect.com są takie dane. Z tego co kojarzę księżna Diana > nosiła Diora (Diorissimo , Miss Dior) a potem Hermesa 24 Faubourg. Diorissimo > nosi też Naomi Campbell i konwalia to jej ulubiony zapach.Popularny wśród > popularnych jest Guerlain (Jardin de Bagatelle- E.Beart) , Bvlgari no i Opium > YSL. > Ze znanych pań ale bardziej tych nobliwych to Bożena Walter Ysatis i Rive > Gauche, Elzbieta Penderecka Chloe (czy teraz również-nie wiem:). Właśnie dwa dobre zapachy: Chloe i Moon Stars (może coś pokręciłam z nazwą) zniknęły... Odpowiedz Link
dori7 Sun Moon Stars 07.05.04, 12:49 luloo1 napisała: > Właśnie dwa dobre zapachy: Chloe i Moon Stars (może coś pokręciłam z nazwą) > zniknęły... I to nikt nei wie, dlaczego :(( Sama jestem fanka Sun Moon Stars, to moje wieczorowe. A jak je odbierasz w porownaniu z Deep Red? Odpowiedz Link
luloo1 Re: Sun Moon Stars 07.05.04, 12:50 dori7 napisała: > A jak je odbierasz w porownaniu z Deep Red? Zupełnie inaczej,są bardziej pastelowe, DR jest natomiast ostro-krzykliwo- mdławy.Poza tym, jakoś nie mam przekonania do marki Hugo Boss. Odpowiedz Link
dori7 Re: Sun Moon Stars 07.05.04, 18:44 Ja tez nei przepadam za DR, ale moja kuzynka jest absolutnie zakochana i w Deep Redzie, i w Sun Moon Stars i twierdzi, ze odbiera je barzdo podobnie. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Sun Moon Stars 10.05.04, 13:09 dori7 napisała: > Ja tez nei przepadam za DR, ale moja kuzynka jest absolutnie zakochana i w Deep > > Redzie, i w Sun Moon Stars i twierdzi, ze odbiera je barzdo podobnie. dla mnie to kompletnie inne zapachy Odpowiedz Link
elve Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 07.05.04, 15:00 Sharon Stone podobno używa Birmane :) a co do pasowania - to nigdy nie wiadomo, co komu tak naprawdę... Odpowiedz Link
coralin Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 07.05.04, 15:14 scentdirect podaje że lubi Bulgari Eau parfumee www.scentdirect.com/genealogy.php3?scentID=468 Wiele znanych osób robi sobie perfumy na zamówienie. Na stronie Osmoz jest też wykaz osób (oraz wywiady) i obok perfumy jakich używają (A.Goutal wiedzie prym). Zaskoczeniem dla mnie było gdy jedna z najbardziej Znanych Polskich Śpiewaczek Operowych mieszkajaca w Monako przyznała, że pachnie Morabito. To takie nie najbardziej drogie perfumy (były z 5 lat temu dostępne nawet u nas), kosztowały coś ok. 100 zł. Odpowiedz Link
luloo1 Re: Zabawa skojarzeniowa: zapach, a osoba 10.05.04, 13:07 coralin napisała: > wykaz osób (oraz wywiady) i obok perfumy jakich używają (A.Goutal wiedzie > prym). Piękne flakoniki:))) Odpowiedz Link