Dodaj do ulubionych

News- DSquared2: Potion

28.06.11, 16:57
Potion to nowy meski zapach marki DSquared2, a zarazem drugi masterbrand- po linii He/She Wood i ich przedstawianych co rok wariacjach.
Twarza zapachu jest model Diego Miguel, ktoremu towarzyszy Malgosia Bela- a o samej kompozycji juz wkrotce.
Kampania prasowa:
art8amby.wordpress.com/2011/06/28/dsquared2-potion-fragrance-2011-ad-campaign-preview/
Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: News- DSquared2: Potion 01.08.11, 13:03
      Calosc robi sie jeszcze ciekawsza- za kompozycja stoi Annick Menardo, zas zapachowi bedzie towarzyszyc spora linia kapielowa- lacznie z balsamem do ciala, czy olejkiem:
      www.moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=28142
    • forevermore79 Re: News- DSquared2: Potion 01.08.11, 16:51
      Jeszcze:
      www.fragrantica.com/news/DSquared2-Potion-2411.html
    • forevermore79 Re: News- DSquared2: Potion 14.08.11, 14:32
      Potion juz w Niemczech- w tym ciekawy produkt- perfumy 15ml w olejku z kroplomierzem:
      www.douglas.de/douglas/Dsquared%C2%B2/Potion/index_b121209-0000.html
    • forevermore79 Octavian o Potion 30.01.12, 10:57
      1000fragrances.blogspot.com/2012/01/potion-dsquared2-new-fragrance-review.html
    • forevermore79 Potion- wkrotce wersja damska 19.06.12, 10:08
      Pierwsze zdjecie, premiera we wrzesniu.
      www.gradmann1864.de/produktwelt/detailansicht.html?tx_gradmannproduct_pi1%5Bcid%5D=220
      • forevermore79 Re: Potion- wkrotce wersja damska 29.07.12, 12:37
        Detale:
        www.fragrantica.com/news/DSQUARED-Potion-for-Women-3417.html
        • forevermore79 Re: Potion- wkrotce wersja damska 06.09.12, 15:32
          Tutaj mamy:
          - reklame TV
          www.nstperfume.com/2012/09/05/from-the-science-of-seduction-to-the-essence-of-seduction/
          - wiecej detali
          moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=32254
          - wreszcie sam produkt- juz w sprzedazy jako woda i olejek oraz gama do ciala- wachalem i to dosyc delikatna kompozycja, mniej wyrazista, niz wersja meska:
          www.harveynichols.com/factfinder/search/result/?filterbrand=Dsquared2&id=6&productsPerPage=48&query=Dsquared2&selected=category
      • aggis20 Re: Potion- wkrotce wersja damska 19.09.12, 20:29
        Damskie Potion już dostępne w Douglasie, ktoś testował? :) ja psiknęłam na nadgarstek i na początku trochę się rozczarowałam, ale teraz całkiem mi się podoba, trochę w klimacie Re Roy Soleil :o owocowo-drzewne, słodkawe, czuć też jakieś kwiaty - całkiem udana kompozycja. Byłam pewna, że w nutach jest ananas, ale może to rabarbar tak pachnie albo jakieś inne owocki ;)
    • forevermore79 Meska wariacja- Potion Blue Cadet 07.03.13, 13:25
      Podawalem juz 1-a informacje od znajomych o nowej wersji Potion, teraz juz bardziej oficjalnie w wygrzebanym w ukrainskim Men's Health newsie :)
      Blue Cadet ma byc lekka, zwiewna woda o przejrzystym charakterze, a na "przepis" kompozycji (marka podaje dla Potion zawsze perfumiarskie formuly) skladaja sie akordy
      bergamotki, mandarynki, skorki grejpfruta, igły sosny syberyjskiej, cykuty, jodly, drzewa cedrowe, pizma, bobu tonka i labdanum.
      Zdjecie:
      www.menshealth.com.ua/i/620_320/photos_publication/6933/sKmxzJum.jpg
      Za:
      www.menshealth.com.ua/11-luchshih-muzhskih-aromatov-vesni-2013/
      • forevermore79 Re: Meska wariacja- Potion Blue Cadet 12.03.13, 13:07
        Reklama, flakon i wiecej na:
        www.emodno.com/?p=67872
      • forevermore79 Re: Meska wariacja- Potion Blue Cadet 21.03.13, 15:08
        Oficjalnie- nosem jest utalentowana Mathilde Bijaoui, tworca ostatnich b. dobrych zapachow dla Etat Libre d'Orange, czy Yes For Lov.
        www.nstperfume.com/2013/03/21/dsquared2-potion-blue-cadet-new-fragrance/
    • forevermore79 Kolejny flanker: meski Potion Royal Black 12.06.13, 09:55
      Z b. ciekawie brzmiacymi nutami:
      www.nstperfume.com/2013/06/11/dsquared2-potion-royal-black-new-fragrance/

www.fashionmonitor.com/News/ZT1/DSquared-presents-Potion-Royal-Black-for-men
      • forevermore79 Re: Kolejny flanker: meski Potion Royal Black 16.10.13, 11:12
        Blue Cadet doczekal sie polskiej premiery, ale Royal Black niestety nie- o dziwo wiele rynkow dostaje go dopiero teraz, co nie dziwi- Cadet jest letni, Royal Black raczej jesienno-zimowy lub wieczorowy.
        Baaaardzo udana premiera pachnaca wrecz jak niektore zapachy Toma Fordam, czy Amouage.
        Swietnie zaznaczona skora a la Tuscan Leather, roza, pieprz, wetiwer, tyton, struzka kadzidla, echo oudu, suchy, swidrujacy cedr. Uklada sie pieknie, tajemniczo, trwa dlugo. To co mnie poki co odstrasza od zakupu, to bardzo umiarkowana projekcja, ale to niestety wada takze i klasycznego Potion, nawet jako EdP.
        Za taka trwalosc nie jest tani- wystepuje jako setka i na strefach kosztuje ok. 75 euro. Poczekam, az bedzie bardziej dostepny w sieci, mam w koncu co uzywac :)
        • forevermore79 Potion Royal Black w Douglasach- so sądzicie? 12.11.13, 12:59
          Jak Wam sie widzi, a wrecz czuje ta skorzano-oudowa kompozycja? Szkoda, ze dostepne sa tylko setki i wcale nie tanio jak na marke- 399 zl bodajze. Ale zapach sie wybija sposrod premier sezonu- oczywiscie procz b. udanego czarnego tria Rouge Bunny, ktore tez stoi od niedawna na polskich Douglasowych polkach.
          • ele_gancki Re: Potion Royal Black w Douglasach - co sądzicie? 30.11.13, 17:21
            Podczas dzisiejszej wizyty w Douglasie stanął mi przed oczyma. Od razu pomyślałem o Twojej rekomendacji i zapodałem po dwa psiki na nagdarstek i blotter.
            Ostatnio przeżywam zauroczenie zapachami skórzanymi. I ten Potion jest prawdziwie skórzany, ciemny, tajemniczy i tomfordowsko podobny, choć nie tak piękny.
            Szkoda, że jak piszesz ma te wady, co klasyczne Potion. Niemniej jednak do testów powrócę, będę badał te piękno ukryte. Gdyby tak dało podkręcić projekcję i trwałość...
            • forevermore79 Re: Potion Royal Black w Douglasach - co sądzicie 30.11.13, 23:33
              Zgadzam sie, co z tego, ze mozna go czuc wachajac po paru godzinach nadgarstek, jak projekcja i ogolna trwalosc pozostawiaja wiele do zyczenia. Nie tak piekny, jak Fordy, ale i tak to objawienie na polkach, zapal mi jednak nieco juz przeszedl :)
              P.S. Dopiero widze, ile narobilem literowek i bledow w poprzednich wypowiedziach, nie powinienem pisac z komorki tyle heh. Pozdrawiam!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka