Dodaj do ulubionych

co kupic - bezpieczny męski klasyk

30.10.11, 08:08
Witam,
muszę kupić prezent, niestety nie mam dostępu do testerów, czas nagli więc zakup wyłącznie przez neta.
Co polecilibyście dla optymistycznego 35-latka?
Teraz używa Individuelle Mont Blanc - fajnie na nim leży. Używał tez kiedyś Farenheita i Romę - ale to juz nie za moich czasów.
Chciałabym coś z klasyki np. Envy, Live Jazz, Opium. Czy Habit Rouge i Givenchy Pi by tez pasowały?

Egoiste, Le Male, A-men, cacharel Pour Homme, Terre D Hermes - trochę cena za wysoka więc odpadają na razie. Ale na inne propozycje jestem otwarta - przeszukać musze tylko sklepy internetowe pod względem cen.

p.s. szary boss odpada ;-)

Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: co kupic - bezpieczny męski klasyk 30.10.11, 09:49
      Life Jazz to dobra propozycja- meski, klasyczny, lekko swiezy, a w bazie podobny do Egoiste.
      Bywa b. tanio w sieci lub stacjonarnych Rossmannach.
      www.rossnet.pl/okazje_online/Perfumeria-Meska,2095
      Mozna postawic takze na Azzaro Chrome, Herrera 212, Baldessarini Ambre, meskie Allure.
      Envy, Opium, Pi, A*Men, Le Male- to mocne kompozycje, bardzo orientalne lub tez za slodkie- moga sie zatem nie spodobac jako prezent w ciemno.
      Ja jeszcze poza tym proponuje dostepne bardzo tanio w sieci zapachy Lalique- sa niebanalne i b. wysokiej jakosci, poszukaj mocno karamonowego Lalique Equus (zwlaszcza jako EdP) oraz aromatycznego Faune.

Pozdrawiam!
      • ania78p lalique 30.10.11, 11:00
        a teraz wybór: Faune czy Equus??
        Nie znam zadnego. ale po recenzjach w necie jestem obydwoma zaintrygowana, a kupie tylko jeden z nich...
        • forevermore79 Re: lalique 30.10.11, 11:19
          Zdecydowanie Equus i to jako EdP (w necie sa tez zestawy z miniatura, czy brelokiem). Jest orientalny, z duza iloscia przypraw, w tym kardamonu, w duzej dawce idealny na wieczor i zbiera sporo komplementow. Woda toaletowa jest podobna, ale mniej intensywna. Kompozycja jest juz ciezko dostepna w stacjonarnych sklepach (choc bywa w Douglasie), ale przynajmniej ryzyko spotkania osoby noszacej te same perfumy jest prawie zerowe :-)
          Faune to kawal dobrego meskiego perfumiarstwa, ale to bardziej zachowawczy rezultat- nieco w stylu meskiego Allure.

Jest jeszcze inna marka, na ktora warto zwrocic uwage- Cartier z zapachami Must, Santos, czy Declaration (tanie na np. perfumesco, e-glamour, bananza itd.), ale moze lepiej dalej nie kombinowac z wyborem, bo tempo rozumiem nagli :-) Pozdrawiam!
          • ania78p Re: lalique 30.10.11, 12:29
            A wiec Equus, znalazłam w necie EDP w fajnej cenie więc decyzja podjeta.

Dzięki :-)
            • forevermore79 Re: lalique 30.10.11, 13:03
              Ciesze sie zatem, ze moglem pomoc- daj koniecznie znac, jak juz dojdzie i jakie sa Wasze wrazenia! Pozdrawiam :-)
              • ania78p Re: lalique 05.08.13, 12:14
                forevermore79 napisał:

> Ciesze sie zatem, ze moglem pomoc- daj koniecznie znac, jak juz dojdzie i jakie
                > sa Wasze wrazenia! Pozdrawiam :-)

Jednak kupiłam YSL Live Jazz, zakup udany.
                Ale na pewno w tym roku dołączy Equus.
                Pozdrawiam
                • forevermore79 Re: lalique 07.08.13, 09:36
                  Ale przerwa, welcome back :) O Life Jazz teraz coraz trudniej, a i relansowany Jazz jako czesc YSL Collection to juz nie to samo. Equusa EdP w miedzyczasie sam kupilem, a niedawno dolaczyl do niego do pary Lion EdP :) Pozdrawiam goraco!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka