mharrison
21.06.13, 08:44
Będę przelotem w sierpniu, ale już teraz chcę się przygotować:-) Czasowo przede wszystkim!
Znam większość asortymentu Arabian Oud (resztę będę chciała przewąchać), Rasasi i innych oferowanych przez krakowsą perfumerię.
Proszę o podpowiedzi co ciekawego mogę znaleźć i gdzie (miasto i lotnisko), na jakie lokalne (arabskie) marki zwrócić uwagę i w ogóle wszystkie dobre rady.
Lubię oudy i inne drewna, kadzidła, różę w połączeniu z ww. W ogóle mam ostatnio szeroko zakrojoną fazę na różę:-) Brudną, gęstą i nierachityczną.
Ale też, o co bym sie nigdy nie podejrzewała, zachwyciły mne te perfumy (i jako jedne z kilkunastu jeszcze mi się nie znudziły, choć jak słyszę jabłko, bergamota, jaśmin, a co więcej piżmo to mam ochotę wziąć nogi za pas;-))
Arabian Oud: Arabian Nights Black: Green apple and bergamot / Jasmine / Vanilla, amber, cinnamon, musk, clover and patchouli
Myślę o kupnie Amouage Lyric Man (jeśli u źródła będzie taniej), innych perfum (może Sahara Forda jeśli mi się spodoba), olejków i mydeł (najchętniej naturalnych i z pachnącymi dodatkami - moim ideałem jest (a raczej była, bo znikła) Alepia 70%, generalnie gęste i treściwe).
Dziękuję za uwagę;-)