Dodaj do ulubionych

News- Cartier: Baiser Volé

24.05.11, 10:12
Druga damska premiera Cartier, po Cartier de Lune wylansowanym w ramach kolekcji Cartier Libre. Tym razem w "Skradzionym pocalunki" nos marki- Mathilde Laurent zajela sie lilia i jej swiezymi, kwiatowymi i pudrowymi aspektami. Wiecej informacji wkrotce, premiera w drugiej polowie 2011.
www.fraggy.fr/?p=241
www.mimifroufrou.com/scentedsalamander/2011/05/cartier_baiser_vole_2011_new_f.html
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Baiser Volé 28.06.11, 14:35
      Liliowy Baiser Vole pojawil sie juz na wylacznosc amerykanskiego Nordstrom jako woda perfumowana i linia do ciala, wkrotce szersza swiatowa dystrybucja:
      shop.nordstrom.com/c/cartier/womens-perfume/baiser-vole
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Baiser Volé 28.06.11, 17:04
      Jeszcze notki:
      www.fragrantica.com/news/Cartier-Baiser-Vole-2346.html
      www.nstperfume.com/2011/06/28/cartier-baiser-vole-new-perfume/
      Tu dodatkowo kartonik- dowiadujemy sie takze, iz zapach eksploruje pudrowy efekt slupka kwiatu lilii, kwiatowe aspekty platkow, jak i zielone liscie lilii- zatem caly majestatyczny kwiat w jednym flakonie:
      parfum-femme.prime-beaute.com/marque/cartier-baiser-vole/2011
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Baiser Volé 13.07.11, 10:20
      Recenzja z NST:
      www.nstperfume.com/2011/07/12/cartier-baiser-vole-perfume-review/
    • forevermore79 Stylowa kampania reklamowa TV 25.08.11, 10:35
      www.nstperfume.com/2011/08/24/two-for-baiser-vole/
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Baiser Volé 12.09.11, 15:32
      Ciekawe materialy promocyjne- wywiad wideo z Melanie Laurent o Baiser Vole:
      www.youtube.com/watch?v=dgl5sCV8QX8&feature=player_embedded
      oraz film Nose Knows:
      www.youtube.com/watch?v=Ak0ivvxDsq0&feature=relmfu
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Baiser Volé 15.09.11, 09:43
      Baiser Vole juz w Polsce, w Douglasach.
      A tu rec. Octaviana:
      1000fragrances.blogspot.com/2011/09/baiser-vole-cartier-new-fragrance.html
      • aggis20 Re: News- Cartier: Baiser Volé 15.09.11, 09:57
        testowałą parę dni temu. Jak tylko psiknęłam na nadgarstek poczułam się, jakby ktoś mnie wrzucił w chwasty i rozgniecione łodygi. Teraz jak sobie o tym myślę, to może to rzeczywiście była lilia :p
        • furka_dusz Re: News- Cartier: Baiser Volé 17.09.11, 13:48
          I mnie się przytrafił test - po wstępnym, nadgarstkowym, poszłam 'po całości' ;-) i nie było mi najźlej, muszę powiedzieć :-)
          Na mój dość pozytywny odbiór tej produkcji ma niewątpliwie wpływ to, że po prostu Cartiera lubię: wspólna m.in. Eau nuta jest i tu wyraźnie wyczuwalna. Zgadzam się też z Tobą, Aggis, początek to faktycznie naturalne kwiatuchy - 'lelija' w każdym razie, pardonnez-moi, na pewno nie cmentarna.
          Moc spora, żywotność tudzież. Czy trochę czasu szkoda na noszenie czegoś tak lekko średniego? - tak, trochę szkoda. Czy wyrzuciłabym buteleczkę podarowaną mi w przypływie szczodrości ? ;-) - nie wyrzuciłabym. Bo flakon-zapalniczka mi wyjatkowo, nie wiedzieć czemu, przypadł do gustu ;-)
          • olaj.j Re: News- Cartier: Baiser Volé 18.09.11, 15:50
            Mnie się też Baiser Vole podoba i nawet czasu na noszenie nie byłoby mi szkoda:), co prawda musiałabym jeszcze trochę potestować, bo to jednak lilia - jakkolwiek piękna by nie była - za bardzo mnie jednak zasmuca i przydusza.;) Tak czy inaczej choć zapach oczywiście nie jest nowatorski - ale z jaką klasą to wszystko jest skrojone, naprawdę uroczy, żadnych fałszów, żadnych chemikaliów, jak to często się zdarza (choćby ostatnio z lilią u CK). Początek, owo zielsko, bardzo w klimacie Angelique Lilas, tylko subtelniej. Potem się "wypuchaca", ociepla i nawet pewne pokrewieństwo z Dianthusem odnalazłam.
            Dla mnie flakon ok.
            • forevermore79 Re: News- Cartier: Baiser Volé 18.09.11, 17:44
              Tak, bardzo naturalistycznie oddana chlodna, majestatyczna lilia. Faktycznie, przez nas konspekt kulturowy, kojarzy mi sie nieco nostalgicznie- a zielone elementy sprawiaja, ze przy ktoryms z testow niemal przenioslem sie do kwiaciarni pelnej wiencow. Ale zapach pokazuje klase Mathilde Laurent i dobrze go czuc wsrod zalewu premier tego sezonu, ktorych z dnia na dzien coraz wiecej. Flakon-zapalniczka podoba mi sie- zwlaszcza w wersji otwartej :-)
    • forevermore79 Re: News- Cartier: Baiser Volé 19.10.11, 10:13
      Z Grain de Musc:
      graindemusc.blogspot.com/2011/10/baiser-vole-by-mathilde-laurent-for.html
    • forevermore79 Baiser Volé teraz takze jako ekstrakt 02.11.11, 09:45
      Cartier nie rezygnuje z prezentacji swoich zapachow w postaci czystych perfum- a nowy Baiser Vole Extrait de Parfum jest bogatszy i bardziej waniliowy:
      www.escentual.com/cartier/baiservole008/
    • kalia_t Re: News- Cartier: Baiser Volé 02.11.11, 18:16
      Piękna, wytworna choć bardzo jesienna(?) smutna lilia.
    • forevermore79 Baiser Volé jako brokatowa EdP 30.05.12, 15:13
      Ciekawostka na lato- EdP z opalizujacymi zlotymi opilkami:
      www.selfridges.com/en/Beauty/Categories/NEW-IN/Baiser-Vole-Shimmering-eau-de-parfrum-50ml-Spray_253-84022566-FP567035/
    • forevermore79 Cartier Baiser Volé teraz takze jako EdT 06.06.12, 23:25
      Cartier mocno inwestuje w linie Baiser Vole- po EdP, linii do ciala, brokatowej EdP i ekstrakcie, czas na lzejsza bardziej swietlista koncentracje EdT- plyn tym razem zyskal zielona, transparentna barwe.
      www1.macys.com/shop/product/cartier-baiser-vole-eau-de-toilette-collection?ID=696018&CategoryID=30087&LinkType=#fn=BRAND%3DCartier%26sp%3D1%26spc%3D39%26ruleId%3D57%26slotId%3D3

A biedny Cartier de Lune coraz czesciej pojawia sie zagranica przeceniony o polowe.
    • forevermore79 I nast. wariacja- Baiser Volé Essence de Parfum 06.06.13, 10:56
      Polaczenie lilii i wanilii moze ciekawie zagrac.
      www.fashionmonitor.com/News/rc6/Cartier-presents-Baiser-Vol%C3%A9-Essence-de-Parfum
    • forevermore79 Kolejny flanker- Baiser Vole Lys Rose 26.05.14, 00:46
      www.nstperfume.com/2014/05/24/cartier-baiser-vole-lys-rose-new-perfume/
    • forevermore79 Flanker- Baiser Vole Eau de Parfum Fraiche 14.06.15, 19:42
      www.nstperfume.com/2015/06/12/cartier-baiser-vole-eau-de-parfum-fraiche-new-perfume/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka