Dodaj do ulubionych

Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-)

21.06.13, 08:44
Będę przelotem w sierpniu, ale już teraz chcę się przygotować:-) Czasowo przede wszystkim!

Znam większość asortymentu Arabian Oud (resztę będę chciała przewąchać), Rasasi i innych oferowanych przez krakowsą perfumerię.

Proszę o podpowiedzi co ciekawego mogę znaleźć i gdzie (miasto i lotnisko), na jakie lokalne (arabskie) marki zwrócić uwagę i w ogóle wszystkie dobre rady.

Lubię oudy i inne drewna, kadzidła, różę w połączeniu z ww. W ogóle mam ostatnio szeroko zakrojoną fazę na różę:-) Brudną, gęstą i nierachityczną.
Ale też, o co bym sie nigdy nie podejrzewała, zachwyciły mne te perfumy (i jako jedne z kilkunastu jeszcze mi się nie znudziły, choć jak słyszę jabłko, bergamota, jaśmin, a co więcej piżmo to mam ochotę wziąć nogi za pas;-))
Arabian Oud: Arabian Nights Black: Green apple and bergamot / Jasmine / Vanilla, amber, cinnamon, musk, clover and patchouli

Myślę o kupnie Amouage Lyric Man (jeśli u źródła będzie taniej), innych perfum (może Sahara Forda jeśli mi się spodoba), olejków i mydeł (najchętniej naturalnych i z pachnącymi dodatkami - moim ideałem jest (a raczej była, bo znikła) Alepia 70%, generalnie gęste i treściwe).

Dziękuję za uwagę;-)

Obserwuj wątek
    • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 21.06.13, 09:23
      Hej hej, troche juz o tym konwersowalismy- ale w weekend sobie przysiade i zrobie jakis maly przewodnik korzystajc z wczesniejszych doswiadczen :) Lotniska, exclusivy i inne :) Pozdrawiam!
      • mharrison Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 21.06.13, 09:48
        Tak, wiem.
        Skrzętnie notuję:-) Nic nie ucieka w niebyt.
        Na dobry początek wrzucę link otrzymany od Kuby:
        www.dubaidutyfree.com/content/upload/documents/DV_Listings_JUN13.pdf
        Czy tę listę należy traktować dosłownie czy jest ona zmienna? Czy może zawiera tylko wybrane pozycje?
        Czy mogę liczyć na Amouage Lyric Man 100ml (czy tylko 50ml jak w katalogu)?
        • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 21.06.13, 09:51
          To tylko zajawka i tzw. best of, wybor jest o wiele wiekszy :) Rozne pojemnosci, attary, poza tym to tylko lista glownej sieci wolnoclowej, a procz tego istnieja mniejsze sklepiki i stoiska- bedzie w czym wybierac. :)
    • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 09.07.13, 22:35
      To ja jeszcze powracam do tematu- same mailowanie to nie wszystko, a i mozna innym sie tez przyda :) Lecisz tam w okresie Ramadanu, to bedzie jeszcze ciekawsze doswiadczenie zatem.

Zapachowo juz bedzie na pokladzie Emirates- linie na swoich trasach proponuja nieco produktow, jednak w wiekszosci to znane nam, europejskie kompozycje.
      Lotnisko w Dubaju to zas prawdziwy wolnoclowy raj- jest wielki sklep z wyborem oudow znanych z Harrodsa, czy Kadewe- czyli od Cavalliego, Armaniego, Givenchy, Muglera, Aramisa itd., znajdziesz tam juz takze najnowsze orientalne trio YSL i ...Madly Kenzo Oud
      www.dubaidutyfree.com/content/upload/documents/Dubai_Voyager.pdf
      www.dubaidutyfree.com/
      Na lotnisku oczywiscie takze specjalne stoiska z attarami, takze mniejszych, nieznanych nam praktycznie firm, no i wybor czolowych arabskich marek z zapachami wylacznie na lotniska- takie kompozycje proponuja Ajmal, Al Haramain i Arabian Oud.
      Warto przyjrzec sie zapachom Voile, za ktorymi stoi wlasnie Ajmal.
      www.travelretaildubai.com/beauty-fragrances/launchpad-to-success-1.1083418
      W samym Dubaju- oczywiscie gigantyczne centra handlowe pelne przepychu.
      Jest zatem:
      - www.malloftheemirates.com/en
      gigantyczne Mall of The Emirates, z dubajska filia Harvey Nichols, gdzie znajdziemy niemalze wszystkie zapachy, jakie sie nam zamarza, w tym arabskie exclusivy Boadicea, Micallef czy tez najnowsze del Pozo Arabian Nights Private Collection. Mamy tam takze wielka Sephore i nawet The Body Shop, oczywiscie z arabskim, ale znanym Ci juz asortymentem :)
      Warto zajrzec do mieszczacych sie tam osobnych butikow firm Ajmal, Abdul Samed Al Qurashi, Al Rasasi.
      - jeszcze wieksze i bardziej imponujace jest The Dubai Mall
      www.thedubaimall.com/en/
      Tutaj rowniez filie znanych domow towarowych- G. Lafayette Dubai, Bloomingdales, Debenhams, M&S. Ale najwieksza frajde sprawi Ci zapewne zwiedzanie kultowego Paris Gallery, z markami Blend Oud, Amorino, Dueto, 24 Fragrances (z nieznanym praktycznie w Polsce, ale dostepnym juz w Anglii Go Dark), czesc oferty przegladac mozna na:
      www.parisgallery.com/CAT_index.php?department_id=30
      Wolnostojacych butikow zatrzesienie- Xerjoff, Amouage i pelno arabskich domow perfumeryjnych:
      www.thedubaimall.com/en/shop/HealthBeautyShops/
      Polecam z nich zerkniecie do b. egzotycznego dla nas Oud Elite, a takze do Oud Gallery i sklepow firm www.yasperfumes.com/ i www.aljazeeraperfumes.com/index.html#!/page_home , ktora to odpowiedzialna jest za wiekszosc Montale, a raczej Tanelli (ktora marka produkuje co, lepiej nie wnikac :)

Zapewne niedlugo przypomni mi sie wiecej marek, zatem cdn :)
      • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 09.07.13, 22:41
        Dla zapoznania sie z lokalnym markami przyda sie tez ten link, o ile jeszcze go nie znasz:
        www.asf-dubaishop.com/Default.asp?PGFLngID=1
        Szczegolna uwage warto zwrocic na attary od Amouage- w Europie sa wlasnie wycofywane, a w krajach arabskich ich dostatek, takze tych nigdy u nas nie znanych. To bylaby dobra pamiatka z wakacji.
        • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 10.07.13, 13:01
          A co slychac w premierach na arabskim rynku? Tu pomocny jest zawsze stale aktualizowany portal
          parfumplusmag.fourplusmedia.com/
        • furka_dusz Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 10.07.13, 18:06
          360 szt jednego produktu na stanie.. :-)
          • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 10.07.13, 18:14
            No co, tyle prawie, co caly rok- czyli codziennie jedna flaszka!
            A off-topicowo przypomnial mi sie w ogole czytany artykul o "prawdziwym problemie" w Dubaju- wlasciciele porzucaja luksusowe samochody :)
            www.messynessychic.com/2013/05/21/so-in-dubai-the-amount-of-abandoned-luxury-cars-lying-around-is-kind-of-a-problem/
            • furka_dusz Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 10.07.13, 19:31
              Prawdziwa tragedia. Mam pomysł na biznes! ;-)
    • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 12.07.13, 13:09
      A odnosnie lotniskowych Ajmal- oto ich lista:
      www.ajmalperfume.com/travel_retail_exclusives-catident-2
      Najbardziej warte poznania sa wg mnie Taaj Al Raas i Ambre Pimente.
    • forevermore79 Blends of Love 14.07.13, 12:56
      Jeszcze jedna arabska marka, o ktorej mi sie przypomnialo- dostepna tylko w Dubaju, czy Abu Dhabi.
      Blends of Love definiuje swiatowa milosc, co ma przelozenie na nazwy zapachow- mamy np. Ai- czyli wersje japonska lub Laska- czyli milosc po czesku z jablkiem i .... oudem w skladzie :)
      blends-of-love.com/
      • forevermore79 Artykul o Khalat Blends of Love 04.01.14, 11:39
        www.fragrantica.com/news/Khaltat-Blends-of-Love-4995.html
    • forevermore79 Dubajska marka Opeer Perfume 15.07.13, 09:14
      Wspominalem o niej newsowo, ale warto sobie przypomniec- zapachy poki co tylko w Dubaju:
      www.opeerperfume.com/index.html
    • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 15.07.13, 11:47
      Wybierajacym sie w te rejony polecam takze ciekawe katalogi pdf linii:
      www.saudiairlines.com/portal/site/saudiairlines/menuitem.d9a467d070ca6c65173ff63dc8f034a0/?vgnextoid=0d543c8f99472210VgnVCM1000001f64e80aRCRD
      oraz
      resources.etihadairways.com/etihadairways/images/emagazines/dutyfree/index.html#/1/zoomed

A w nich wiekszosc "arabskich" edycji duzych europejskich marek, a takze dwa nowe Ajmal/Traveller: rozano-cynamonowy damski Voile Rose oraz meski paczulowo-pizmowy Voile Dore.
    • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 24.07.13, 09:26
      Do listy testowej dodalbym jeszcze Xerjoff XJ Oud, czyli attary glownie dla krajow arabskich- w Europie o nie b. ciezko:
      www.xerjoff.com/en#/xjoud
      • mharrison Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 24.07.13, 09:53
        Xerjoffy też zwącham (jak dam jeszcze radę), choć ich Mefisto mnie pokonał.

Na razie "walczę" z Nejmami, gdyż wysyłający je źle zaadresował (i co więcej nie podał telefonu) i się plączą się od kilku dni po magazynach. Dowiedziałam się o tym przypadkiem, gdyż kurier dostarczył mi dziś coś innego i powiedział, że widział tę paczkę (zapamiętał nazwisko). I jutro mam ją dostać tuż przed wylotem przy odrobinie szczęścia. Przetestuję i zostawię w domu. Ze sobą biorę ze 30 ml w plastikowych próbkach i odlewkach choć nie wiem czego będę używać w upałach.

Notatki z wątku mam już zrobione, czas się zabrać za pakowanie:-)

Dziękuję!
        • forevermore79 Re: Dubaj i nie tylko - turystyka zapachowa:-) 24.07.13, 10:02
          Z tymi Nejmami zawsze sa jakies przygody, ehh :) Oby tylko doszly i w dodatku w calosci i dzialajace :)

I slusznie, probki sa idealne na taka podroz, zobaczysz, jak tam dopiero pachna agary i orienty- i jak milo przebywac tez w klimatyzowanych centrach handlowych. Zreszta, mozesz miec malo czasu na ich uzywanie- bedziesz w koncu duzo testowac, o ile rodzina to wytrzyma :) Bawcie sie dobrze, wracajcie bezpiecznie- a potem liczymy na odpowiedni raport i wskazowki w tym oto watku (ktory i tak bede czasem aktualizowal o informacje z regionu) :)
          Pozdrawiam goraco!
    • forevermore79 Parfum Plus Arabia- trzeci nr juz online 24.07.13, 14:12
      fourplusmedia.com/digital-editions/parfumplus-arabia/2013/jul-sep/#/1/
      A w nim nieco arabskich debiutow- z marek mniej znanych:
      ahmedalmaghribi.com/
    • forevermore79 Nowe limitowane zapachy z linii Eternal by Ajmal 31.07.13, 10:06
      Ktora to jest odrebna marka Ajmal i dostepna jest tylko na rynku arabskim.
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1147
      Pierwsze kompozycje na:
      www.ajmaleternal.com/
    • forevermore79 Zapachy El Nabil z Dubaju 02.08.13, 14:25
      Kolejna marka, ktora przypomniala mi sie i ktora dostepna jest glownie w Dubaju, miga takze w muzulmanskich sklepach w Europie oferujac tanie, pizmowe olejki i wody perfumowane:
      www.el-nabil.com/
      • monika_belzycka Re: Zapachy El Nabil z Dubaju 22.01.14, 19:56
        mnie ostatnio udało się "dorwać" te perfumki w Polsce... musze przyznac ze sa piekne... wczesniej mialam do czynienia z Al Rehab, ale te sa chyba jeszcze lepsze. kupilam je na necie, na stronie www.skarbyafryki.pl tak wiec serdecznie polecam
    • forevermore79 Dubajska marka Worood 12.08.13, 23:04
      Kolejna lokalna firma, ktora sobie przypomnialem- Worood z duetem Afgano oraz zapachami Incense, Salvezza Luxury Oud i Nura.
      www.worood.ae/index.php
      • mharrison Re: Dubajska marka Worood 21.08.13, 11:32
        W Dubaju dotarłam w końcu jedynie do Dubai Mall.
        Wy, którzy tak jeszcze nie dotarliscie nałóżcie wygodne buty:-)
        Mall jest ogromy, ponad 1200 sklepów, pewnie jak 58 Arkadii i Złotych Tarsów razem wziętych. Plus ok. 1.5km korytarz łączący ten przybytek ze stacją metra.

Na szczęście duża sklepów perfumeryjnych jest zlokalizowana w jednym segmencie centrum handlowego, choć nabiegać się i tak trzeba. O dziwo, nie zawsze i nie wszędzie mówią po angielsku. Np. w Tanelli. To w goóle dziwny sklep, bo mają to samo co Montale (choć akurat Greyland nie mieli) w tych samych opakowaniach, ale pod inną nazwą!

Z kolei Oud Elite ma tego samego właściciela co Arabian Oud. I mam też podejrzenia (choć nadmiar wąchania mnie otępił), że część oferowanych pozycji to odpowiedniki Arabian Oud.
        Kupiłam np. Almass
        www.parfumo.net/Perfumes/Arabian_Oud/Almass
        i chyba go puszczę dalej, gdyż bardzo przypomina mi pomarańczowego Kalemata w nieco lżejszej wersji.

Ceny perfum (oprócz marek arabskich) nie różnią się jakoś dramatycznie więc nie oszczędzi się zbytnio, a jedynie zaopatrzy w pozycje niedostępne na polskim rynku. Ceny Chanel, Dior, Hermesa porównywalne, Montale i Amouage nieco taniej, za to Arabian Attars już o ponad połowę tańsze. Podobnie rzecz się ma z Arabian Oud, flakony średnio tańsze o 100zł. Np. Hayaty kupiłam za niecałe 200zł, w UK kosztuje 350, a w Polsce aż 550.

Warta powąchania jest ta pozycja marki:
        www.ebay.ie/itm/Durrat-Al-Arabia-Arabian-Oud-man-Ylang-ylang-Jasmine-Labdanum-Coriander-/261172369662
        jest także wersja cała czarna (niestety jedynie w Kuala Lumpur, na szczęście kupiłam z poświeceniem biorąc taksówkę tuż przed zamknięciem centrum).

Bardzo ciekawy jest też Majestic Wood. To nowość od Arabian Oud, przypomina mi Sycomore Chanel. Niestety nie kupiłam i już z sumie żałuję więc jeśli ktoś się wybiera do Dubaju to prosiłabym o zakup. Cena pewnie ok. 280zł.

Kupiłam też sporo olejków na próbę po 3ml.
        • mharrison Re: Dubajska marka Worood 21.08.13, 11:48
          Wywąchałam sporo ciekawych rzeczy, niestety z braku czasu nie zapisywałam wszystkich ciekawostek:-(

Bardzo mi podobał:
          - Perfume Calligraphy by Aramis (ok. 550 zł), jest też wersja Rose (mniej zachwycająca, typowa arabska róża).
          - Oriental Supreme for Him Cesare Paciotti
          - L'erborario Myrrahe i China (drogie, >200zł)
          - z attarów Amouage'a najbardziej przypadły mi do gustu: Tribute i Afrah, ale jakoś specjalnie nie zachwyciły biorąc pod uwagę cenę
          - Sahara Forda piękna, na mojej skórze do złudzenia przypomina kadzidło Armaniego, dopiero w późniejszej fazie ma ciut więcej drewna
          - Kenzo Madly Oud - mało oudu, raczej kwiatki-sratki
          - Go Dark przeszło bez echa, podobnie wszelkie flagowe oudy popularnych marek
          - YSL Majestic Rose - można powiedzieć "ale to juz było", podobnie Noble Leather
          - Arrabian Attars damskie: biały na bazie neroli, żółtawy - niewiele czuję poza bułgarską różą

Chodzą za mną jeszcze 2 fajne marki oudowe, ale będe musiała prześledzić plan centrum, żeby je nazwać;-)))

A, i jeszcze przy wejściu z korytarza z metra do malla, po lewej stronie, jest arabski sklep z perfumami olejkami. Mieli bardzo ciekawe olejki, niektore nieoklepane zapachy, zapamiętałam zwłaszcza jeden o oklepanej nazwie Sheik, ale na pewno warto wpaść.
          • mharrison Jo Malone 21.08.13, 11:51
            Fajny Dark Amber and Ginger Lily i kilka innych z serii Cologne Intense, jednak trwałość na granicy skandalicznej
            • forevermore79 Re: Jo Malone 21.08.13, 12:04
              Hejjj, welcome back :)
              Juz nieco podpytalem, ale dziekuje bardzo mocno za obszerny dubajski raport.
              Oj tak, Dubai Mall to jest to :)

I pare komentarzy:
              - Tanelli- tak jest, to odnoga Montale, po tym jak wlasciciele pozarli, zapachy sa identyczne.
              - O Almass slyszalem- to po arabsku bodajze diament, nazwe wykorzystal zreszta Amouage do jednego ze swoich attarow i Boadicea dla swoich ultra drogich perfum
              - Majestic Wood nie znam, brzmi yummy

Z Twoich testow:
              - bardzo lubie klasycznego Aramisa PC, najblizej jest w Niemczech, w Polsce tez ma sie pojawic online, wiec szansa zakupu jak najbardziej, ja sie pewnego dnia skusze :)
              - Sahara Noir- na mnie mix Armaniego, BC i Amber Absolute, bardzo lubie
              - Na 24 Go Dark mialem chec, jest najblizej w Anglii, ale dobrze wiedziec, ze nie warto
              - Kenzo- no sam pomysl polaczenia Madly z Oudem to przyklad wyrachowania, moze Valentina bedzie lepsza
              - ciekawym Arabian Attars, sa na Matitrading i Yasmeen, ale ceny spore, a testerow brak
              - akurat Dark Amber/Ginger Lily i Velvet Rose and Oud to 2 najbardziej trwale Cologne Intense, za to najnowszy Saffron znika ze mnie po godzinie, not good

Pozdrawiam goraco (porownywalnie z arabskim upalem haha :)!
              • mharrison Galeria Lafayette i Arabian Attars 21.08.13, 12:18
                Napisałam do nich z prośbę o przesłanie nut, na razie niestety mój mail pozostał bez odpowiedzi.
                Jeśli ktoś byłby w GL w Dubai Mall to bardzo proszę o spisanie nut z 4 flakonów Arabian Attars (są nadrukowane na tylnej ściance flakonu). Niestety na samych flakonach ani na opakowaniu ( o Internecie nie wspomnę) nie ma nut ich perfum. Ani producenta (poza nazwą Arabian Attars), adresu, maila. NIC:-(

Velvet Rose bardzo mi się podoba, ale trzyma się na mnie krótko:-(
                • forevermore79 Re: Galeria Lafayette i Arabian Attars 21.08.13, 12:34
                  Tak jest, ta marka to wielka enigma. Mozna ewent. poprosic polskiego dystrybutora- moze chociaz dostali jakies skserowane materialy promocyjne. Na mnie sie roza Malone trzyma, ale zostala jednak zdetronizowana przez podobne w stylu Atelier Cologne Rose Anonyme.
            • mharrison Kuala Lumpur 21.08.13, 12:12
              KLCC Suria - wielkie centrum handlowe koło wieży Petronas, obok park z fikusami dusicielami i cynamonowcami, plac zabaw i basen dla dzieci. Sporo sklepów, kilka pięter, za mało wind, za dużo ludzi. Chanele butikowe taniej, pewnie ok. 860zł. Na szczęścien Chanel mnie już nie interesuje, bo mam Coromandel i Sycomore, Cuir nie jestem w stanie nosić, a bez reszty mogę żyć.
              Arabian Oud ma tam na razie jedynie stoisko na parterze, wkrótce mają mieć sklep. Tymczasowo asortyment ograniczony, trzeba prosić, by coś powąchać, zero próbek, paragony wypisywane ręcznie z pieczątką sklepu:-)))

W ichniejszej Sephorze nic poza tym, co w warszawskich:-(

Pavilion Kuala Lumpur
              www.pavilion-kl.com/content/store_guide_category.php?cat=2
              duże, luksusowe centrum, właśnie mieli tam debiut butikowych Diorów, ceny podobne do londyńskich, ale dostawało się ok. 20% na zakupy w innym Parksonie. Zwąchałam Gris Montaigne, słodkawy, pudrowy, zupełnie inaczej sobie wyobrażałam góry, ale hura jeden wydatek z głowy. Boid D'argent fajny, ale wystarczyłoby mi z 5ml, New Look 1947 też nie porywa, a Grand Bal to chyba ...wypadek przy pracy. Przebiegam wzrokiem już bardziej Dyptique i Ajmale (nic porywającego nie znalazłam).

Timessquare
              dla nas koszmar, wielkie, brzydkie i..... wielkie. Jak 143 Centrum Galeria Wileńska w jednym. Dużo sklepów typu mydło i powidło, CCC itp. No, ale mają tam jedyny prawdziwy sklep Arabian Oud. Obsługuje miła, acz słabo mówiąca po angielsku pani otoczona wianuszkiem rodziny(?), znajomych (?). Nawąchałam się, postawiłam mnóstwo plusów i minusów przy przygotowanej przeze mnie zawczasu liście i wyszłam.... gdyż było to pierwszego dnia gdy nie chciałam jeszcze robić zakupów, poza tym miałam nadzieję kupić wszystko, co chcę w Surii. SKończyło się taksówką ostatniego dnia, gdyż tylko tu mieli Durrat Al-Arabia czarny, którego nadaremno szukam w sieci.
              Jeśli ktoś by zawitał do Timesquare proszę o zakup.
              • mharrison Lotnisko Dubaj 21.08.13, 12:33
                Moloch i ....bałagan
                do tego mnóstwo pasażerów z bagażami, a w tym wszystkim pracownicy perfumerii biegający z bloterami i proponujący (nachalnie czasem) psikanie.

O ile stoiska poszczególnych marek (np. Malone, Guerlain) trzymają klasę o tyle sklepy wielomarkowe to już wolna amerykanka. Zdarza się sporo obtłuczonych i pustych testerów, poprzestawiane flaszki, jest cena, brak flakonu itd.

Arabian Oud może by się nazbierało z 8 pozycji!!! I to tych raczej mniej ciekawych.
                Ajmala malutko, innych "arabów" też jak na lekarstwo. Po Dubai Mall w zasadzie nie ma tam już co robić.
                Wrażenie na mnie zrobiły wolnostojące Amouage, WSZYSTKIE, razem z Opusami w tym VII, na wyciągnięcie ręki i nosa i tak odelciałam do Warszawy pachnąc Opus VI, dodatkowo na nadgarstkach II i IV.

Dodam jeszcze, że dużo oudów arabskich jest bardzo fekalnych, trudnych do powąchania, do noszenia trzeba chyba mieć specjalne predyspozycje:-))) Na drugim krańcu barykady plasują się "oudy kobiece" często cytrusowe i nijakie.

A, i dżungla na Borneo nie pachnie jak Borneo Lutensa:-) A i nie wiem czy Borneo Lutensa pachnie jak dominujący samiec orangutana (spotkałam się gdzieś z takim opisem), bo ten ostatni nie podszedł aż tak blisko:-)))
                • forevermore79 Re: Lotnisko Dubaj 23.08.13, 14:23
                  Prawda, w Dubaju lagodnie mowiac bajzel i nie tlumaczy ich wcale ilosc przewalajacych sie pasazerow :)
                  Ciekawym zapachu Borneo, dziekuje za update!
                  • mharrison Arrabian Attars 23.08.13, 16:10
                    Pan z Galeries Lafayette odpisał mi, że wycofali tę markę ze sklepu!!! 10 dni raptem minęło od moich zakupów!
                    Przekazał za to moje pytanie do dostawcy. Poczekamy, zobaczymy.
                    • forevermore79 Re: Arrabian Attars 23.08.13, 23:57
                      Niezla rotacja, chetnych marek do wystawienia sie w GL jest bez liku, wiec to nie dziwi. Informuj, bom ciekaw, coz sie kryje za tymi zapachami :) Pozdrawiam!
    • forevermore79 A w Dubaju pojawily sie wlasnie oudowe 24 28.08.13, 15:42
      Czyli mocniejsze, z wyraznym oudem.
      Slynny ostatnio forumowo 24 Gold Oud Edition
      www.parisgallery.com/product.php?Paris-Gallery-24+THE+FRAGRANCE-24+Gold+Oud+Edition+100ML&product=119242701&department_id=30&br=1959&brfilter=1
      oraz 24 Platinum Oud Edition
      www.parisgallery.com/product.php?Paris-Gallery-24+THE+FRAGRANCE-24+Platinum+Oud+Edition+100ML&product=119242728&department_id=30&br=1959&brfilter=1
      Zapachy dostepne jako 50tki i 100ml.
      • forevermore79 Re: A w Dubaju pojawily sie wlasnie oudowe 24 28.09.13, 16:20
        Tu wiecej informacji, jak i linki do innych arabskich edycji- Muglera oraz del Pozo, przydadza sie przy planowaniu podrozy do Dubaju :)
        forum.gazeta.pl/forum/w,15707,147036317,147156214,Jeszcze_o_Scent_Story_24_Oud_Editions.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,15707,147036317,147156251,Thierry_Mugler_Miroir_des_Joyaux.html
        forum.gazeta.pl/forum/w,15707,147036317,147156333,Seria_J_Del_Pozo_Arabian_Nights_rozszerza_sie_.html
    • forevermore79 I nowy Yas Perfumes- Al Gharam 18.09.13, 10:53
      Kolejna premiera lokalnej arabskiej marki:
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1266
    • forevermore79 Rasasi- La Yuqawam Orchid Prairie i Tobacco Blaze 04.10.13, 09:43
      Dwie nowosci Rasasi pierwotnie na rynek arabski:
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1389
      Dostepne jednak tez i w Polsce:
      www.laselection.pl/product-pol-395-Rasasi-La-Yuqawam-Tobacco-Blaze-75-ml.html
      www.laselection.pl/product-pol-394-Rasasi-La-Yuqawam-Orchid-Prairie-75-ml.html
    • forevermore79 Abdul Samad Al Qurashi- duet Al-Furusiyyah 14.10.13, 12:27
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1435
    • forevermore79 Arabski debiut Angel Schlesser Absolute Oriental 19.10.13, 11:42
      Co nie dziwi- region jest najwiekszym klientem projektanta, u nas te perfumy marki dostepne sa tylko w sieci, na szczescie tanio :)
      lamasatonline.net/en/beauty-h/perfume-bathlines/absolute-oriental-by-angel-schlesser/24672
    • forevermore79 I lokalnie newsowo- olejek Ajmal Ostoorah 12.12.13, 22:37
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1769
      • forevermore79 Oraz nowa marka- Oros 12.12.13, 22:37
        parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1688
    • forevermore79 5 kolejnych The Blend Oud 12.12.13, 22:39
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1763
    • forevermore79 Nowosci Nabeel Perfumes 18.12.13, 13:13
      moodiereport.com/document.php?c_id=29&doc_id=37785
      • mharrison Re: Nowosci Nabeel Perfumes 18.12.13, 18:07
        Bardzo się cieszę, że marka Arabian Oud pojawiła się w końcu na Fragrantice i są już pierwsze komentarze:
        www.fragrantica.com/designers/Arabian-Oud.html
        • mharrison Arabian Oud w Warszawie 26.12.13, 20:03
          Za stroną marki na facebooku - nowy sklep w Warszawie, wybór na razie b. organiczony, ale ceny za to bardzo atrakcyjne, m.in. Kalemat (249zł), Kalemat Black (319), Hayati (319) i Woody (189).

Sklepu nie znam, jeszcze nie dotarłam, wszystkie interesujące mnie flakony już mam, ale mam też nadzieję na rozszerzenie oferty…

www.rayhana.pl/
    • forevermore79 Kuwejckie zapachy- Suhad Perfumes 28.12.13, 17:31
      Marka z Kuwejtu, obecnie szerzej lansowana w krajach rejon- takze w dubajskiej Paris Gallery.
      Duzy wybor zapachow, najbardziej rzuca sie w oczy Arabian Nights we flakonie w ksztalcie siedzacego wielblada.
      www.suhadperfumes.com/Suhad1_Perfumes.html
    • forevermore79 Arabskie nowinki 28.12.13, 17:36
      Swiss Arabian- Ahlam
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1883
      i Muattar Angham
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=1881
      Ne’emah Pour Homme
      www.ilsul6ana.com/2013/12/09/sephora-exclusive-fragrance-neemah-pour-homme
    • forevermore79 Szesc nowych Cupid- MI-MVI 06.01.14, 20:41
      Marka Cupid najpopularniejsza jest w krajach arabskich- teraz wypuszcza nowa, czarna serie M- w skladzie same mocne, b. ciekawe nuty, choc uniknieto swiadomie agaru. Kusza.
      parisgallery.com/CAT_index.php?department_id=30&brfilter=1&br=2011&
      • forevermore79 Re: Szesc nowych Cupid- MI-MVI 08.01.14, 18:39
        Jeszcze:
        lamasatonline.net/en/cupid-launches-m-perfumes-collection-sensual-blends-exclusively-paris-gallery
    • forevermore79 Dahn Al Oudh Hikaaya 15.01.14, 19:56
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=2094
      I przy okazji wiecej o TFK:
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=2069
    • forevermore79 Ajmal Evoke (kolekcja En Vogue) 15.01.14, 19:57
      parfumplusmag.fourplusmedia.com/?p=2091

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka